Lediga studentbostäder i Malmö

Sök Nollställ sökkriterier
annonser
OK
Ref.nr. eller t.ex. garage, pool, utsikt, stall...
Dina tidigare sökningar
OK
Kommun
1 valda
Malmö
annonser
OK
Annonstyp
1 valda
Hyresrätt
annonser
OK
Boendetyp
2 valda
annonser
OK
Storlek
1 - 2 rum
annonser
OK
Antal rum
Boyta
Kronor
0 valda
annonser
OK
Hyra
Hyresperiod
Alla valda
annonser
OK
Detaljer
0 valda
annonser
OK
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket
Sida 1
Få nyinkomna önskebostäder direkt på mail: Börja bevaka
Load next page

Studentbostad i Malmö

"Malmö City Library, Ljusets kalender". Licensed under CC BY 2.5 via Wikimedia Commons Att vara student i Malmö

För många kan det vara blandade känslor att börja studera, då det är början på något nytt, och ofta väldigt roligt och utvecklande, men samtidigt slutet på något annat. Det är mycket som är nytt om du är eller ska bli student i Malmö. Många flyttar hemifrån i samband med att de påbörjar sina högskolestudier, ibland till en helt ny stad långt ifrån den plats där man har vuxit upp. Det är mycket att tänka på; skaffa boende, träffa nya människor, påbörja sina studier och lära sig hur allting fungerar. Är du ny student är det mycket att hålla reda på både innan du börjar och i samband med att studierna börjar. Du måste hitta bostad, oftast en hyresbostad för de flesta studenter, registrera dig på din kurs eller program, lära dig att hitta i staden och på skolan, och mycket mer. Ta reda på så mycket information du kan och förbered dig i förväg. Kom ihåg att för de flesta studenter är det lika nytt som det är för dig – ta det som en chans att lära känna nya människor.
 
Det första många, vilket är helt naturligt, tänker på när de ska börja studera, det är att skaffa sig ett bra boende. Ställ dig gärna i bostadskö före en hyresbostad ett halvår eller ett år innan du påbörjar dina studier. Det finns över 2000 studentbostäder i Malmö, utspridda på olika platser i staden. Generellt sätt tar det upp till ett år att få en studentlägenhet eller ett rum i korridor i Malmö, beroende på lägenhetens läge, storlek och andra faktorer. En bra idé kan vara att ställa sig i kö hos en lägenhetsförmedlare.

Dela bostad? 

Kanske kan du tänka dig att dela lägenhet med en eller flera kompisar? På så sätt kan det bli billigare för er alla, samtidigt som ni kanske kan bredda er sökning och inte bara fokusera på att hitta en studentbostad. Det kan bli lite som att bo i en studentkorridor, men ändå lite eget. På BostadsPortal kan du även söka direkt på exempelvis söka på hyra i andra hand eller på att hyra enbart ett rum. Du kan även pröva att hyra ett rum i studentkorridor, hyra rum i andra hand eller kanske till och med hyra ett eget hus. Att hyra ett hus kan vara ett alternativ om man är flera som delar på hyran; särskilt om det är ett lite större hus eller villa och ni har varsitt sovrum, så kan det vara ett trevligt alternativ för de som är intresserade. Sök  även på lägenheter på BostadsPortal här. 
 
Många studenter väljer att bo i en studentkorridor, vilket är ett vanligt alternativ. Då har du ett eget rum, för det mesta eget badrum och toalett, men delar kök med de andra studenterna i korridoren. Är du ny student kan det här vara ett bra alternativ; du lär känna andra studenter och kommer in i studentlivet lättare. Fester och andra aktiviteter i en studentkorridor är en av fördelarna med att bo där.

Glöm inte heller att ändra din folkbokföringsadress, så att du får din post till rätt adress. Glöm heller inte att göra en ansökan till CSN om du vill ansöka om studiemedel. Gör det i god tid, gärna i samband med att du får ditt antagningsbesked. I anslutning till terminerna kan det vara högt tryck på CSN, och då kan det vara bra att ha gjort färdigt så mycket som möjligt, för att det ska gå fortare att få sitt studiemedel utbetalt.

Studentkåren eller inte?

Att vara medlem i studentkåren är numera frivilligt. Studentkåren kan ses som studenternas fackförbund, och kan hjälpa dig om något skulle krångla eller om du får några problem under din studietid. Vid sidan av studierna kan det även vara trevligt med olika sociala aktiviteter och nätverkande. På den punkten är studentkåren väldigt bra. Malmö studentkår har flera föreningar med olika inriktningar, och det finns något att engagera sig i för de flesta. Fördelen är även att alla som är medlemmar i studentkåren är på ungefär samma plats i livet, det vill säga studenter. Du har även möjlighet att få rabatter, gå på kårfester och mycket mer. Särskilt i samband med terminsstarten brukar studentkåren anordna många aktiviteter för nya studenter, nollningar, fester och liknande, vilket kan vara ett sätt att lära känna sin nya klass och träffa andra studenter. Det är dock helt frivilligt att delta.
Det är helt enkelt upp till dig om du vill vara med i studentkåren eller inte. Besök gärna deras hemsida för mer information om vad det gör och vad de har att erbjuda.

