Lediga studentbostäder i Helsingborg

Sök Nollställ sökkriterier
annonser
OK
Ref.nr. eller t.ex. garage, pool, utsikt, stall...
Dina tidigare sökningar
OK
Kommun
1 valda
Helsingborg
annonser
OK
Annonstyp
1 valda
Hyresrätt
annonser
OK
Boendetyp
2 valda
annonser
OK
Storlek
1 - 2 rum
annonser
OK
Antal rum
Boyta
Kronor
0 valda
annonser
OK
Hyra
Hyresperiod
Alla valda
annonser
OK
Detaljer
0 valda
annonser
OK
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket
Sida 1
Få nyinkomna önskebostäder direkt på mail: Börja bevaka
Load next page

Att bo som student i Helsingborg

Välkommen till Helsingborg, kuststaden med 140 000 invånare. Helsingborg är en del av Greater Copenhagen, och ligger nära till Lund, Malmö och Köpenhamn.

Finn ditt studentboende i Helsingborg

Här i Helsingborg kan du finna en mängd olika studentboenden, men utan en gemensam kö för dig som är student. Du måste därför söka direkt hos din kommande hyresvärd. Här gäller det ofta först till kvarn och du ska alltid vara aktiv och söka direkt när ditt antagningsbesked kommit. Kom ihåg att du måste kunna styrka att du är student om du ska bo i ett studentboende.

Sök studentbostad i Helsingborg på BostadsPortal

Hos oss på BostadsPortal kan du finna alla typer av hyresrätter: rum, lägenheter, rum i kollektiv, stugor, ja till och med hus. Kanske du kan finna en större bostad att dela med vänner!

Börja med att skapa en Sökesannons. Det är en gratis annons där du beskriver dig själv, att du ska studera i Gävle och vilken typ av boende som du letar efter. Lägg lite tid på beskrivningen av dig själv och ta ett bra foto. Läs gärna fyra goda skäl att skapa en Sökesannons för dig som student. Och för att inte gå miste om din nästa bostad startar du samtidigt ett bevakningsmail utifrån dina önskemål och blir uppdaterad varje gång som det kommer en ny annons på BostadsPortal som matchar. När du funnit en annons som verkar intressant är det dags att vända sig till hyresvärden. Ibland ska du då skapa ett HittaBostadsPaket.

Är du ute i sista minuten?  Här är BostadsPortals fem goda råd:

  • Tänk på att din första bostad troligen är temporär. I början av terminen är det är viktigare att få tak över huvudet än att kräva perfektion.

  • Sök i ett så stort område som möjligt och kolla upp lokaltrafiken om du väljer att bo utanför centrum.

  • Sök andrahandskontrakt och leta rum som inneboende. Se också vad som erbjuds som kortidsuthyrning i området.

  • Ta alltid personlig kontakt. Ring direkt på morgonen när du sett en annons. Skriv din ansökan med följebrev och tänk på att du ska ha ett bra foto, precis som i din Sökesannons. Med ett bevakningsmail ser du alltid de senaste annonserna.

  • Använd ditt personliga nätverk: Berätta för vänner och familj om att du söker bostad.

 
På vår blogg uppdateras du kontinuerligt på hur bostadsmarknaden ser ut för dig som hyresgäst och student. Här kan du också finna fler goda råd till dig som förstagångshyresgäst och hur det fungerar rent praktiskt och juridiskt. Var också varsam med dina personuppgifter när du svarar på annonser och kom ihåg att aldrig betala hyra eller deposition innan du sett lägenheten. Här kan du läsa mer om hur du kan skydda dig mot oseriösa annonsörer.
Du kan också söka efter bostäder direkt på vår sida för hyreslägenheter i Helsingborg på Facebook eller på finn alla hyresbostäder i Helsingborgs kommun, i ort för ort.

Lycka till med dina framtida studier i Helsingborg!

Support
Blogg