hyresbostäder | Stockholms kommun

Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Rensa filter
Dina Bevakningar
Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Område
× Stockholm
Boendetyp
Hyra max.
Storlek min.
Rum
Hyresperiod
Annat
BostadsPortal samlar hyresmarknaden! Här hittar du även privata hyresvärdar och bostäder utan kö. Välkommen!
Filter
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket
Se fler annonser

Söker du lägenhet i Stockholm?

Att hitta hyresbostad i centrala Stockholm brukar inte vara det lättaste. Men, på BostadsPortal har du ett stort och varierat utbud lediga hyresbostäder att söka. Vi samlar alla annonser för lediga hyresrätter från privata och kommunala, små och stora hyresvärdar. Här hittar du även annonser från privata hyresvärdar som hyr ut sina hyresrätter i Stockholm, både lägenheter och hus.

Stockholm är staden vid vattnet, vår huvudstad brukar kallas en av världens vackraste. Gamla stan med sina historiska miljöer, exklusiva Östermalm, charmiga och levande Söder och de pulserande affärskvarteren på Norrmalm. Här kan du vandra vid Mälarens stränder, hem mot din nya hyresbostad eller hyresrätt. Kanske stannar du längs vägen, hämtar upp teaterbiljetterna till kvällens föreställning på Dramaten eller köper en present på NK.

Hitta nästa lägenhet i Stockholm enkelt och säkert

Letar du efter en lägenhet i Stockholm? BostadsPortal har samlat ett stort urval av hyreslägenheter i hela Köpenhamn, oavsett om du vill bo centralt eller i förorten. Om du vill kan du sortera i listan lägenheter i Stockholm kan du börja med vår sökfunktion eller gå direkt till kartvisning för att se vilka lediga hyreslägenheter i Stockholm du kan hitta. Söker du efter en lägenhet av en viss typ eller storlek, har du en maximal budget för uthyrning eller vill du en hiss? Anpassa din sökning efter dina behov och gör en bevakning så att du får besked i din inbox nästa gång lediga bostäder som matchar dina sökningar dyker upp på siten. OBS: vi uppdaterar annonser dagligen!

Sök säkert efter din nästa hyreslägenhet i Stockholm

BostadsPortals kundtjänst gör allt för att dus ak kunna söka efter ditt nya hem i Stockholm utan att behöva oroa dig för något annat. Kom ihåg att du alltid ska ta vara på dig själv och inte dela känsliga uppgifter eller betala för en lägenhet osedd! Du kan läsa mer om hur du håller dig säker i bostadsdjungeln på vår blogg.

Vill du bo i Stockholm kommun?

Med närheten till havet och en av Europas största och bäst bevarade medeltida stadskärnor är det inte så konstigt att Stockholm anses som en av världens vackraste huvudstäder. Inte undra på att det kommer över en miljon besökare varje år. Ingen vill missa Gamla stan som byggdes redan på 1200-talet. Här kan du också finna kanske de mest pittoreska hyresrätterna i Stockholm. De böljande kullerstensgatorna lockar med spännande gränder, charmiga butiker och fikaställen i historiska hus.

Stockholm centrum

Den som vill njuta lite extra av miljön tar en kaffe eller lunch på Under Kastanjen. Biblioteksgatan är navet i shoppingdistriket Bibliotekstan mellan Stureplan och Norrmalmstorg. Här ligger bland annat Stureplan, känd från media för sitt uteliv och med Stureplansgallerian

En stad full av aktiviteter och kultur

Alla kulturintresserade har ett stort utbud av muséer, teatrar och musik att välja mellan. Till landets största inomhusarena Globen kommer världsartister och på arenorna intill har fotbollslagen Hammarby och Djurgården sina hemmaplaner, medan AIK håller till i Solna. Barn i alla åldrar som älskar karuseller styr kosan till nöjesfältet Gröna Lund. Intressanta utställningar finns bland annat på Fotografiska muséet som ligger vackert vid Stockholms inlopp. Restaurangen har fått flera utmärkelser och kaféet har, med sina panoramafönster, säkert den bästa utsikt en kopp kaffe kan ge i storstaden.

Tunnelbanan gör det enkelt att ta sig runt i staden. Och den som får nog av storstaden tar en sväng till Skansen för att titta på djur och uppleva historisk kultur. För att njuta av fågelkvitter och natur – åk vidare ut på Djurgården till alla stockholmares idyll – Rosendals Trädgård. Här kan barnen plantera fröer och springa runt bland äppelträden medan föräldrarna fikar på hembakt i växthuset. Den som gillar stillheten fortsätter ut i skärgården dit man kommer med någon av de tre rederier som sköter trafiken. Den lyckligt lottade har förstås en egen segelbåt och ett sommarställe på någon av Stockholms skärgårds tusentals idylliska öar. 

Så finner du bostad i Stockholm

Redan på stenåldern var Stockholm en populär stad. Då var det troligen lättare att hitta hyresbostad på någon av de 14 öar som binder ihop Sveriges huvudstad. Idag är centrala lediga hyresrätter med billig hyra lika sällsynta som förstahandskontrakt. Tålamod, andrahandsboende och ett liv i kappsäck är vardag för många unga som söker ledig hyresbostad. Snitthyran för en andrahandsetta i Stockholm kan ofta bli över 10 000 kronor. En nyligen gjord undersökning visar att över hälften vill bo på trendiga Södermalm. En hyresbostad i Vasastan, Östermalm eller Kungsholmen ligger också högt på stockholmarnas önskelistor. Om du är student som letar bostad i Stockholm så börja på vår studentsida med lägenheter riktade direkt till studenter!

Sedan många år är marknaden för hyresrätter i Stockholm svår, det är därför viktigt att ställa sig i en bostadskö så snabbt som möjligt då väntetiden är lång i många fall över tio eventuellt tjugo år. Det förekommit tyvärr människor som utnyttjar bostadsbristen för egen vinning, dessa försöker hyra ut lägenheter som inte existerar i ett försök att lura människor. Det är därför viktigt att vara försiktig och använd sund förnuft, detta gäller speciellt om du söker efter en hyresrätt i Stockholm utanför etablerade fastighetsbolag.

Det finns många vägar till hyresrätten

Det finns en del olika sätt att finna en lägenhet. Du kan ställa dig i olika bostadsköer, det är också viktigt att inte bara begränsa sig till en, ett aktivt sökande är nästan alltid nödvändigt. Du får aldrig glömma att använd ditt sociala nätverk och här sprida att du söker en hyresrätt, ett rum eller en hyresbostad i Stockholm. Ett annat förslag är att söka en hyresbostad tillsammans med en eller flera vänner, vad man också kan göra är att även se på angränsande kommuner till Stockholm, till exempel Södertälje eller Uppsala. Du kan också hitta annonser för bostäder i Stockholm genom att följa oss på Facebook. Och om du letar efter företagsboende i Stockholm kan du finna det genom att söka på vår sajt eller genom att gilla Företagsboende Stockholm BostadsPortal

Nyttiga länkar - Stockholm

Support
Blogg