1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Hallands län
  4. Kungsbacka
  5. A1852558
 
KARTA
Härlig villa i naturskönt område, Torred

Till salu: Hus, 6:a på 161 m², Kullavik, Kungsbacka


Härlig villa med vacker arkitektur i natursköna Torred, Kullavik. Entréplan med trevlig hall, tre sovrum, toalett, tvättavdelning med dusch och förråd. Övre plan med kök och vardagsrum i öppen planlösning, två sovrum samt badrum.

Härlig natur inpå knuten. Här njuter ni av skogen året om, vårens vitsippor är lika underbara som höstens vackra skiftningar. Mysig uteplats med högt, soligt och insynsskyddat läge.

Här bor ni omgivna av en fantastisk miljö med cykelavstånd till hav och salta bad, skola, barnomsorg och ett brett serviceutbud på Kungsporten samt något mindre men mycket trivsamma Kullaviks centrum. Skolbussen stannar nere vid Torredsvägen bara ett stenkast bort, vilket gör vardagslivet bekvämt.

Detta är en boendemiljö för er som värdesätter livet på landet, men som ändå vill bo nära kommunikationer, stan och dess bekvämligheter. Underbar natur med Sandsjöbackas fina vandringsleder finner ni på bekvämt promenadavstånd. Mycket trevligt närområde med nybyggnationer som samsas med äldre hus. Här bor och trivs familjer i alla åldrar; både småbarnsfamiljer, tonårsfamiljer och de utan barn.

I närområdet finns både tennisbana, fotbollsplan och lekplats.

Bra samverkan genom Torreds vägförening, www.torredsvf.se som är en samfällighetsförening vilken instiftats för att organisera och förvalta gator och vägar inom områdena Torred, Brattås och Veakärr.

Välkomna till trivsamma Torred - Boka visning!
Välkomna till Brattåsvägen 31!

Entréplan

Hall/entré
Trivsam entré med slittålig terracottafärgad klinkers och vita väggar. Fönster i både dörr och i anslutning till dörren ger ett fint ljusinsläpp. Plats för avhängning dels i första entrén, dels en bit in i hallen bakom praktiska skjutdörrar.

Sovrum 1
Till vänster om hallen ligger det första sovrummet, med vitlaserade trägolv och fönster ut mot entrésidan. En egen liten klädkammare ger bra förvaring och fin rymd till rummet som inte behöver lösa garderober.

Sovrum 2
Till höger ligger nästa sovrum, även detta med fönster mot entrésidan. Samma vackra trägolv som det första rummet, vilka i övrigt är genomgående i hela huset.

WC
Gästtoalett med terracottaklinkers och vita väggar, wc, tvättställ och väggskåp för förvaring. Ett litet fönster släpper in ljus.

Sovrum 3
Tredje sovrummet används idag som arbetsrum. Här finns väggfasta hyllor och ett fönster som ger ett behagligt ljus.

Tvätt/förråd
I anslutning till entrén finns tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare, arbetsbänk, bra förvaring samt dusch. Plastmatta på golvet och kakel på väggarna. Innanför tvättavdelningen ligger ett stort förråd. Här är pannan placerad liksom vattenfiltret. Detta är ett härligt rum för pyssel och hobbysnickeri!

Övre plan

Till övre plan tar ni er via den nymålade vita trappan. De stora fönsterpartierna i anslutning till trappan ger en härlig känsla då gränsen mellan inne och ute suddas ut.

Kök
På övre plan kommer ni direkt upp till köket. Ett trivsamt utrymme med köksluckor av björk, svart bänkskiva i laminat och vacker blå mosaik. Kyl och frys i högskåp, inbyggd ugn och micro, spis samt integrerad diskmaskin. Från fönstren vid kök och matplats har ni fin utsikt över området, här känns höjden!

Vardagsrum
I öppen planlösning med matplatsen ligger vardagsrummet. Hela övervåningen präglas av ljus och rymd, med ljusa golv och väggar, generös takhöjd öppet upp i nock och stora fönsterpartier. Från vardagsrumsdelen tar ni er ut till den stora träaltanen och möts av den vackra naturen utanför.

