1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Stockholms län
  4. Stockholm
  5. A1851189
 
KARTA
Unik tegelvilla på anrika Vällingbyhöjden med en vidsträckt vy över omgivningen

Till salu: Hus, 5:a på 117 m², Vällingby, Stockholm


Rumbeskrivning

Entréplan

Hall

Ni välkomnas in i en trivsam hall med ljusinsläpp från fönster i dörren. Tidsenlig tapet med motiv "Vårklockor" av från Josef Frank, vävspänt tak, parkettgolv i original samt marmorhylla ovanför element. Inbyggd garderob/linneskåp precis vid dörren och lite längre in finns en mindre hall/kapprum med två tidsenliga kapphängare (ingår). I kapprummet finns även vindsluckan till den oinredda vinden med full ståhöjd i mitten.

Kök

Välplanerat kök (2013) med högblanka vita köksluckor, vitt kakel med fasade kanter och bänkskivor i svart granit och dubbelho. Kallskafferi med ventil. Tapet med 50-talsmönster, vitmålade väggar och svart/vitt rutigt golv. Matplats för fyra personer. Maskinell utrustning från 2013 förutom kyl som är från 2012: Kyl (Electrolux), extra bred induktionshäll (märke Husqvarna), rostfri fläkt (Franke), exklusiv inbyggd rostfri ångugn (Husqvarna) och inbyggd rostfri mikrovågsugn (Husqvarna).

Matsal

Stor matsal invid köket med matplats för stora sällskap. Fantastiskt ljusinsläpp från fönsterparti som sträcker sig från vägg till vägg och erbjuder en härlig vidsträckt utsikt över omgivningarna. Fönsterbänk i marmor. Gröna tapeter (Designers Guild), parkettgolv och vävspänt tak. Detta rum kan med enkla medel göras om till ett extra sovrum vid behov.

Vardagsrum

Via glasade pardörrar från matsalen kommer ni in till detta mycket generösa och luftiga vardagsrum om ca 32 kvm. Härligt ljusinsläpp tack vara extra stora fönster i tre väderstreck. Fina pardörrar leder ut till den högt belägna terrassen där ni ostörda kan njuta av eftermiddags-/kvällssolen. I ena hörnet av rummet finns en öppen spis med insats som ger värme såväl som trivsam atmosfär. Vita tapeter, parkettgolv och vävspänt tak. Fönsterbänkar i marmor.

Sovrum 1-2 + arbetsrum

Sovrum 1 med fönster i två väderstreck samt utgång till trädgård. Fönsterbänkar i marmor. Tapet, parkettgolv och vävspänt tak. Stor skjutdörrsgarderob.

Sovrum 2 med ingång till mindre kontor/klädkammare. Stort fönsterparti som sträcker sig från vägg till vägg. Fönsterbänk i marmor. Gula tapeter med bård, parkettgolv och vävspänt tak.

Kontor/klädkammare med fönster och fönsterbänk i marmor. Småblommiga tapeter, plastmatta och vävspänt tak. Två garderober.

Badrum

Badrum i original som består av två rum. I första rummet finns toalett med handfat och badrumsskåp med spegel. I rummet innanför finns ett inkaklat badkar med dusch samt handfat. Hela badrummet går i gult kakel och har ett grå-vitt mosaikgolv. Ett vackert melerat fönster mot trädgården.

Källarplan

Allrum

Pardörrar från hallen öppnar upp till detta väl tilltagna allrum om ca 30 kvm. Ni kommer även direkt in i huset via groventrén från carporten. Allrummet är enligt originalutförande med fyra olika material/ytskikt på väggarna; tapet (från Sandberg) med gröna eklöv, en vitputsad yttervägg, brunbränd/rostfärgad tegelvägg och en vitmålad träpanelvägg. Synliga takbjälkar och nytt påkostat golv med ljus Ekebergsmarmor med golvvärme. Blyinfattade fönster samt öppen spis med insats. Ett rum att trivas och mysa i.

Tvättstuga

Praktisk tvättstuga med öppningsbara fönster. Målade betongväggar och golv. Stor tvättho samt tvättmaskin (Miele, år 2011), fläktkonvektor som installerades i samband med bergvärmen samt element.

Nedre hall, gästwc, förråd etc

Nedre hall
Vacker ektrappa leder ner till nedre plan, ljusinsläpp från fönster. Väl nere möts ni av en nedre hall med vitmålade väggar och Kolmårdsmarmor på golvet. Vidare finns en inre hall med inbyggda garderober. Elcentral.