Kulturlivet i Malmö

Malmö har många utbildningsmöjligheter, men även ett brett och välutvecklat fritids-och kulturliv. Malmö är en stad som på ganska kort tid har förändrats från en industristad till en studentstad med en internationell profil. Det finns flera andra faktorer som påverkar livet i Malmö och Skåne, som till exempel att tillväxten har ökat i hela regionen, bygget av Öresundsbron och stadens geografiska läge, precis på vägen ut till resten av kontinenten. Befolkningen ökar för varje år som går, och idag bor över 300.000 personer i Malmöregionen. 

Malmö har ett stort och varierat kulturutbud, för de som är kulturintresserade. Bara de senaste decennierna har mycket hänt. 2011 blev Malmö utnämnd till Sveriges kulturkommun av fackförbundet SKTF. Med högskolan som ligger centralt och alla studenter som har flyttat till Malmö, har Malmös befolkning fått en yngre prägel. Tack vare högskolan händer det en del aktiviteter kring och i samarbete med skolan.

För att nämna något om kulturlivet i Malmö, så finns det verkligen något för alla. Här finns Malmö Konsthall, som är en av Nordeuropas största utställningsplatser för modern konst. Även Moderna Museet finns i Malmö, samt Malmö Konstmuseum med runt 40.000 verk daterade från 1500-talet fram till idag.

Om du är intresserad av musik, finns det även mycket att göra inom det området. Konserter inom alla musikgenrer anordnas regelbundet på det olika scenerna och av de olika arrangörerna som finns i staden. Malmö har bland annat ett eget operahus, en musikhögskola och ett konserthus. Det finns även många möjligheter om du är intresserad av att själv få spela eller sjunga, bland annat via kulturskolan, musikhögskolan eller de olika studieförbund som finns. 2013 stod Malmö värd för Eurovision Song Contest, vilket ingen lär ha missat!

Malmö har även gott om museer och historiska platser att besöka, bland annat Malmö Idrottsmuseum, Teatermuseet och Chokladmuseet. Staden är även en stad som är känd för sina festivaler. Här finns gatufestivaler, Folkets Park och mycket mer. Det finns även mycket annat för den kulturintresserade – allt från teaterscener till loppmarknader. Malmö har ett brett kulturliv och passar många människor med olika bakgrund och intressen, gammal som ung.
 
Förhoppningsvis kommer du att trivas med din tid i Malmö, både med dina studier och med livet runt omkring. Studietiden ska vara ett minne för livet, med nya kunskaper och förhoppningsvis även nya vänner och roliga erfarenheter. Att ha ett bra boende, en rik fritid och nya kunskaper är något som vi hoppas kommer att prägla din tid som studerande i Malmö.

Att söka Studentbostad i Malmö på BostadsPortal

När du börjar söka bostad hos oss är det första du ska göra att skapa en Sökesannons så att andra kan finna dig. I och med att du skriver Sökesannonsen så kan du även matchas med passande bostäder, och många hyresvärdar föredrar att finna sina nästa hyresgäster själva genom att söka igenom våra Sökesannonser. För att kunna bevaka alla nyinkomna annonser kan du enkelt skapa ett bevakningsmail så att du får ett mail varje gång en annons som passar dina önskemål kommer in på BostadsPortal. Detta kan du göra efter att du skapat ett gratis konto hos oss.

Flera tips till Studentboende

Du kan även söka bostäder via BostadsPortals Facebooksidor för Malmö, som vi har både för studenter och för hyreslägenheter, där personer som söker eller erbjuder bostäder kan kommunicera, och där vi lägger upp relevanta annonser från BostadsPortal kontinuerligt.

Facebooksidor:
Malmö Lägenheter 
Studentbostäder Malmö BostadsPortal
Lägenhetsbyte inom Malmö
 

Du kan även få fler råd om du går in på vår blogg och följer våra bloggartiklar för studenter. Här finner du exempelvis Fyra skäl till att skapa en Sökesannons för dig som är student, Viktig checklista innan du flyttar in och Så skyddar du dig mot annonsfusk.
Vi rekommenderar även varmt vår e-bok Tio tips: så hittar du din studentbostad.

Lycka till med sökandet! 

Support
Blogg