1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Stockholms län
  4. Värmdö
  5. A1848179
 
KARTA
Toppfint gavelradhus med sjönära läge

Till salu: Äganderätt, 4:a på 124 m², Värmdö


Fantastiskt hus med möjlighet till stort umgänge. Öppen planlösning mellan det ljusa och rymliga köket, matplatsen vid burspråket och vardagsrummet med utgång till den ogenerade baksidan. Huset har fått en genomgripande renovering det senaste året såsom nytt badrum med stilfullt marockansk klinker, stenläggning vid entré och uteplats, omdisponering av sällskapsytor och kök, terrass samt målning av golv, väggar och tak. Att bo här är att bo skärgårdsvackert i en lugn och barnvänlig miljö med överraskande närhet till stadspulsen. Med bekvämt gångavstånd väntar en busshållplats med täta avgångar till Stockholms innerstad. Under rusningstid behöver du sällan vänta längre än fem minuter. Idealiskt läge med närhet till det mesta som underlättar familjens tillvaro såsom förskolor, skolor, idrottsplats och sporthall. Från fastigheten är det badrocksavstånd till badplatsen i Torsbyfjärden med sandstrand.

Typ
Fastigheten Värmdö Haghulta 13:121. Gavelradhus - 2-plan. Byggår 1987.

Storlek
Boarea ca 124 m², biarea ca 8 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 4 rum, varav 3 sovrum samt ett gästrum i separat byggnad.

Tomt
226 m² tomt med härlig vind och insynsskyddad uteplats med ny träaltan på husets baksida. Här finns plats för både loungemöbler, matbord, grill och lek. En liten skogsdunge med berghäll ger skydd för vind. På framsidan av huset möts man av en stenlagd uteplats med skyddat och soligt läge.

Byggnad
2-plan. Byggår 1987.
Renoveringar: Fastigheten har genomgått en stor renovering det senaste året, renovering av kök, nytt badrum, invändig målning väggar och tak, stenläggning på entrésidan, målning av vissa golv samt öppnat upp och ändrat planlösningen.

Byggnadssätt
Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv plåtarbeten: Plastbelagd plåt. Hängrännor: Plastbelagd plåt. Fönster: 3-glasfönster. Ventilation: Mekanisk från och tilluft med värmeväxlare. Larm: Finns.

Kommunalt vatten och avlopp.

Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Luftburen värme med värmeväxlare.

Planlösning
Nedre plan

HALL
Välkomnande entré med extrta ljus från sidofönster vid dörr. Till höger finns en stor avhängningsplats längs en hel vägg. Stora klinkerplattor i antracitgrått på golv samt vitmålade väggar.
Längst in i hallen leder en trappa upp till övre plan.

TVÄTTSTUGA
Till vänster från hallen fins tvättstugan. Här finns tvättmaskin och torktumlare (2011, 2012), side by side, i bekväm arbetshöjd med arbetsbänk ovan. Här finns även varmvattenberedaren, en tvättho, plats för klädesavhängning och ett vädringsfönster.

BADRUM
Lite längre in i hallen till vänster finns husets badrum. Här finns ett underbart marockanskinspererat klinkergolv i grå/bege nyans med golvvärme. Väggarna har blanka vita kakelplattor.
Wc samt handfat i kommod med blanksvarta luckor, spegel ovan med fina lampor som lyser upp. Ett fantastiskt vackert klassiskt badkar med silverfärgade tassar. Utsidan av badkaret är svartlackat vilket matchar golv och kommod.

VARDAGSRUM
Rakt fram finns ett rymligt vardagsrum med plats för både sittgrupp och matbord för den större familjen. Ekparkett på golvet och vita väggar varav en med lite struktur. Vitt tak varav en del av taket har vitmålad träpanel med infällda spotlights. Stora fönsterpartier mot husets baksida med bl.a ett burspråk som ger gott om ljus. En altandörr leder ut till en härlig vind och insynsskyddad uteplats med trädäck.

KÖK
Rymligt kök i öppen planlösning till vardagsrum. Här finns en stor och härlig bardisk med bänkskiva i svart/grå mosaik. Stor diskbänk med två hoar, vita högblanka skåpluckor och gott om arbetsytor.
Vitvarorna består utav kyl och frys i fullhöjd (Husqvarna 2003), diskmaskin (Husqvarna 2006), vinkyl (2008), spis med keramikhäll och ugn under (Husqvarna 2000) samt köksfläkt (Bahco ventilation).
Samma vackra klinkergolv i antracitgrått som i hallen, väggarna har vitt kakel och här finns ett fönster mot husets framsida.

