|Om du söker lägenhet i Göteborg så börja här. Sök bland annonser från privata hyresvärdar; både förstahandskontrakt och lägenheter som hyrs ut i andrahand. Letar du lägenhet centralt eller nära Chalmers och Göteborgs universitet gäller det att vara snabb och söka!" />  |Om du söker lägenhet i Göteborg så börja här. Sök bland annonser från privata hyresvärdar; både förstahandskontrakt och lägenheter som hyrs ut i andrahand. Letar du lägenhet centralt eller nära Chalmers och Göteborgs universitet gäller det att vara snabb och söka!" /> Lediga lägenheter | Göteborgs kommun | Hyra lägenhet i Gbg
 

lediga lägenheter i Göteborgs kommun–just nu

Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Rensa filter
Dina Bevakningar
Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Område
× Göteborg
Boendetyp
Hyra max.
Storlek min.
Rum
Hyresperiod
Annat
BostadsPortal samlar hyresmarknaden! Här hittar du även privata hyresvärdar och bostäder utan kö. Välkommen!
Filter
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket
Se fler annonser

Alla lediga hyreslägenheter i Göteborg (på ett ställe!)

Hitta din nästa lägenhet i Göteborg här! På BostadsPortal samlar vi på ALLA annonser med lediga hyreslägenheter i Göteborgs kommun, både de som finns hos traditionella bostadsbolag och de som ligger hos privata hyresvärdar. Här kan du även finna korttidsuthyrning i andrahand, och de som erbjuder plats för inneboende. Dessutom har vi unika annonser som enbart läggs upp på vår sajt. När du söker hyreslägenhet i Göteborgs kommun är det ett problem som direkt dyker upp: Bostadsköer på flera år som för många innebär att de inte har en chans att få det boende de önskar. Därför är det viktigare för dig som söker hyreslägenhet i Göteborg att vara kreativ och söka lösningar utanför det traditionella bostadsmonopolet än i många andra delar av landet.

Att hitta lägenhet i Göteborgs kommun

Det är viktigt att du tänker över dina önskemål när det gäller område, möjlig pendling och kostnad som du kan lägga ut. Att hitta en hyreslägenhet i Göteborg i förstahand, speciellt i de mest eftersökta områdena som Majorna eller Linnéstaden är svårt, men om du kan gå samman om att hyra en större bostad i ett kollektiv eller tillsammans med en vän så har du plötsligt ett större urval än om du enbart söker efter små lägenheter i Göteborgsregionen. Så fort du funderar på om du skulle vilja bo i Göteborg, ställ dig i olika bostadsköer för att börja samla kö-poäng. Ju tidigare, desto bättre, speciellt om du söker en lägenhet som passar för studentboende.

Om situationen är akut så kan du via exempelvis BostadsPortal finna privata förmedlare av hyreslägenheter, studentlägenheter, rum eller boende i andra hand. Besök oss ofta för att hålla dig uppdaterad och se vilka hyreslägenheter och bostäder som har kommit in. Genom att skapa ett bevakningsmail kan du enkelt prenumerera på nya annonser och få en notifikation direkt i din mailbox när nya annonser dyker upp.

Sök klokt och tryggt

På BostadsPortal kan du snabbt få hela överblicken över lägenhetsutbudet i Göteborg (och i resten av Sverige) med ett klick. Du kan även förfina din sökning utifrån intresseområden som geografi, storlek på hyran, antal rum etc. Vi jobbar hela tiden på att hålla dig som bostadssökande så säker som möjligt, så att du kan fokusera på att hitta just den där lägenhet du behöver!

Var försiktig när du letar

Eftersom det är en så pressad bostadsmarknad finns det tyvärr personer som försöker utnyttja desperationen bland de som söker efter lägenheter i Göteborg. Det betyder att det finns de som skapar falska annonser enbart för att lura pengar från andra, på olika sätt. Var försiktig, ta hand om dig och låt bli att betala för en lägenhet osedd. Varningssignaler att vara uppmärksam på är alltför rimliga priser på en attraktiv adress, att hyresvärden vill att du ska sända pengar utomlands eller jäktar dig i ditt beslut. Du kan läsa mer råd om hur du håller dig säker i bostadsdjungeln här. 

När du söker lediga lägenheter i Göteborg

Sök alltid så många lägenheter som du kan. Maila och ring så fort som möjligt! Någon kanske känner någon annan som har ett rum ledigt, eller kan ge något bra tips om en ledig lägenhet till uthyrning. Alla hyreslägenheter och bostäder kommer inte ut på marknaden, utan många sprids via informella kanaler bland annat FB grupper. Du kan även finna lediga lägenheter via våra Facebooksidor som exempelvis: Lediga Hyresbostäder i Göteborg, Göteborg lägenheter BostadsPortal eller Lägenhet i Göteborg 1-2 rok BostadsPortal.

Tänk på att vid terminsstart är det ofta flera tusen studenter som söker ny bostad, så om du kan tänka dig att hyra en lägenhet i Göteborg från en annan månad än just augusti eller januari så har du ökat dina chanser betydligt. Välj gärna istället att flytta in i juni eller juli då många färdiga studenter vill bli av med sitt boende. En möjlighet för att finna lediga lägenheter i Göteborg med kort varsel är att hyra i andrahand. Detta alternativ är något som många studenter och korttidsanställda väljer när man snabbt måste hitta bostad och är osäker på hur lång tid man vill bo kvar i Göteborg. Det kan även vara ett sätt för dig att bredda din lägenhetssökning och hitta både temporära och mer långvariga lösningar.

För dig som är studerande och söker studentlägenhet i Göteborg eller Mölndal gäller det att vara beredd på att tänka utanför boxen och använda dig av ditt nätverk, oavsett om det gäller att kontakta alla bekanta på sociala medier eller att krypa till korset och be mamma ringa faster Agda vars kusin känner någon som känner någon. Vi har tips på bloggen för dig som är ute i sista minuten.

Så kontaktar du hyresvärdar i Göteborg kommun

När du har hittat en eller flera spännande annonser för lägenheter i Göteborg på BostadsPortal är det dags för dig att kontakta uthyraren för att söka bostaden. Med ett HittaBostadsPaket, får du möjlighet att kontakta de som annonserar lediga hyreslägenheter i Göteborg kommun på direkten.

Men! De bästa annonserna försvinner fort. Många gånger ligger lediga lägenheter bara uppe några dagar på vår sajt innan hyresvärden fått nog med ansökningar och tar bort annonsen. Så för att inte gå miste om drömlägenheten kan du skaffa ett bevakningsmail och på så sätt få besked i din mailbox så fort en ledig hyreslägenhet i Göteborg kommun dyker upp. I ditt bevakningsmail kan du, på samma sätt som i sökfunktionen här på sidan, välja dina viktigaste önskemål. Du kan välja storlek, yta, antal rum och vilken hyra du kan betala. Kom ihåg att ställa även in hur ofta du vill få bevakningsmailet så att du kan välja hur ofta du vill logga in på sajten för att se de annonser över hyreslägenheter i Göteborg som blivit tillgängliga för dig.

Lycka till!

Support
Blogg