Stockholm, Blackeberg - Råckstavägen
11 september
1/ Rum
33/ m2
7e/ Våning
Inflyttningsdatum:17 december
5 300 kr
Månadshyra
11 september

Kostnader

Månadshyra
5300 kr

Funktioner

Hiss

Beskrivning

I Råcksta, mellan Råckstavägen och Björketorpsvägen, bygger Svenska Bostäder 247 modullägenheter enligt konceptet "Snabba Hus" för unga vuxna, dvs. köande mellan 18 och 30 år.
Det här är en ungdomsbostad som förmedlas till personer som är 18 år .
Avtal och boendetid
Lägenheten är nybyggd vilket innebär att ingen har bott i den tidigare.
Hyrestiden är begränsad till 2 år och med 3 månaders uppsägningstid med eventuell möjlighet till förlängning.
Vid tecknande av kontraktet avsäger du dig besittningsskyddet. Då lägenheten är reserverad för unga vuxna med begränsad kontraktstid innebär det att du inte har rätt att byta eller överlåta lägenheten. Du ersätts inte med annat kontrakt efter att hyrestiden tagit slut.
Du behåller din kötid hos Bostadsförmedlingen om du tackar ja till en lägenhet i projektet.
Inflyttning
Inflyttning sker preliminärt den 17 december 2019.
Om lägenheten
Lägenheten är på 33 kvm och har balkong.
Lägenheten är välplanerad med hög kvalité i alla materialval. Parkett i rummet och snygg plastmatta i anslutning till ytterdörren. Badrummet har fuktsäker plastmatta på golvet och kaklade väggar samt plats för installation av tvättmaskin.
Köket är i öppen planlösning med vardagsrummet samt är inrett med glaskeramikhäll, fläkt, kyl/frys och det är förberett för mikro.
Lägenheten är ansluten till Svenska Bostäders fiberoptiska nät, SB Bredband. Nätet erbjuder flera olika leverantörer för bredband, telefoni och digital-tv.
Om fastigheten
Det finns flera cykelrum, rum för barnvagn och rullstol. Gemenamhetslokal kommer att finnas. Det finns två stora gemensamma tvättstugor i entréplan i kvarteret med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Det finns också icke bokningsbara ”snabbtvättstugor”.
Om hyran
Utöver hyran tillkommer driftskostnader för hushållsel
Förmedlingsinformation
Ingen fysisk visning kommer att ske av bostaden
Lägenheten förmedlas utifrån ritning. Observera att ritningen är en exempelritning.
Gården
Utemiljön är planerad för att enkelt kunna återställas. Det är plats för samvaro med sittplatser, grillning och konst/lek i form av djurskulptur.
Kommunikationer/om området
Närmaste tunnelbanestation är Råcksta som ligger ca 450 meter från bostaden.

Hyresvärdens krav för bostaden

Högsta tillåtna ålder: 18
Lägsta tillåtna ålder: 18
Regler för godkännande av hyresgäst https://bostad.stockholm.se/gemensammaregler
Den sökandes inkomst ska stå i proportion till den aktuella lägenhetens hyresnivå. När hyran är betald ska den sökande ha ett bestämt belopp kvar. För 2019 är beloppet 4 923 kronor för en ensamstående vuxen. Vid ekonomiskt bistånd (försörjningsstöd) görs särskild bedömning. Om den sökande har betalningsanmärkningar sker en individuell prövning.
Sökande till ungdomslägenhet kan godkännas utan att uppfylla inkomstkravet med kompletterande borgen. Sökande behöver då uppfylla inkomstkrav motsvarande en årshyra.

Se bostaden på en karta