hyresbostäder | Stockholms län

Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Rensa filter
Dina Bevakningar
Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Område
× Botkyrka
× Danderyd
× Ekerö
× Haninge
× Huddinge
× Järfälla
× Lidingö
× Nacka
× Norrtälje
× Nykvarn
× Nynäshamn
× Salem
× Sigtuna
× Sollentuna
× Solna
× Stockholm
× Sundbyberg
× Södertälje
× Tyresö
× Täby
× Upplands-Bro
× Upplands Väsby
× Vallentuna
× Vaxholm
× Värmdö
× Österåker
Boendetyp
Hyra max.
Storlek min.
Rum
Hyresperiod
Annat
BostadsPortal samlar hyresmarknaden! Här hittar du även privata hyresvärdar och bostäder utan kö. Välkommen!
Filter
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket
Se fler annonser

Hyresbostäder Stockholm 

Välkommen till vår sida för dig som letar hyresbostäder i Stockholms län. Här kan du finna de senaste lediga bostäder som kan hyras i Stockholmsområdet. Vi har samlat alla tillgängliga hyresbostäder på en plats, från privata, kommunala och kommersiella hyresvärdar, för att du ska slippa söka överallt, både fysiskt och på nätet. Det kan ta tid, kraft och arbete att söka efter en hyresrätt i Stockholm, det vet vi, och letandet efter den rätta hyreslägenheten kan ta över ditt liv och nästan kännas som ett heltidsarbete. Det är därför vi har specialiserat oss på hyresbostäder, och på BostadsPortal hittar du därför enkelt och smärtfritt din hyresrätt i Stockholm!

Hyra bostad Stockholm

Olika perioder i ditt liv kräver olika typer av hyresbostäder. Många väljer när de är unga att flytta in mot skola och jobb och uteliv och behöver därför en lägenhet som ligger centralt i Stockholm. Senare när man flyttar ihop kan det vara förorternas billigare och större lägenheter som lockar eller kanske ett hus man vill hyra eller köpa. Det vet vi på BostadsPortal och vi har därför samlat ett brett utbud av olika typer av hyresbostäder i Stockholms län. Oavsett om du vill ha något litet och mysigt på Söder, en femma med plats för hela familjen i Täby eller kanske vill gå med i en kollektiv eller flytta någonstans där du kan ta med ditt husdjur – kan du hitta hyresbostaden här.

Hyresrätt i Stockholm: var ska jag bo?

Stockholms olika stadsdelar har alla sin charm och lockelse. I vilket område du kommer trivas bäst beror helt på vem du är, och vad du har för behov när det gäller bostad, transport och fritidsintressen. Prata gärna med vänner och bekanta och se vad de har för erfarenheter av olika områden i Stockholm. Kom ihåg att många har spontana åsikter även om områden de själva aldrig bott i, så fråga hellre varför någon trivs i ett visst område, och vilka önskemål de får uppfyllt av att bo där, istället för att fråga efter var de inte skulle vilja bo. Vi har söksidor som gör att du direkt kan gå till det område du är intresserad av och finna hyresbostäder i Stockholm: exempelvis Södermalm, Norrmalm, Kungsholmen, Östermalm, Mellersta Södermalm.

Hitta hyresbostäder i Stockholm

Hyra bostad i Stockholm -enkelt och tryggt

Behöver du bostad akut? Utbudet av hyresbostäder i Stockholm är inte alls nog med den efterfrågan som finns. Stockholms bostadskö är lång och det finns personer som försöker utnyttja efterfrågan och lura de bostadssökande. Med oss kan du enkelt och säkert hitta din nya hyresrätt. Här kan du välj att vara aktiv på Facebook och skriva till alla hyresvärdar, eller  skapa en gratis sökprofil och matchas direkt med bostäder som passar dina önskemål. Med ett bevakningsmail kan du alltid hålla dig uppdaterad när en ny hyresfastighet visas som passar dina behov.

Så hittar du din hyresrätt i Stockholm

Bostadsportal underlättar för dig genom att leta upp och skicka de senaste hyresannonserna direkt till din mailbox, så ofta som du vill. Allt du behöver göra är att skapa ett bevakningsmail.

Stockholms bostäder: Hyra i andrahand Stockholm

Du kan börja att leta efter en bostadsrätt i andrahand för att känna av olika områden, och för att öka dina chanser att snabbt få en hyresbostad i Stockholm utan att behöva stå i kö. DEt finns många personer, som du och jag, som i perioder väljer att hyra ut sin bostad i andrahand, exempelvis om de ska studera/arbeta på annan ort eller provbo som sambo. Du kan finna alla hyresbostäder i Stockholm i andrahand genom att välja det alternativet direkt i sökfunktionen ovan, eller genom att klicka på andrahand Stockholm. Du kan också finna förstahand Stockholm på vår site, förstås.

