Logga in
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
SEK
max
min
min
-
max
 1. Hem
 2. Lägenheter
 3. Stockholm

Lediga lägenheter i Stockholm

562 Resultat
Alla rum
Alla rum1 rum2 rum3 rum4 rum5 rum6 rum7 rum
562 Resultat
Aktivera bostadsbevakning
Du får ett email, när det kommer nya bostäder - helt kostnadsfritt!
2 rum lägenhet på 45 m²
Enskede-Årsta-Vantör, Kilsmogatan
7 578 SEK1 timme sedan
...
Sida1av 32

Liknande annonser i Stockholm

Populära söktermer
 • Alla Lägenheter

Lägenheter i Stockholm på BostadsPortal

Vill du hyra lägenhet i Stockholm? Välkommen hit - Hos oss har vi ett brett urval av lediga lägenheter i olika Stockholms stadsdelar. Sök direkt på området du vill bo i, eller börja brett och basera din sökning på lägenhetstyp innan område eller andra typer av hyresbostäder i Stockholm . Börja din jakt på hyreslägenheter i Stockholm idag. Vem vet? Kanske väntar ditt nya hem i huvudstaden precis runt hörnet.

Sök lediga lägenheter i Stockholm

Här har vi samlat alla lediga lägenheter och bostadsrätter som uthyres i Stockholm, så att du snabbt får en överblick. Det betyder att du kan hyra lägenhet i Stockholm i alla prisklasser, alla tidsperioder och i alla möjliga former och storlekar. Allt från en liten etta med kokvrå till större ytor, exempelvis en lägenhet i en övervåning i förorten, vilket är perfekt för t.ex. barnfamiljer. Du känner dig själv bäst, och därför väljer du själv dina sökkriterier. Du kan välja att söka på hyra, boyta, antal rum och/eller hyresperiod, så att du hittar en lägenhet som passar dig.

Enkelt att hitta lediga lägenheter i Stockholm

Den allmänna uppfattningen när det gäller lediga lägenheter i Stockholm är att det är svårt att få tag på en och att man måste stå i kö väldigt länge! Men här hos oss på BostadsPortal kan du hitta en hel del lediga lägenheter i Stockholm. En del av dem har hyresvärdar helt utan kösystem. Så vill du bo i Stockholm så är det en god idé att använda dig av vår portal. Det kan vara bra om du registrerar ett konto här hos oss för att ytterligare underlätta dina sökningar av lediga lägenheter.

Att bo i Stockholm

Om du inte vet var i Stockholm du vill bo, så kan du börja med att söka dig genom olika områden. De mest centrala områdena är naturligtvis också de mest populära och de med högst hyra, så det kan löna sig att titta i områden längre ut. Ofta, speciellt när man är ny i en stad som Stockholm, kan det vara en god idé att först undersöka sina behov innan du börjar zooma in på det område du känner att du vill bo i de närmsta åren. Hyra lägenhet i Stockholm är inte helt enkelt, det är en stor stad och möjligheterna är många så känn efter vad som är bäst för dig.

 • Många vill bo på Södermalm . Här finns de mest populära, trendiga områdena och eftersom det är svårt att få ett förstahandskontrakt här fortsätter många att leta vidare söderut mot Årsta , Liljeholmen och Gärdet , som även de ligger centralt men där lägenheterna ofta är mer prisvärda.
 • Vasastan fortsätter att vara en favorit för många. Birkastaden, Röda Bergen och Sabbatsberg, är områden där du kan uppleva en kombination av småstadsidyll, moderna lägenheter och närhet till alla centrala knutpunkter.
 • Alvik är en uppstickare, där lägenhetspriserna ökat de senaste åren. Nära city och inom tunnelbanesystemet, gör det attraktivt för många småbarnsfamiljer.
 • Kristineberg ligger också i Västerort, och Kungsholmen räknas som ett av de mest attraktiva områdena för Stockholmarna.

