1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Stockholms län
  4. Ekerö
  5. A1852548
 
KARTA
Välkommen till vackra Karl-Andersgården med dess anor från 1790-talet.

Till salu: Hus, 6:a på 130 m², EKERÖ, Ekerö


Välkommen till vackra "Karl-Andersgården" med dess anor från 1790-talet. Huset är underbart beläget mitt i villaidyllen på centrala Ekerö! Här finner du ett välvårdat och charmigt hus om ca 130 kvm, fördelat på 1.5-plan som varsamt renoverats och byggts till genom åren och idag utgörs av ett modernt boende med tidsenliga materialval och välbevarade originaldetaljer. Här erbjuds en fin rymd och en härlig atmosfär. Spegeldörrar, djupa fönsternischer, vinkällare, vedspis och två vackra kakelugnar skapar unika mervärden i denna bostad. Här finner ni bl.a. två trivsamma sällskapsrum, stort lantkök, arbetsrum, helkaklat badrum från 2014, allrum med tak i nock samt två bra sovrum med möjlighet att få till ett extra sovrum om så skulle önskas.

Karl-Andersgården var troligen stamfastigheten som från början var en trädgårdsmästarbostad, uppförd runt år 1790. Huset ligger inbäddat i vacker grönska och med ett insynsskyddat läge. Tomten har många naturliga ”uterum”, gamla härliga fruktträd samt plan gräsmatta och med sol större delen av dagen. På tomten finns även ett separat gästhus med ett stort rum och helkaklad wc/dusch/ tvättstuga från 2012. I rummet är det dessutom förberett med vatten och avlopp. Gästhuset passar perfekt som företagsdel, chillrum, tonårsboende eller som uthyrningsdel. På tomten finns även flera förråd samt carport.

Fastigheten är perfekt belägen i ett lugnt, barnvänligt och populärt område nära promenadavstånd till bl.a. skolor, kommunikation, strövområden och badplats. Om så önskas finns även möjlighet att bygga till huset enligt detaljplanen.
ENTRÉPLAN

ENTRÉHALL
Ljus och välkomnande hall med plats för klädhängare. Praktiskt grått klinkergolv med skön golvvärme (el), ljust målade väggar samt en vacker timmervägg. Här finns även den vitmålade trappan som leder upp till övre plan.

KÖK
Charmigt och varsamt renoverat kök med fungerande vedspis och en vacker vinkällare, för livsnjutaren! Trivsam matplats vid fönster. Vita skåpsluckor, arbetsbänk i trä med tegel ovan. Maskinpark: Spishäll med ugn (ca 2006), fläktkåpa, diskmaskin (ca 2006), kyl/ frys (2012) och en vedspis som ger härlig värme. Lucka i golvet ner till vinkällaren med murade valv och belysning.
Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett trägolv.

SÄLLSKAPSRUM/ MATSAL
Ljus och härlig matsal/ sällskapsrum i öppen planlösning mot vardagsrummet. Här kan man med fördel mingla eller inta en trevlig middag i goda vänners lag eller varför inte koppla av med en trevlig bok i läshörnan framför den vackra kakelugnen som sprider skön värme om frusna dagar. På golvet ligger ett vitlaserat trägolv och väggarna är tapetserade i ljus ton.

SÄLLSKAPSRUM/ VARDAGSRUM
Ljust och rogivande vardagsrum i öppen planlösning mot matsalen. Rummet har en härlig atmosfär med djupa fönsternischer och ytterligare en värmande kakelugn. Vitlaserat trägolv samt ljust tapetserade väggar.

BADRUM
Fräscht och helkaklat 2013 med vackert marmorgolv med skön golvvärme (el) och vitkaklade väggar. Badkar med duschdel, tvättställskommod, badrumsskåp med spegel, handdukstork, wc samt varmvattenberedare.

ARBETSRUM
Mysigt arbetsrum med fönster åt entrésidan. Garderobsvägg med vita skjutdörrar, vacker blomstrande tapet på väggarna samt trägolv.

ÖVRE PLAN

ALLRUM
Inbjudande och mysigt allrum med synliga takbjälkar och fönster åt två väderstreck. Här finns plats för både soffa, tv-möbel och arbetshörna. Vitmålade väggar och trägolv. Här skulle man kunna göra dela av och skapa ett extra sovrum, om så skulle önskas.