Övre plan

Trappan som leder upp till övervåningen har klätts med vacker oljad ekstav på trappstegen. Väl uppe finns en övre hall som delvis är möblerbar och leder in till alla rum på övervåningen. Vitmålat plankgolv och vita väggar. En nerfällbar vindstrappa finns i taket.

DUSCHRUM
Här finns en kommod med två handfat och vita släta skåpluckor under. Handfaten är nerfällda i en bänkskiva av björk. Ovanför sitter en stor spegel med infällda spotligts som lyser upp både spegel och handfat.
Wc, dusch med stor regnduschmunstycke. Beige klinker på golvet, blå och vita kakelplattor på väggarna med blå mosaikdetaljer samt ett vädringsfönster.

SOVRUM 1
Till höger finns ett av tre rymliga sovrum på övre plan. Detta har grått träfärgat laminatgolv, vita väggar samt två fönster mot husets framsida som har markiser utanför. Här är det öppet in mot den rymliga del som är avsedd för klädförvaring.

SOVRUM 2
Första sovrummet till vänster ovanför trappan har vitmålat plankgolv, vitmålade väggar samt en garderobsvägg med svarta skjutdörrar. Här finns även ett fönster ut mot husets baksida.

SOVRUM 3
Detta är det största sovrummet med vitmålat plankgolv och vita väggar. Till höger finns en garderobsvägg med vita och spegelklädda skjutdörrar. Härligt ljusinsläpp från fönster i burspråk.

GÄSTRUM
Gästrum finns inrett i förrådsbyggnaden vid entrén. Stilfullt med liggande vitmålad träpanel på väggarna, matta på golvet och vitmålat tak.

TV- och internetanslutning
TV: Kabel-tv nät från kabel-tv distributören Com Hem AB.

Bilplats
Carport samt plats på infart för ytterligare en bil.

Ekonomi
Pris 4 695 000 kr. Taxeringsvärdet är 2 389 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 226 000 kr. Typkod 220., värdeår 1987.

Total driftkostnad 31 050 kr/år, varav:Uppvärmning:18 400 krVatten/avlopp:7 250 krVägavg/snö:1 600 krSamfällighet:1 700 krÖvrigt:2 100 krSumma:31 050 krFastighetsförsäkring tillkommer då den är individuell.

Energideklaration
Energiklass E, energiprestanda 92 kWh/m² år.
Datum: 2015-04-27.

Servitut, planbestämmelser m m
Servitut: Rättigheter-last: Avtalsservitut Elledning Mm; Avtalsservitut Ledning.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Elledning Mm, Avtalsservitut Ledning.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Haghulta GA:1 ändamål; ägar med tillhörande diken, slänter och vändplaner, vägbelysning med stolpar och ledningar, f.d.ångbåtsbrygga vid Tors Backe. Värmdö Haghulta GA:2 ändamål; Grönområden. Värmdö Haghulta GA:3 ändamål; Bullerplank. Värmdö Haghulta GA:4 ändamål; Central-och parabolantennanläggning.

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1986-04-17).

Övrigt
OMRÅDE
I Haghulta finns skärgården och havet runt knuten. En kort promenad så finner du områdets strand, brygga och strandpromenad med bedårande vy över Torsbyfjärden. Här finns tillgång till samfällighetens roddbåtar. Ett flertal lekplatser och fotbollsplan finns i området liksom Sjöliden som har Jolleverksamhet, barnkör och daglig barnverksamhet. Fastigheten ligger med promenadavstånd från Hemmesta Centrum med mataffär och restauranger. Goda kommunikationer in till stan med ett flertal bussar som går frekvent i rusningstrafik. Närmaste skola är Vik med låg- mellan stadieskola samt Grantomta Montesori skola som ligger ca 5 minuters gångväg från huset. Närmaste förskola ligger i området. I Hemmesta finns högstadie och intill skolan finns även en idrottsanläggning. Värmdövallen, med sporthall, 2 st 11-manna konstgräsplaner och en mindre grusplan. För den som gillar löpning eller längdåkning finns det även belysta elljusspår.
Ett större utbud av mataffärer, butiker, systembolag, gym och vårdcentral finns i Mölnvik köpcenter med bil tar det ca 5 min dit.

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN
Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning.

BUDGIVNING
På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post.
Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt.

