hyresbostäder Stockholms län

Sök Nollställ sökkriterier
annonser
OK
Ref.nr. eller t.ex. garage, pool, utsikt, stall...
Dina tidigare sökningar
OK
Kommun
26 valda
annonser
OK
Annonstyp
1 valda
Hyresrätt
annonser
OK
Boendetyp
7 valda
annonser
OK
Storlek
0 valda
annonser
OK
Antal rum
Boyta
Kronor
0 valda
annonser
OK
Hyra
Hyresperiod
3 valda
annonser
OK
Detaljer
0 valda
annonser
OK
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket
Flytta tryggt i Stockholm

Flytta tryggt i Stockholm

Behöver du hjälp med att flytta? Vi är
flyttfirma som är billig och som ser
till att dina ägodelar tryggt och snabbt
levereras från A till B

Sida 1
Få nyinkomna önskebostäder direkt på mail: Börja bevaka
Load next page

Slussen Stockholm Foto: Tommie Hansen Creative Commons. 
Slussen, Stockholm. Foto: Tommie Hansen Creative Commons.


Hyresbostäder i Stockholm län

Välkommen till vår sida för dig som letar hyresbostäder i Stockholms län. Här kan du finna de senaste lediga lägenheterna som finns just nu i Stockholmsområdet.
Det kan ta tid kraft och arbete att söka efter en ny hyresbostad, och det gäller särskilt i en storstad som Stockholm, där letandet efter den rätta hyreslägenheten lätt kan kännas som ett heltidsarbete.

Vi hjälper gärna till
Bostadsportal underlättar för dig genom att leta upp och skicka de senaste hyresannonserna direkt till din mailbox, så ofta som du vill. Allt du behöver göra är att skapa ett bevakningsmail.
Du kan också öka dina möjligheter att nå ut till hyresvärdarna i Stockholms län genom att skapa en Sökesannons hos oss på Bostadsportal. I en Sökesannons kan du presentera dig själv och dina önskemål för en hyresbostad. På så sätt kan du få kontakt med hyresvärdar som letar efter en passande hyresgäst till sin lediga hyresbostad i Stockholms län. Kom ihåg att berätta varför just du är en pålitlig hyresgäst. Du kan enkelt lägga upp din Sökesannons här och även gå in på vår blogg för att få fler tips om hur du ska skriva din annons.

Andra sökmöjligheter
Om du letar efter en liten lägenhet kan du även pröva att söka direkt efter ett ledigt rum i Stockholms län.
Det är också värt att överväga att dela bostad med andra, kanske genom att gå samman med en vän, eller genom att finna en ledig plats i ett kollektiv. Genom att bo tillsammans ökar dina chanser för att få större bostad eller bättre läge för en överkomlig hyra. Du kan exempelvis söka efter lediga hus till uthyrning att dela, eller klicka i sökalternativet ”delad bostad” nästa gång du gör en sökning på vår sida.

Ett annat tips för att komma närmare ditt drömboende är att först skaffa ett förstahandskontrakt i ett av de mindre attraktiva områdena för att sedan byta sig närmare till sitt önskade område. På BostadsPortals bytessidor kan du se hur man byter sin lägenhet, antingen genom ett direkt- eller triangel-byte.

Bostadsköerna
Det är många som väljer att flytta till Stockholm, samtidigt som antalet hyreslägenheter hela tiden minskar. Detta har resulterat i att Stockholm i dag har långa bostadsköer, framförallt för den som vill bo i innerstaden. Kötiderna är i genomsnitt 10 år, men i de mest populära områdena som Södermalm kan man få vänta upp till 19 år för ett förstahandskontrakt. Även i förorterna kan kötiderna vara långa, speciellt om hyresbostaden ligger nära tunnelbanan. Ett sätt att öka dina chanser på bostadsmarknaden kan därför vara att bli medlem av FörstahandStockholm, en tjänst där du får tips sänt till dig på sms och email, varje gång ett förstahandskontrakt dyker upp på marknaden. Det har nämligen visat sig att det lönar sig att vara bland de första som visar sitt intresse när en lägenhet blir ledig, oavsett var man står i kön.

En annan möjlighet för dig som vill komma in på Bostadsmarknaden för hyresbostäder i Stockholm är att leta efter korta andrahandskontrakt. Så får du referenser att visa upp för nästa hyresvärd och kan leta vidare medan du har ett boende.

Var vill du bo?
Stockholms olika stadsdelar har alla sin charm och lockelse. I vilket område du kommer trivas bäst beror helt på vem du är, och vad du har för behov när det gäller bostad, transport och fritidsintressen. Prata gärna med vänner och bekanta och se vad de har för erfarenheter av olika områden i Stockholm. Kom ihåg att många har spontana åsikter även om områden de själva aldrig bott i, så fråga hellre varför någon trivs i ett visst område, och vilka önskemål de får uppfyllt av att bo där, istället för att fråga efter var de inte skulle vilja bo.
Vi har söksidor som gör att du direkt kan gå till det område du är intresserad av, exempelvis Södermalm, Norrmalm, Kungsholmen, Östermalm, Mellersta Södermalm.

Ska du pendla?
Om du söker efter en hyresbostad kan det även vara värt att leta i flera grannkommuner i Uppland och Södermanland, exempelvis i Uppsala län, eftersom många väljer att pendla utanför länsgränserna.

Stockholm har en väl utbyggd kollektivtrafik med allt ifrån buss, tunnelbana, pendeltåg, båt till spårvagnar, som kan ta dig från förort in till centrala Stockholm på en rimlig tid. Om du föredrar egen bil eller cykel satsas det hela tiden på att göra staden mer framkomlig, men kom ihåg att Stockholm infört trängselskatt, vilket innebär att du kan komma att betala upp till 60 kronor i dagen om du tar bilen till jobbet.

Eftersom stora delar av Stockholms län är belägen på olika öar så kommer du troligvis att ta dig antingen över broar eller med båt delar av din pendling, vilket skapar en alldeles unik känsla. Stockholm är en fantastiskt vacker stad, tack vare sina många vattendrag, men i gengäld sker det ofta att trafiken lamslås av vinterväder och halka vintertid, och du får då räkna med betydligt längre restid.

Fler frågor?
Om du har flera frågor kan du läsa mer på våra FAQ-sidor. Du kan också kontakta vår kundservice under telefontid på  046 888 4972  eller via E-post: info@bostadsportal.se.

Lycka till!

Support
Blogg