SOVRUM 1
Stort och rofyllt sovrum med högt i tak och synliga träbjälkar. Ljust målade väggar och trägolv. Stor skjutdörrsgarderob.

SOVRUM 2
Trevligt sovrum med inbyggda garderober. Ljus tapet samt trägolv.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 1,5 plans villa
Rum: 6, varav 2 sovrum
Boarea: 130 kvm
Biarea: 22 kvm
Tomtarea: 2 716 kvm

Utgångspris: 6 295 000 kr
Byggnadsår: 1929
Driftkostnad: ca 40 667 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Boareauppgift enligt: Ritning(ar)
Beskrivning: Taxerad som boarea 88 kvm

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt WC-avlopp
Uppvärmning: Direktverkande el samt 2 st kakelugnar och en vedspis
Grund: Torpargrund
Stomme: Timmer/ trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 2-glas samt 3-glas

Takbeklädnad: Betongpannor (ca 1990)
Ventilation: Självdrag

Renoveringar

Renoverat badrum 2013
Renoverat wc/ dusch/ tvättstuga i gäststugan 2012
Öppnat upp mellan matsal och vardagsrum och lagt nytt golv

Tomt/balkong/uteplats

Härlig altan med fint s/v läge. Trädäckad uteplats med sol större delen av dagen. Här finns plats för både matgrupp samt solstol.

Med ett insynsskyddat läge ligger denna underbara naturtomt om 2716 m² med plan gräsmatta samt naturdel med berg och skogskarraktär. Sol hela dagen och vackra uterum runtom på tomten. I trädgården finns bla äppelträd, plommonträd, körsbärsträd, rabarber, smultron samt väldoftande rosenbuskar, syrenbuskar, pioner och rhododendron.

Visa mer om bostaden

Övriga byggnader

Gäststuga/ tonårsdel/ uthyrningsdel/ företagsdel:
I en separat byggnad med ingång från innergården. Stort, ljust rum om ca 22 kvm, förberett med VA om enklare kök önskas installeras. Helkaklat och fräscht badrum (renoverat 2012) med tvättstuga. Tvättmaskin och torktumlare från Bosch 2013.
Kallförråd samt ett isolerat förråd om ca 5-6 kvm.

Snickarbod: Vinterbonat förrådsutrymme.

Parkering

Carport för en bil samt grusad uppfart med plats för flertalet bilar.

Tv/Internetanslutning

Öppen fiber.

Allmänt

Län: STOCKHOLM
Kommun: EKERÖ

Fastighetsbeteckning: Ekerö Träkvista 1:58

Omgivning

NÄROMRÅDESINFORMATION:
Träkvista är ett otroligt populärt område som är centralt beläget med närhet till det mesta man kan önska.

Närheten till Mälaren och vackra strövområden gör att det alltid finns möjlighet till bad, båt och friluftsliv. Flera fina badplatser är belägna i närheten och närmast är det till Södran. Strax bortanför Södran ligger också Ekerö båtklubb samt den mysiga restaurangen Nykrog.
Badviken vid Busviken ligger även inom nära avstånd.

På gångavstånd finns flera skolor och förskolor, bl.a. Stamvägens förskola, Brunna förskola, Sanduddens förskola och skola (F- åk 5), Träkvistaskolan (F-åk 9) och Ekebyhovs förskola och skola.

Alldeles intill bostadsområdet ligger Träkvista Torg med en välsorterad livsmedelsbutik, pizzeria, restaurang, presentbutik, frisör, friskvårdcenter, färghandel m.m.

I Ekerö centrum finns en stor välsorterad livsmedelsbutik, flera klädbutiker, apotek, vårdcentral, tandläkarmottagning, bibliotek, konditori, systembolag, sportaffär m.m. Precis nedanför Ekerö centrum ligger Tappströmskanalen. Där finns en liten strandpromenad och ett välbesökt sommarcafé.

Ekebyhovs slott som ligger i närheten har en underbar park och en vacker bokskog att promenera i. Där finns även en lunchservering som serverar utsökta luncher.

I Jungfrusunds Skärgårdsstad finns en mycket populär sjökrog, "Marinan" där många ekeröbor samlas samt några små butiker, frisör, träningsverk m.m. I skärgårdsstaden anordnas ofta trevliga tillställningar och aktiviteter.