Stockholm har mycket att erbjuda

När du bor i en lägenhet i Stockholm, så har du nära till en hel del olika nöjen så väl som sevärdheter. Även om många tänker att det bara är turister som åker runt för att kolla på kända landmärken och byggnader, så är det inte fel att turista i sin egen stad, särskilt om du kanske är nyinflyttad här.

Ett par saker som de flesta har koll på finns i Stockholm är Skansen, Gamla stan och Gröna Lund. Men det finns mycket mer än så, då du bor i en hyreslägenhet i Stockholm. Det finns gott om trevliga ställen att äta på så väl som du har olika nattklubbar och andra oaser.

Gamla stan

Gamla Stan är en stadsdel i Stockholm. Dock är den lite av en sevärdhet i sig själv med. I denna stadsdel finns det olika attraktioner, sevärdheter, restauranger och caféer samt även barer och shopping.

Stadsdelen har en unik karaktär. Mycket tack vare sina små hus i gula nyanser och smala vindlande kullerstensgränder. I Gamla stan finns Kungliga Slottet samt Storkyrkan och Nobelmuseet.

Gå på museum

När du bor i en hyreslägenhet i Stockholm så är det enkelt att ta dig till olika platser runt om i stan. Något som Stockholm har en hel del av är museer. Dels Nobelmuseet vi redan nämnt, dels andra som Nordiska museet, Abbamuseet och Fotografiska.

Mat och dryck i Stockholm

När du letar efter lediga lägenheter i Stockholm, så kanske du vill ha koll på vilka restauranger som ligger var. Kanske du vill bo nära en särskild restaurang eller bar? I Stockholm finns det gott om ställen där du kan äta eller dricka gott.

 • Restaurang AG – en trevlig restaurang som ligger på Kungsholmen och som erbjuder en av stans allra bästa köttbitar.
 • Rolfs kök – syskonkrog till Restaurang AG som ligger mitt stan.
 • Flippin’ Burger – serverar vida omtalade hamburgare i Vasastan. Till och med The Daily Meal, från USA har skrivit om dem.

Är det en fika du hellre vill ha så finns det många bra caféer i Stockholm. Du kan hitta klassiska konditorier så väl som vanliga caféer Du kan hitta ett bra café oavsett om du bor i en lägenhet i Vasastan, eller på Östermalm , Södermalm eller Gamla stan.

Ska du studera i Stockholm?

Stockholm är en universitetsstad. Ska du plugga något, så passar det ju utmärkt att hyra lägenhet i Stockholm. Du kan hitta passande lägenheter för studenter i denna stad. Det har bedrivits forskning och utbildning i Stockholm ända sedan 1500-talet.

Utbildning och forskning vid Stockholms universitet är idag inom det naturvetenskapliga området och humanistisk-samhällsvetenskapliga området. Dessa är fördelade på fyra fakulteter med 70 institutioner, institut och centra. Stockholms universitet erbjuder 300 program och 1700 kurser på grundnivå och avancerad nivå.

Studentliv i Stockholm

Stockholm har ett rikt studentliv och under 2023 så kom denna stad att ta sig allra längst upp på listan över Sveriges bästa studentstäder 2023. För stundeter så finns det mycket att göra i själva staden samt att det även finns ett stort utbud av aktiviteter och lokaler ämnade just för studenter.

Boende för studenter

Boendesituationen i Stockholm är ganska så tuff och det kan vara kö i flera år på att få tag på en bra studentlägenhet. Då kan det vara bra att veta att du här, via BostadsPortal kan hitta en passande lägenhet i Stockholm att hyra. Sedan är det ju även bra kommunikationer i Stockholm. Det i form av tunnelbana, buss och pendeltåg. Som student får du dessutom rabatt på SL. Du kan då välja att bo en bit utanför city och pendla in till skolan.

