rum | Östersunds kommun

Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Rensa filter
Dina Bevakningar
Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Område
× Östersund
Boendetyp
Hyra max.
Storlek min.
Rum
Hyresperiod
Annat
BostadsPortal samlar hyresmarknaden! Här hittar du även privata hyresvärdar och bostäder utan kö. Välkommen!
Filter
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket
Se fler annonser

Söker du rum i Östersund?

Vill du hitta en ny bostad i Östersund ska du komma ihåg att du även kan finna ett rum att hyra. Att vara inneboende är för många en temporär lösning på bostadsbrist, vilket kan ge dig möjlighet att bo centralt och till ett överkomligt pris.


Vilken typ av rum letar du efter?

Det finns olika typer av rum i Östersund kommun. Du kan hitta rum i t.ex. en villa, radhus eller lägenhet, eller du kan också leta efter korridorrum, studentrum eller kollektivboende.


Inneboende

Att hyra ett rum i eller hyra en del av en lägenhet eller hus heter att vara inneboende. Som inneboende delas du om badrum, toalett och kök. Förutom detta så kan du även få tillgång till utrymmen som gemensamma utrymmen, trädgård och t.ex. tvättmaskin. Som inneboende i en villa hyr du ofta ditt rum i förstahand. Men om du hyr i en lägenhet, hyresrätt eller bostadsrätt är det oftast ett andrahandskontrakt som gäller. Läs mer om reglerna på 1 ROK. Söker du efter studentbostäder så kan du finna de allra vanligaste på ett BostadsPortal/studentbostäder.


Varför hyra rum?

Det kan finnas många orsaker till varför man söker ett rum som boende. Förutom det kanske mest vanliga att du just har flyttat hemifrån eller studerar så kan det vara att du har fått jobb på annan ort exempelvis i Östersund och till att börja med inte vet var du vill bo eller hur länge du stannar. Om du pendlar så vill du kanske behålla din ditt boende i din hemstad och ha ett rum som extra bostad. Då kan du skapa en uthyresannons här ett Skapa Hyresannons.

Det är oftast billigare att hyra rum för att man delar omkostnader med hyresvärden och/eller andra inneboende.

Om du söker efter en studentbostad i Östersund kan du finna fler tips på vår blogg om bostadssituationen i Östersund kommun för studerande eller gå direkt till vår studentsida för att söka studentbostad.

Nyttiga länkar

Omboende.se

Hyresgästföreningen

Studeravidare.se

Lycka till med bostadsjakten!

Support
Blogg