Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
  1. Hem
  2. Rum
  3. Stockholm

Hyra rum i Stockholm

75 Resultat
Alla rum
Alla rum1 rum
75 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
1 rum på 17 m²
Östermalm, Studentbacken
4 373 SEKIgår
Sida1av 5

Liknande annonser i Stockholm

Populära söktermer
  • Roommate i Stockholm
  • Alla Rum

Hitta ledigt rum i Stockholm på BostadsPortal

Ska du flytta till Stockholm, är det enkelt att börja med att hyra ett rum. Vi har samlat alla typer av lediga rum i Stockholm på en plats för din skull. Med en sökning kan du hitta tillgängliga annonser för rum i Stockholm just nu.

På BostadsPortal hittar du alla tillgängliga rum att hyra Stockholm, även de från små privata annonsörer. Vi har hyresbostäder i typerna lägenhet , rum , hus och stuga . Om du inte behöver ett större boende, utan kanske letar efter ett pendlarboende, är det en utmärkt lösning att hyra ett rum. När du hyr ett rum delar du visserligen bostad med andra, men får ändå din egen yta som du kan bruka som du vill.

Olika typer av rum som uthyres i Stockholm

Du hittar flera typer av rum i Stockholm. Du kan söka rum i t.ex. lägenhet i Stockholm , hus i Stockholm eller stuga i Stockholm eller om du vill, leta efter rum som korridorrum, studentrum eller kollektivboende. Om du är student så kan du också kika efter rum via studentbostäder .

Att hyra rum är en snabb lösning på bostadskrisen, och även om du inte får så stor yta, så är det ofta billigt nog att du kan bo där tillfälligt medan du sparar ihop till något större. Vi har billiga rum i Stockholm och många som hyr ut möblerade rum, alltså är det ofta bara att flytta in när du har hittat något. Något man ofta kan se är: möblerat rum uthyres Stockholm eller hyr ett rum hos en rumskompis och det här är ofta en väldigt bra start om man är ny i stan och vill kunna flytta snabbt.

Fördelar med att hyra ett rum i Stockholm

En stor fördel med att hyra rum är att det oftast blir kostnadseffektivt att hyra rum eftersom att man delar omkostnader med hyresvärden och/eller andra hyresgäster. Det är också ett bra sätt att lära känna andra i Stockholm när man är ny i staden. Leta efter rum uthyres Stockholm och så kommer du se att det är många som gärna vill dela på hyran och hyra ut ett rum.

Olika anledningar till att man flyttar till Stockholm

Det kan finnas många orsaker till varför man vill hyra rum i Stockholm. Förutom den kanske vanligaste orsaken att du just har flyttat hemifrån eller studerar, så kan det vara att du har fått jobb på annan ort. Som nyinflyttad vet du kanske inte till en början riktigt var du vill bo eller hur länge du stannar. Om du pendlar så vill du kanske behålla din bostad i din hemstad och ha ett rum i Stockholm som extra bostad.

Skillnaden mellan att vara inneboende och bo i kollektiv i Stockholm

Att hyra ett rum i eller en del av en lägenhet eller villa heter att vara inneboende. Det innebär att du delar badrum, toalett och kök. Förutom detta så kan du oftast få möjlighet att utnyttja andra rum, trädgård och t.ex. tvättmaskin. Rum uthyres i Stockholm både i första och andra hand på BostadsPortal, och det kan vara bra att du som önskar hyra rum i Stockholm kollar vilken typ av kontrakt det gäller. Undersök också vilka utrymmen i bostaden du som inneboende i Stockholm har rätt att utnyttja.

Att bo i kollektiv Stockholm kan vara ett alternativ för många som flyttar dit ensam eller med andra. Det är ett ekonomiskt och väldigt roligt sätt att bo i storstan. Många gör det och det är tryggt och enkelt att hitta kollektivboende hos oss.

Håll utkik efter rum till uthyrning i Stockholm

Det finns möblerade, delvis möblerade eller omöblerade rum. Det är inte alltid det är specificerat i annonsen så det kan vara bra att dubbelkolla det med hyresvärden när du skriver din ansökan. Utöver de redan nämnda kriterierna så finns det andra kriterier som du kan få med i dina sökningar. Men glöm inte, var uppmärksam på att inte alla annonser har specificerat allt, och då kan du missa annonser med passande och bra rum. Använd vår bostadsbevakning och aldrig missa lediga rum i Stockholm som kommer in och matchar din sökning. Du kan också hålla dig uppdaterad och få fler tips på vår blogg eller följa oss på Facebook.

Hittar du inte rummet du letar efter?

Om du inte hittar rummet du letar efter och du har kanske hittar en bostad i Göteborg som är alldeles för stor för dig och det går inte helt efter planen. Så är hyra lägenheten fortfarande en möjlighet. Detta genom att bli hyresvärd åt lägenheten du hyr och samtidigt finna potentiella hyresgäster som önskar att hyra ett rum eller flera rum .

Förutom att du kan hitta en hyresgäst helt gratis på BostadsPortal, kan du också använda dig av våra digitala tjänster helt kostnadsfritt. Detta bidrar med en enklare och smartare uthyrningsprocess. Du har både tillgång till en digital hyreskontrakt som hjälper dig med att ha kolla på den juridiska delen hyreskontrakt och ett digitalt besiktningsprotokoll som används till inflyttningsbesiktning och utflyttningsbesiktning .

Har du frågor eller önskar mer information?

Om du har fler frågor angående rum till uthyrning i Stockholm är du välkommen att kontakta oss. Vår kundssupport kan nås på Facebook Messenger och e-post på vardagar mellan kl 9-15. All lycka önskas med att hitta ditt nya rum i huvudstaden!