LÅNELÖFTE
En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Bovida Fastighetsbyrå KB

Toppfint gavelradhus med sjönära läge

Till salu: Äganderätt, 4:a på 124 m², Värmdö

VÄRMDÖ

Till salu, Ospecificerat, 4 695 000 kr , 124


Fantastiskt hus med möjlighet till stort umgänge. Öppen planlösning mellan det ljusa och rymliga köket, matplatsen vid burspråket och vardagsrummet med utgång till den ogenerade baksidan. Huset har fått en genomgripande renovering det senaste året såsom nytt badrum med stilfullt marockansk klinker, stenläggning vid entré och uteplats, omdisponering av sällskapsytor och kök, terrass samt målning av golv, väggar och tak. Att bo här är att bo skärgårdsvackert i en lugn och barnvänlig miljö med överraskande närhet till stadspulsen. Med bekvämt gångavstånd väntar en busshållplats med täta avgångar till Stockholms innerstad. Under rusningstid behöver du sällan vänta längre än fem minuter. Idealiskt läge med närhet till det mesta som underlättar familjens tillvaro såsom förskolor, skolor, idrottsplats och sporthall. Från fastigheten är det badrocksavstånd till badplatsen i Torsbyfjärden med sandstrand.

Typ
Fastigheten Värmdö Haghulta 13:121. Gavelradhus - 2-plan. Byggår 1987.

Storlek
Boarea ca 124 m², biarea ca 8 m². Areauppgifter enligt taxeringsinformationen. 4 rum, varav 3 sovrum samt ett gästrum i separat byggnad.

Tomt
226 m² tomt med härlig vind och insynsskyddad uteplats med ny träaltan på husets baksida. Här finns plats för både loungemöbler, matbord, grill och lek. En liten skogsdunge med berghäll ger skydd för vind. På framsidan av huset möts man av en stenlagd uteplats med skyddat och soligt läge.

Byggnad
2-plan. Byggår 1987.
Renoveringar: Fastigheten har genomgått en stor renovering det senaste året, renovering av kök, nytt badrum, invändig målning väggar och tak, stenläggning på entrésidan, målning av vissa golv samt öppnat upp och ändrat planlösningen.

Byggnadssätt
Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv plåtarbeten: Plastbelagd plåt. Hängrännor: Plastbelagd plåt. Fönster: 3-glasfönster. Ventilation: Mekanisk från och tilluft med värmeväxlare. Larm: Finns.

Kommunalt vatten och avlopp.

Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Luftburen värme med värmeväxlare.

Planlösning
Nedre plan

HALL
Välkomnande entré med extrta ljus från sidofönster vid dörr. Till höger finns en stor avhängningsplats längs en hel vägg. Stora klinkerplattor i antracitgrått på golv samt vitmålade väggar.
Längst in i hallen leder en trappa upp till övre plan.

TVÄTTSTUGA
Till vänster från hallen fins tvättstugan. Här finns tvättmaskin och torktumlare (2011, 2012), side by side, i bekväm arbetshöjd med arbetsbänk ovan. Här finns även varmvattenberedaren, en tvättho, plats för klädesavhängning och ett vädringsfönster.

BADRUM
Lite längre in i hallen till vänster finns husets badrum. Här finns ett underbart marockanskinspererat klinkergolv i grå/bege nyans med golvvärme. Väggarna har blanka vita kakelplattor.
Wc samt handfat i kommod med blanksvarta luckor, spegel ovan med fina lampor som lyser upp. Ett fantastiskt vackert klassiskt badkar med silverfärgade tassar. Utsidan av badkaret är svartlackat vilket matchar golv och kommod.

VARDAGSRUM
Rakt fram finns ett rymligt vardagsrum med plats för både sittgrupp och matbord för den större familjen. Ekparkett på golvet och vita väggar varav en med lite struktur. Vitt tak varav en del av taket har vitmålad träpanel med infällda spotlights. Stora fönsterpartier mot husets baksida med bl.a ett burspråk som ger gott om ljus. En altandörr leder ut till en härlig vind och insynsskyddad uteplats med trädäck.

KÖK
Rymligt kök i öppen planlösning till vardagsrum. Här finns en stor och härlig bardisk med bänkskiva i svart/grå mosaik. Stor diskbänk med två hoar, vita högblanka skåpluckor och gott om arbetsytor.
Vitvarorna består utav kyl och frys i fullhöjd (Husqvarna 2003), diskmaskin (Husqvarna 2006), vinkyl (2008), spis med keramikhäll och ugn under (Husqvarna 2000) samt köksfläkt (Bahco ventilation).
Samma vackra klinkergolv i antracitgrått som i hallen, väggarna har vitt kakel och här finns ett fönster mot husets framsida.