Gästwc
Under trappan finns en gästwc med vitmålade väggar och svart/vitt-rutigt klinkergolv. Vitt kakel vid handfat.

Förråd etc.
Ni hittar en stor klädkammare, en matkällare (vitmålade hyllor samt äldre frys ingår, Electro Helios) samt pannrum/förråd där ni även har luckan in till den utgrävda krypgrunden under vardagsrummet. I pannrummet finns två garderober och en dubbelgarderob som ingår. Här finns bergvärmepump med varmvattenberedare samt extra varmvattentank som förser golvvärmen i gillestugan.

Tomt

I denna trädgård finns något för varje smak. Nedanför huset finns orörda kuperade partier med marktäckande växter, frodiga buskar och träd. För den som inte är speciellt förtjust i trädgårdsarbete kan denna del i stort sätt sköta sig själv men för den trädgårdsintresserade finns stora möjligheter till att förvalta och vidareutveckla den uppvuxna och härliga trädgården enligt egna önskemål.

Framför garaget finns en plan gräsmatta med bl a två äppelträd, fläderbuskar samt perennarabatter. Väl uppe vid huset finns en vacker entré av skiffer som övergår i en trädgårdsgång av Ölandskalksten. Denna gång leder er runtom hela vägen till den ostörda terrassen där eftermiddags-/kvällssolen kan avnjutas. Vid terrassen, som också består av kalkstensplattor, finns även murar med infällda rabatter samt en stor öppen spis för mys och trivsam atmosfär.

En plan och lekvänlig gräsmatta finns med plats för såväl gungställning som studsmatta. Stora delar av trädgården mot gatan omhägnas av fina stenmurar som även återfinns vid entrépartiet. På baksidan av huset samt vid ingången till terrassen finns ett nytt staket/raftehegn i originalstil med enepinnar, ett vackert inslag där arbetet utförts med precision (samma företag som gjort gärdsgårdar på Skansen). I trädgården finns ett fågelbad och ett solur. Fågelbadet är omgivet av bergenia som blommar fint med rosa blommor om vårarna. Runt om i trädgården hittar ni många olika växter; syrener, rosor, stora härliga vinbärsbuskar som ger riklig skörd, hallonbuskar samt äppelträd. Det finns även pioner, löjtnantshjärta, riddarsporrar, jättevallmo, kärleksört, schersmin och rhododendron. En trädgård där solen kan följas från morgon till kväll och där såväl stor som liten hittar sin plats!

Tomtarea 797 m² (friköpt).

Bilplats

Garage med utstickande tak så att ni kan ställa cyklar etc. inunder. Samt även asfalterad biluppställningsplats för 1-2 bilar. Ingång till huset via allrummet på nedre plan.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1958

2016 Nya handfat i badrummet (+ toalettstolar utbytta tidigare)
2016 Fiber indraget
2010-15 De flesta ytskikt gjorda med nya tapeter och /eller ommålat
2013 Nytt kök (renoverade original stommar med högblanka nya luckor)
2011 Extra energiglasfönster i matrum, vardagsrum + sovrum med stort fönsterparti
2011 Kopparhuvuden på skorstenarna
2011 Tilläggsisolerat vinden ovanför vardagsrummet
2010 Nytt marmorgolv med vattenburen golvvärme i allrum
2010 Bergvärme installerat
2009 Omdränering med isodränskivor
2006 Luft/luftvärmepump
2000 Nytt garagetak

TV & Internet

TV: TV-antenn och egen parabol (Canal Digital). Internet: Internet via fiber.

Servitut, planbestämmelser m m

Planbestämmelser: Stadsplan (1951-12-28) , Tomtindelning (1954-05-24)

Övrigt

Huset är besiktigat och besiktningsprotokoll fås av mäklaren.

Husets första ägare och den som även lät bygga huset, drev hattbutiken i Vällingby Centrum på 50-talet, varav namnet "hattmakarens borg". Historien berättar om mannekänger som visade upp fina hatter i vardagsrum och terrass.

Orderpärmen 16, Arbrågatan 3, tillmäts ett högt kulturhistoriskt värde, klassificering "grön" vilket betyder att bebyggelsen är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt, se vidare information på: http://stadsmuseet.stockholm.se/om-hus2/klassificering-och-k-markning/stadsmuseets-kulturhistoriska-klassificering/. Arkitekt Sixten Magnusson.

