Hyr ut bostad
Hyreskontrakt
Flyttbesiktning
Skapa konto
Logga in
Aktivera bevakningsmail
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt gratis!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Studentlägenheter i Göteborg
Alla rum i göteborg

Studentlägenheter i Göteborg

286 Resultat
286 Resultat
Aktivera bevakningsmail
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt gratis!
2 r. · Lägenhet · 55 m²
Göteborg, Eketrägatan
Lägenheter kan i de flesta fall visas fysiskt förutsatt att det kan ske helt smittsäkert och tryggt
13 timmar sedan
5 843 kr
...
Sida1av 16

Studentlägenheter i Göteborg på BostadsPortal

Är det dags för dig att söka studentlägenhet i Göteborg? Hos oss hittar du vårt urval av lediga studentlägenheter samt andra typer av studentbostäder i Göteborg med omnejd. På BostadsPortal kan du enkelt anpassa din sökning dina preferenser och behov. För att säkerställa din trygghet på plattformen hittar du bara godkända annonser som redan gått manuell granskning av vår kundsupport. På den här sidan kan du lära dig mer om hur det är att söka studentlägenheter i en stad som Göteborg.

Hur söker jag studentlägenhet i Göteborg?

Eftersom Göteborg är en storstad där många söker sig till kan konkurrensen om bostäder vara tuff. Förutom att ställa sig i bostadskö i god tid finns det andra sätt att hitta studentlägenhet i Göteborg,via bland annat privata hyresvärdar och mer etablerade bostadsföretag som lägger upp annonser på olika hemsidorna. Du kan också söka studentlägenheter via studentkåren på Göteborgs Universitet.

Det finns även andra former av studentboende i Göteborg, till exempel att du hyr en hel hyreslägenhet med studentrabatt. Ibland kan till exempel ett rum vara plomberat, dvs. avstängd för användning, så att en trea kan hyras ut som en tvåa till exempel. På vissa ställen kan det finnas hela hus med bara studentbostäder. Där hyr du en egen hyreslägenhet men i ett hus bara för studenter. Det blir ofta billigare boende, och kan ibland vara ett enklare och mindre boende än att bo i en studentlägenhet i Göteborg.

På BostadsPortal erbjuder hittar du en varierande samling av både unika annonser på lediga studentlägenheter som är uppladdade av enskilda individer och dem som vi har inhämtat från andra trovärdiga marknadsplatser. När du söker din nästa studentlägenhet i Göteborg hos oss kan du ta del av vår digitala verktyg som hjälper dig att effektivisera din sökning. Du kan också få fler tips och råd genom att följa oss på bloggen eller anmäla dig till vårt nyhetsbrev .

Att bo som student i Göteborg

Att plugga vid ett universitet eller en högskola ger dig inte bara nya kunskaper; det är här du formar ditt framtida liv. Du kommer att träffa många nya människor, på samma plats i livet och ofta med samma intressen. Du har som student möjlighet att åka utomlands och plugga som utbytesstudent ett år eller två med studiemedel, vilket kan vara en väldigt positiv erfarenhet. Din tid som student kan du se tillbaka på hela livet, och förhoppningsvis blir det en positiv tid. Många passar på att flytta hemifrån i samband med sina universitetsstudier, ofta till en helt ny stad, så för många unga människor är den här en period i livet då mycket händer och förändras. Men det gäller dock att förbereda sig så mycket det går – ansöka till högskolan i tid, ansöka om boende och mycket mer.

Göteborg är en växande och älskad stad. Det är en populär studentstad, med bland annat Göteborgs universitet och Chalmers Tekniska Högskola. Med närheten till både hav, natur och stadens puls är Göteborg eftertraktad stad både bland studenter, besökare och de boende. Göteborg är en storstad med ett rikt kulturliv, samtidigt som det är nära till naturen, vilket gör staden till en populär plats att besöka och leva på. I samband med framför allt terminsstarterna är det många aktiviteter för studenter, allt från teater till musik till fester av olika slag. Universiteten erbjuder en mängd aktiviteter för nya studenter vid terminsstarten.

I Göteborg finns det över 50.000 studenter, och en mängd föreningar och kårarrangemang. Det går att leva ett väldigt roligt och intensivt studentliv om man vill – men självklart även att ta det lugnare. I Göteborg finns det något som passar alla. Göteborgs stad brukar bjuda på mycket till reducerat pris eller till och med gratis till stadens studenter. Det kan handla om inträde till stadens museer, billigare biljetter till konserter och idrottsevenemang till rabatter hos caféer och restauranger. Möjligheten att få växla mellan studentliv och ett ”vanligt” liv är utpräglat, och något som brukar vara väldigt uppskattat.

Flera tips till att hitta studentlägenhet i Göteborg

Hos oss hittar du även andra typer av hyresbostäder i hela Göteborg som hyrs ut i förstahand och i andra hand. På BostadsPortal erbjuder vi bland annat en gratistjänst, bevakningsmail , som hjälper dig att ännu snabbare och smidigare hitta ditt studentlägenhet i Göteborg. När du har aktiverat bevakningsmailet får du mail med de senaste annonserna som matchar din sökning. Du behöver endast ställa in dina sökkriterier på sökresultatsidan. Först väljer du det området du vill söka studentlägenheter i och sedan kan du använda dig av vår filter för att t.ex. ange den maximala hyran, storlek, antal rum mm.

Andra typer av bostäder i Göteborg:

Lägenheter i Göteborg

Rum i Göteborg

Hus i Göteborg

BOSTADSPORTALOm ossBlogg PressSekretesspolicyCookiepolicy
SUPPORTHyr ut rumInflyttningsbesiktningUtflyttningsbesiktning
Hjälp och kontakt
Villkor
SOCIAL MEDIA