Övre plan

Trappan som leder upp till övervåningen har klätts med vacker oljad ekstav på trappstegen. Väl uppe finns en övre hall som delvis är möblerbar och leder in till alla rum på övervåningen. Vitmålat plankgolv och vita väggar. En nerfällbar vindstrappa finns i taket.

DUSCHRUM
Här finns en kommod med två handfat och vita släta skåpluckor under. Handfaten är nerfällda i en bänkskiva av björk. Ovanför sitter en stor spegel med infällda spotligts som lyser upp både spegel och handfat.
Wc, dusch med stor regnduschmunstycke. Beige klinker på golvet, blå och vita kakelplattor på väggarna med blå mosaikdetaljer samt ett vädringsfönster.

SOVRUM 1
Till höger finns ett av tre rymliga sovrum på övre plan. Detta har grått träfärgat laminatgolv, vita väggar samt två fönster mot husets framsida som har markiser utanför. Här är det öppet in mot den rymliga del som är avsedd för klädförvaring.

SOVRUM 2
Första sovrummet till vänster ovanför trappan har vitmålat plankgolv, vitmålade väggar samt en garderobsvägg med svarta skjutdörrar. Här finns även ett fönster ut mot husets baksida.

SOVRUM 3
Detta är det största sovrummet med vitmålat plankgolv och vita väggar. Till höger finns en garderobsvägg med vita och spegelklädda skjutdörrar. Härligt ljusinsläpp från fönster i burspråk.

GÄSTRUM
Gästrum finns inrett i förrådsbyggnaden vid entrén. Stilfullt med liggande vitmålad träpanel på väggarna, matta på golvet och vitmålat tak.

TV- och internetanslutning
TV: Kabel-tv nät från kabel-tv distributören Com Hem AB.

Bilplats
Carport samt plats på infart för ytterligare en bil.

Ekonomi
Pris 4 695 000 kr. Taxeringsvärdet är 2 389 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 226 000 kr. Typkod 220., värdeår 1987.

Total driftkostnad 31 050 kr/år, varav:Uppvärmning:18 400 krVatten/avlopp:7 250 krVägavg/snö:1 600 krSamfällighet:1 700 krÖvrigt:2 100 krSumma:31 050 krFastighetsförsäkring tillkommer då den är individuell.

Energideklaration
Energiklass E, energiprestanda 92 kWh/m² år.
Datum: 2015-04-27.

Servitut, planbestämmelser m m
Servitut: Rättigheter-last: Avtalsservitut Elledning Mm; Avtalsservitut Ledning.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Elledning Mm, Avtalsservitut Ledning.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Haghulta GA:1 ändamål; ägar med tillhörande diken, slänter och vändplaner, vägbelysning med stolpar och ledningar, f.d.ångbåtsbrygga vid Tors Backe. Värmdö Haghulta GA:2 ändamål; Grönområden. Värmdö Haghulta GA:3 ändamål; Bullerplank. Värmdö Haghulta GA:4 ändamål; Central-och parabolantennanläggning.

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1986-04-17).

Övrigt
OMRÅDE
I Haghulta finns skärgården och havet runt knuten. En kort promenad så finner du områdets strand, brygga och strandpromenad med bedårande vy över Torsbyfjärden. Här finns tillgång till samfällighetens roddbåtar. Ett flertal lekplatser och fotbollsplan finns i området liksom Sjöliden som har Jolleverksamhet, barnkör och daglig barnverksamhet. Fastigheten ligger med promenadavstånd från Hemmesta Centrum med mataffär och restauranger. Goda kommunikationer in till stan med ett flertal bussar som går frekvent i rusningstrafik. Närmaste skola är Vik med låg- mellan stadieskola samt Grantomta Montesori skola som ligger ca 5 minuters gångväg från huset. Närmaste förskola ligger i området. I Hemmesta finns högstadie och intill skolan finns även en idrottsanläggning. Värmdövallen, med sporthall, 2 st 11-manna konstgräsplaner och en mindre grusplan. För den som gillar löpning eller längdåkning finns det även belysta elljusspår.
Ett större utbud av mataffärer, butiker, systembolag, gym och vårdcentral finns i Mölnvik köpcenter med bil tar det ca 5 min dit.

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN
Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning.

BUDGIVNING
På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post.
Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt.

LÅNELÖFTE
En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Bovida Fastighetsbyrå KB

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Värmdö

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg