Lediga studentbostäder i Linköping

Sök Nollställ sökkriterier
annonser
OK
Ref.nr. eller t.ex. garage, pool, utsikt, stall...
Dina tidigare sökningar
OK
Kommun
1 valda
Linköping
annonser
OK
Annonstyp
1 valda
Hyresrätt
annonser
OK
Boendetyp
2 valda
annonser
OK
Storlek
1 - 2 rum
annonser
OK
Antal rum
Boyta
Kronor
0 valda
annonser
OK
Hyra
Hyresperiod
Alla valda
annonser
OK
Detaljer
0 valda
annonser
OK
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket
Sida 1
Få nyinkomna önskebostäder direkt på mail: Börja bevaka
Load next page

Studentboende i Linköping

Så du har kommit in på din drömutbildning, grattis! Här kan du finna information om studentbostäder i Linköping och på Linköpings universitet.

Linköpings Universitet

Linköpings Universitet, Liu, är ett av de större lärocentren i Sverige med utbildningsprogram där du kan bli läkare, lärare, civilekonom och civilingenjör. Universitetet har även omfattande forskning på området it och handikappvetenskap m.m. På Linköpings Universitetet hade 2015 cirka 27 000 studenter (alla studerade dock inte heltid), delat upp på flera olika så kallade campus, d.v.s. ett område där man samlat universitetets verksamhet, exempelvis föreläsningssalar, bibliotek, bostäder, gym och parkområden. Linköpings universitet är uppdelat i Campus Valla, Campus US, (som ligger i Linköping), Campus Norrköping (i Norrköping) och Campus Lidingö (i Stockholm). Du kan finna kartor över campusområdena på LiU´s hemsida.

Om du söker boende i samband med dina studier på Linköpings universitet så är det därför viktigt att först kollar upp var dina studier ska vara. Om du ska studer i Norrköping eller på Lidingö ska du ändra dina sökkriterier utifrån det.

Sök studentbostad

Du kan alltid vända dig till de som förmedlar studentbostäder genom ditt universitet eller högskola, och även finna lediga boenden genom kåren, eller via olika interna kommunikationsnätverk och sociala medier.   Du kan även leta efter boenden som inte är skapade direkt för studenter, som vanliga hyreskontrakt, både första och andra hand. En annan vanlig form av boende för studenter är kollektiv eller att du hyr ett rum och bor som inneboende hos någon.
På BostadsPortal kan du söka efter olika typer av studentboende, både hyresrätter, delat boende och inneboende. Genom att bredda dina sökkriterier får du större chanser att snabbt finna det du söker efter, också om det är tätt på terminstarten.

Sök bostad aktivt 

Det är viktigt att du som nyantagen student inte låser dig fast vid ett visst område, eller en viss typ av boendeform, utan söker så brett du kan. De flesta studenter byter bostäder många gånger under sina studier så se din första bostad som en temporär lösning, och fortsätt att leta när du fått mer ro i dina studier. Längre in på terminen finns det ofta fler möjligheter att finna ett studentboende, eftersom många studenter flyttar samman eller ut i vanliga lägenheter när de studerat ett par år. Du kan få fler tips via vår blogg 15 tips! så hittar du studentbostad  eller genom att gratis ladda ner vår e-bok om studentboende.
Anmäl ditt intresse på så många sätt som möjligt. Använd alla vägar som skolan erbjuder, kommunala bostadsköer och via BostadsPortal där du kan få fatt i de lägenheter som annars inte skulle annonseras ut.

Skapa en Sökesannons och få en bevakning av nya studentboenden

På BostadsPortal kan du skapa en Sökesannons där du beskriver dig själv och den bostad du letar efter. Det är en bra idé att lägga lite tid på ditt foto och beskrivning, eftersom du kan använda den som ett digitalt CV när du söker din bostad på Facebook och i andra forum. Läs mer om varför du som student ska skapa en Sökesannons här. När du skapat din Sökesannons får du också automatiskt en bevakning på alla nya annonser på BostadsPortal i din mailbox. Det sparar tid genom att du inte behöver söka efter bostad hela tiden, och ökar dina chanser eftersom det oftast gäller att vara först på en annons för att få boendet. Så ser du alltid de senaste annonserna.

Viktigt att komma ihåg som ny student

  • Ansök om studiemedel. Du kan ansöka om studiemedel från CSN när som helst under året, men du kan bara få pengar fyra veckor tillbaka i tiden så kom ihåg att söka det i tid innan det är dags att betala hyra och kurslitteratur.
  • Kolla upp din kurslitteratur och vad som sker på ditt universitet i starten av terminen. Vet du i vilka lokaler du ska läsa, vilket område som du ska röra dig, och hur det ser ut med bussar och cykelvägar i området. Det är viktigt att du känner till ditt område så att du lättare kan ta ställning till var ditt boende ska ligga.
  • Det finns tyvärr de som är oseriösa och som försöker utnyttja studenter som är i en desperat bostadssituation. Därför ska du alltid skynda långsamt, och kontrollera så att det är legitima annonser. Betala aldrig för en lägenhet du inte sett, betala faktiskt inte förrän du fått kontrakt och tillgång till bostaden, och se till att det som står på kontraktet stämmer med det som ni muntligt kommit överens om.
  • Du kan läsa mer om hur du undviker fuskannonser här. Du kan också få tips för dig som är förstagångshyresgäst och checklistan över dina viktigaste skyldigheter och rättigheter här.
Återigen, grattis till din utbildningsplats och denna nya etapp i ditt liv. Studietiden ses som många som den som utvecklat dem till de individer de är, och många av de vänskapsförhållande som skapas under denna tid är viktiga livet ut. Lycka till i din bostadsjakt!
 
Support
Blogg