Lediga studentbostäder i Jönköping

Sök Nollställ sökkriterier
annonser
OK
Ref.nr. eller t.ex. garage, pool, utsikt, stall...
Dina tidigare sökningar
OK
Kommun
1 valda
Jönköping
annonser
OK
Annonstyp
1 valda
Hyresrätt
annonser
OK
Boendetyp
2 valda
annonser
OK
Storlek
1 - 2 rum
annonser
OK
Antal rum
Boyta
Kronor
0 valda
annonser
OK
Hyra
Hyresperiod
Alla valda
annonser
OK
Detaljer
0 valda
annonser
OK
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket
Sida 1
Få nyinkomna önskebostäder direkt på mail: Börja bevaka
Load next page

Finn ditt studentboende i Jönköping

Om Jönköping: Jönköping är Sveriges nionde största tätort och centralort i Jönköpings kommun. Liggande vackert belägen mot Sveriges näst största sjö Vättern är Jönköping en inbjudande stad, med ett sprudlande studentliv.
Som student i Jönköping får du sällskap av många i samma situation som dig själv. Bland kommunens invånare är cirka tio procent studenter. Många studerar på Jönköping University, JU, men här hittar du även flera olika utbildningsanordnare av exempelvis Yh-ubildningar och komvuxutbildningar. Högskolan ligger samlat på ett campus mitt i innerstaden.

Att förflytta sig i Jönköpings innerstad är lätt med buss. Om du vill åka en tur till grannstäderna Skövde, Falköping och Nässjö går det snabbt med Jönköpingsbanan. Med tåg kan du även ta dig till Köpenhamn på fyra timmar, Stockholm på tre timmar och Göteborg på två timmar.

Att finna studentbostad i Jönköping

I Jönköping finns det ett rikt utbud av studentbostäder. Här kan du bo i korridor, i egen lägenhet, i rum eller på annat sätt dela bostad med andra. Sök via kommunen eller annonsera i lokaltidningarna, leta på Facebook-sidor och kontakta släktingar och vänner. Det är alltid viktigt att söka boende aktivt och att vara ute i god tid. Vi rekommenderar också att du letar även utanför centrala Jönköping, kanske genom att gå ihop med vänner och hyra en större bostad, lägenhet, stuga eller hus. Om du bor i andrahand är det viktigt att du: fixar skriftligt kontrakt, och inte betalar innan du fått tillgång till bostaden.

Finn ditt studentboende på BostadsPortal

På BostadsPortal kan du söka efter boende utifrån dina preferenser. Antal rum, storlek, om det ingår tvättmaskin eller parkering. Det gör du i sökkriterierna.
Vi rekommenderar alltid att du söker så brett som möjligt att du är öppen för alternativa lösningar. Tack vare en bra kollektivtrafik i och till och från Jönköping kan man exempelvis även leta studentboende i grannkommunerna under en övergångsperiod. Tänk alternativt. Varför inte hyra en båt i Vättern?

Börja sökandet här:

Skapa en Sökesannons. Detta är en beskrivning av dig själv och vad du letar efter i formen av en annons. Du kan studera nya Sökesannonser på BostadsPortal här innan du skapa din egen Sökesannons.
Bevakningsmail. Med ett bevakningsmail får du en prenumeration på alla nya annonser, så ofta du vill, så att du inte missar ditt framtida drömboende.
HittaBostadsPaket. För att få tillgång till alla kontaktuppgifter så kan du behöva teckna HittaBostadsPaket.

 

Fler lästips för dig som letar studentbostad

15 tips! Så hittar du studentbostad
Så skyddar du dig mot annonsfusk
Att bo som inneboende
Ska vi byta bostad med varann?
Ny som hyresgäst? 9 goda råd

Tänk också på att du som fulltidsstudent ska bokföra dig på din studieort, i det här fallet Jönköping. Därefter kan du söka bostadsbidrag och ordna med hem- och olycksförsäkring. Och glöm inte att söka studiemedel så att du kan betala hyran.

Lycka till med dina studier i Jönköping!

Support
Blogg