hyresbostäder

Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Rensa filter
Dina Bevakningar
Bevaka sökning
Bevaka din sökning
Få e-post när matchande bostäder blir lediga - helt gratis!
Område
Boendetyp
Hyra max.
Storlek min.
Rum
Hyresperiod
Annat
BostadsPortal samlar hyresmarknaden! Här hittar du även privata hyresvärdar och bostäder utan kö. Välkommen!
Filter
Kartan visar endast bostäder med exakt adressinformation. Se alla annonser på blocklistan.
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket ×
För att zooma in behöver du ett HittaBostadsPaket
Se fler annonser

Lediga Studentbostäder
 

Jag fick min bostad genom BostadsPortal.se på en tisdag och flyttade in på fredagen. Sjukt bra och enkel sajt, tycker jag.”

Andreas Häggström, Journalist och bostadsökande, Stockholm.
(Källa: referenser)

Jakten på studentbostaden 

På grund av bostadsbristen och det stora antalet studerande, är det varje år en hård kamp om att få en studentbostad. Få ett försprång i jakten på en dröm till studentbostad med BostadsPortal.

Vår vision är att samla hela marknaden för studentbostäder i Sverige på ett ställe, på så vis underlätta kontakten mellan studerande och hyresvärdar. Vi är därför glada att kunna erbjuda dig följande typer av annonser. Vi har tusentals unika lägenheter passande som studentbostad och antalet växer snabbt. Detta är bland annat studentbostäder, som är annonserade direkt här på sidan, och som därför ger dig helt unika möjligheter. Vi har även delvis unika annonser. Detta är annonser som annonsörer löpande lägger upp på BostadsPortal men som i vissa fall också kan ligga på andra sidor, t ex. en privat hemsida från en hyresvärd eller mäklare. Dessa annonser kan vara svåra att hitta på nätet men på BostadsPortal kommer de alltid med i dina sökresultat. Till sist har BostadsPortal allmänna annonser för studentbostäder. Detta är annonser som hämtas in från bostadssajter i hela Sverige. Intentionen är att ge dig en omedelbar överblick, så du inte behöver behöva leta andra ställen.

Oavsett om du letar efter ett enkelt studentrum till dig, en studentbostad att dela med en god vän, eller ett studenthus till dig och dina vänner som ni kan göra om till ett studentkollektiv hittar du alla dessa gömda skatter på ett och samma ställe, BostadsPortal, snabbt och enkelt.

Få ett försprång 

Om du prenumererar på ett kostnadsfritt bevakningsmail kan du få mail med information om varje ny studentbostad i det område du vill bo. När du har hittat en studentbostad du är intresserad i, kontaktar du uthyraren direkt. I vissa annonser är kontaktuppgifterna dolda och då ska du köpa ett ”HittaBostadsPaket”, för att få tillgång till den nödvändiga information du behöver för att komma i direkt kontakt med uthyrarna.

Våra rekommendationer

Det är i början alltid god ide att vara både flexibel och beredd på att möjligtvis bo lite utanför staden när man vill finna en dröm till studentbostad. Då kan du plugga medan du pendlar och förhoppningsvis undvika sena studiekvällar. Med tiden får du möjlighet för att byta till dig en studentbostad som passar dina önskemål bättre.

Olika typer av studentbostäder

Vare sig du söker ett enkelt studentrum, en studentetta, en studentlya, ett korridorsboende, en studentlägenhet, ett studentkollektiv, ett studenthus, möblerat eller omöblerat så hittar du din drömstudentbostad på BostadsPortal.

Vårt koncept för din säkerhet, bockmarkering

Ser du bockmarkeringen på annonsen betyder det att annonsen är validerad. Annonsörer kan bli validerade manuellt av BostadsPortal.se. Om man är validerad annonsör betyder det att BostadsPortal.se känner till annonsören och har all nödvändig kontaktinformation, och att vi har positiv erfarenhet av annonsören. Om det är en hyresvärd kontrolleras även Hem&Hyra’s svartlista. För att bli en validerad annonsör kontaktar du Kundservice via e-post eller telefon.
När validerade annonsörer lägger upp annonser på BostadsPortal är annonserna automatisk validerade. Annonser som läggs upp manuellt på BostadsPortal av uthyrare som inte är validerade, genomgås och godkänns av vår Kundtjänst. Annonser som inte godkänns blir inte publicerade på sidan. Om en annons inte är märkt som validerad kan orsaken vara att annonsen är hämtad från en annan hemsida, och vi därför inte har haft möjlighet att göra en seriös validering. 

Akta dig

På BostadsPortal.se gör vi allt vi kan för att upptäcka de eventuella fuskannonser som dyker upp. Vårt valideringssystem är till hjälp för alla bostadssökande men det är dock ingen garanti mot oseriösa annonsörer eller annonser. Vi uppmanar som alltid att vidta försiktighetsåtgärder. En god regel är att aldrig betala något på förhand innan du har sett bostaden ifråga och har ett underskrivet kontrakt. Du kan läsa mer om våra rekommendationer för att undvika fällorna i jakten på din studentbostad i blogginlägget: Så skyddar du dig mot annonsfusk.

Att finna en Studentbostad i populära städer 

Vi har även andra sidor med mer lokal information om var man kan finna en studentbostad i Stockholm, vår huvudstad, där trycket på bostadsmarkanden är mycket stor. Här kan du finna en studentbostad i Malmö, staden som ligger ett stenkast från Köpenhamn. Studentbostad i Lund, staden med studentanor sedan år 1666 (Regia Academia Carolina). Sveriges äldsta universitet finns i Uppsala, att söka en studentbostad i tid är här extra viktigt. Vi kan även hjälpa dig att finna ledig studentbostad i Umeå, staden som har Sveriges femte största universitet.När det gäller ett av nordens största universitet, Göteborgs Universitet, så kan det tidvis vara svårt att finna en studentbostad i Göteborg, så följ våra råd och sök även utanför centrala Göteborg vid terminstarterna.

Hjälpsamma och nyttiga hemsidor 

Vi vill hjälpa dig lösa ditt bostadsproblem och har därför samlat en rad artiklar och länkar till nyttiga hemsidor angående studentbostäder i Sverige. Om du vill ha fler goda råd för hur du finner en studentbostad så kan du följa BostadsPortals blogg. Här publicerar vi hela tiden nya artiklar som hjälper dig i din bostadsjakt, till exempel: 15 tips! Så hittar du din studentbostad  eller  Hitta ditt studentboende nu
 

Från andra sidor på nätet:

Bostadsförmedlingen skriver om de gemensamma reglerna för godkännande av hyresgäst, bra att ha i åtanke när du söker din bostad. Det finns också en hel del praktiska saker som du ska tänka på när du söker studentbostäder och som du kan finna på studentbostäder.nu
En lista över alla studentbostäder i Sverige kan du finna här.

Lycka till med att söka studentbostad!
Support
Blogg