hyresbostäder | Gävle kommun

Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Rensa filter
Dina Bevakningar
Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Område
× Gävle
Boendetyp
Hyra max.
Storlek min.
Rum
Hyresperiod
Annat
BostadsPortal samlar hyresmarknaden! Här hittar du även privata hyresvärdar och bostäder utan kö. Välkommen!
Filter
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket
Se fler annonser

Att vara student i Gävle

Om du studerar i Gävle, studerar du troligvis på Högskolan i Gävle, som har två stora campusområden: Gävle och Ockelbo. Du kan enkelt komma till båda campus via tåg, buss eller bil. På Högskolan i Gävle erbjuds du en kreativ studiemiljö i en miljöcertifierad högskola. Här kan du läsa vårdprogram, bli byggnadsingenjör, lärare eller lantmätare, med mera. Du kan gå direkt till Högskolan i Gävles studentportal här.

Att finna ditt studentboende i Gävle

Om du flyttar för att studera vid Högskolan i Gävle men inte finner en bostad så kan du vända dig till Gävle kommun och åberopa kommunens bostadsgaranti för studenter. Det gäller dock inte om du redan är skriven i kommunen. Enligt 2016 års bostadsrapport från Sveriges Förenade Studentorganisationer är Gävle en av de orter där alla studenter beräknas finna ett boende under terminens gång, och alltså inte är en av de mest krisdrabbade studentorterna i landet, utan på mittenskalan. Men som alltid gäller det för dig som är student att söka i god tid, och att vara aktiv i ditt sökande.

När du söker studentbostad på BostadsPortal

Sök bland våra annonser på denna sida, och utöka eller minska i sökkriterierna för att få fram den bostad du vill ha. Men kom ihåg att din studentbostad är tillfällig och att du troligvis kommer att byta boende flera gånger under din studietid. Så har inte allt för höga krav, det viktiga är att få ett boende så fort som möjligt så att du kan fokusera på dina studier.

För att inte missa ditt drömboende kan du skapa ett bevakningsmail och därmed få en uppdatering varje gång som det kommer en ny annons på BostadsPortal som passar dina önskemål. Du kan även välja att följa oss på Facebook medan du letar på Gävle Studentbostäder BostadsPortal. När du funnit en annons som verkar intressant är det dags att vända sig till hyresvärden. Då kan det vara dags att skapa HittaBostadsPaket.

När du hyr studentboende i andrahand

Andrahandsuthyrning måste godkännas av hyresvärden/fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse för att vara laglig. Om den inte är godkänd har du inga rättigheter som hyresgäst, och riskerar att kastas ut från lägenheten vid behov.  Ställ hellre en fråga för mycket och ring ett extra samtal, så att du vet att personen du skriver kontrakt med har rätt att hyra ut, än riskera dina pengar. Betala inte din depositionsavgift eller förskottshyra om du inte fått tillgång till lägenheten. Och kom ihåg din försäkring. Läs mer på vår blogg: goda råd när du är ny hyresgäst.

Lycka till med dina studier och din tid i Gävle!

Support
Blogg