Lediga studentbostäder i Kristianstad

Sök Nollställ sökkriterier
annonser
OK
Ref.nr. eller t.ex. garage, pool, utsikt, stall...
Dina tidigare sökningar
OK
Kommun
1 valda
Kristianstad
annonser
OK
Annonstyp
1 valda
Hyresrätt
annonser
OK
Boendetyp
2 valda
annonser
OK
Storlek
1 - 2 rum
annonser
OK
Antal rum
Boyta
Kronor
0 valda
annonser
OK
Hyra
Hyresperiod
Alla valda
annonser
OK
Detaljer
0 valda
annonser
OK
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket
Sida 1
Få nyinkomna önskebostäder direkt på mail: Börja bevaka
Load next page

Så du har kommit in på studier i Kristianstad- grattis!

Om Kristianstad

Kristianstad är en vacker stad med fina promenadstråk. Gå igenom Tivoliparken eller upplev någon av stadens många kulturevenemang. Det finns även gott om badstränder, med en kuststräcka på över fyra mil. En av sevärdheterna är Vattenriket, utsett till ett Biosfärområde av Unesco. Med kollektivtrafik, buss och tåg, tar du dig lätt till andra delar av Skåne, eller vidare till Köpenhamn. I Kristianstad finner du teater, konserthus, konsthallar, filmmuseum, bibliotek och det nybyggda Kulturkvarteret. Du kan också finna stora musik- och idrottsevenemang på Kristianstads arena.  Här kan du välja att kombinera dina studier med olika spännande idrotter eller hobbyer. Utbudet är varierat och i trakten finns många olika sporter, allt från klättring till segling.

Studier i Kristianstad

Här kan du finna Högskolan Kristianstad och studera bland annat datasystem, digital design, folkhälsopedagogik, olika lärarprogram, bli biolog eller ekonom. Utbildningarna har redan på grundnivå en del av utbildningen förlagd på praktik i relevanta verksamheter, och Högskolan strävar efter att ha studenter som är anställningsbara och väl förberedda för arbetslivet.

Finn ditt studentboende i Kristianstad

I Kristianstad finns ett rikt utbud av studentboende. Du kan bo i korridor, små och stora studentlägenhet, rum eller i vanliga andrahandskontrakt. För dig som studerar ett visst antal poäng på Högskolan och är under 25 år erbjuder kommunen bostadsgaranti utifrån ett kösystem.
Om du inte innefattas av bostadsgarantin kan du även söka efter privata hyresvärdar som hyr ut boende till studenter.

Finn din studentbostad hos BostadsPortal

På BostadsPortal finns alla typer av bostadsannonser som riktas till studerande. Här kan du finna allt från rum som erbjuds i lägenheter eller villor, till första eller andrahandskontrakt som passar studenter. Vi rekommenderar att du till att börja med söker bland våra annonser på sajten och går med i några av våra Facebooksidor. Det är också en bra idé att skapa en Sökesannons. Du får chansen att beskriva dig själv och vad du letar efter i en annons på vår sajt och därmed öka chanserna att hittas direkt av din nästa hyresvärd. Kom ihåg att ta ett bra foto. Här får du bästa tipsen för din Sökesannons. Du kan även få alla de senaste annonserna direkt ner i din inbox genom ett bevakningsmail.
Så är det dags att kontakta hyresvärden direkt. Kom ihåg att ringa på morgonen och att vara förberedd och påläst, för det är det personliga kontakten som gör det största intrycket. För att se kontaktuppgifterna på nya annonser på Bostadsportal kan du behöva teckna ett HittaBostadsPaket, vilket du kan göra här.

Kom ihåg som student:

Regler och goda råd när du bor i andrahand
Du ska skriva dig på den ort du studerar
Kom ihåg att du kan söka bidrag (Både studiemedel från CSN och bostadsbidrag)
Försäkra dig
Mer tips på bloggen, eller följ oss på Facebook!

- Lycka till med de kommande åren, både när det gäller studier och övrigt studentliv i Kristianstad!

Support
Blogg