Lediga studentbostäder i Östersund

Sök Nollställ sökkriterier
annonser
OK
Ref.nr. eller t.ex. garage, pool, utsikt, stall...
Dina tidigare sökningar
OK
Kommun
1 valda
Östersund
annonser
OK
Annonstyp
1 valda
Hyresrätt
annonser
OK
Boendetyp
2 valda
annonser
OK
Storlek
1 - 2 rum
annonser
OK
Antal rum
Boyta
Kronor
0 valda
annonser
OK
Hyra
Hyresperiod
Alla valda
annonser
OK
Detaljer
0 valda
annonser
OK
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket

Köp denna reklamplats

Denna plats är vikt till DIN NärReklam. Här syns din NärReklam på kommunnivå, dvs du bestämmer var du vill synas och dina kunder möter dig varje gång sidan laddas.

Sida 1
Få nyinkomna önskebostäder direkt på mail: Börja bevaka
Load next page

Att studera i Östersund

Välkommen till din nya studieort Östersund! Som student vid Mittuniversitetet finns det möjlighet att både finna ditt kommande drömyrke, läsa spännande ämnen och få ett liv även utanför skoltid. Östersundarna älskar själva den lilla storstaden med den kalla näsan och det varma hjärtat, nära fjäll och den vackra jämtländska naturen. Här kan du åka skidor eller bada, eller finna en fritidssysselsättning som passar just dig. Sommar eller vinter så har Östersund mycket att bjuda på! Och med kollektivtrafik kan du snabbt ta dig hem om du ändå skulle få hemlängtan under den första studenttiden.

Mittuniversitetet

Mittuniversitetet är ett av Sveriges yngsta universitet med omkring 18 000 registrerade studenter och erbjuder ett brett utbildningsutbud inom samhällsvetenskap, IT, media, lärarutbildning, vård med mera. Mittuniversitetet har två campus - Sundsvall och Östersund.  Campus Östersund ligger tre minuters promenad från stadens stadskärna och från studentbostäderna tar det aldrig längre än trekvart att gå till lektionssalen: Här finns det cirka 2 000 helårsstudenter.

Finn ditt studentboende i Östersund

I Östersund kan du finna alla typer av studentboenden, allt från små ettor och tvåor till korridorsrum, delade lägenheter, stugor och rum i hus och villor. I Östersund kan du som student få bostad under kommunens bostadsgaranti så länge du studerar minst 15 poäng per termin vid Mittuniversitetet, och för dig som studerar vid en yrkeshögskola i Östersund. Bostadsgarantin omfattar inte gymnasieelever eller distansstudenter. Det är alltid viktigt att vara ute i god tid så att du kan få tag i den bostad du söker efter.

De traditionella studentbostadsområdena i Östersund har alla gångavstånd till allt viktigt: skolområde, stadskärna, skid- och motionsspår, träningsanläggningar, pubar och restauranger och affärer.
När du söker bostad som student

  • Begränsa dig inte när du söker, se till att leta så brett som möjligt i så många kanaler som möjligt, också Facebooksidor och grupper som förmedlar bostäder.

  • Utnyttja ditt sociala nätverk och sprid ut att du ska studera i Östersund och att du letar efter ett studentboende, ett rum eller en hyresbostad för den kommande terminen.

  • Du kan även gå ihop med en eller flera vänner och dela en bostad, eftersom stora lägenheter är ofta billigare och lättare att finna.
 

Söka bostad i andrahand

När du söker studentbostad i starten av en termin är det alltid tuffast bostadsmarknad. De små lägenheterna i centrum, de som de flesta studenter letar efter, är de som det är mest efterfrågan på.
Detta gäller speciellt för förstahandslägenheter. Du kan finna ett större urval av hyresrätter till andrahandsuthyrning. Som hyresgäst i en andrahandslägenhet får du ofta betala lite högre hyra för en möblerad lägenhet men du har fortfarande rätt till en skälig hyra och om du upplever att du betalar allt för mycket kan du vända dig till Hyresnämnden och klaga, även efter att du flyttat ut. Läs gärna mer om reglerna för att sätta hyra på ett andrahandsboende på vår blogg.
 
Du ska alltid ha ett skriftligt kontrakt som är godkänd av hyresvärden/fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse. Be om dokumentation för att uthyrningen är laglig så fort som möjligt. Betala inte innan du fått tillgång till lägenheten, och glöm aldrig att ordna din försäkring. För att kunna få en hemförsäkring är det viktigt att du skriver på adressen, men det finns även andra skäl för varför du som student ska folkbokföra dig på din studieort.
 
Söka studentbostad på BostadsPortal
Här kan du enkelt söka efter den typ av bostad du vill ha; rum eller lägenhet, stor eller liten, genom att fylla i dina sökkriterier. Skapa ett automatisk bevakningsmail och bli uppdaterad varje gång som det kommer en ledig bostad som passar dina önskemål. Du kan läsa mer här om hur du alltid ser de senaste annonserna. Vi rekommenderar också att du skapar en Sökesannons. Här får du chansen att beskriva vad du letar efter och göra dina önskemål synliga för din framtida hyresvärd. Läs mer om hur du kan skriva din Sökesannons på vår blogg.

  • När du funnit flera annonser är det dags att ta direktkontakt med de olika bostadsförmedlarna. Då kan du behöva teckna ett HittaBostadsPaket.  

  • Sök också efter olika typer av bostäder: uteslut inte inneboende, rum, kollektiv, stora och små bostäder. 

Mera tips för ditt bostadssökande

På vår blogg lägger vi kontinuerligt ut artiklar för att hjälpa dig med att finna ditt studentboende:
Ute i sista minuten?
15 tips! Så hittar du studentbostad
Att bo som inneboende
Ny som hyresgäst? 9 goda råd

Lycka till i ditt fortsatta bostadsletande och under din kommande studietid i Östersund.

Support
Blogg