Vällingbyhöjden är ett sammanhållet och välbehållet villa- och radhusområde från 1950-talet. Det kännetecknas av en sammanhållen asymmetri och ett samspel mellan hus och det omgivande landskapet. Så gott som alla hus är ritade av mer eller mindre kända arkitekter, många var unga och fick göra sina första uppdrag. Trädgårdar och parker är utformade av landskapsarkitekter. Exempelvis har Jon Höjer, Ragnar Uppman och Jöran Curman ritat mycket i området. På främst Arbrågatan finns generöst tilltagna villor uppförda. Inget hus är de andra likt och stilen är genomgående asymmetrisk. På den sydöstra sluttningen finns utsikt över Vällingby. Även Timrågatan och Järvsögränd har många villor, men Arbrågatan är den mest utpräglade villagatan i området (källa: wikipedia).

Trivsamt och eftertraktat område med närhet till Vällingby Centrum med dess utbud av affärer och restauranger, tunnelbana och Vällingby simhall. En kort cykeltur bort finns Grimstaskogen - ett bra rekreationsområde med bl a motionsspår, stora öppna fält, strandbad och båtplatser. Här finns även Vällingby ridcenter som erbjuder ridutbildning för barn, ungdomar och vuxna. Nälsta utomhusbad finns också i nära anslutning. Förskolor och skolor för alla åldrar finns i omgivningen. För barnen finns det trivsamma utomhusparkar för lek och träning bl a Starboparken och den nyanlagda parcourbanan samt utomhusgymmet i Nälsta.

För alla som bor på och runt Vällingbyhöjden finns det möjlighet att bli medlem i tennisföreningen som har en utomhusbana, för mera information: http://www.vallingbyhojdenstennisforening.se/

På bekvämt avstånd kommer även Förbifart Stockholm byggas, något som gör att norrort knyts ihop med söderort, läs mera om detta på: http://www.trafikverket.se/Privat/Projekt/Stockholm/Forbifart-stockholm/Vagstrackning/Vinsta/

I samband med tillträdet erlägger köparen lagfartsavgift (stämpelskatt) om 1,5 % på köpeskillingen samt pantbrevskostnad motsvarande 2% på de nya pantbrev som krävs för köparens lån (befintliga pantbrev kan övertas av köparen utan kostnad).

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Visa mindre

Unik tegelvilla på anrika Vällingbyhöjden med en vidsträckt vy över omgivningen

Till salu: Hus, 5:a på 117 m², Vällingby, Stockholm

VÄLLINGBY, STOCKHOLM

Till salu, Hus, 6 450 000 kr , 117


Rumbeskrivning

Entréplan

Hall

Ni välkomnas in i en trivsam hall med ljusinsläpp från fönster i dörren. Tidsenlig tapet med motiv "Vårklockor" av från Josef Frank, vävspänt tak, parkettgolv i original samt marmorhylla ovanför element. Inbyggd garderob/linneskåp precis vid dörren och lite längre in finns en mindre hall/kapprum med två tidsenliga kapphängare (ingår). I kapprummet finns även vindsluckan till den oinredda vinden med full ståhöjd i mitten.

Kök

Välplanerat kök (2013) med högblanka vita köksluckor, vitt kakel med fasade kanter och bänkskivor i svart granit och dubbelho. Kallskafferi med ventil. Tapet med 50-talsmönster, vitmålade väggar och svart/vitt rutigt golv. Matplats för fyra personer. Maskinell utrustning från 2013 förutom kyl som är från 2012: Kyl (Electrolux), extra bred induktionshäll (märke Husqvarna), rostfri fläkt (Franke), exklusiv inbyggd rostfri ångugn (Husqvarna) och inbyggd rostfri mikrovågsugn (Husqvarna).

Matsal

Stor matsal invid köket med matplats för stora sällskap. Fantastiskt ljusinsläpp från fönsterparti som sträcker sig från vägg till vägg och erbjuder en härlig vidsträckt utsikt över omgivningarna. Fönsterbänk i marmor. Gröna tapeter (Designers Guild), parkettgolv och vävspänt tak. Detta rum kan med enkla medel göras om till ett extra sovrum vid behov.

Vardagsrum

Via glasade pardörrar från matsalen kommer ni in till detta mycket generösa och luftiga vardagsrum om ca 32 kvm. Härligt ljusinsläpp tack vara extra stora fönster i tre väderstreck. Fina pardörrar leder ut till den högt belägna terrassen där ni ostörda kan njuta av eftermiddags-/kvällssolen. I ena hörnet av rummet finns en öppen spis med insats som ger värme såväl som trivsam atmosfär. Vita tapeter, parkettgolv och vävspänt tak. Fönsterbänkar i marmor.

Sovrum 1-2 + arbetsrum

Sovrum 1 med fönster i två väderstreck samt utgång till trädgård. Fönsterbänkar i marmor. Tapet, parkettgolv och vävspänt tak. Stor skjutdörrsgarderob.

Sovrum 2 med ingång till mindre kontor/klädkammare. Stort fönsterparti som sträcker sig från vägg till vägg. Fönsterbänk i marmor. Gula tapeter med bård, parkettgolv och vävspänt tak.

Kontor/klädkammare med fönster och fönsterbänk i marmor. Småblommiga tapeter, plastmatta och vävspänt tak. Två garderober.

Badrum

Badrum i original som består av två rum. I första rummet finns toalett med handfat och badrumsskåp med spegel. I rummet innanför finns ett inkaklat badkar med dusch samt handfat. Hela badrummet går i gult kakel och har ett grå-vitt mosaikgolv. Ett vackert melerat fönster mot trädgården.

Källarplan

Allrum

Pardörrar från hallen öppnar upp till detta väl tilltagna allrum om ca 30 kvm. Ni kommer även direkt in i huset via groventrén från carporten. Allrummet är enligt originalutförande med fyra olika material/ytskikt på väggarna; tapet (från Sandberg) med gröna eklöv, en vitputsad yttervägg, brunbränd/rostfärgad tegelvägg och en vitmålad träpanelvägg. Synliga takbjälkar och nytt påkostat golv med ljus Ekebergsmarmor med golvvärme. Blyinfattade fönster samt öppen spis med insats. Ett rum att trivas och mysa i.

Tvättstuga

Praktisk tvättstuga med öppningsbara fönster. Målade betongväggar och golv. Stor tvättho samt tvättmaskin (Miele, år 2011), fläktkonvektor som installerades i samband med bergvärmen samt element.

Nedre hall, gästwc, förråd etc

Nedre hall
Vacker ektrappa leder ner till nedre plan, ljusinsläpp från fönster. Väl nere möts ni av en nedre hall med vitmålade väggar och Kolmårdsmarmor på golvet. Vidare finns en inre hall med inbyggda garderober. Elcentral.

Gästwc
Under trappan finns en gästwc med vitmålade väggar och svart/vitt-rutigt klinkergolv. Vitt kakel vid handfat.

Förråd etc.
Ni hittar en stor klädkammare, en matkällare (vitmålade hyllor samt äldre frys ingår, Electro Helios) samt pannrum/förråd där ni även har luckan in till den utgrävda krypgrunden under vardagsrummet. I pannrummet finns två garderober och en dubbelgarderob som ingår. Här finns bergvärmepump med varmvattenberedare samt extra varmvattentank som förser golvvärmen i gillestugan.

Tomt

I denna trädgård finns något för varje smak. Nedanför huset finns orörda kuperade partier med marktäckande växter, frodiga buskar och träd. För den som inte är speciellt förtjust i trädgårdsarbete kan denna del i stort sätt sköta sig själv men för den trädgårdsintresserade finns stora möjligheter till att förvalta och vidareutveckla den uppvuxna och härliga trädgården enligt egna önskemål.

Framför garaget finns en plan gräsmatta med bl a två äppelträd, fläderbuskar samt perennarabatter. Väl uppe vid huset finns en vacker entré av skiffer som övergår i en trädgårdsgång av Ölandskalksten. Denna gång leder er runtom hela vägen till den ostörda terrassen där eftermiddags-/kvällssolen kan avnjutas. Vid terrassen, som också består av kalkstensplattor, finns även murar med infällda rabatter samt en stor öppen spis för mys och trivsam atmosfär.

En plan och lekvänlig gräsmatta finns med plats för såväl gungställning som studsmatta. Stora delar av trädgården mot gatan omhägnas av fina stenmurar som även återfinns vid entrépartiet. På baksidan av huset samt vid ingången till terrassen finns ett nytt staket/raftehegn i originalstil med enepinnar, ett vackert inslag där arbetet utförts med precision (samma företag som gjort gärdsgårdar på Skansen). I trädgården finns ett fågelbad och ett solur. Fågelbadet är omgivet av bergenia som blommar fint med rosa blommor om vårarna. Runt om i trädgården hittar ni många olika växter; syrener, rosor, stora härliga vinbärsbuskar som ger riklig skörd, hallonbuskar samt äppelträd. Det finns även pioner, löjtnantshjärta, riddarsporrar, jättevallmo, kärleksört, schersmin och rhododendron. En trädgård där solen kan följas från morgon till kväll och där såväl stor som liten hittar sin plats!

Tomtarea 797 m² (friköpt).

Bilplats

Garage med utstickande tak så att ni kan ställa cyklar etc. inunder. Samt även asfalterad biluppställningsplats för 1-2 bilar. Ingång till huset via allrummet på nedre plan.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1958

2016 Nya handfat i badrummet (+ toalettstolar utbytta tidigare)
2016 Fiber indraget
2010-15 De flesta ytskikt gjorda med nya tapeter och /eller ommålat
2013 Nytt kök (renoverade original stommar med högblanka nya luckor)
2011 Extra energiglasfönster i matrum, vardagsrum + sovrum med stort fönsterparti
2011 Kopparhuvuden på skorstenarna
2011 Tilläggsisolerat vinden ovanför vardagsrummet
2010 Nytt marmorgolv med vattenburen golvvärme i allrum
2010 Bergvärme installerat
2009 Omdränering med isodränskivor
2006 Luft/luftvärmepump
2000 Nytt garagetak

TV & Internet

TV: TV-antenn och egen parabol (Canal Digital). Internet: Internet via fiber.

Servitut, planbestämmelser m m

Planbestämmelser: Stadsplan (1951-12-28) , Tomtindelning (1954-05-24)

Övrigt

Huset är besiktigat och besiktningsprotokoll fås av mäklaren.

Husets första ägare och den som även lät bygga huset, drev hattbutiken i Vällingby Centrum på 50-talet, varav namnet "hattmakarens borg". Historien berättar om mannekänger som visade upp fina hatter i vardagsrum och terrass.

Orderpärmen 16, Arbrågatan 3, tillmäts ett högt kulturhistoriskt värde, klassificering "grön" vilket betyder att bebyggelsen är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt, se vidare information på: http://stadsmuseet.stockholm.se/om-hus2/klassificering-och-k-markning/stadsmuseets-kulturhistoriska-klassificering/. Arkitekt Sixten Magnusson.

Vällingbyhöjden är ett sammanhållet och välbehållet villa- och radhusområde från 1950-talet. Det kännetecknas av en sammanhållen asymmetri och ett samspel mellan hus och det omgivande landskapet. Så gott som alla hus är ritade av mer eller mindre kända arkitekter, många var unga och fick göra sina första uppdrag. Trädgårdar och parker är utformade av landskapsarkitekter. Exempelvis har Jon Höjer, Ragnar Uppman och Jöran Curman ritat mycket i området. På främst Arbrågatan finns generöst tilltagna villor uppförda. Inget hus är de andra likt och stilen är genomgående asymmetrisk. På den sydöstra sluttningen finns utsikt över Vällingby. Även Timrågatan och Järvsögränd har många villor, men Arbrågatan är den mest utpräglade villagatan i området (källa: wikipedia).

Trivsamt och eftertraktat område med närhet till Vällingby Centrum med dess utbud av affärer och restauranger, tunnelbana och Vällingby simhall. En kort cykeltur bort finns Grimstaskogen - ett bra rekreationsområde med bl a motionsspår, stora öppna fält, strandbad och båtplatser. Här finns även Vällingby ridcenter som erbjuder ridutbildning för barn, ungdomar och vuxna. Nälsta utomhusbad finns också i nära anslutning. Förskolor och skolor för alla åldrar finns i omgivningen. För barnen finns det trivsamma utomhusparkar för lek och träning bl a Starboparken och den nyanlagda parcourbanan samt utomhusgymmet i Nälsta.

För alla som bor på och runt Vällingbyhöjden finns det möjlighet att bli medlem i tennisföreningen som har en utomhusbana, för mera information: http://www.vallingbyhojdenstennisforening.se/

På bekvämt avstånd kommer även Förbifart Stockholm byggas, något som gör att norrort knyts ihop med söderort, läs mera om detta på: http://www.trafikverket.se/Privat/Projekt/Stockholm/Forbifart-stockholm/Vagstrackning/Vinsta/

I samband med tillträdet erlägger köparen lagfartsavgift (stämpelskatt) om 1,5 % på köpeskillingen samt pantbrevskostnad motsvarande 2% på de nya pantbrev som krävs för köparens lån (befintliga pantbrev kan övertas av köparen utan kostnad).

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Visa mindre

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Stockholm

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg