hyresbostäder Uppsala län

Sök Nollställ sökkriterier
annonser
OK
Ref.nr. eller t.ex. garage, pool, utsikt, stall...
Dina tidigare sökningar
OK
Kommun
8 valda
annonser
OK
Annonstyp
1 valda
Hyresrätt
annonser
OK
Boendetyp
7 valda
annonser
OK
Storlek
0 valda
annonser
OK
Antal rum
Boyta
Kronor
0 valda
annonser
OK
Hyra
Hyresperiod
3 valda
annonser
OK
Detaljer
0 valda
annonser
OK
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket
Sida 1
Få nyinkomna önskebostäder direkt på mail: Börja bevaka
Load next page

Hyresbostäder i Uppsala län

Det här är sidan för dig som ska hyra bostad i Uppsala län. Här kan du hitta de senaste lediga hyresrätterna och anpassa din sökning så att den passar dina önskemål.

Uppsala
Uppsala är befolkningsmässigt Sveriges fjärde största kommun, och en av Sveriges största studentstäder. Här ligger Uppsala universitet som bildades 1477 och är nordens äldsta universitet. Men här finns även SLU, Sveriges lantbruksuniversitet. Uppsala län är också hem för myndigheter och akademiska högsäten som Institutet för språk och folkminnen, Läkemedelsverket,Livsmedelsverket, Nordiska Afrikainstitutet, Statens veterinärmedicinska anstalt, Sveriges Geologiska Undersökning, och Akademiska sjukhuset.

Staden är full av vackra gamla byggnader och har speciellt i de centrala stadsdelarna kunna behålla en kulturhistorisk byggnadsstil, vilket kan ses i både bostadshus och offentliga byggnader.
Först under tidigt 1900-tal blev villaförstäderna en del av Uppsala, då områdena i Kåbo gärde och i yttre Svartbäcken började byggas. Senare kom de sydvästra delarna av Uppsala att få en förortskaraktär, med vackra naturområden, där det tydligaste exemplet är Gottsunda. Men eftersom Uppsala har en ständigt ökad inflyttning så planeras hela tiden byggande av fler hyresbostäder i länet.

Vad vi kan erbjuda
Bostadsportal kan genom ett så kallat Bevakningsmail underlätta din bostadsjakt. Vi finner de senaste hyresannonserna åt dig och sänder dem direkt till din mailbox, så ofta som du vill. Allt du ska göra är att skapa ett bevakningsmail.

Om du har frågor om hur du finner din hyresrätt på Bostadsportal kan du alltid läsa mer på våra vanligaste frågor eller vända dig till vår kundservice via telefon eller e-post.vår blogg ger vi dig tips och råd för att lättare navigera på bostadsmarknaden och snabbt finna din hyresbostad.

Vi rekommenderar också att du så fort som möjligt skapar en Sökesannons. Det är en chans att bli upptäckt av hyresvärdarna i Uppsala genom att göra sig själv synlig. I Sökesannonsen presenterar du dig själv och dina önskemål och kan på så sätt få kontakt med en hyresvärd som redan letar efter en passande hyresgäst till sin lediga hyresbostad.

Du ska bara kortfattat presentera dig själv och vad du letar efter, och att berätta om varför just du är en bra hyresgäst. Du kan enkelt lägga upp din Sökesannons här. Om du redan har en lägenhet som du vill byta kan du även skapa en bytesannons för det på Bostadsportal.
 

Uppsala domkyrka Foto av Carles Tomás Martí Creative Commons
 Foto: Carles Tomás Martí  Creative Commons
Student
Om du söker studentbostad i Uppsala kan du följa länken för att söka direkt på de studentbostäder som finns lediga på vår sida. I Uppsala finns det en lång tradition av att ta in inneboende studenter och du ska också var uppmärksam på annonser för rum och små lägenheter för att se om det finns hyresbostäder som passar dig i Uppsalas län. Studentkåren och de olika nationerna i Uppsala kan också erbjuda både hjälp och stöd till studenter och boende för sina medlemmar.                                

Pendling
Har du tänkt dig att pendla från din hyresbostad? Då är du i gott sällskap. Uppsalas nattbefolkning är faktiskt större än dagbefolkningen. Enligt en undersökning från 2011 av Uppsala kommun pendlade nästan 16 000 Uppsalabor dagligen till främst Stockholm för att arbeta. Uppsalas lokaltrafik, UL, har ett samarbete med sin motsvarighet i Stockholms län,SL, med gemensamma månadskostnader, men om du inte ska ta pendeltågen dagligen kan det också löna sig att se hur biljettpriserna är på konkurrenter som SJ och de olika bolag som erbjuder pendelbuss.

Flerer nyttiga länkar
Upsala Nya Tidning och Uppsalatidningen är de två lokala tidningarna i länet, och utgör tillsammans med SR och SVT:s täckning av området nyhetsbevakningen. Vi rekommenderar att du läser om de områden som du är intresserad av innan du väljer var du vill bo. Ett annat bra söktips är på Uppsalas kommuns hemsida där du bland annat kan få fram Uppsalas stadskarta med information om bostäder, cykelvägar och parkeringsplatser.

 

Support
Blogg