Sovrum 4
Det fjärde sovrummet har fönster ut mot skogen på baksidan och ett praktiskt sovloft som gör att ytan maximeras. Behagligt och rogivande i en beige nyans.

Badrum
Ett helkaklat badrum i vitt och terracotta finner ni mellan de två sovrummen på övre plan. Här finns badkar, wc och tvättställ. Ett fönster släpper in ljus.

Sovrum 5
Det femte sovrummet har väl tilltagen takhöjd och fönster ut mot entrésidan.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, ett plan med souterräng
Rum: 6, varav 5 sovrum
Boarea: 161 kvm
Biarea: 33 kvm
Tomtarea: 1 324 kvm

Utgångspris: 4 750 000 kr
Byggnadsår: 2000
Driftkostnad: ca 39 309 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen
Beskrivning: Fastigheten har enligt taxeringen en totalyta om 194 kvm, varav 33 kvm biarea, fördelat på ett plan samt souterrängplan.
Garaget tillkommer med 27 kvm.

Huset är inte areamätt. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Byggnadssätt

Vatten: Djupborrad brunn, 85 meter
Avlopp: Enskilt avlopp, renhållningsanläggning/sluten tank, slamsugs en gång/år
Uppvärmning: Värmepump, el - vattenburen värme med golvvärme i båda plan
Uppvärmning leverantör: Nibe Fighter 310P
Grund: Souterräng/krypgrund (se Anticimex förtydligan)
Stomme: Trä
Fasad: Träfasad
Fönster: 3-glasfönster isoler

Takbeklädnad: Papp
Ventilation: Mekanisk frånluft med återvinning
Allmän information: Trevlig villa med härlig planlösning, byggd 2000. Fortlöpande underhållen med bland annat nymålade golv på övre plan och trappa, 2016.
Fastigheten är Varudeklarerad och vi har fått förmånen att ha med Anticimex på visning för att gå igenom besiktningsprotokollet. Mer information finns hos ansvarig mäklare.
Kommunalt vatten/avlopp är under utbyggnad. Fastigheten ingår i etapp 2. Mer information finns att tillgå hos Kungsbacka kommun.
Kommentar: Grundkonstruktion enligt Anticimex besiktningsprotokoll: Souterräng/krypgrund. Bjälklag ovan krypgrund är ett isolerat lättbetongbjälklag med vattenburen golvvärme som är att betrakta som betongplatta på mark med underliggande isolering.

Renoveringar

En sammanställning över renoveringar/förbättringar finns tillgänglig hos ansvarig mäklare.

Tomt/balkong/uteplats

Underbar utomhusmiljö med naturen direkt inpå knuten. Stor träaltan med möjlighet att följa solen från tidig morgon till långt inpå kvällen. Här finns gott om plats för både matbord och soffgrupp. Entrésida med små lättskötta gräsytor.

Visa mer om bostaden

Övriga byggnader

Enbilsgarage, 9x3 meter, färdigställt runt 2006
Cykelförråd under altanen.

Parkering

Parkering för 2-3 bilar på grusad uppfart samt friliggande garage med plats för en bil.

Tv/Internetanslutning

Trådlös router via Telia.
Möjlighet att ansluta till fiber via IpP-Only
Läs mer på http://halland.ip-only.se/bestall/#/

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Kungsbacka

Fastighetsbeteckning: Kungsbacka Kyvik 2:111

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Torred Ga:1 avser vägförening.
Förvaltas av Torreds vägförening (717911-6483)

Övrigt

OMRÅDET
Bor ni på Brattåsvägen 31 har ni cykelavstånd till populära badvikar för att njuta av hav och salta bad. Närområdet är lugnt och trivsamt och här finns många mysiga promenadvägar. Bara ett stenkast bort finner ni Sandsjöbackas naturreservat och här kan ni njuta av mysiga promenadstigar året om i de lummiga skogarna och under våren blommar vitsippor och blåsippor.