På Ekerö finns tre golfbanor, Mälarö GK, Drottningholm GK samt Troxhammar GK. För den idrottsintresserade finns Träkvistavallens idrottsanläggning nära inpå med bl.a. fotbollsplaner, tennisbana och ishall. Är man hästintresserad finns det ett stort utbud av stall och ridskolor. Det är nära till Jungfrusundsåsens naturområde som bl.a. erbjuder mycket fina motionsspår, vandringsleder och ridstigar. Där ligger även Ekebyhovs skidbacke.

Kommunikationerna är mycket bra med flera busslinjer och det är nära gångavstånd till busshållplatsen. Bara några minuter med bil från Träkvista går bilfärjan från Ekerö till Slagsta. För utförligare info och turlista gå in på www.farjerederiet.se

Planbestämmelser

Västra Delen Av Träkvista, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19530425)
Träkvista Del Av, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19651119)
Träkvista 1:7 Mfl,brunnaområdet, Detaljplan (Beslutsdatum: 19900619)
Träkvista 1:58 Mm, Detaljplan (Beslutsdatum: 19901003)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Ekerö Träkvista Ga:8
Ekerö Närlunda Ga:4

Inskrivna övriga rättigheter och belastningar: Avtalsrättighet Ledning
Nyttjanderätt TELE
Östra Mälaren, Ytvattenskydd (Beslutsdatum: 20081125, Registreringsdatum: 20110601)

Rättigheter last: Avtalsservitut: Ledning - Se beskrivning

Samfällighet: Ekerö Träkvista S:22
Ekerö Träkvista S:23
Ekerö Träkvista Fs:36
Ekerö Träkvista S:44
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

6 295 000 kr

Driftkostnader

ca 40 667 kr/år

Årlig elförbrukning: 21684 kWh/år

Fördelas enligt följande

Vatten och avlopp: 4 150 kr
Väg: 2 200 kr
Försäkring: 5 687 kr

Renhållning: 2 180 kr
Sotning: 450 kr

Taxering

Byggnad: 643 000 kr
Mark: 2 129 000 kr
Totalt: 2 772 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1929
Standardpoäng: 32
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev uttaget om sammanlagt 4 200 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 148 kWh/kvm/år

Energideklaration utförd: 2011-05-24

Välkommen till vackra Karl-Andersgården med dess anor från 1790-talet.

Till salu: Hus, 6:a på 130 m², EKERÖ, Ekerö

EKERÖ

Till salu, Hus, 6 295 000 kr , 130


Välkommen till vackra "Karl-Andersgården" med dess anor från 1790-talet. Huset är underbart beläget mitt i villaidyllen på centrala Ekerö! Här finner du ett välvårdat och charmigt hus om ca 130 kvm, fördelat på 1.5-plan som varsamt renoverats och byggts till genom åren och idag utgörs av ett modernt boende med tidsenliga materialval och välbevarade originaldetaljer. Här erbjuds en fin rymd och en härlig atmosfär. Spegeldörrar, djupa fönsternischer, vinkällare, vedspis och två vackra kakelugnar skapar unika mervärden i denna bostad. Här finner ni bl.a. två trivsamma sällskapsrum, stort lantkök, arbetsrum, helkaklat badrum från 2014, allrum med tak i nock samt två bra sovrum med möjlighet att få till ett extra sovrum om så skulle önskas.

Karl-Andersgården var troligen stamfastigheten som från början var en trädgårdsmästarbostad, uppförd runt år 1790. Huset ligger inbäddat i vacker grönska och med ett insynsskyddat läge. Tomten har många naturliga ”uterum”, gamla härliga fruktträd samt plan gräsmatta och med sol större delen av dagen. På tomten finns även ett separat gästhus med ett stort rum och helkaklad wc/dusch/ tvättstuga från 2012. I rummet är det dessutom förberett med vatten och avlopp. Gästhuset passar perfekt som företagsdel, chillrum, tonårsboende eller som uthyrningsdel. På tomten finns även flera förråd samt carport.

Fastigheten är perfekt belägen i ett lugnt, barnvänligt och populärt område nära promenadavstånd till bl.a. skolor, kommunikation, strövområden och badplats. Om så önskas finns även möjlighet att bygga till huset enligt detaljplanen.
ENTRÉPLAN

ENTRÉHALL
Ljus och välkomnande hall med plats för klädhängare. Praktiskt grått klinkergolv med skön golvvärme (el), ljust målade väggar samt en vacker timmervägg. Här finns även den vitmålade trappan som leder upp till övre plan.

