Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
 1. Hem
 2. Lägenheter
 3. Göteborg

Lediga lägenheter i Göteborg

296 Resultat
Alla rum
Alla rum1 rum2 rum3 rum4 rum5 rum6 rum
296 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
2 rum lägenhet på 57 m²
Kortedala, Vårmånadsgatan
6 928 SEK3 timmar sedan
4 rum lägenhet på 90 m²
Backa, Litteraturgatan
14 315 SEK3 timmar sedan
...
Sida1av 17

Liknande annonser i Göteborg

Populära söktermer
 • Alla Lägenheter

Lägenheter i Göteborg på BostadsPortal

Hitta din nästa lägenhet i Göteborg säkert och enkelt här. Vi har samlat på alla annonser på lediga hyreslägenheter i Göteborg, både de som finns hos traditionella bolag och de som ligger hos privata hyresvärdar. Här kan du även hyra lägenhet Göteborg korttid i andrahand och hitta även andra typer av hyresbostäder såsom rum, hus och stugor i Göteborg . Dessutom har vi unika annonser som enbart läggs upp på vår sida.

När du söker lägenhet i Göteborg är det ett problem som direkt dyker upp: köer på flera år som för många innebär att de inte har en chans att få det boende de önskar. Därför är det viktigt för dig som önskar hyra lägenhet i Göteborg att vara kreativ och söka lösningar utanför det traditionella monopolet precis som i många andra delar av landet. Att du här kan hyra lägenhet Göteborg privat ökar dina chanser att snabbt hitta något.

Så lätt är det att hitta lediga lägenheter i Göteborg

Genom att välja att använda dig av BostadsPortal när du söker efter lediga lägenheter i Göteborg, så gör du dig själv en stor tjänst. Här hos oss är det nämligen enkelt att snabbt hitta en ledig lägenhet som passar just dina krav. Det oavsett om du föredrar att bo i centrala Göteborg eller en bit utanför som i Mölndal . Vi på BostadsPortal är stolta över att ha största utbudet av lediga lägenheter i Göteborg. Så är planen att flytta hit så kan du här hitta den perfekta lägenheten för dig.

Sök bland lägenheter att hyra i Göteborg

Innan du söker bland lediga lägenheter i Göteborg är det viktigt att du tänker över dina önskemål när det gäller område, möjlig pendling och kostnad som du kan lägga ut. Att hyra lägenhet i Göteborg i förstahand, speciellt i de mest eftersökta områdena som Majorna eller Linnéstaden kan vara svårt, men om du kan gå samman om att hyra en större lägenhet i ett kollektiv eller tillsammans med en vän så har du plötsligt ett större urval än om du enbart söker efter små hyreslägenheter i Göteborg med omnejd. Det är oftast enklare att få en lägenhet i andrahand i Göteborg. Så fort du börjar fundera på om du skulle vilja hitta bostad i Göteborg, ställ dig i olika köer för att börja samla köpoäng. Ju tidigare, desto bättre, speciellt om du är studerande. Ett annat tips är att kika på vårt urval av studentbostäder i Göteborg.

Universitetsstaden Göteborg

Göteborgs universitet grundades under 1800-talet då man 1887 beslöts att en högskola skulle grundas, 1891 så startades skolan upp som under 1954 kom att bli ett universitet. Göteborgs Universitet har åtta fakulteter, runt 55 900 studenter och utbildningar inom vitt skilda ämnen. Ska du plugga här, så kan det vara bra att hitta en passande lägenhet i Göteborg att hyra.

Huvudbyggnaden för universitetet ligger i Vasaparken, men universitetet är utspritt över i stort sett hela staden.

Studentliv i Göteborg

Göteborg är verkligen en stad för studenter då studentlivet är mycket aktivt. Det finns många föreningar och arrangemang knutna till kårerna. Sedan har ju staden i sig även en hel del för studenterna att roa sig med. Som student kan du få hjälp via Göteborgs Förenade studentkårer, som arbetar aktivt för alla studenter i Göteborg. Sedan har du även kårföreningar för olika intressen att gå med i. Som ny student kan du prata med studentkåren för att hitta den förening som tilltalar dig. Kårerna är de som står för olika sociala aktiviteterna.

Boende för studenter

Vill du hitta en ledig lägenhet i Göteborg, som är anpassade för studenter, då kan du kolla in våra studentbostäder. Du kan även välja att hyra en vanlig lägenhet. Ett tips är att gå samman flera av er, som läser vid samma skola och bo tillsammans i en något större lägenhet. Det kan underlätta att hitta en passande hyreslägenhet i Göteborg samt att det inte heller blir allt för dyrt.

