Lägenheter i Stockholm

Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Rensa filter
Dina Bevakningar
Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Område
× Stockholm
Boendetyp
Hyra max.
Storlek min.
Rum
Hyresperiod
Annat
BostadsPortal samlar hyresmarknaden! Här hittar du även privata hyresvärdar och bostäder utan kö. Välkommen!
Filter
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket
Se fler annonser

Hyra lägenhet i Stockholm

Letar du efter en lägenhet i Stockholm? Så, du har ”landat” på rätt ställe - BostadsPortal har ett brett urval av lägenheter i fördelade på alla Stockholms stadsdelar. Sök direkt i listan ovan eller ange din sökning genom att klicka på knappen "Sök lediga bostäder" på vår sida. Börja din bostadsjakt idag. Vem vet? Kanske väntar din nya lägenhet i huvudstaden precis runt hörnet.

När du söker en lägenhet i Stockholm

Välkommen! Du kan lugnt börja ditt sökande efter en hyreslägenhet i Stockholm här. BostadsPortal är en annonssajt där du kan finna lediga lägenheter i hela Stockholms kommun (och i resten av Sverige, förstås). Förutom vanliga hyresrätter, i både i förstahand och andrahand, förmedlar vi också särskilda bostäder för ungdomar/studenter och pensionärer.

När du söker i olika områden i Stockholms stad

Du kan välja vilket område i Stockholm som du söker hyreslägenhet igenom att välja rätt område bland sökkriterierna. Om du till exempel letar efter en hyreslägenhet på Östermalm, eller en trea i Bromma så kan du enkelt göra dina val och få fram de annonser som kan intressera dig bland alla lediga hyresannonser med lägenheter i Stockholms kommun, också de som privata hyresvärdar i Stockholm lagt ut.

Heta områden i att finna lägenhet i Stockholm

Om du inte vet var i Stockholm du vill bo, så kan du börja med att söka dig genom olika områden. De mest centrala områden är naturligtvis också de mest populära och med högst hyra, så det kan löna sig att titta i områden längre ut. På vår sajt kan du på varje annons se vad som finns i bostadens närområde, exempelvis förskola, matbutiker, parker och sjukhus. Och vad som är viktigare: du kan läsa dig till hur snabbt du på fot, med kollektivtrafik eller bil kan ta dig runt i området. Därefter kan du räkna ut hur lång tid din pendling i området (via exempelvis sl.se) kommer att ta och fundera på om verkligen vinner så mycket på att bo centralt som du tror. Ofta, speciellt när man är ny i en stad som Stockholm, kan det vara en god idé att först undersöka sina behov innan du börjar zooma in på det område du känner att du vill bo i de närmsta åren. 

  • Många vill bo på Södermalm. Här finns de populära, trendiga områdena och eftersom det är svårt att få ett förstahandskontrakt här fortsätter många att leta vidare söderut mot Årsta, Liljeholmen och Midsommarkransen, som även de ligger centralt men där lägenheterna ofta är mer prisvärda.
  • Vasastan fortsätter att vara en favorit för många. Birkastaden, Röda Bergen och Sabbatsberg, är områden där du kan uppleva en kombination av småstadsidyll, moderna lägenheter och närhet till alla centrala knutpunkter.
  • Alvik är en uppstickare, där lägenhetspriserna ökat de senaste åren. Nära city och inom tunnelbanesystemet, gör det attraktivt för många småbarnsfamiljer.
  • Kristineberg ligger också i Västerort, och Kungsholmen räknas som ett av de mest attraktiva bostadsområdena för Stockholmarna.

