Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
Kategori
Max. pris
kr
Min. strl.
Antal rum
-
Hyresperiod
Inflyttningsdatum
Andra

Lediga rum i Göteborg

335 Resultat
Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
335 Resultat
FöregåendeSida 1 av 19Nästa

Populära söktermer

Göteborg - Mer om att hyra rum och vara inneboende i Göteborg

Vill du hitta en ny bostad i Göteborg ska du komma ihåg att du även kan finna ett rum att hyra. Att vara inneboende är för många en temporär lösning på bostadsbrist, vilket kan ge dig möjlighet att bo där du vill, till ett förmånligt pris.

Olika typer av rum som uthyres i Göteborg

Det finns många typer av rum i Göteborg kommun. Du kan hitta rum i t.ex. ett hus, kedjehus eller lägenhet, eller du kan också söka på korridorrum, studentboende eller kollektivboende för ett studentrum i Göteborg. Det är ofta billigare att bo i en lite större lägenhet och hyra ut rum, vilket gör det enklare för dig som bostadssökande.

Att hyra rum i Göteborg

Att hyra ett rum i en del av en lägenhet eller ett hus heter att vara inneboende. Som inneboende delas du om badrum, toalett och kök. Förutom detta så kan du kanske få möjlighet att utnyttja gemensamma utrymmen, trädgård och t.ex. tvättmaskin. Som inneboende i en villa hyr du ofta ditt rum i förstahand. Men om du hyr i en lägenhet, hyresrätt eller bostadsrätt är det oftast ett andrahandskontrakt som gäller. Söker du efter studentbostäder i gbg så kan du finna översikten för hela Sverige på vår studentsida där du också kan gå vidare till vår specialiserade sida för studentbostäder i Gbg . Det är många som vill hyra ut rum till studenter, här har du som söker rum alltså ofta ganska stora möjligheter att hitta något. En fras som ofta används är: Rum uthyres Göteborg. Börja leta här, och se vem du skulle kunna tänka dig att bo samman med.

Det kan finnas många orsaker till varför man söker ett rum som bostad i Gbg. Förutom det kanske mest vanliga att du just har flyttat hemifrån eller studerar så kan det vara att du har fått jobb i en annan stad eller kommun och till att börja med inte vet var du vill bo eller hur länge du stannar.  Om du pendlar så vill du kanske fortfarande behålla ditt boende i din hemstad med möjlighet till övernattning, eller ha ett rum som extra bostad. Det är oftast billigare att hyra rum för att man delar kostnader med hyresvärden och/eller andra inneboende. Vi har billiga rum och några som är lite dyrare, det beror främst på läget.

Om du söker efter en studentbostad i Göteborg kan du finna fler tips på vår blogg om bostadssituationen i Göteborg kommun för studerande eller gå direkt till vår studentsida för att söka studentbostad . För de som vill hyra ut rum till student Göteborg är det också gratis att göra detta på vår hemsida.