rum | Sjöbo kommun

Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Rensa filter
Dina Bevakningar
Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Område
× Sjöbo
Boendetyp
Hyra max.
Storlek min.
Rum
Hyresperiod
Annat
BostadsPortal samlar hyresmarknaden! Här hittar du även privata hyresvärdar och bostäder utan kö. Välkommen!
Filter
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket

Söker du rum i Sjöbo?

Söker du en ny bostad i Sjöbo ska du komma ihåg att du även kan hitta ett rum att hyra. Att vara inneboende är för många en temporär lösning på bostadsbrist, vilket kan ge dig möjlighet att bo där du vill bo och till ett förmånligt pris.


Vilken typ av rum vill du ha?

Det finns många typer av rum i Sjöbo kommun. Du kan leta efter rum i t.ex. ett hus, radhus eller lägenhet, eller du kan också söka på korridorrum, studentrum eller kollektivboende.


Inneboende

Att hyra ett rum i eller hyra en del av en lägenhet eller hus kallas att vara inneboende. Som inneboende har du gemensamt badrum, toalett och kök. Förutom detta så kan du möjligen få tillgång till utrymmen som vardagsrum, trädgård och t.ex. tvättmaskin. Som inneboende i en villa hyr du ofta ditt rum i förstahand. Men om du hyr i en lägenhet, hyresrätt eller bostadsrätt är det oftast ett andrahandskontrakt som gäller. Läs mer om reglerna på 1 ROK. Söker du efter studentbostäder så kan du finna de allra vanligaste på ett BostadsPortal/studentbostäder.


Varför hyra rum?

Det kan finnas många orsaker till varför man väljer ett rum som bostad. Förutom det kanske mest vanliga att du just har flyttat hemifrån eller studerar så kan det vara att du har fått jobb i en annan stad eller kommun exempelvis i Sjöbo och till att börja med inte vet var du vill bo eller hur länge du stannar. Om du pendlar så vill du kanske behålla din ditt boende i din hemstad och ha ett rum som extra bostad. Då kan du skapa en uthyresannons här ett Skapa Hyresannons.

Det är oftast billigare att hyra rum för att man delar utgifter med hyresvärden och/eller andra inneboende.

Om du söker efter en studentbostad i Sjöbo kan du finna fler tips på vår blogg om bostadssituationen i Sjöbo kommun för studerande eller gå direkt till vår studentsida för att söka studentbostad.

Rekommenderade länkar

Omboende.se

Hyresgästföreningen

Studeravidare.se

Lycka till med bostadsjakten!

Support
Blogg