lägenheter | Luleå kommun

Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Rensa filter
Dina Bevakningar
Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Område
× Luleå
Boendetyp
Hyra max.
Storlek min.
Rum
Hyresperiod
Annat
BostadsPortal samlar hyresmarknaden! Här hittar du även privata hyresvärdar och bostäder utan kö. Välkommen!
Filter
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket
Se fler annonser

Hyreslägenheter i Luleå

Så du letar lägenhet i Luleå kommun? Du är inte den enda. Sveriges nordligaste lilla storstad bjuder på både naturupplevelser, kultur och otroligt bra grannar. Här på sidan hittar du de lediga lägenheterna i Luleå, både de privata och kommunala, och vi uppdaterar sidan så fort som nya lägenhetsannonser dyker upp. 
    
Staden Luleå är den största tätorten i Luleå kommun, med över 40 000 invånare, men du kan även finna lägenheter i de mindre samhällena runt om. Gammelstaden, Björkskatan, Bergnäset och Södra Sunderbyn har alla en folkmängd på fler än 3 000 invånare. De största arbetsgivarna är förutom Luleå kommun och Norrbottens läns landsting förstås stålkoncernen SSAB. Andra större arbetsplatser är Luleå tekniska universitet, Tieto, Telia Sonera och företagen på Luleå Science Park. 

Finn din hyreslägenhet i Luleå med hjälp av BostadsPortalHyra lägenhet i Luleå kommun

Välkommen till BostadsPortals sida för lägenheter i Luleå, där du kan finna alla lediga annonser, även de som annars skulle vara svårt att finna utan att känna till kommunens lokala hyresvärdar.

Att lätt hyra lägenhet i Luleå kommun

BostadsPortal skapar möjligheter för hyresvärdar och hyresgäster att mötas på vår sajt, och vi matchar automatiskt samman dig med de annonser som passar, både här på sidan, och Bevakningsmail. Här har vi samlat alla lediga lägenheter som annonseras just nu i hela Luleå kommun, oavsett om det är via kommunala eller privata bostadsbolag, små eller stora hyresvärdar, så är det här du kan finna lägenheten du söker. Om du till exempel söker en studentbostad så har vi en egen landingsida för studenter i Luleå där vi ger mer tips för dig som är student.
Så välkommen till BostadsPortals sida för lägenheter i Luleå, där du kan finna alla lediga annonser, även de som annars skulle vara svårt att finna utan att känna till kommunens lokala hyresvärdar.

De olika bostadsområdena i Luleå

•    Bergnäset: Stadsdelen Bergnäset är en tidigare tätort i Nederluleå kommun innan kommunsammanslagningen. Här finns det butiker, skolor, förskolor, tandvård och vård- och omsorgsboende. Du finner delområdena Bergstaden, Gamla Bergnäset, Trollnäs, Trolleberg och Trollheden här. Här ligger även arbetsplatsområdet Kallax företagsstad.
•    Bergviken: Här kan du både finna hyresbostäder och lägenheter. Under miljonprogrammet byggdes Kallkällan, Luleås största sammanhängande flerbostadsbebygelse. Här kan du även finna bostadsområdet Klintbacken. Området har flera idrottsplatser, livsmedelsbutiker och här finns skolor, förskolor samt tre vård- och omsorgsboenden.
•    Björkskatan: På en björkbevuxen udde ligger bostadsområdet som delas upp i områdena Vårvägen, Höstvägen, Björkskatacentrum, Snövägen, Stormvägen, Lävägen, Blidvägen, Hagelvägen och Regnvägen. Här finner du mest villor och radhus, men även studentbostäder.
•    Centrum: Precis som det låter, Luleå centrum har butikerna, uteliv med caféer, pubar och restauranger och förstås kulturhus med teater. Centrum består av delområdena Charlottendal, Gültzauudden, Innerstaden, Norra hamnen, Oscarsvarv, Stadsviken, Södra hamnen och Västra stranden. Här finner du, förutom låg och mellanstadieskolor, en gymnasieby, liksom fyra förskolor och två vård- och omsorgsboenden. Och naturligtvis även vårdcentral och folktandvård.
•    Gammelstad: ligger en mil utanför det som idag är Luleås stadskärna, men det var en gång i tiden en blomstrande handelsby. Bostadsområdet består av Ektjärn, Gammelstadsviken, Kyrkåkra Stadsön Kyrkbyn, Stoheden, Tuvåkra och Öhemmanet. I Gammelstad hittar du både villor och hyreshusområden, liksom bibliotek, badhus, idrottsanläggningar, elljusspår och butiker, vårdcentral, folktandvård, ja, till och med en småbåtshamn. Gammelstad har även flera skolor, förskolor och ett vård- och omsorgsboende.  Här finner du även kyrkstaden, som är med på Unescos världsarvslista: 250 kyrkstugor i nästan ursprungligt skick.
•    Hertsön: är ett av de mer kända bostadsområdena i Luleå.  Beläget 5 kilometer öster om Luleå centrum, det största bostadsområdet i Luleå utanför Centrum, både till ytan och till befolkningsmängden. Hertsön byggdes som en del av miljonprogrammet och här kan du finna många lägenheter och andra typer av hyresbostäder. Här finner du ett rikt föreningsliv, bibliotek, badhus och fritidsgård. Det finns även butiker och restauranger. Området har tre skolor för olika åldersgrupper, sex förskolor och ett vård- och omsorgsboende, liksom en hälsocentral. Kommunen har ambitioner för att utveckla Hertsön för att nå Vision Luleå 2050 om ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbart Luleå. http://hertson.se/2013/
•    Kronan: är det område där regemente LV7 låg innan flytten till Boden.  Bostadsområdet ligger 3 km från Luleå centrum inom cykel- och gångavstånd till skolor och arbetsplatser. Kronan består av delområdena Östra Kronan, Kronanhöjden, Kronanbacken, Lulsundsberget, Kulturbyn Kronan och Ormberget. Området är omgivet av friluftsområden, med motionsslingor och skidspår. Här kan du finna stora villaområden och lägenheter i höghusen på Lulsundberget. Det finns planer på ytterligare bostäder, men även att bygga skolor och utöka området övriga sociala service. När området är fullt utbyggt 2030 är planen att omkring 5000 Luleåbor kommer att bo i området.
•    Lerbäcken: passar perfekt för barnfamiljer, och förutom ett mindre hyreshusområde är det till största delen bebyggt med småhus, omgivna av skog och grönområden. Det består av två delar: Lerbäcken och Kvarnbäcken. Du kan gå till Hertsön och utnyttja de butiker och övrig service som finns där.
•    Lulsundet kallas sundet mellan Skurholmsfjärden och Björkskatafjärden, liksom de bebyggda områdena på östra sidan av sundet. Området är familjevänligt, med mycket småhusbebyggelse och en förskola, liksom ett vård- och omsorgsboende. I närheten finns friluftsområdet Ormberget och sommartid kan du njuta av en av Luleås bästa badstränder.
•    Lövskatan: gränsar i norr till Skurholmen och i öster till Örnäset. Huvuddelen av stadsdelen byggdes i mitten av 1900-talet. Här bor många av de unga i kommunen (studentområde?)I Lövskatan finns en förskola samt ett vård- och omsorgsboende.
•    Malmudden: är en liten stadsdel förbunden med en bro med centrumhalvön. Omringat av vatten och med en fantastisk utsikt gör området eftertraktat. Men har du tur kan du ändå finna lägenheten eller den hyresbostad du söker efter här. Du kan finna butiker och restauranger här, men för både bank och vårdcentral är det en promenadtur till centrum eller Örnnäset. Du finner dock även här ett vård- och omsorgsboende.
•    Mjölkudden: är ett av Luleås större bostadsområden, även den på gång och cykelavstånd från centrum. Här hittar du främst lägenheter och villor, uppdelat i delområdena Ankarkronan, Gamla Mjölkudden, Guldkusten, Munkeberg och slutligen Radiomasten. En gång i tiden var Mjölkudden en betesmark och namnet kommer från att man fick ro ut dit efter mjölken. Här finner du bl.a. moderna idrottsfaciliteter, liksom vårdcentral, apotek, folktandvård, friluftsgård och småbåtshamn. Mjölkudden har två skolor, en förskola och ett vård- och omsorgsboende.
•    Notviken: ligger vid den västra utfarten från centrala Luleå invid Bodenvägen (Väg 97). Bebyggelsen består mest av mindre villor. Här finner du delområdena Jernstan, Gamla Notviken, Notviksstan och Tuna. I Notviken finns en L-skola, tre förskolor samt två vård- och omsorgsboenden.
•    Porsön: på denna halvö ligger Luleås tekniska universitet. består av delområdena Aurorum, Lillporsön, Porsödalen, Storporsön, Sundet och Berget, Universitetet och Ytterviken. Här finns de flesta studentbostäder i Luleå.
•    Skurholmen: är mycket populärt bland barnfamiljer, speciellt delområdet Västra Skurholmen, som är bebyggt av nya låga hyreshus. De andra delområdena kallas Burströmska gärdan, Bredviken, Knöppelåsen och Östra Skurholmen. Även Burströmska Gärdan är ett hyreshusområde. I Östra Skurholmen är en stor del av husen är privatägda. Området rymmer en LM-skola (F-6), fyra förskolor samt ett vård- och omsorgsboende, och vårdcentral och folktandvård
•    Svartöstaden: är en gammal arbetarstadsdel som behållit sin kåkstadsbebyggelse som en av de sista i landet. Det har blivit mycket populärt bland kreativa personer inom konst, musik och teaterbranschen. Du hittar förutom dessa hyresbostäder även några modernare småhus, och mindre hus med lägenheter i området. Delområdena kallas Svartöstaden, Svartöbrinken, Svartön och Svartöberget.
•    Örnäset: har en stor bostadsbebyggelse från 1950-tal, i första hand hyresrätter.  Du finner villor i den norra och södra delen av Örnäset.  Här heter delområdena Alderhagen, Bågskyttebanan, Edeforsgatan, Hällbruksgatan, Krongårdsringen, Växthuset och Örnäscentrum. Området har ett badhus och idrottsanläggning för fotboll och hockey. Här finns livsmedelsbutik. En skola, två förskolor och aktivitetscentrum.
•    Östermalm: gränsar i väster till Innerstaden (längs järnvägen), i norr mot Bergviken (längs Svartövägen), och i öster mot Skurholmsfjärden. Här bor du nästan mitt i stan men omges ändå av naturen. Inom gåavstånd finns full service med butiker, banker, post, vårdcentral m.m. Här finns även en förskola samt två vård- och omsorgsområden.

