Lediga studentbostäder i Stockholmstrakten

Sök Nollställ sökkriterier
annonser
OK
Ref.nr. eller t.ex. garage, pool, utsikt, stall...
Dina tidigare sökningar
OK
Kommun
26 valda
annonser
OK
Annonstyp
1 valda
Hyresrätt
annonser
OK
Boendetyp
2 valda
annonser
OK
Storlek
1 - 2 rum
annonser
OK
Antal rum
Boyta
Kronor
0 valda
annonser
OK
Hyra
Hyresperiod
Alla valda
annonser
OK
Detaljer
0 valda
annonser
OK
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket
Flytta tryggt i Stockholm

Flytta tryggt i Stockholm

Behöver du hjälp med att flytta? Vi är
flyttfirma som är billig och som ser
till att dina ägodelar tryggt och snabbt
levereras från A till B

Sida 1
Få nyinkomna önskebostäder direkt på mail: Börja bevaka
Load next page

Här hittar du lediga studentbostäder just nu i storstockholm

Om du har specifika behov kan du ändra i inställningarna för att annonserna ska bättre passa dina önskemål. Till exempel om du själv inte har nog möbler till studentbostaden, kan du ändra i ”Möblerat” för att hitta en studentbostad som bättre passar just ditt behov. 

I Storstockholm finns det en mängd populära högskolor och universitet, bland annat Stockholms universitet, Handelshögskolan, Stockholms konstnärliga högskola, KTH och Försvarshögskolan. Detta skapar en stor efterfrågan på lägenheter som passar för studenter. I Stockholm kan du även bo i studentkorridor, vilket är ett vanligt alternativ när man är student. I en studentkorridor bor man med flera andra studenter, och delar kök och allmänna utrymmen. Det kan vara ett roligt sätt att komma in i studierna och studentlivet, och är för många studenter – framför allt om du är nyinflyttad – ett sätt att lära känna andra studenter och nya människor.

Så finner du din bostad i Storstockholm

Det är inte lätt att finna ett boende i Stockholm. Detta gäller alla typer av bostäder, men speciellt små, sådana som unga människor och studenter letar efter. Som student har man också en begränsad ekonomi, vilket är ett problem när det gäller andrahandsuthyrning, dä  hyrorna ofta är höga. Ofta har du inget val ändå utan tvingas hyra en andrahandslägenhet för en tid innan du kan hitta ett mer permanent boende. Det betyder att du kanske blir tvungen att flytta runt p.g.a. korta kontrakt, kanske till och med att hamna i både tredje-och fjärdehandskontrakt. Det är inget att rekommendera eftersom du inte har några rättigheter som hyresgäst om du inte bor i en första- eller andrahandshyresrätt, men alltför ofta en realitet i dagens bostadsmarknad i storstäderna.

Så söker du studentbostad i Storstockholm

Begränsa dig inte i din sökning.  Ställ dig i flera olika bostadsköer, och var aktiv i ditt sökande. Ta kontakt med de olika bostadsförmedlarna, skriv gärna personliga ansökningar. Var aktiv.
Sök olika typer av bostäder: både inneboende i rum, kollektiv, stora och små bostäder. Sök gärna hyresbostad eller studentbostad tillsammans med en eller flera vänner, stora lägenheter är ofta billigare och lättare att finna.
Utnyttja ditt sociala nätverk och sprid ut att du söker ett studentboende, ett rum eller en hyresbostad i Stockholm. Även om du ska studera i centrala Stockholm så är det viktigt att utöka ditt sökande efter boende till de angränsande kommuner till Stockholm, till exempel Södertälje eller Uppsala; det kan ta samma tid att pendla därifrån som mellan olika delar i centrala Stockholm. 

När du hyr studentboende i andrahand

Bristen på mindre billiga bostäder, både studentbostäder och andra former av hyresbostäder gör det svårt att hitta en egen bostad med förstahandskontrakt. Därför är det mer realistiskt att leta efter andrahandskontrakt i Stockholm. När en bostad hyrs ut i andrahand ska du komma ihåg att du behöver ett skriftligt kontrakt. Hyresvärden måste också godkänna andrahandsuthyrningen. Tänk på att aldrig betala innan du fått se lägenheten, skrivit kontrakt och fått nycklar. Se till att de regler ni kommit överens om står på kontraktet och spara alla kvitton på inbetalda hyror. Se också till att vara försäkrad.

Hyra ett rum i Stockholm

Letar du efter en ny bostad i Stockholm finns även möjligheten att hitta ett rum att hyra. Det finns många olika typer av rum i Storstockholm. Du kan söka lediga rum i hus, kedjehus eller lägenhet, eller du kan också leta efter korridorrum, studentboende eller kollektivboende. Tänk på att skriva ett kontrakt med den som hyr lägenheten. Prata också igenom vilka regler som ska gälla, till exempel när det gäller tillgång till gemensamma utrymmen. Som inneboende är det vanligaste att du delar badrum, toalett och kök med den som hyr lägenheten. Dessutom så kan du få möjligheten att utnyttja vardagsrum, trädgård och t.ex. tvättmaskin, lite beroende på hur det individuella boendet ser ut. Som inneboende hyr du ditt rum i första hand. Andra rum kan vara både förstahands - och andrahandskontrakt. Det finns möblerat, delvis möblerat eller omöblerat rum att hyra. Här kan du  direkt söka på lediga rum i Stockholm.

Hyresrätter i Storstockholm 

Att få en egen hyresrätt med förstahandskontrakt kan vara svårt i Stockholm. Många får vänta i flera år; att ha stått i kö i tio år är inte helt ovanligt. Det beror givetvis även på vilket läge du vill ha på lägenheten. Antalet hyresrätter har även minskat i Stockholm till förmån för bostadsrätter, vilket även har gjort sitt för längden på bostadsköerna. Här kan du söka på Hyreslägenheter i Stockholm.

Vad du ska göra först:

Skapar en Sökesannons
Skapar ett bevakningsmail
Går med i  någon av våra Facebooksidor exempelvis Stockholms lägenheter
Vi har även en e-bok som vi hoppas kan ge dig mer hjälp och inspiration: Tio tips: Så hitta du din studentbostad.


Lycka till!
 

Support
Blogg