Så hittar du din hyreslägenhet i Stockholm

Sedan många år är marknaden för hyreslägenheter i Stockholm svårorienterad, med en bostadskö som i många fall kan vara så lång som mellan 10-20 år. Många upplever flera år av flyttande mellan olika andrahandskontrakt, några månader åt gången, och hyran är generellt högre per kvadratmeter i Stockholm, än resten av landet. Det förekommer även att bedragare utnyttjar situationen för egen vinning, genom att skapa bluffannonser, för att på olika sätt få pengar eller personlig information av personer som söker ett hem. På vår hemsida har vi även ett valideringssystem, där vi manuellt och automatiskt genomsöker annonserna och där vi kontaktar hyresvärdar för att hela tiden öka kvaliteten bland annonserna.

Hos oss har vi ett stort antal unika annonser och en del av dem har kösystem, men vi har också annonser från privata uthyrare som erbjuder lägenhet första hand utan kö. Detsamma gäller för dig som vill hyra lägenhet i Stockholm i andra hand. Många har lägenheter som de hyr ut under en längre eller kortare period. Det är viktigt att du förbereder dig ordentligt, med en presentation av dig själv och med referenser som du kan visa upp vid behov. Genom att köpa full åtkomst via ett abonnemang, får du möjlighet att kontakta de som annonserar lediga hyreslägenheter i Stockholm med detsamma.

Bevaka lediga lägenheter i Stockholm

Vi uppdaterar hela tiden vår sida, så om du inte hittar den lägenhet du letar efter just nu, behöver du inte bli stressad! Du kan enkelt upprätta en gratis bevakning och på så sätt få mail direkt när nya intressanta lägenheter blir lediga i Stockholm kommun. I bevakningsmailet kan du, på samma sätt som i sökfunktionen på denna sida, välja de önskemål som är viktiga för dig i ditt sökande efter lägenhet. Du får mail så snart nya lediga lägenheter i Stockholm som passar det du söker dyker upp och kan därmed effektivisera din tid och bostadssökning.

Letar du efter en ledig lägenhet i Stockholm är du definitivt inte den enda om budet. Stockholm är en av Sveriges mest populära städer och det finns därför en hög efterfråga på lediga lägenheter. När du är på jakt efter en lägenhet i Stockholm är det bra om du skriver en motiverad ansökan om varför just du vill ha lägenheten när du kontaktar hyresvärden. På den här sidan hittar du bara lägenheter som finns i Stockholm. Om du även vill söka i några av områdena utanför centrala Stockholm, såsom Järfälla eller Täby , kan du enkelt ändra i dina sökkriterier ovan i vänster sida och se andra lägenheter i andra områden. Du kan även använda vår kartfunktion, där du enkelt kan se och markera det område du gärna vill söka i.

Sök efter lediga lägenheter i Stockholm som ligger nära det du gillar

Du som vill hitta en bra lägenhet i Stockholm, men är osäker på vilket område som passar dig bäst, utgå då från vad du gillar att göra. Du kan hyra en lägenhet i Stockholm som ligger nära en eller flera nattklubbar om du gillar att dansa. Är du ofta ute och äter, så kan en hyreslägenhet i Stockholm nära bra restauranger.

Här på BostadsPortal finns en mängd med lediga lägenheter i Stockholm inom olika områden och stadsdelar. Dels i de centrala stadsdelarna, Östermalm , Norrmalm, Kungsholmen och Vasastaden. Du kan även hitta lägenheter i Kista , Farsta och Bromma , som ligger lite utanför city.

Kontakta oss

Du är välkommen att kontakta vår kundtjänst på vardagar mellan kl 8-16. Vi är glada för att svara på dina frågor och hjälpa dig på Facebook Messenger och e-post.

Du måste själv kontakta hyresvärdarna och vi rekommenderar att du lägger lite tid på att skriva en motiverad ansökan om varför just du ska bo i deras stockholmslägenhet. På vår blogg kan du läsa om hur du skriver en bra ansökan. För att du ska få alla kontaktupplysningar till alla uthyrare i Stockholm, ska du köpa full åtkomst vilket du gör via ett abonnemang. Då får du alla kontaktupplysningar till hyresvärdarna och kan skriva till dem direkt över hemsidan. Om du letar efter en hyresgäst till din lägenhet i Stockholm, kan du enkelt och gratis lägga upp en annons på vår plattform.