Lediga studentbostäder på Gotland

Sök Nollställ sökkriterier
annonser
OK
Ref.nr. eller t.ex. garage, pool, utsikt, stall...
Dina tidigare sökningar
OK
Kommun
1 valda
Gotland
annonser
OK
Annonstyp
1 valda
Hyresrätt
annonser
OK
Boendetyp
2 valda
annonser
OK
Storlek
1 - 2 rum
annonser
OK
Antal rum
Boyta
Kronor
0 valda
annonser
OK
Hyra
Hyresperiod
Alla valda
annonser
OK
Detaljer
0 valda
annonser
OK
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket
Sida 1
Få nyinkomna önskebostäder direkt på mail: Börja bevaka
Load next page

Att flytta som student till Visby och Gotland

Att bli student är ett stort steg och att välja att flytta från fastlandet till en ö kan kännas som ett stort steg. Gotland ligger 100 km från det svenska fastlandet och är sommartid en enormt populär semesterort, känd för sin kultur, natur och sina badstränder. På Gotland är det nära till allt, och gotlänningarna samarbetar i stort och smått. När du kommer hit är det en bra idé att söka dig till en av alla de olika föreningar som finns för dig som t.ex. gillar körsång, fotboll eller hantverk.

I Visby kan du finna Campus Gotland som är en del av Uppsala universitet. Här kan du läsa utbildningar inom alla riktningar: exempelvis juridik, teknik, humaniora och teologi. Som student vid Uppsala Universitet – Campus Gotland får du både det stora universitetets bredd och tyngd inom utbildning och forskning, och det personliga i ett mindre campus. Du får både mer lärartid och många kontakter med studenterna från andra utbildningar. Alla föreläsningssalar, bibliotek och studentservice ligger nära på campus.

Studentboende i Visby

Visby har en unik situation för dig som student som gör det relativt enkelt för dig att finna en bostad. Det beror på att det finns många privata hyresvärdar som gärna hyr ut lägenheter under terminerna och sedan till turister på sommaren. Därför finns det många möjligheter att finna den typen av studentbostad du söker efter privatbostäder eller studentboenden, och slippa betala hyra på sommaren. Men vill du ha ett boende året om så ska du leta efter andrahandsuthyrning och inneboende med allt från ett rum i lägenhet, egen lägenhet, stuga, hus eller en villa.

Sök studentbostad på Gotland via BostadsPortal

Starta med att kolla runt bland våra annonser och gå med i någon eller flera av våra Facebooksidor för bostäder. Därefter är det dags att skapa en Sökesannons. Tänk på din Sökesannons som ett CV och beskriv dig själv och vad du letar efter så att din nästa hyresvärd enkelt kan upptäcka dig. Välj ett bra foto. Här får du fyra goda skäl att skapa en Sökesannons för dig som student. Och för att inte missa ditt drömboende skapar du naturligtvis ett bevakningsmail och får en uppdatering varje gång som det kommer en ny annons på BostadsPortal som passar dina önskemål. Sök alltid brett, så att du får ett större urval att välja mellan. När du funnit en annons som verkar intressant är det dags att ta kontakt med hyresvärden. Då kan det krävas att du tecknar ett HittaBostadsPaket.

Att bo i andrahand som student

Kom ihåg att bara skriva på kontrakt som är godkänd av hyresvärden/fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse. Om du ska hyra i andrahand så måste hyresvärden (och inte bara förstahandshyresgästen) ha godkänt ditt kontrakt. Betala aldrig för en osedd lägenhet och betala heller inte depositionsavgift eller förskottshyra innan du fått nycklar och tillgång till lägenheten. Det är också viktigt att det ni muntligt kommit överens om även står i kontraktet. Ta gärna foton på lägenheten när du flyttar in så att du kan dokumentera skador som fanns där redan när du flyttade in o.s.v. Det är också mycket viktigt att du skaffar en försäkring så att du är skyddad också om du exempelvis skulle råka ut för en vattenläcka under din hyrestid. Vi har fler goda råd när du är ny hyresgäst på vår blogg.
Om du ska läsa en eller flera terminer som utbytesstudent på Gotland med redan har en bostad i exempelvis Uppsala så är det en god idé att skapa en Bytesannons och hitta någon som vill byta med dig.

Lycka till i din bostadsjakt och med dina kommande studier på Gotland!

Support
Blogg