hyreslägenheter | Jönköping 

Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Rensa filter
Dina Bevakningar
Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Område
× Jönköping
Boendetyp
Hyra max.
Storlek min.
Rum
Hyresperiod
Annat
BostadsPortal samlar hyresmarknaden! Här hittar du även privata hyresvärdar och bostäder utan kö. Välkommen!
Filter
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket
Se fler annonser

Lediga lägenheter Jönköping

Hitta din hyreslägenhet i Jönköping

För dig som söker efter en hyreslägenhet i Jönköping stad eller kommun så är det viktigt att veta VAR du ska leta. Du kan förstås börja på till exempel lägenheter Jönköping på Facebook. Men det kan vara svårt att finna den rätta lägenheten bland alla kommunala och privata hyresvärdar, och det kan vara ännu svårare att finna de "dolda" lediga lägenheter i Jönköping, de som inte annonseras ut utan ligger gömda på olika hyresbolags hemsidor. Det är därför du ska börja ditt sökande efter ny bostad i Jönköping här på sidan. I sökfunktionen kan du alltid specificera dina önskemål, oavsett om det handlar om en etta, 2 rok, eller om du beslutar dig för att även söka även större lägenheter i Jönköping.

Jönköping lägenheter: Så finner du lediga hyreslägenheter i Jönköping

Jönköping ligger i hjärtat av Småland, en pulserande och aktiv ”liten” storstad, med högskola och ett blomstrande näringsliv. Här har bland annat Husqvarna AB sitt huvudkontor. Smålandsandan, känd från Gnosjö, Gislaved, Värnamo, Vaggeryd, Ljungby och Älmhult, vittnar också om företagsamheten, och små initiativ som vuxit sig till stora, i många fall internationella verksamheter. "Sätter man en smålänning på en klippa i havet, så skaver han sig mätt". är ett gammalt talesätt (från Wikipedia). Jönköping är Sveriges nionde största tätort där majoriteten av kommunens 136 177 (2017) invånare bor. Högskolan i Jönköping har cirka 11 000 samlade på ett campus centralt i Jönköping och erbjuder omkring 60 program/inriktningar och 400 fristående kurser inom allt från hälsa, vård och socialt arbete till ekonomi, juridik och informatik. Jönköpings stad har också uppmärksammats som ett av Sveriges bästa ställen att bo av tidningen Fokus i 2015, utifrån index med 43 olika variabler som bland annat kultur, fritid, jobb, och bostad.

Vilken typ av boende är mest attraktivt i Jönköping kommun?

Smålänningarna vill gärna ha ett stort hem, oavsett om vi talar om en villa eller en lägenhet. I Jönköping är efterfrågan stor på praktiskt och modernt boende med välplanerad planlösning och gott om förvaring. Drömhemmet innehåller stora sociala ytor och bekvämligheter som uteplats och balkong.Det är långt från omöjligt att hitta en lägenhet i Jönköping, oavsett om du söker efter en studentbostad, en mindre lägenhet eller en större hyresbostad. Det viktiga är att söka brett och att vara aktiv så att du inte bara förlitar dig på att stå i en av bostadsbolagens köer, utan även finner de små privata hyresvärdarna som finns i Jönköping kommun och att du är beredd på att söka dig även utanför den centrala stadskärnan.

Jönköping har expanderat så att de tidigare tätorterna Huskvarna och Norrahammar har blivit en del av staden och en självklar mittpunkt i Jönköpings län. Även samhällena Hovslätt och Lockebo har blivit en del av tätorten Jönköping. Själva stadskärnan ligger i den södra spetsen på Vättern med de två sjöarna Munksjön och Rocksjön och bebyggelsen i slutningarna ner mot vattnet bjuder på en avundsvärd utsikt som gör att många väljer att flytta hit när de söker lägenhet i Jönköping.

Lägenhet Jönköping: Vilken typ av lägenhet letar du efter?

På Bostadsportal kan du söka efter alla typer av hyreslägenheter. Högst upp på sidan hittar du sökkriterierna och anpassar dem efter dina önskemål. Ska lägenheten vara en förstahandslägenhet inne i Jönköpings centrum eller kan du tänka dig att hyra i andrahand i  t.ex.Huskvarna? Genom att fylla i önskemål om storlek och yta, hur många rum och önskad hyra så kan du få en snabb överblick över hela hyresmarknaden i Jönköpings kommun, också den dolda som kan vara svår att finna på andra sajter.

När du går in på en av våra annonser kan du läsa dig till ännu mer information om området den ligger i. Runt kartfunktionen finner du nämligen var närmsta skola, butik och busshållplats kan finnas, och ungefär hur lång tid det tar för dig att gå eller åka till olika nyckelplatser i området.

Du kan även se statistik över vad den utannonserade hyran varit tidigare för annonser för lägenhet Jönköping, utifrån antal rum eller kvadratmeter, och på så sätt få en fingervisning om hur mycket hyra du ska vara beredd att lägga ut.

Här ser du alla nya annonser för hyreslägenheter Jönköping

För att inte missa en ny lägenhetsannons kan du enkelt skapa ett Bevakningsmail där du fyller i dina önskemål på lägenhet och hur ofta du vill ha notifikationen. Du kan även finna nya annonser genom att följa oss på Facebook på exempelvis Jönköping Studentbostäder BostadsPortal. Kom dock ihåg att attraktiva annonser sällan ligger kvar på vår sajt under mer än några dagar, ibland mindre än några timmar och att du måste vara aktiv för att få hyreskontraktet.

Hur du söker lägenhet i Jönköping

När du funnit en lägenhet du vill ha så kan du kontakta Hyresvärden. Det gör du enklast via ett HittaBostadsPaket som ger dig tillgång till alla kontaktuppgifter på hyresannonser på sajten. Därefter kan du kontakta din kommande hyresvärd.

Söker du boende utanför Jönköpings kommun?

På just den här sidan har vi bara lediga hyreslägenheter som ligger i Jönköpings kommun. Om du letar bostad i mer än en kommun i landet är det lätt att fylla i detta i sökkriterierna, både här på sidan och i bevakningsmailet, för att se andra lägenheter i landet. Exempel på andra områden nära Jönköping där du kanske också vill leta lägenhet: • MullsjöNässjöTranåsVetlandaVärnamo

Lycka till med att hitta lägenhet i Jönköping!

Support
Blogg