hyresbostäder | Sök i Göteborgs Kommun

Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Rensa filter
Dina Bevakningar
Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Område
× Göteborg
Boendetyp
Hyra max.
Storlek min.
Rum
Hyresperiod
Annat
BostadsPortal samlar hyresmarknaden! Här hittar du även privata hyresvärdar och bostäder utan kö. Välkommen!
Filter
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket
Se fler annonser

Söker du efter en hyresrätt i Göteborg?

Om du letar efter en bostad att hyra i Göteborg, oavsett om det är ett hus, lägenhet eller rum så kan vi ge dig överblicken på alla annonser på direkten! Varje månad får vi tusentals nya annonser och vi uppdaterar dagligen.

Flytta till Sveriges Framsida - Göteborg. På Bostadsportal hittar du lediga hyresrätter och hyresbostäder i Göteborgs Innerstad, både från privata och kommunala hyresvärdar.

För dig som vill hyra bostad centralt i göteborg

I Göteborgs Innerstad bor du mitt i stan och har nära till allt: Centralstationen, Chalmers och Göteborgs Universitet. Självfallet hoppar du bara på närmsta spårvagn som tar dig dit du vill. Hyresmarknaden i Göteborg blir allt hetare och det är svårt för yngre att hitta mindre hyresbostäder, särskilt i de centrala delarna. Oftast tar det flera år att få en lägenhet i de populära områdena på väster i city som Majorna, Kungsladugård och Masthugget. Det är betydligt lättare att hitta en hyresbostad för den som letar i ytterområden som Hisingen, Angered, Bergsjön och Kortedala. Det finns också planer på att bygga omkring 5000 nya hyreslägenheter i Göteborg under året. När man söker efter en hyresbostad i Göteborg är det precis som i andra större städer i Sverige, viktigt att ställa sig i en bostadskö eller skapa en Sökesprofil. Att stå i kö är normalt inte nog när man söker efter en hyresbostad, man skall också vara aktiv själv. Ett tips när man söker efter en hyresbostad, kan vara att gå runt och se efter kontaktupplysningar i de uppgångar där du vill bo. Hyrevärden är nämligen förpliktigad att upplysa sina kontaktupplysningar här, detta kan kanske skapa en förbindelse till din nästa hyresbostad.

 

Det är aldrig långt till centrum i Göteborg

Ett varv runt jorden. Så långt kör Göteborgs blå-vita spårvagnar varje dag. Faktum är att staden har Nordens längsta och mest utbyggda spårvagnssystem. Och det är med spårvagnen man lätt tar sig runt i landets näst största stad. Extra kul är att en biljett på linje 11 utanför centralen tar dig till färjeläget Saltholmen på en halvtimme. Härifrån kan man hoppa på skärgårdsbåtar ut till västkustens vackraste öar.

Den som vill stanna kvar i city har mycket att göra. Shoppingsugna får sitt lystmäte i köpcentrat Östra Nordstan, granne med centralen och exklusiva NK exklusiva NK ett stenkast bort. Den som älskar unika, mindre butiker bör styra stegen mot området kring Magasinsgatan för att hitta sina favoriter. Design- och inredningsintresserade får inte missa trendiga Artilleriet på Grönsakstorget. En promenad på kullerstensgatorna i pittoreska Haga är ett måste. Här är goda lunchställen och caféer aldrig långt borta. Klassiska Café Husaren lockar med världens största kanelbullar – du har garanterat aldrig ätit större! Självklart står fisk och skaldjur på flera restaurangers meny. På anrika Fiskekyrkan, eller Feskekörka som den heter lokalt, dignar diskarna av lokala delikatesser från havet. Saluhallen på Kungstorget är också ett måste, här hittar du spännande och god mat från hela världen.

Älskade hemmasonen Håkan Hellström sjunger om Göteborg som ingen annan. Med nästan 70 000 i ett fullsatt Ullevi 2016 blev han den artist som dragit störst publik i Sverige, någonsin. Det kom till och med ett förslag att en staty av honom bör ersätta "kopparmärra" (Karl IX till häst) på välkända Kungsportsplatsen som är målet efter en promenad längs paradgatan Avenyn.

Ta 4:an mot Mölndal och på vägen kan du stanna till i nöjesparken Liseberg och Universeum.
Om du stannar innanför vallarna finner du det ursprungliga Göteborg, med ett sjudande nöjesliv och fantastisk shopping. Det är också här du finner Humanisten, och centrum för många av disciplinerna på Göteborgs Universitet.

Hitta bostäder i hela Göteborg

På Bostadsportal hittar du förstås lediga hyresrätter och bostadsrätter även utanför Göteborgs innerstad. Hyresmarknaden i Göteborg blir allt hetare och det är svårt för yngre att hitta mindre hyresrätter i Göteborg, särskilt i de centrala delarna. Oftast tar det flera år att få en lägenhet i de poulära områdena på väster i city som Majorna, Kungsladugård och Masthugget. Det är betydligt lättare att hitta bostad för den som letar bostad i ytterområden som Hisingen, Angered, Bergsjön och Kortedala. Det finns också planer på att bygga över 9000 nya lägenheter i Göteborg under 2017-2018. På Hisingen är flera stora projekt med nya hyresbostäder igång bland annat 1 100 bostäder vid Säterigatan i Sannegården och 700 bostäder vid Litteraturgatan.

Lycka till i bostadsjakten!

 
Support
Blogg