Hitta din hyreslägenhet i Göteborg

Hos oss kan du snabbt få överblick över tillgängliga hyreslägenheter i Göteborg (och i resten av Sverige) med ett klick. Du kan även förfina din sökning utifrån intresseområden som område, storlek, hyran, antal rum etc. Vi jobbar hela tiden på att hålla dig som bostadssökande så säker som möjligt, så att du kan fokusera på att hitta just den lägenheten du behöver. Det vill säga att varje annons på en ledig lägenhet i Göteborg som vi får in måste genomgå manuellt granskning innan den blir synlig på vår plattform.

Eftersom det är en så pressad marknad finns det tyvärr personer som försöker utnyttja desperationen bland de som söker efter lediga lägenheter i Göteborg. Det betyder att det finns de som skapar falska annonser enbart för att lura pengar från andra, på olika sätt. Var försiktig, ta hand om dig och låt bli att betala för en lägenhet osedd. Varningssignaler att vara uppmärksam på är alltför rimliga priser på en attraktiv adress, att hyresvärden vill att du ska sända pengar utomlands eller jäktar dig i ditt beslut. Du kan läsa mer råd om hur du håller dig säker i bostadsdjungeln på vår blogg.

Olika typer av hyreslägenheter att hyra i Göteborg

Vill man hyra lägenhet i Göteborg genom de stora väletablerade företagen kan man ofta få vänta länge innan någonting blir ledig. Vi har gjort det enklare för dig genom att samla alla annonser på ett ställe. Här kan du söka lediga lägenheter i Göteborg genom de stora kommunala bolagen eller hyra lägenhet i Göteborg privat. Många hyr ut sin lägenhet i Göteborg under korttid, eller en längre beroende på deras situation. Kanske ska de studera utomlands, jobba på annan ort, eller prova att flytta samman med en sambo.

Genom att kombinera båda dessa alternativ ger vi dig större chans att hitta en lägenhet att hyra i Göteborg. Det betyder också att du här kan hitta både bostadsrätter och hyresrätter att hyra i Göteborg. Har du funderingar på att söka alternativa lägenheter i andra närliggande städer så hittar du många lediga lägenheter även i Jönköping, Borås och Halmstad. Vi arbetar också hårt för att sidan ska vara så säker som möjligt för dig som sökande, och du kan alltid kontakta oss.

Göteborg har en hel del att erbjuda

Om du väljer att bo i en lägenhet i Göteborg, så kanske du funderar på vad du har att hitta på då du inte jobbar eller pluggar. Göteborg är en stad med många aktiviteter och sevärdheter. Bland det mest kända finns så klart Liseberg, Feskekôrka och Haga.

Utöver redan nämnda saker så har Göteborg en massa mer att bjuda på. Så ska du ha en hyreslägenhet i Göteborg, så kan du ju söka efter en som ligger nära de ställen du gillar att hänga på.

Olika måsten i Göteborg

Ett måste om sommaren, det är skärgården i Göteborg. Du har många olika öar att besöka och du kan enkelt nå dem med färjan som går på samma biljett som spårvagnarna. Norra skärgården går dessutom att besöka med bil.

Paddan må vara något turister gärna åker, men det är även trevligt att göra när du bor i en lägenhet i Göteborg. Den kan dessutom ta dig dit du ska, utan att du behöver ta spårvagnen.

I Göteborg har du även Universeum, ett trevligt vetenskapscenter med sju våningar. Sedan har staden även gott om olika museer:

 • Göteborgs Stadsmuseum
 • Naturhistoriska museet
 • Sjöfartsmuseet
 • Konstmuseet
 • Göteborgs Maritima museum
 • Volvo museum

Ta även ett besök på Feskekôrka där du kan köpa färsk fisk och skaldjur. På Saluhallen kan du handla hem annat gott. Missa inte eller Slottsskogen eller Botaniska trädgården.

Haga

Haga är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Här är det helt fritt från bilar och alla gator är kantade av caféer och små mysiga butiker. Haga ligger dessutom på bekvämt gångavstånd från innerstaden. Du kan även ta spårvagnen. Då ska du kliva av vid Hagakyrkan eller Järntorget.

Mat och dryck i Göteborg

Du som söker efter lediga lägenheter i Göteborg, du kanske vill veta var du kan hitta bästa maten i närheten? I Göteborg finns det gott om bra ställen att äta på, allt från erkända Michelin-restauranger till fantastiska kebabhak!

 • Restaurang 2122 – ligger på Magasingatan 5. Här har du goda hamburgare och inredningen så väl som musiken går i rockens tecken.
 • Restaurang 28+ - ligger på Götabergsgatan 28 och är en restaurang som finns med i Guide Michelin. I denna källarrestaraung möts du av en vinbar, där du kan njuta av gott glas vin ihop med ett fat ostron före det är dags för huvudrätten i restaurangen.
 • Sjömagasinet – ligger på Adolf Edelsvärds gata 5, vid Klippan på Södra älvstranden i Göteborgs hamninlopp. Här kan du njuta av fisk och skaldjur av hög klass.

Vill du asiatiskt, så har du bland annat annat Yammy Kitchen, en koreansk restaurang, eller Moon Thai Kitchen som har thaimat.

För bästa kebaben i stan, så har du bland annat Jenin grill på Hisingen, Kebaberia på Avenyn och Dunder Döner i Partille.

Göteborg har även flera trevliga ölpubar varav flera serverar lokalt öl. Göteborg har nämligen flera olika mikrobryggerier. Vi rekommenderar Brewers Beer Bar och Haket Pub. Sedan har du även Ölhallen 7:an, som för övrigt är Göteborgs äldsta ölhall.

Kom igång med ditt lägenhetssökande i Göteborg

Sök alltid så många lediga lägenheter i Göteborg som du kan. Maila och ring så fort som möjligt. Det är först till kvar som får lägenhet i Göteborg. Tänk på att vid terminsstart är det ofta flera tusen studenter som söker ett boende, så om du kan tänka dig att söka hyreslägenheter i Göteborg från en annan månad än just augusti eller januari så har du ökat dina chanser betydligt. Välj gärna istället att flytta in i juni eller juli då många färdiga studenter vill bli av med sin lägenhet.

En möjlighet för att finna lediga lägenheter i Göteborg med kort varsel är att hyra i andrahand. Detta alternativ är något som många studenter och korttidsanställda väljer när man snabbt måste hitta en lägenhet i Göteborg och är osäker på hur lång tid man vill bo kvar i Göteborg. Det kan även vara ett sätt för dig att bredda din lägenhetssökning och hitta både temporära och mer långvariga lösningar.

Hitta passande lägenheter i Göteborg med närhet till det du gillar

Göteborg har många trevliga stadsdelar du kan välja att hyra lägenhet i. Du kan med fördel välja att bo nära de sevärdheter du gillar att besöka, eller nära universitetet. Bland bra stadsdelar du kan hitta lägenheter i Göteborg i har du bland annat Majorna , Frölunda , Angered och Biskopsgården .

Så här gör du när du har hittat en intressant lägenhet i Göteborg

När du har hittat en eller flera spännande annonser för lägenheter i Göteborg på vår plattform är det dags för dig att kontakta uthyraren. För att göra det behöver du köpa full åtkomst via ett abonnemang. Du får du upplysningar så att du kan kontakta de som annonserar lediga lägenheter i Göteborg på direkten.

Men kom ihåg att många lediga lägenheter i Göteborg försvinner fort. Många gånger ligger de bara uppe några dagar på BostadsPortal innan hyresvärden har hittat en hyresgäst. Så för att inte gå miste om ditt nästa hem kan du skaffa ett bevakningsmail och på så sätt få besked i din mailbox så fort en ledig hyreslägenhet i Göteborg dyker upp. I ditt bevakningsmail kan du, på samma sätt som i sökfunktionen här på sidan, välja dina viktigaste önskemål. Du kan välja bland, antal rum, storlek, område och hur mycket du är villig att betala i hyra. Så snart det kommer in nya hyreslägenheter i Göteborg som matchar din sökning får du ett mail och därifrån kan du gå direkt till annonsen.

Fråga oss

Skulle du behöva hjälp eller om du har fler frågor när du söker din nästa lägenhet i Göteborg hos oss är du alltid välkommen att höra av dig. Vår kundtjänst kan nås på Facebook Messenger eller e-post på vardagar mellan kl 9-15. För att aldrig missa senaste uppdateringarn från BostadsPortal kan prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta emot nyhetsbrev som är skräddasydda efter ditt behov - om du är hyresgäst eller hyresvärd.