Tio steg närmare drömboendet

Lästid: 2 minuter

På BostadsPortal kan du finna bostadsannonser från hela landet, även lediga lägenheter från små hyresvärdar som annars kan vara svåra att finna. Läs vidare för att upptäcka vilka sju saker vi kan hjälpa dig med och vilka tre du ska bidra med själv. 

Det här kan vi göra för dig:

  • Vi samlar bostadsmarknaden. På BostadsPortal kan du finna de lediga bostäderna i de områden som du letar efter, så fort som de blivit lediga.
  • Vi matchar och skickar.  När du använder vår sajt blir dina önskemål matchade med de rätta annonserna. Genom ett bevakningsmail kan du prenumerera på lediga annonser så fort som de dyker upp på marknaden.
  • Vi hjälper och stöttar dig på vägen. Vår kundtjänst står beredd att reda ut dina problem, och guidar dig hela vägen!
  • Vi reder ut reglerna. På bloggen tar vi fatt i de svåra lagarna, och tittar närmare på hur skatt- och hyresregler påverkar dig i ditt liv.
  • Vi rensar i fuskannonserna. Bedrägeriförsök har tyvärr blivit en ofrånkomlig del av bostadsmarknaden och vi jobbar dagligen på att gallra ut så många som möjligt av ”ogräsen” i annonserna.
  • Vi kan erbjuda dig hyresvärdarnas kontaktuppgifter. Med ett HittaBostadsPaket kan du enkelt kontakta hyresvärdarna på det sätt de föredrar.
happy girl with laptop

Konkurrensen på bostadsmarknaden är stenhård. Om du inte är beredd på det går boendet garanterat till någon annan. Foto: Colourbox.

Det här måste du göra själv:

  • Var aktiv. Vi äger inga egna lägenheter och det betyder att det inte finns en bostadskö hos oss på BostadsPortal. Alla annonser kommer med sina egna villkor och förutsättningar. Därför kan du inte luta dig tillbaka och tro att drömboendet automatiskt kommer till dig. Det är du som måste ta chansen! Skapa en bra beskrivning av dig själv med referenser, var påläst och skriv och ring till intressanta hyresvärdar.
  •  Håll dig uppdaterad. De bästa annonserna är ofta borta på under en dag, ibland på under en timme! Ställ in ditt bevakningsmail så att du ser de nyaste annonserna och då gäller det att kolla både morgon, lunch och kväll och skriva direkt till intressanta hyresvärdar.
  • Var försiktig. Det kan inte nog betonas. Se till att du inte blir utnyttjad av svindlare. Kolla upp vad som är skälig hyra. Betala aldrig för en bostad i förväg, håll dig säker på nätet och vid visningar.