Lediga studentbostäder i Lund

Sök Nollställ sökkriterier
annonser
OK
Ref.nr. eller t.ex. garage, pool, utsikt, stall...
Dina tidigare sökningar
OK
Kommun
1 valda
Lund
annonser
OK
Annonstyp
1 valda
Hyresrätt
annonser
OK
Boendetyp
2 valda
annonser
OK
Storlek
1 - 2 rum
annonser
OK
Antal rum
Boyta
Kronor
0 valda
annonser
OK
Hyra
Hyresperiod
Alla valda
annonser
OK
Detaljer
0 valda
annonser
OK
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket
Sida 1
Få nyinkomna önskebostäder direkt på mail: Börja bevaka
Load next page

Lediga studentbostäder just nu i Sveriges studenthuvudstad, Lund 

Boende i Lund

Har du redan någonstans att bo? Jättebra! Har du inte någonstans att bo ännu? Då är det dags att sätta igång. Det kan vara svårt att få boende i och i närheten Lund, men det är absolut inte omöjligt. Det brukar lösa sig för de allra flesta studenter, särskilt om du har lite tålamod och inte är alltför kräsen, i alla fall inte i början. Det finns många olika former av boende för studenter, studentrum, studentkorridor och mycket mer.
I Skåne är det ganska nära till det mesta, och kollektivtrafiken fungerar bra. Att bo i en närliggande ort till Lund kan vara ett alternativ, om du inte hittar ett boende i Lund på en gång. Det finns till exempel studentrum att hyra även i närliggande städer.
Det finns olika former av bostäder att söka; studentkorridor, egen lägenhet, inneboende, studentrum, att hyra en bostad i andra hand och flera andra möjligheter; både i Lund och i andra städer i närheten finns det olika möjligheter till ett studentboende.

Nyinflyttad till Lund?

Om det är första gången som du har blivit antagen till Lunds universitet, så kan du ställa dig i kö på en gång till ett studentboende som till exempel ett studentrum eller i en studentkorridor, så fort du har fått ditt antagningsbesked. Under din första termin i Lund har du även rätt till s.k. novischförtur, vilket innebär att du kan ha rätt att gå före i kön på en del bostäder, framför allt i rum i studentkorridor eller studentrum. Det gäller framför allt om du har långt pendlingsavstånd till Lund. Är du folkbokförd i Skåne, har du tyvärr inte rätt att få novischförtur.

Stiftelsen AF Bostäder är Akademiska Föreningens bostadsföretag, och är idag en av de största bostadsförmedlarna för studentboenden, boende i studentkorridor och studentrum i Lund. AF Bostäder har nästan 6000 studentbostäder i Lund, fördelade på korridorrum, hyreslägenheter och rum med pentry i olika storlekar. Du måste vara medlem i Akademiska föreningen för att kunna stå i kö till deras bostäder, så registrera medlemskap om du är intresserad av att få ett boende via dem.

Finna bostad genom Nationer
Många nationer har även egna studentlägenheter och studentkorridorer, som bara hyrs ut till medlemmar i just den nationen. Olika nationer har olika köregler och regler för hur det fungerar, så hör dig för om du är intresserad av detta. Du kan få förtur till ett studentrum om du är engagerad i kårens aktiviteter, eller kommer från ett visst landskap. Varje nation kan ge mer information om hur reglerna ser ut för just dem.

Finn en hyreslägenhet

Du kan även hyra en vanlig hyreslägenhet om du vill, och stå i kö hos en vanlig förmedlare av hyreslägenheter. Kanske kan du dela hyreslägenhet med några vänner, så behöver det inte bli så dyrt. Ni kan få varsitt rum men dela på kök och vardagsrum till exempel. Du kan även hyra en mindre hyreslägenhet, som en etta, och kanske försöka hitta en lägenhet en bit från centrum för att få ner priset på hyran. Med en cykel eller ett busskort brukar det gå enkelt och smidigt att ta sig in till skolan i vilket fall som helst.
BostadsPortal samlar aktuella bostadsannonser från olika lägenhetsutbjudare och sajter,  så att du ska kunna finna ett boende innan du börjar studera. Här kan du hitta lägenheter att hyra i Lund eller hyra ett rum och bo som inneboende. Du kan även söka på bostäder som hyrs ut i andrahand i Lund. Möjligheterna brukar kunna vara ganska många, bara man är flexibel.

Använd ditt kontaktnät

Känner du redan någon som pluggar i Lund? Gå igenom ditt kontaktnät och se om du känner någon som bor i Lund, eller någon som kanske har en vän som vet något. Kanske är dina studerande vänner aktiva på någon nation, kanske känner de folk som behöver inneboende och så vidare. Det kan vara ett sätt för dig att hitta en studentbostad.
Det finns flera olika sätt att hitta ett studentboende på, och med lite tid och envishet brukar det gå bra att hitta ett boende för en blivande student. Börja i god tid innan terminen börjar, och lägg ner lite tid på att hitta ett studentboende, så ska det nog gå bra. Var gärna lite flexibel i början med ditt boende; i början kan det vara viktigast att bara ha någonstans att bo, så kan man fortsätta leta när man väl är på plats.