Sökmöjligheter när du letar efter hyresbostad i Stockholm

Om du söker hyresrätt Stockholm och letar efter en liten lägenhet kan du även pröva att söka direkt efter ett ledigt rum inom Stockholms län. Rum, liksom annan andrahandsuthyrning, är alltid hyresrätter utan kö. Du kan också följa oss via Facebook där vi har sidor för bland annat Facebook: rum i Stockholm, och Lägenheter Stockholm. BostadsPortal samlar alla lediga hyresbostäder också de från privata hyresvärdar som lägger upp sitt eget boende, både rum och lägenheter som hyrs ut i andrahand. Vi har också små hyresvärdar med ett fåtal hyreslägenheter som kan vara svåra andra sökvägar.

Det är också värt att överväga att dela bostad med andra, kanske genom att gå samman med en vän, eller genom att finna en ledig plats i ett kollektiv. Genom att bo tillsammans ökar dina chanser för att få större bostad eller bättre läge för en överkomlig hyra. Du kan exempelvis söka efter lediga hus till uthyrning att dela, eller klicka i sökalternativet ”delad bostad” nästa gång du gör en sökning på vår sida.

Bostadskö Stockholm

Det är många som väljer att flytta till Stockholm, samtidigt som antalet hyreslägenheter hela tiden minskar. Detta har resulterat i att Stockholm i dag har långa bostadsköer, framförallt för den som vill bo i innerstaden. Kötiderna är i genomsnitt 10 år, men i de mest populära områdena som Södermalm kan man få vänta upp till 19 år för ett förstahandskontrakt. Även i förorterna kan kötiderna vara långa, speciellt om hyresbostaden ligger nära tunnelbanan.  Det lönar sig alltid att vara bland de första som visar sitt intresse när en lägenhet blir ledig, oavsett var man står i kön. Kom bara ihåg att du måste vara aktiv: hyresrätter utan kö försvinner ofta från marknaden på mindre än några timmar.

Men det finns också många som vill flytta ifrån huvudstaden och då finns det möjlighet att se om det är någon som är intresserad av att byta bostad. Vi har Facebooksidor för bostadssökande i Bostäder i Stockholm och Göteborg respektive Bostäder i Stockholm och Malmö där du kan finna andra som ska flytta åt andra hållet.

En annan möjlighet för dig som vill komma in på bostadsmarknaden för hyresbostäder i Stockholm är att leta efter korta andrahandskontrakt.  Genom att hyra bostad i Stockholm i andrahand får du referenser att visa upp för nästa hyresvärd och kan leta vidare medan du har ett boende. Du kan också målmedvetet gå efter att hyra hus i Stockholm- du får en större yta utan att för den del nödvändigvis behöva betala en högre hyra. Framförallt privatpersoner och privata hyresvärdar hyr ofta ut hus, vilket gör att de är hyresrätter utan kö.

Hyra bostad i Stor-Stockholm: Ska du pendla?

Om du söker efter en hyresbostad kan det även vara värt att leta i flera grannkommuner i Uppland och Södermanland, exempelvis i Uppsala län, eftersom många väljer att pendla utanför länsgränserna.

Stockholm har en väl utbyggd kollektivtrafik med allt ifrån buss, tunnelbana, pendeltåg, båt till spårvagnar, som kan ta dig från förort in till centrala Stockholm på en rimlig tid. Om du föredrar egen bil eller cykel satsas det hela tiden på att göra staden mer framkomlig, men kom ihåg att Stockholm infört trängselskatt, vilket innebär att du kan komma att betala upp till 60 kronor i dagen om du tar bilen till jobbet.

Eftersom stora delar av Stockholms län är belägen på olika öar så kommer du troligvis att ta dig antingen över broar eller med båt delar av din pendling, vilket skapar en alldeles unik känsla. Stockholm är en fantastiskt vacker stad, tack vare sina många vattendrag, men i gengäld sker det ofta att trafiken lamslås av vinterväder och halka vintertid, och du får då räkna med betydligt längre restid.

Fler frågor om att hyra bostäder i Stockholm?

Om du har flera frågor kan du läsa mer på våra FAQ-sidor. Du kan också kontakta vår kundservice via e-post: info@bostadsportal.se.

Hyra ut bostad i Stockholm?

Har du själv en bostad att hyra ut i Stockholm är du välkommen att utnyttja BostadsPortals tjänster för att enkelt och säkert finna din nästa hyresgäst. Du skapar gratis din annons på BostadsPortal och får den spridd till kvalificerade bostadssökande från hela landet som matchar dina önskemål.

Lycka till!

Support
Blogg