KÖK
Charmigt och varsamt renoverat kök med fungerande vedspis och en vacker vinkällare, för livsnjutaren! Trivsam matplats vid fönster. Vita skåpsluckor, arbetsbänk i trä med tegel ovan. Maskinpark: Spishäll med ugn (ca 2006), fläktkåpa, diskmaskin (ca 2006), kyl/ frys (2012) och en vedspis som ger härlig värme. Lucka i golvet ner till vinkällaren med murade valv och belysning.
Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett trägolv.

SÄLLSKAPSRUM/ MATSAL
Ljus och härlig matsal/ sällskapsrum i öppen planlösning mot vardagsrummet. Här kan man med fördel mingla eller inta en trevlig middag i goda vänners lag eller varför inte koppla av med en trevlig bok i läshörnan framför den vackra kakelugnen som sprider skön värme om frusna dagar. På golvet ligger ett vitlaserat trägolv och väggarna är tapetserade i ljus ton.

SÄLLSKAPSRUM/ VARDAGSRUM
Ljust och rogivande vardagsrum i öppen planlösning mot matsalen. Rummet har en härlig atmosfär med djupa fönsternischer och ytterligare en värmande kakelugn. Vitlaserat trägolv samt ljust tapetserade väggar.

BADRUM
Fräscht och helkaklat 2013 med vackert marmorgolv med skön golvvärme (el) och vitkaklade väggar. Badkar med duschdel, tvättställskommod, badrumsskåp med spegel, handdukstork, wc samt varmvattenberedare.

ARBETSRUM
Mysigt arbetsrum med fönster åt entrésidan. Garderobsvägg med vita skjutdörrar, vacker blomstrande tapet på väggarna samt trägolv.

ÖVRE PLAN

ALLRUM
Inbjudande och mysigt allrum med synliga takbjälkar och fönster åt två väderstreck. Här finns plats för både soffa, tv-möbel och arbetshörna. Vitmålade väggar och trägolv. Här skulle man kunna göra dela av och skapa ett extra sovrum, om så skulle önskas.

SOVRUM 1
Stort och rofyllt sovrum med högt i tak och synliga träbjälkar. Ljust målade väggar och trägolv. Stor skjutdörrsgarderob.

SOVRUM 2
Trevligt sovrum med inbyggda garderober. Ljus tapet samt trägolv.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 1,5 plans villa
Rum: 6, varav 2 sovrum
Boarea: 130 kvm
Biarea: 22 kvm
Tomtarea: 2 716 kvm

Utgångspris: 6 295 000 kr
Byggnadsår: 1929
Driftkostnad: ca 40 667 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Boareauppgift enligt: Ritning(ar)
Beskrivning: Taxerad som boarea 88 kvm

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt WC-avlopp
Uppvärmning: Direktverkande el samt 2 st kakelugnar och en vedspis
Grund: Torpargrund
Stomme: Timmer/ trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 2-glas samt 3-glas

Takbeklädnad: Betongpannor (ca 1990)
Ventilation: Självdrag

Renoveringar

Renoverat badrum 2013
Renoverat wc/ dusch/ tvättstuga i gäststugan 2012
Öppnat upp mellan matsal och vardagsrum och lagt nytt golv

Tomt/balkong/uteplats

Härlig altan med fint s/v läge. Trädäckad uteplats med sol större delen av dagen. Här finns plats för både matgrupp samt solstol.

Med ett insynsskyddat läge ligger denna underbara naturtomt om 2716 m² med plan gräsmatta samt naturdel med berg och skogskarraktär. Sol hela dagen och vackra uterum runtom på tomten. I trädgården finns bla äppelträd, plommonträd, körsbärsträd, rabarber, smultron samt väldoftande rosenbuskar, syrenbuskar, pioner och rhododendron.

Visa mer om bostaden

Övriga byggnader

Gäststuga/ tonårsdel/ uthyrningsdel/ företagsdel:
I en separat byggnad med ingång från innergården. Stort, ljust rum om ca 22 kvm, förberett med VA om enklare kök önskas installeras. Helkaklat och fräscht badrum (renoverat 2012) med tvättstuga. Tvättmaskin och torktumlare från Bosch 2013.
Kallförråd samt ett isolerat förråd om ca 5-6 kvm.

