rum | Göteborgs kommun

Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Rensa filter
Dina Bevakningar
Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Område
× Göteborg
Boendetyp
Hyra max.
Storlek min.
Rum
Hyresperiod
Annat
BostadsPortal samlar hyresmarknaden! Här hittar du även privata hyresvärdar och bostäder utan kö. Välkommen!
Filter
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket
Se fler annonser

Söker du rum i Göteborg?

Vill du hitta en ny bostad i Göteborg ska du komma ihåg att du även kan finna ett rum att hyra. Att vara inneboende är för många en temporär lösning på bostadsbrist, vilket kan ge dig möjlighet att bo där du vill bo och till ett förmånligt pris.

 

Vilken typ av rum letar du efter?

Det finns många typer av rum i Göteborg kommun. Du kan hitta rum i t.ex. ett hus, kedjehus eller lägenhet, eller du kan också söka på korridorrum, studentboende eller kollektivboende för ett studentrum i Göteborg.

 

Hyra rum i Göteborg
Att hyra ett rum i eller hyra en del av en lägenhet eller hus heter att vara inneboende. Som inneboende delas du om badrum, toalett och kök. Förutom detta så kan du kanske få möjlighet att utnyttja utrymmen som gemensamma utrymmen, trädgård och t.ex. tvättmaskin. Som inneboende i en villa hyr du ofta ditt rum i förstahand. Men om du hyr i en lägenhet, hyresrätt eller bostadsrätt är det oftast ett andrahandskontrakt som gäller. Söker du efter studentbostäder i gbg så kan du finna översikten för hela Sverige på vår studentsida och  där kan du också gå vidare till en specialiserad för studentbostäder i Gbg.

 

Varför hyra rum?

Det kan finnas många orsaker till varför man söker ett rum som bostad i Gbg. Förutom det kanske mest vanliga att du just har flyttat hemifrån eller studerar så kan det vara att du har fått jobb i en annan stad eller kommun och till att börja med inte vet var du vill bo eller hur länge du stannar. (Vi ger dig råd om dubbelbosättning på bloggen) Om du pendlar så vill du kanske fortfarande vill behålla din ditt boende i din hemstad med möjlighet till övernattning, eller ha ett rum som extra bostad. Då kan du skapa en uthyresannons här ett Skapa Hyresannons och hyra ut ett rum.

Det är oftast billigare att hyra rum för att man delar kostnader med hyresvärden och/eller andra inneboende.

Om du söker efter en studentbostad i Göteborg kan du finna fler tips på vår blogg om bostadssituationen i Göteborg kommun för studerande eller gå direkt till vår studentsida för att söka studentbostad.

Användbara länkar när du letar rum i Göteborg

Omboende.se

Hyresgästföreningen

Studeravidare.se

Lycka till med bostadsjakten!

Support
Blogg