Kullavik, som ligger strax söder om Billdal och Hovås och lite norr om Särö har ett attraktivt läge vid kusten. Närheten till både Göteborg och Kungsbacka, har gjort att det är ett mycket populärt område att bo och leva i. Här finns mycket att erbjuda både vad gäller fritidsaktiviteter och naturupplevelser.
Förutom mysiga promenadstråk, cykelleder och båthamnar finns det gott om badplatser i form av klippor eller sandstränder. Trevliga restauranger, caféer, bagerier och små butiker samsas med livsmedelsaffärer, skolor samt apotek och vårdcentral. Här finns dessutom bra bussförbindelser till såväl Kungsbacka som Göteborg.

I samhället ligger bland annat grundskolorna Kullaviksskolan, Kullaviks Montessoriskola samt Fullriggaren Malevik.
KULLAVIKSSKOLAN
Kullaviksskolan är en del av Särö-Kullaviks pedagogiska enhet. Kullaviksskolan är belägen längst norrut i Kungsbacka kommun. Organisationen är en "husorganisation", vilket innebär att Kullaviksskolan består av ett antal hus. I varje hus finns det olika åldersgrupper representerade. De flesta ligger samlade på det gemensamma skolområdet, några äldre hus är belägna en bit ifrån själva Kullaviksskolan. För närvarande går det ca 715 elever i skolår F-9. Personalen är organiserad i arbetslag utifrån husorganisationen.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

4 750 000 kr

Driftkostnader

ca 39 309 kr/år

Årlig elförbrukning: 19881 kWh/år

Fördelas enligt följande

Vatten och avlopp: 3 709 kr
Väg: 2 000 kr
Försäkring: 5 000 kr

Renhållning: 1 800 kr
Flockningsmedel: 1 800 kr
Beskrivning: Hushållet förbrukar idag ca 19 800 kWh/år, vilket avser all elförbrukning, både uppvärmning och hushållsel. Driftskostnader kan variera beroende på familjesammansättning, vanor och elleverantör. Nuvarande förbrukning avser ett hushåll om två vuxna.

Taxering

Byggnad: 1 701 000 kr
Mark: 981 000 kr
Totalt: 2 682 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 2000
Standardpoäng: 29
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 5 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 964 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 107 kWh/kvm/år

Energiklass: F

Energideklaration utförd: 2016-09-15

Besiktningsman: Lars Kullenstein, Anticimex

Härlig villa i naturskönt område, Torred

Till salu: Hus, 6:a på 161 m², Kullavik, Kungsbacka

KULLAVIK, KUNGSBACKA

Till salu, Hus, 4 750 000 kr , 161


Härlig villa med vacker arkitektur i natursköna Torred, Kullavik. Entréplan med trevlig hall, tre sovrum, toalett, tvättavdelning med dusch och förråd. Övre plan med kök och vardagsrum i öppen planlösning, två sovrum samt badrum.

Härlig natur inpå knuten. Här njuter ni av skogen året om, vårens vitsippor är lika underbara som höstens vackra skiftningar. Mysig uteplats med högt, soligt och insynsskyddat läge.

Här bor ni omgivna av en fantastisk miljö med cykelavstånd till hav och salta bad, skola, barnomsorg och ett brett serviceutbud på Kungsporten samt något mindre men mycket trivsamma Kullaviks centrum. Skolbussen stannar nere vid Torredsvägen bara ett stenkast bort, vilket gör vardagslivet bekvämt.

Detta är en boendemiljö för er som värdesätter livet på landet, men som ändå vill bo nära kommunikationer, stan och dess bekvämligheter. Underbar natur med Sandsjöbackas fina vandringsleder finner ni på bekvämt promenadavstånd. Mycket trevligt närområde med nybyggnationer som samsas med äldre hus. Här bor och trivs familjer i alla åldrar; både småbarnsfamiljer, tonårsfamiljer och de utan barn.

I närområdet finns både tennisbana, fotbollsplan och lekplats.

Bra samverkan genom Torreds vägförening, www.torredsvf.se som är en samfällighetsförening vilken instiftats för att organisera och förvalta gator och vägar inom områdena Torred, Brattås och Veakärr.

Välkomna till trivsamma Torred - Boka visning!
Välkomna till Brattåsvägen 31!

Entréplan

Hall/entré
Trivsam entré med slittålig terracottafärgad klinkers och vita väggar. Fönster i både dörr och i anslutning till dörren ger ett fint ljusinsläpp. Plats för avhängning dels i första entrén, dels en bit in i hallen bakom praktiska skjutdörrar.

Sovrum 1
Till vänster om hallen ligger det första sovrummet, med vitlaserade trägolv och fönster ut mot entrésidan. En egen liten klädkammare ger bra förvaring och fin rymd till rummet som inte behöver lösa garderober.

Sovrum 2
Till höger ligger nästa sovrum, även detta med fönster mot entrésidan. Samma vackra trägolv som det första rummet, vilka i övrigt är genomgående i hela huset.

WC
Gästtoalett med terracottaklinkers och vita väggar, wc, tvättställ och väggskåp för förvaring. Ett litet fönster släpper in ljus.

Sovrum 3
Tredje sovrummet används idag som arbetsrum. Här finns väggfasta hyllor och ett fönster som ger ett behagligt ljus.

Tvätt/förråd
I anslutning till entrén finns tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare, arbetsbänk, bra förvaring samt dusch. Plastmatta på golvet och kakel på väggarna. Innanför tvättavdelningen ligger ett stort förråd. Här är pannan placerad liksom vattenfiltret. Detta är ett härligt rum för pyssel och hobbysnickeri!

Övre plan

Till övre plan tar ni er via den nymålade vita trappan. De stora fönsterpartierna i anslutning till trappan ger en härlig känsla då gränsen mellan inne och ute suddas ut.

Kök
På övre plan kommer ni direkt upp till köket. Ett trivsamt utrymme med köksluckor av björk, svart bänkskiva i laminat och vacker blå mosaik. Kyl och frys i högskåp, inbyggd ugn och micro, spis samt integrerad diskmaskin. Från fönstren vid kök och matplats har ni fin utsikt över området, här känns höjden!

Vardagsrum
I öppen planlösning med matplatsen ligger vardagsrummet. Hela övervåningen präglas av ljus och rymd, med ljusa golv och väggar, generös takhöjd öppet upp i nock och stora fönsterpartier. Från vardagsrumsdelen tar ni er ut till den stora träaltanen och möts av den vackra naturen utanför.

Sovrum 4
Det fjärde sovrummet har fönster ut mot skogen på baksidan och ett praktiskt sovloft som gör att ytan maximeras. Behagligt och rogivande i en beige nyans.

Badrum
Ett helkaklat badrum i vitt och terracotta finner ni mellan de två sovrummen på övre plan. Här finns badkar, wc och tvättställ. Ett fönster släpper in ljus.

Sovrum 5
Det femte sovrummet har väl tilltagen takhöjd och fönster ut mot entrésidan.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, ett plan med souterräng
Rum: 6, varav 5 sovrum
Boarea: 161 kvm
Biarea: 33 kvm
Tomtarea: 1 324 kvm

Utgångspris: 4 750 000 kr
Byggnadsår: 2000
Driftkostnad: ca 39 309 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen
Beskrivning: Fastigheten har enligt taxeringen en totalyta om 194 kvm, varav 33 kvm biarea, fördelat på ett plan samt souterrängplan.
Garaget tillkommer med 27 kvm.

Huset är inte areamätt. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Byggnadssätt

Vatten: Djupborrad brunn, 85 meter
Avlopp: Enskilt avlopp, renhållningsanläggning/sluten tank, slamsugs en gång/år
Uppvärmning: Värmepump, el - vattenburen värme med golvvärme i båda plan
Uppvärmning leverantör: Nibe Fighter 310P
Grund: Souterräng/krypgrund (se Anticimex förtydligan)
Stomme: Trä
Fasad: Träfasad
Fönster: 3-glasfönster isoler

Takbeklädnad: Papp
Ventilation: Mekanisk frånluft med återvinning
Allmän information: Trevlig villa med härlig planlösning, byggd 2000. Fortlöpande underhållen med bland annat nymålade golv på övre plan och trappa, 2016.
Fastigheten är Varudeklarerad och vi har fått förmånen att ha med Anticimex på visning för att gå igenom besiktningsprotokollet. Mer information finns hos ansvarig mäklare.
Kommunalt vatten/avlopp är under utbyggnad. Fastigheten ingår i etapp 2. Mer information finns att tillgå hos Kungsbacka kommun.
Kommentar: Grundkonstruktion enligt Anticimex besiktningsprotokoll: Souterräng/krypgrund. Bjälklag ovan krypgrund är ett isolerat lättbetongbjälklag med vattenburen golvvärme som är att betrakta som betongplatta på mark med underliggande isolering.

Renoveringar

En sammanställning över renoveringar/förbättringar finns tillgänglig hos ansvarig mäklare.

Tomt/balkong/uteplats

Underbar utomhusmiljö med naturen direkt inpå knuten. Stor träaltan med möjlighet att följa solen från tidig morgon till långt inpå kvällen. Här finns gott om plats för både matbord och soffgrupp. Entrésida med små lättskötta gräsytor.

Visa mer om bostaden

Övriga byggnader

Enbilsgarage, 9x3 meter, färdigställt runt 2006
Cykelförråd under altanen.

Parkering

Parkering för 2-3 bilar på grusad uppfart samt friliggande garage med plats för en bil.

Tv/Internetanslutning

Trådlös router via Telia.
Möjlighet att ansluta till fiber via IpP-Only
Läs mer på http://halland.ip-only.se/bestall/#/

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Kungsbacka

Fastighetsbeteckning: Kungsbacka Kyvik 2:111

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Torred Ga:1 avser vägförening.
Förvaltas av Torreds vägförening (717911-6483)

Övrigt

OMRÅDET
Bor ni på Brattåsvägen 31 har ni cykelavstånd till populära badvikar för att njuta av hav och salta bad. Närområdet är lugnt och trivsamt och här finns många mysiga promenadvägar. Bara ett stenkast bort finner ni Sandsjöbackas naturreservat och här kan ni njuta av mysiga promenadstigar året om i de lummiga skogarna och under våren blommar vitsippor och blåsippor.

Kullavik, som ligger strax söder om Billdal och Hovås och lite norr om Särö har ett attraktivt läge vid kusten. Närheten till både Göteborg och Kungsbacka, har gjort att det är ett mycket populärt område att bo och leva i. Här finns mycket att erbjuda både vad gäller fritidsaktiviteter och naturupplevelser.
Förutom mysiga promenadstråk, cykelleder och båthamnar finns det gott om badplatser i form av klippor eller sandstränder. Trevliga restauranger, caféer, bagerier och små butiker samsas med livsmedelsaffärer, skolor samt apotek och vårdcentral. Här finns dessutom bra bussförbindelser till såväl Kungsbacka som Göteborg.

I samhället ligger bland annat grundskolorna Kullaviksskolan, Kullaviks Montessoriskola samt Fullriggaren Malevik.
KULLAVIKSSKOLAN
Kullaviksskolan är en del av Särö-Kullaviks pedagogiska enhet. Kullaviksskolan är belägen längst norrut i Kungsbacka kommun. Organisationen är en "husorganisation", vilket innebär att Kullaviksskolan består av ett antal hus. I varje hus finns det olika åldersgrupper representerade. De flesta ligger samlade på det gemensamma skolområdet, några äldre hus är belägna en bit ifrån själva Kullaviksskolan. För närvarande går det ca 715 elever i skolår F-9. Personalen är organiserad i arbetslag utifrån husorganisationen.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

4 750 000 kr

Driftkostnader

ca 39 309 kr/år

Årlig elförbrukning: 19881 kWh/år

Fördelas enligt följande

Vatten och avlopp: 3 709 kr
Väg: 2 000 kr
Försäkring: 5 000 kr

Renhållning: 1 800 kr
Flockningsmedel: 1 800 kr
Beskrivning: Hushållet förbrukar idag ca 19 800 kWh/år, vilket avser all elförbrukning, både uppvärmning och hushållsel. Driftskostnader kan variera beroende på familjesammansättning, vanor och elleverantör. Nuvarande förbrukning avser ett hushåll om två vuxna.

Taxering

Byggnad: 1 701 000 kr
Mark: 981 000 kr
Totalt: 2 682 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 2000
Standardpoäng: 29
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 5 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 964 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 107 kWh/kvm/år

Energiklass: F

Energideklaration utförd: 2016-09-15

Besiktningsman: Lars Kullenstein, Anticimex

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Kungsbacka

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg