hyresbostäder Stockholms kommun

Sök Nollställ sökkriterier
annonser
OK
Ref.nr. eller t.ex. garage, pool, utsikt, stall...
Dina tidigare sökningar
OK
Kommun
1 valda
Stockholm
annonser
OK
Annonstyp
1 valda
Hyresrätt
annonser
OK
Boendetyp
7 valda
annonser
OK
Storlek
0 valda
annonser
OK
Antal rum
Boyta
Kronor
0 valda
annonser
OK
Hyra
Hyresperiod
3 valda
annonser
OK
Detaljer
0 valda
annonser
OK
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket
Flytta tryggt i Stockholm

Flytta tryggt i Stockholm

Behöver du hjälp med att flytta? Vi är
flyttfirma som är billig och som ser
till att dina ägodelar tryggt och snabbt
levereras från A till B

Sida 1
Få nyinkomna önskebostäder direkt på mail: Börja bevaka
Load next page

Bo i Stockholm

Att hitta hyresbostad i centrala Stockholm brukar inte vara det lättaste.

Men, med BostadsPortal.se har du ett stort och varierat utbud lediga hyresbostäder att söka.

Stockholm är staden vid vattnet, vår huvudstad brukar kallas en av världens vackraste.

Gamla stan med sina historiska miljöer, exklusiva Östermalm, charmiga och levande Söder och de pulserande affärskvarteren på Norrmalm.

Här kan du vandra vid Mälarens stränder, hem mot din nya hyresbostad eller hyresrätt. Kanske stannar du längs vägen, hämtar upp teaterbiljetterna till kvällens föreställning på Dramaten eller köper en present på NK.

Stockholm är möjligheternas stad.

Med närheten till havet och en av Europas största och bäst bevarade medeltida stadskärnor är det inte så konstigt att Stockholm anses som en av världens vackraste huvudstäder. Inte undra på att det kommer över en miljon besökare varje år. Ingen vill missa Gamla stan som byggdes redan på 1200-talet. Här kan du också finna kanske de mest pittoreska hyresrätterna i Stockholm. De böljande kullerstensgatorna lockar med spännande gränder, charmiga butiker och fikaställen i historiska hus.

Den som vill njuta lite extra av miljön tar en kaffe eller lunch på Under Kastanjen. Här kan den med generöst sinne och pengar på fickan köpa en extra bjudkaffe eller bjudsoppa (suspended coffee/soup) som sedan kan utnyttjas av fattiga studenter och andra med ont om pengar. Biblioteksgatan är navet i shoppingdistriket Bibliotekstan mellan Stureplan och Norrmalmstorg. Här ligger bland annat Stureplansgallerian, designbutiken House of Rum och välsorterade Judits Secondhand. På Stureplan ligger också välkända Spy Bar.

Södermalm eller SoFo (Söder om Folkungagatan) har på senare år seglat fram som det populäraste området både för hipsters och andra trendkänsliga. Här finns de coolaste kaféerna, hetaste hängen och roligaste butikerna. Beyond-Retro har de hippaste vintagekläderna, Meatballs for the people de godaste köttbullarna och Grandpa de trendigaste prylarna. På söder vill många bo och idag är det mycket svårt att finna en hyressrätt i förstahand. I huvudstaden finns också makten samlad. Den styrande regeringen håller till på Rosenbad medan landets 349 riksdagsledamöter jobbar i riksdagshuset. Royalisten missar förstås inte ett besök på Stockholms Slott och den populära vaktavlösningen. Men kungaparet bor inte på slottet, utan på vackra Drottningholms slottsom dessutom finns med på Unescos världsarvslista.

Alla kulturintresserade har ett stort utbud av muséer, teatrar och musik att välja mellan. Till landets största inomhusarena Globen kommer världsartister och på arenorna intill har fotbollslagen Hammarby och Djurgården sina hemmaplaner, medan AIK håller till i Solna. Barn i alla åldrar som älskar karuseller styr kosan till nöjesfältet Gröna Lund som lockar med skräcknyheten "House of Nightmares". Intressanta utställningar finns bland annat på Fotografiska muséet som ligger vackert vid Stockholms inlopp. Restaurangen har fått flera utmärkelser och kaféet har, med sina panoramafönster, säkert den bästa utsikt en kopp kaffe kan ge i storstaden.

Tunnelbanan gör det enkelt att ta sig runt i staden. Och den som får nog av storstaden tar en sväng till Skansen för att titta på djur och uppleva historisk kultur. För att njuta av fågelkvitter och natur – åk vidare ut på Djurgården till alla stockholmares idyll – Rosendals Trädgård. Här kan barnen plantera fröer och springa runt bland äppelträden medan föräldrarna fikar på hembakt i växthuset. Den som gillar stillheten fortsätter ut i skärgården dit man kommer med någon av de tre rederier som sköter trafiken. Den lyckligt lottade har förstås en egen segelbåt och ett sommarställe på någon av Stockholms skärgårds tusentals idylliska öar. Andra kan njuta av havsluften på söta pensionat som Bull August.

Redan på stenåldern var Stockholm en populär stad. Då var det troligen lättare att hitta hyresbostad på någon av de 14 öar som binder ihop Sveriges huvudstad. Idag är centrala lediga hyresrätter med billig hyra lika sällsynta som förstahandskontrakt. Tålamod, andrahandsboende och ett liv i kappsäck är vardag för många unga som söker ledig hyresbostad. Snitthyran för en andrahandsetta i Stockholm är över 6000 kronor. En nyligen gjord undersökning visar att över hälften vill bo på trendiga Södermalm. En hyresbostad i Vasastan, Östermalm eller Kungsholmen ligger också högt på stockholmarnas önskelistor. Sedan många år är marknaden för hyresrätter i Stockholm svår, det är därför viktigt att ställa sig i en bostadskö så snabbt som möjligt då väntetiden är lång i många fall över tio eventuellt tjugo år. Det förekommit tyvärr människor som utnyttjar bostadsbristen för egen vinning, dessa försöker hyra ut lägenheter som inte existerar i ett försök att lura människor. Det är därför viktigt att vara försiktig och använd sund förnuft, detta gäller speciellt om du söker bostad utanför etablerade fastighetsbolag.
Det finns en del olika sätt att finna en hyresrätt. Du kan ställa dig i olika bostadsköer, det är också viktigt att inte bara begränsa sig till en, ett aktivt sökande kan ofta svar sig. Ett viktigt alternativ är att använd sitt sociala nätverk och här sprida att du söker en hyresrätt, ett rum eller en hyresbostad i Stockholm. Ett annat förslag är att söka en hyresbostad tillsammans med en eller flera vänner, vad man också kan göra är att se på angränsande kommuner till Stockholm, till exempel Södertälje eller Uppsala.
 

Nyttiga länkar - Stockholm

Stockholm Stad Besök Stockholm
Om Stockholm (Wikipedia) Studera i Stockholm
Svenska Dagbladet SL (Lokaltrafik)
Se Stockholms alla hotell
Support
Blogg