Snickarbod: Vinterbonat förrådsutrymme.

Parkering

Carport för en bil samt grusad uppfart med plats för flertalet bilar.

Tv/Internetanslutning

Öppen fiber.

Allmänt

Län: STOCKHOLM
Kommun: EKERÖ

Fastighetsbeteckning: Ekerö Träkvista 1:58

Omgivning

NÄROMRÅDESINFORMATION:
Träkvista är ett otroligt populärt område som är centralt beläget med närhet till det mesta man kan önska.

Närheten till Mälaren och vackra strövområden gör att det alltid finns möjlighet till bad, båt och friluftsliv. Flera fina badplatser är belägna i närheten och närmast är det till Södran. Strax bortanför Södran ligger också Ekerö båtklubb samt den mysiga restaurangen Nykrog.
Badviken vid Busviken ligger även inom nära avstånd.

På gångavstånd finns flera skolor och förskolor, bl.a. Stamvägens förskola, Brunna förskola, Sanduddens förskola och skola (F- åk 5), Träkvistaskolan (F-åk 9) och Ekebyhovs förskola och skola.

Alldeles intill bostadsområdet ligger Träkvista Torg med en välsorterad livsmedelsbutik, pizzeria, restaurang, presentbutik, frisör, friskvårdcenter, färghandel m.m.

I Ekerö centrum finns en stor välsorterad livsmedelsbutik, flera klädbutiker, apotek, vårdcentral, tandläkarmottagning, bibliotek, konditori, systembolag, sportaffär m.m. Precis nedanför Ekerö centrum ligger Tappströmskanalen. Där finns en liten strandpromenad och ett välbesökt sommarcafé.

Ekebyhovs slott som ligger i närheten har en underbar park och en vacker bokskog att promenera i. Där finns även en lunchservering som serverar utsökta luncher.

I Jungfrusunds Skärgårdsstad finns en mycket populär sjökrog, "Marinan" där många ekeröbor samlas samt några små butiker, frisör, träningsverk m.m. I skärgårdsstaden anordnas ofta trevliga tillställningar och aktiviteter.

På Ekerö finns tre golfbanor, Mälarö GK, Drottningholm GK samt Troxhammar GK. För den idrottsintresserade finns Träkvistavallens idrottsanläggning nära inpå med bl.a. fotbollsplaner, tennisbana och ishall. Är man hästintresserad finns det ett stort utbud av stall och ridskolor. Det är nära till Jungfrusundsåsens naturområde som bl.a. erbjuder mycket fina motionsspår, vandringsleder och ridstigar. Där ligger även Ekebyhovs skidbacke.

Kommunikationerna är mycket bra med flera busslinjer och det är nära gångavstånd till busshållplatsen. Bara några minuter med bil från Träkvista går bilfärjan från Ekerö till Slagsta. För utförligare info och turlista gå in på www.farjerederiet.se

Planbestämmelser

Västra Delen Av Träkvista, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19530425)
Träkvista Del Av, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19651119)
Träkvista 1:7 Mfl,brunnaområdet, Detaljplan (Beslutsdatum: 19900619)
Träkvista 1:58 Mm, Detaljplan (Beslutsdatum: 19901003)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Ekerö Träkvista Ga:8
Ekerö Närlunda Ga:4

Inskrivna övriga rättigheter och belastningar: Avtalsrättighet Ledning
Nyttjanderätt TELE
Östra Mälaren, Ytvattenskydd (Beslutsdatum: 20081125, Registreringsdatum: 20110601)

Rättigheter last: Avtalsservitut: Ledning - Se beskrivning

Samfällighet: Ekerö Träkvista S:22
Ekerö Träkvista S:23
Ekerö Träkvista Fs:36
Ekerö Träkvista S:44
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

6 295 000 kr

Driftkostnader

ca 40 667 kr/år

Årlig elförbrukning: 21684 kWh/år

Fördelas enligt följande

Vatten och avlopp: 4 150 kr
Väg: 2 200 kr
Försäkring: 5 687 kr

Renhållning: 2 180 kr
Sotning: 450 kr

Taxering

Byggnad: 643 000 kr
Mark: 2 129 000 kr
Totalt: 2 772 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1929
Standardpoäng: 32
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev uttaget om sammanlagt 4 200 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 148 kWh/kvm/år

Energideklaration utförd: 2011-05-24

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Ekerö

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg