Lediga studentbostäder i Västerås
 

Sök Nollställ sökkriterier
annonser
OK
Ref.nr. eller t.ex. garage, pool, utsikt, stall...
Dina tidigare sökningar
OK
Kommun
1 valda
Västerås
annonser
OK
Annonstyp
1 valda
Hyresrätt
annonser
OK
Boendetyp
2 valda
annonser
OK
Storlek
1 - 2 rum
annonser
OK
Antal rum
Boyta
Kronor
0 valda
annonser
OK
Hyra
Hyresperiod
Alla valda
annonser
OK
Detaljer
0 valda
annonser
OK
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket
Sida 1
Få nyinkomna önskebostäder direkt på mail: Börja bevaka
Load next page

Starta dina studier i Västerås

I Västerås finner du Mälardalens högskola där du bland annat kan studera till lärare, barnmorska, civilingenjör och kammarmusiker. Högskolan har flera campus, bl.a. en i Eskilstuna och en i Västerås. Studenter och medarbetare på MDH åker till och med gratis med buss mellan campus orterna Eskilstuna och Västerås om du visar upp ditt MDH-kort. På campus Telge, Campus Nyköping och Kunskapsgallerier Nacka kan du också finna studier.

Mälardalens högskolas hemsida kan du läsa att Mälardalens högskola är ett av landets bästa på att ge en utbildning som leder till jobb med omkring 80 procent av studenterna har ett jobb ett år efter examen. Så grattis! Finn checklistan från studievägledningen här, och bli klar inför terminens studier.
Finn ditt studentboende i Västerås

Många studenter väljer att börja sin studietid i ett traditionellt studentboende. Det kan till exempel vara att bo i studentrum, studentlägenhet eller studentkorridor. Boendena kan vara olika stora; en eller två rum, med kök eller kokvråer eller studentkorridorer med delat kök och gemensamma lokaler. Västerås har bostadsgaranti så länge som du är antagen till ett visst antal poäng på Mälardalens högskola och söker boende med en kopia på ditt antagningsbesked senast tre veckor innan terminen startar.
Men om du hellre vill ha ett en vanlig lägenhet som inte är beroende av hur dina studier går eller om du hellre vill bo tillsammans med vänner eller pojkvän så kan du leta vidare efter din bostad här på BostadsPortal.

Sök boendet på BostadsPortal

På BostadsPortal kan du själv välja bostadsområde och boendetyp bland våra annonser från privata hyresvärdar.  Här finner du både små och stora hyresvärdar som kan erbjuda lägenheter, hus och stugor. Du kan finna hyresrätter i förstahand, andrahand, och även rum för inneboende. Varje dag kommer det tusentals nya annonser på vår portal och då gäller det att vara aktiv och direkt ta kontakt med din potentiella hyresvärd.
De första stegen till att ska söka bostad:Att hyra studentboende i andrahand

Kom ihåg att alltid skriva skriftligt kontrakt. Se också till att uthyrningen är godkänd av hyresvärden/fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse. Du kan läsa mer om reglerna för andrahandsuthyrning här. Var försiktig så att du inte blir utnyttjad av oseriösa annonsörer. Betala aldrig depositionsavgift eller förskottshyra innan du fått tillgång till lägenheten. Se också till så att du inte betalar för mycket i hyra, och att det ni kommit överens om muntligt även finns i kontraktet. Spara dina kvitton på inbetalda hyror. Och glöm inte att försäkra dig.

Lycka till med dina framtida studier och med att finna ditt studentboende!

Support
Blogg