Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret

kr

Rum att hyra i Uppsala

129 Resultat
Aktivera bevakningsmail
Skicka uppdateringar utifrån sökfiltret
129 Resultat

Populära söktermer

Här kan du hyra rum tryggt i Uppsala

På BostadsPortal hittar du alla tillgängliga rum att hyra i Uppsala, även de från små privata annonsörer. Om du inte behöver ett större boende, utan kanske letar efter ett tillfälligt boende, är det en utmärkt lösning att bo som inneboende. När du hyr ett rum delar du å ena sidan bostad med andra, men får ändå din egen yta som du kan disponera som du vill.

Söker du rum att hyra i Uppsala?

Letar du efter en ny bostad i Uppsala ska du komma ihåg att du även kan finna ett rum att hyra. Att vara inneboende är för många en tillfällig lösning på bostadsbrist, vilket kan ge dig möjlighet att bo centralt och till ett förmånligt pris.

Du hittar alla typer av rum i Uppsala. Du kan finna rum i t.ex. villa, kedjehus eller lägenhet, eller om du vill, leta efter rum som korridorrum, studentrum eller kollektivboende.

Varför ska du hyra rum i Uppsala?

Det kan finnas många orsaker till varför man söker rum. Förutom en av dem vanligaste orsakerna att du just har flyttat hemifrån eller studerar, så kan det vara att du har fått jobb på annan ort, som t.ex. Uppsala. Som nyinflyttad vet du inte till en början riktigt var du vill bo eller hur länge du stannar. Om du pendlar och vill behålla bostaden i din hemstad och ha ett rum i Uppsala som extra bostad. En stor fördel med att hyra rum är att det oftast blir kostnadseffektivt eftersom att man delar kostnader med hyresvärden och/eller andra inneboende.

Bli inneboende i Uppsala

Att hyra ett rum i eller en del av en lägenhet eller villa kallas att vara inneboende. Som inneboende har du gemensamt badrum, toalett och kök. Dessutom så får du oftast möjlighet att utnyttja andra rum, uteplats och t.ex. tvättmaskin.

Olika typer av rum som uthyres i Uppsala

Det finns möblerade, delvis möblerade och omöblerade rum. Detta står dock inte alltid i annonserna, därför är det viktigt att fråga hyresvärden innan du bestämmer dig för något.

Förutom de redan nämnda kriterierna så finns det andra kriterier som du kan få med i dina sökningar. Men kom ihåg att inte alla annonser har specificerat allt, och då kan du missa annonser med passande och bra rum.

Studentrum i Uppsala

Om du söker efter en studentbostad i Uppsala kan du finna fler tips på vår blogg om bostadssituationen i Uppsala kommun för studerande eller gå direkt till vår studentsida för att söka studentbostad . Det finns många boende som är riktade enbart till studente och du finner bra tips på universitetets hemsida för att hitta dessa bostäder. Tänk på att just kring terminstarten är det högt tryck på dessa bostäder så det kan vara bra att vara ute i god tid. Samtidigt måste man inte bo i en studentlägenhet när man studerar, att hyra ett rum i en lägenhet är ett bra sätt att lära känna andra och kanske någon som redan känner staden. Genom att skapa ditt egen studentrum i en vanlig lägenhet som du delar lär du direkt att känna någon annan och då det ofta är privatpersoner kan du hyra rum Uppsala student och undvika kön.

Användbara länkar för dig som letar rum i Uppsala

Omboende.se

Hyresgästföreningen

Studeravidare.se

Lycka till med jakten på en bostad!