Lediga studentbostäder i Eskilstuna

Sök Nollställ sökkriterier
annonser
OK
Ref.nr. eller t.ex. garage, pool, utsikt, stall...
Dina tidigare sökningar
OK
Kommun
1 valda
Eskilstuna
annonser
OK
Annonstyp
1 valda
Hyresrätt
annonser
OK
Boendetyp
2 valda
annonser
OK
Storlek
1 - 2 rum
annonser
OK
Antal rum
Boyta
Kronor
0 valda
annonser
OK
Hyra
Hyresperiod
Alla valda
annonser
OK
Detaljer
0 valda
annonser
OK
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket

Köp denna reklamplats

Denna plats är vikt till DIN NärReklam. Här syns din NärReklam på kommunnivå, dvs du bestämmer var du vill synas och dina kunder möter dig varje gång sidan laddas.

Sida 1
Få nyinkomna önskebostäder direkt på mail: Börja bevaka
Load next page

Starta dina studier i Eskilstuna

I Eskilstuna finner du Mälardalens högskola där du välja utbildningar som sjuksköterska, socionom och informationsdesign. Högskolan har flera campus, de två största i Eskilstuna och i Västerås. På campus Telge, Campus Nyköping och Kunskapsgallerier Nacka kan du också studera på Mälardalens högskola. Som student på högskolan åker du kostnadsfritt med buss mellan campus orterna Eskilstuna och Västerås när du visar upp ditt MDH-kort.  På Mälardalens högskolas hemsida står det att läsa att utbildning på högskolan ger dig en utbildning som leder till jobb för omkring 80 procent av studenterna ett jobb ett år efter att de tagit examen. Så grattis! Du kan finna checklistan från studievägledningen här, så att du blir klar inför terminens studier.

Finn ditt studentboende i Eskilstuna

De flesta studenter börjar sin studietid med ett traditionellt studentboende. Det kan vara ett studentrum, studentlägenhet eller studentkorridor. Boendet kan ha olika storlekar, allt från en liten etta med kokvrå till studentkorridorer med delat kök och gemensamma tv-rum. Eskilstuna har bostadsgaranti så länge som du är antagen till ett visst antal poäng på Mälardalens högskola och söker boende med en kopia på ditt antagningsbesked senast tre veckor innan terminen startar.
Men om du hellre vill ha ett en vanlig lägenhet som inte är beroende av att du klarar dina poäng eller om du vill flytta ihop med vänner eller flickvän så kan du även söka andra bostäder.

Sök studentbostad på BostadsPortal

Vi rekommenderar att du söker bland våra annonser på sajten och att du går med i några av våra Facebooksidor för bostäder. Men det första du ska göra är att skapa en Sökesannons. Beskriv dig själv och vad du letar efter och bli synlig för din nästa hyresvärd. Lägg lite tid på beskrivningen av dig själv och ta ett bra foto. Här får du fyra goda skäl att skapa en Sökesannons för dig som student. Och för att inte missa ditt drömboende skapar du naturligtvis ett bevakningsmail och får en uppdatering varje gång som det kommer en ny annons på BostadsPortal som passar dina önskemål. Sök alltid brett, så att du får ett större urval att välja mellan.
När du funnit en annons som verkar intressant kan du ta direktkontakt med hyresvärden. För att se kontaktuppgifterna på nya annonser på Bostadsportal kan du behöva teckna ett HittaBostadsPaket.

När du hyr studentboende i andrahand

Det är viktigt att du får ett skriftligt kontrakt som är godkänd av hyresvärden/fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse. Hyresvärden måste alltid godkänna andrahandsuthyrningar. Be redan när du får kontakt med annonsören om bevis för att lägenheten får hyras ut och att personen du talar med har rätt att skriva kontrakt med dig. Du ska aldrig betala depositionsavgift eller förskottshyra innan du fått tillgång till lägenheten. Se också till att de regler ni kommit överens om finns i kontraktet och spara kvitton på inbetalda hyror. Glöm heller inte att skaffa försäkring. Här kan du få fler goda råd till dig som är ny hyresgäst.

Hoppas du får mycket glädje och nytta av dina studier i Eskilstuna! 

Support
Blogg