Korttidsuthyrning Stockholm: En tuff bostadsmarknad

Sedan många år är marknaden för hyresrätter i Stockholm svårorienterad, med en bostadskö som i många fall kan vara så lång som mellan 10-20 år. Många upplever flera år av flyttande mellan olika andrahandskontrakt, några månader åt gången, och hyran är generellt högre i Stockholm per kvadratmeter än resten av länet. Det förekommer även att bedragare utnyttjar bostadsbristen för egen vinning, genom att skapa bluffannonser, för att på olika sätt få pengar eller personlig information av personer som söker bostad. På BostadsPortal gör vi allt för att kontrollera de annonser som vi kan, på vår sajt har vi även ett valideringssystem, där vi manuellt och automatiskt genomsöker annonserna och där vi kontaktar hyresvärdar för att hela tiden öka kvaliteten bland annonserna. Om du upptäcker en falsk annons uppmanar vi dig att snarast kontakta vår kundtjänst så att vi kan se till att den blir stoppad innan någon hinner blir lurad.

För hur mycket vi än försöker att beskydda dig så kan du som bostadssökande aldrig vara nog försiktig, speciellt när du söker bostad utanför etablerade fastighetsbolag. Därför rekommenderar vi att du läser om hur du skyddar dig mot annonsfusk på vår blogg. Kom ihåg: Var försiktig och använd sund förnuft, och betala inte i förväg för osedd lägenhet!

När du vill hyra lägenhet i Stockholm i förstahand

På BostadsPortal visar vi alla lediga hyresrätter i hela Sverige. Vi har tusentals egna unika bostadsannonser, samt bostadsannonser från de flesta av de andra viktiga svenska sajter. En del av dem har kö-system, i Stockholm oftast almännyttans bostäder, men vi har också annonser från privata uthyrare som erbjuder lägenhet i Stockholm förstahand utan kö. När du väl har funnit en lockande bostad så ska du kontakta uthyraren direkt för att söka bostaden.

Det är viktigt att du förbereder dig ordentligt, med en presentation av dig själv och med referenser som du kan visa upp vid behov. Med ett HittaBostadsPaket, får du möjlighet att kontakta de som annonserar lediga hyreslägenheter i Stockholms kommun med detsamma.

Skaffa bevakning av lediga lägenheter i Stockholm

Vi uppdaterar hela tiden vår sida, så om du inte hittar den lägenhet du letar efter just nu, behöver du inte bli stressad! Du kan enkelt upprätta ett bevakningsmail och på så sätt få besked direkt när nya intressanta lägenheter blir lediga i Stockholm kommun. I bevakningsmailet kan du, på samma sätt som i sökfunktionen på denna sida, välja de önskemål som är viktiga för dig i ditt sökande efter bostad. Du ställer även in hur ofta du får mailet och kan därmed bestämma hur ofta du vill logga in på sajten för att se de annonser över hyreslägenheter i Stockholm som finns tillgängliga.

Hitta lägenhet i Stockholm - förstahand eller efterhand

Skilj dig från mängden av bostadssökande

Letar du efter en lägenhet i Stockholm är du definitivt inte den enda om budet. Stockholm är Sveriges mest populära stad, och det finns därför en hög efterfrågan på lediga lägenheter. Men du behöver inte göra mycket för att sticka ut i mängden bostadssökande. En skarp Sökesprofil med information om dig själv och skriv en motiverad ansökan när du kontaktar hyresvärden.Du kan läsa mer om tips för bostadssökning i storstäder som Stockholm på BostadsPortals blogg.

Sök bostad via BostadsPortal på Facebook

Vi finns även på Facebook, förstås, där vi har sidor för olika typer av hyresbostäder i Stockholm. Du kan finna Stockholm lägenheter på Facebook, Andrahandslägenhet i Stockholm, Förstahandskontrakt Stockholm BostadsPortal och Lediga hyresbostäder i Stor-Stockholm eller Lägenhet i Stockholm, 1-2 ROK BostadsPortal.

Söker du boende utanför Stockholms kommun?

På den här sidan hittar du bara lägenheter som ligger i Stockholm kommun. Om du även vill söka i exempelvis i en av de andra kommunerna i Stockholms län, kan du enkelt ändra i dina sökkriterier ovan och se andra lägenheter i andra områden. Du kan även använda vår funktion att på kartan direkt teckna det område du letar i och få en skräddarsydd sökning som passar just dig!

Lycka till i jakten på din nästa lägenhet!

Support
Blogg