Sök studentboende i Lund på BostadsPortal

Börja med att skapa en Sökesannons så att du blir synlig för hyresvärdarna. I och med att du skriver Sökesannonsen så kan du även matchas med passande bostäder. För att kunna bevaka de tusentals nyinkomna annonserna dagligen på BostadsPortal så kan du skapa ett bevakningsmail så att du får ett medelande varje gång en annons som passar dina önskemål kommer in på BostadsPortal. Detta kan du göra direkt efter att du skapat ditt konto hos oss.

Flera tips till Studentboende

Du kan även söka bostäder via BostadsPortals Facebooksidor för Lund, som vi har både för studenter och för hyreslägenheter, där personer som söker eller erbjuder bostäder kan kommunicera, och där vi lägger upp relevanta annonser från BostadsPortal kontinuerligt.

Facebooksidor:
Lund Lägenheter 
Studentbostäder Lund BostadsPortal
Du kan även gå in på vår blogg och följa våra bloggartiklar för studenter. Här finner du texter som Viktig checklista innan du flyttar in och Så skyddar du dig mot annonsfusk.
För fler goda råd rekommenderar även vår  kostnadsfria e-bok Tio tips: så hittar du din studentbostad.

Lund som studentstad

Har du blivit antagen till Lunds universitet? Grattis! Nu börjar en ny och rolig fas i livet. Att börja läsa på universitetet är ett stort steg, vare sig det är första gången du ska börja läsa eller om du är en återvändande student. Att vara student kan vara en av de roligaste och mest minnesvärda tiderna i livet. För många är det en möjlighet att få börja om på nytt, flytta hemifrån, träffa nya vänner och komma in i ett nytt sammanhang. Dessutom får man en utbildning och kunskaper för livet. För många börjar vuxenlivet när de blir studenter på ett universitet.

Lunds universitet är ett av Sveriges äldsta universitet och grundades redan 1666, och har därmed en lång historia. Idag är Lunds universitet ett av Nordens största universitet. Universitet har ett stort fokus på forskning, vilket gynnar studenterna i längden. Lund har campus i Lund, Malmö, Helsingborg och Ljungbyhed, där utbildningarna inom flygområdet är förlagda. På Lunds universitet finns många utbildningar att söka inom olika ämnesområden, både för studenter som är helt nya och för studenter som vill fortsätta sin utbildning.

En stor del av dina förberedelser som nyantagen student handlar nog om att flytta till Lund, om du inte redan bor i närheten, packa dina saker, adressändring och folkbokföring. Planerar du att ska söka bostadsbidrag, är det bra om du är folkbokförd i Lund. Man bara kan få bostadsbidrag för en bostad där man är folkbokförd. Sök gärna studentrum, boende i studentkorridor eller liknande så tidigt som möjligt, för att kunna ordna med allt det praktiska innan terminen börjar.

Studentliv i Lund

Lund har ett studentliv som innehåller det mesta. Det finns allt från kultur, nöjen och fester till politik och sport, och allt där emellan. I Lund finns många föreningar och olika aktiviteter som du kan engagera dig i. Lund är en stad med mycket kultur och många aktiviteter, även utanför studentlivet. Du kan säkert hitta något att engagera dig i om du letar och har ögonen öppna.

2010 skapades Studentlund, vilket är en samarbetsorganisation mellan de flesta kårer, nationer och Akademiska föreningen (som bland annat har hand om internationella studier) vid universitetet. Det kan vara ett bra ställe att börja på om du är intresserad av att engagera dig i någon aktivitet. Alla kårer och nationer är dock inte medlemmar, så dubbelkolla gärna att just din kår och nation är medlem om du är intresserad av att engagera dig i Studentlund. Om din nation inte skulle vara medlem, kan du bli stödmedlem i någon annan nation. Det är också helt frivilligt att vara med i en kår eller i en nation.

För att sammanfatta det hela, så har kårerna ansvar för de politiska och rättsliga frågorna för studenter, lite som en fackförening för studenter. Nationerna har ansvar för den sociala biten, och anordnar ofta fester och andra aktiviteter. Den Akademiska föreningen har ansvar för internationella frågor, som internationella studenter, utbytesstudier och liknande. Det är som sagt helt frivilligt att vara medlem, men kan vara bra om du är intresserad av någon av de här frågorna.

Vart fjärde år är det Lundakarnevalen i Lund. Många studenter vi Lunds universitet deltar med revyer, föreställningar, konserter, spex och mycket mer. Det stora karnevalståget brukar locka tusentals åskådare. För många studenter är det här något att se fram emot. 2018 är nästa gång Lundakarnevalen går av stapeln.
 
Support
Blogg