bostäder för studenter | Kristianstad kommun

Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Rensa filter
Dina Bevakningar
Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Område
× Kristianstad
Boendetyp
Hyra max.
Storlek min.
Rum
Hyresperiod
Annat
BostadsPortal samlar hyresmarknaden! Här hittar du även privata hyresvärdar och bostäder utan kö. Välkommen!
Filter
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket
Se fler annonser

Så du har kommit in på studier i Kristianstad- grattis! Här på sidan akn du hitta lägenheter som passar till studenter; billiga, små, eller i närheten av campus. Du kan även söka efter rum i kollektiv, större bostäder du kan dela med en kompis eller rum att bo i som inneboende i ett villaområde.

Om Kristianstad

Kristianstad är en vacker stad med fina promenadstråk. Gå igenom Tivoliparken eller upplev någon av stadens många kulturevenemang. Det finns även gott om badstränder, med en kuststräcka på över fyra mil. En av sevärdheterna är Vattenriket, utsett till ett Biosfärområde av Unesco. Med kollektivtrafik, buss och tåg, tar du dig lätt till andra delar av Skåne, eller vidare till Köpenhamn. I Kristianstad finner du teater, konserthus, konsthallar, filmmuseum, bibliotek och det nybyggda Kulturkvarteret. Du kan också finna stora musik- och idrottsevenemang på Kristianstads arena.  Här kan du välja att kombinera dina studier med olika spännande idrotter eller hobbyer. Utbudet är varierat och i trakten finns många olika sporter, allt från klättring till segling.

Studier i Kristianstad

Här kan du finna Högskolan Kristianstad och studera bland annat datasystem, digital design, folkhälsopedagogik, olika lärarprogram, bli biolog eller ekonom. Utbildningarna har redan på grundnivå en del av utbildningen förlagd på praktik i relevanta verksamheter, och Högskolan strävar efter att ha studenter som är anställningsbara och väl förberedda för arbetslivet.

Finn ditt studentboende i Kristianstad

I Kristianstad finns ett rikt utbud av studentboende. Du kan bo i korridor, små och stora studentlägenhet, rum eller i vanliga andrahandskontrakt. För dig som studerar ett visst antal poäng på Högskolan och är under 25 år erbjuder kommunen bostadsgaranti utifrån ett kösystem.
Om du inte innefattas av bostadsgarantin kan du även söka efter privata hyresvärdar som hyr ut boende till studenter. Du hittar dem här på sidan.

Finn din studentbostad hos BostadsPortal

På BostadsPortal finns alla typer av bostadsannonser som riktas till studerande. Här kan du finna allt från rum som erbjuds i lägenheter eller villor, till första eller andrahandskontrakt som passar studenter. Vi rekommenderar att du till att börja med söker bland våra annonser på sajten och går med i några av våra Facebooksidor som Kristianstad Studentbostäder BostadsPortalKristianstad Hus och Stuga BostadsPortal eller Kristianstad lägenheter BostadsPortal. Du kan även få alla de senaste annonserna direkt ner i din inbox genom ett bevakningsmail.
Så är det dags att kontakta hyresvärden direkt. Kom ihåg att ringa på morgonen och att vara förberedd och påläst, för det är det personliga kontakten som gör det största intrycket. För att se kontaktuppgifterna på nya annonser på Bostadsportal kan du behöva teckna ett HittaBostadsPaket, vilket du kan göra här.

Kom ihåg som student:

Regler och goda råd när du bor i andrahand
Du ska skriva dig på den ort du studerar
Kom ihåg att du kan söka bidrag (Både studiemedel från CSN och bostadsbidrag)
Försäkra dig
Mer tips på bloggen, eller följ oss på Facebook!

- Lycka till med de kommande åren, både när det gäller studier och övrigt studentliv i Kristianstad!

Support
Blogg