För dig som söker lägenhet i Luleå

Här på sidan kan söka efter alla typer av hyreslägenheter i Luleå. Men det finns många olika typer av hyresrätter att söka emellan, och det är därför viktigt att du väljer om du söker efter exempelvis lägenhet eller rum, och om det är ett korttidsythyrning eller längre andra eller förstahandskontrakt som intresserar dig.  I kriterierna kan du välja att söka bland första och andrahandskontrakt, hur många rum du behöver och vilken hyra du känner att du kan betala. Genom att ändra i sökkriterierna kan du även välja till detaljer i lägenheten som om det ingår tvättmaskin eller förråd i hyresrätten.

Så kontaktar du hyresvärdar i Luleås kommun

När du läst igenom de olika annonserna för lediga lägenheter i Luleå på BostadsPortals sajt är det dags för dig att kontakta uthyraren. Du söker alltså inte bostaden hos oss utan vänder dig direkt till den hyresvärd som lagt ut annonsen. Hur du kontaktar hyresvärden varierar, eftersom en del hyresvärdar föredra att kontaktas via telefon, medan andra vill ha ett mail, och återigen andra hellre vill att du fyller i en intresseanmälan. Gemensamt för alla är att du med ett HittaBostadsPaket får du möjlighet att ta kontakt med alla som annonserar lediga hyreslägenheter i Luleå kommun. Vi har även annonser som du kan kontakta utan tjänsten, så börja med att söka igenom alla annonser för att få det fulla utbudet.
 
Men! Populära lägenheter försvinner fort! Ofta har hyresvärden fått nog med ansökningar och avpublicerar annonsen inom loppet av ett par dagar, ibland efter bara några timmar. Så för att inte gå miste om chansen rekommenderar vi ett bevakningsmail.  Med det prenumererar du på alla nya annonser för lediga lägenheter i Lule och får besked i din mailbox så fort en ny annons dyker upp. I ditt bevakningsmail kan du, på samma sätt som i sökfunktionen här på sidan, klicka i dina viktigaste önskemål. Du kan även välja hur ofta du vill få bevakningsmailet för att se de annonser över hyreslägenheter i Luleå som blivit tillgängliga för dig. Eller, om du helst vill ha din information via Facebook, så kan du gilla Luleå lägenheter BostadsPortal och se nya annonser i ditt flöde.Om du har frågor om BostadsPortals sajt, exempelvis var en lägenhet i en annons ligger, kan du kontakta oss på kundtjänst via telefon eller e-post. 

Välkommen hit och lycka till i ditt fortsatta bostadssökande!

Support
Blogg