1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Stockholms län
  4. Värmdö
  5. A1848177
 
KARTA
Rymlig villa med separat uthyrninghus och sjöglimt

Till salu: Hus, 7:a på 140 m², Värmdö


En rymlig villa på en underbar trädgårdstomt och en glimt mot Våmfjärden. Helrenoverat duschrum med fin bastu, fem sovrum, stort vardagsrum med öppen spis som värmer både kropp och själ. Vattenburen värme från pelletspanna. Ny fosforfälla efter 3-kammarbrunnarna håller på att installeras. Det föreligger visst underhållsbehov och fastigheten är förhandsbesiktigad. Gästhus om ca 25 kvm som har varit uthyrt året runt med kök, duschrum allrum och sovrum. Garage om ca 30 kvm och friggebod.

Typ
Fastigheten Värmdö Hässelmara 1:234. Friliggande villa - 1 ½ plan. Byggår 1950 samt tillbyggd -80-talet.

Storlek
Boarea ca 140 m², biarea ca 30 m². Areauppgifter uppskattat, ej uppmätt. Totalarea uppmätt till 195 kvm inkl gästhus. 7 rum, varav 5 sovrum.

Tomt
2 160 m² underbar trädgårds och naturtomt med sjöglimt mot Våmfjärden. Mycket fin trädgård med flertal perenna växter, fruktträd och bärbuskar.Fina planeringar och en mysig damm med fisk skapar en mindre oas vid denna grönskande tomt.

Byggnad
1 ½ plan. Byggår 1950 samt tillbyggd -80-talet.
Renoveringar: 2000
Dränering på baksida av hus
2004
Altandäck utbytt
2007
Nya fönster och dörrar
Stora sovrummet i nedre plan, golvvärme och ny tapet
Lilla sovrummet i nedre plan, golvvärme
Installerat golvvärme i hall
2009
Nytt Puustellikök samt värmegolv inlagt i kök
2011
Nytt tak, (papp, läkt samt nya betongpannor) och nya kupor i badrum samt bibliotek
Tvättstuga med bastu med start 2006, helt färdigställt 2014. Betonggolv med vattenslingor
2012
Nytt tak över altan
2014
Tak samt ny tapet i vardagsrum
2014-2015
Gäststuga totalrenoverad med ny isolering, ny panel, målning, nytt badrum och kök
2016
Installation av fosforfälla och tätmarksbädd.

Byggnadssätt
Grund: Krypgrund och platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Liggande träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv plåtarbeten: Plastbelagd plåt. Hängrännor: Plastbelagd plåt. Fönster: 3-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Murstock: Murad skorsten.
Övrigt: Fastigheten är förbesiktigad, mejla mäklaren för att erhålla protokoll.

Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Pelletspanna med elpatron samt eldstad.

Planlösning
Välkommen till denna charmiga villa. Vid entrén finns ett skyddande skärmtak innan man kliver in i den rymliga hallen. Gott om plats för att hänga av sig kläder mysigt med fönster ut mot trädgården. Här finns trappan upp till övre plan.
Vidare in på entréplan så finns först till vänster ett sovrum (nr 1 på bilder) och bredvid ligger det renoverade duschrummet. Helkaklat i vitt på väggarna och med vattenburen värme under det svarta klinkergolvet. Toppfin bastu, duschhörna samt tvättmaskin och torktumlare.
Vardagsrummet med parkettgolv och flertal fönster ger ett ljust och luftigt intryck och pryds av en stor murad öppen spis.
Efter vardagsrummet på vänster sida ligger det andra sovrummet (nr 2) på entréplan, en mindre gästtoalett samt pannrummet med pelletspannan och ackumulatortank.
Köket från Puustelli renoverades 2009. Praktiskt arbetskök med gott om förvaring och en mysig matplats. Värmegolv och den maskinella utrustningen består av spishäll (2009), inbyggnadsugn (ca 2004), diskmaskin samt kyl och frys, (mer än 10 år). I köket har det stått en vattenmantlad vedspis, som var ihopkopplad med det vattenburna systemet. Vedspisen finns kvar men behöver översyn om det är möjligt att koppla in den igen.
Från köket finns utgång till ett rymligt förråd där pelletsmataren finns och ackumulator tank som ej är inkopplad. Vidare ut åt höger finns den stora terrassen som delvis är under tak.

Övre plan nås via trappan i hallen. Det övre planet präglas av gott om förvaring i kattvindar och snedtak. Först finns ett sovrum med snedtak till vänster (nr 3) och ett ytterligare ett till höger (nr 4).
Vidare framåt ligger hallen eller som nuvarande ägare använder det, bibliotek. Platsbyggda bokhyllor och utgång till balkong med utsikt i söder. Denna del byggdes om 2011 till en rymlig takkupa. Ett äldre duschrum med kabin, handfat och wc.
Det största sovrummet (nr 5) med hel garderobsvägg och möjlighet att inreda en större kattvind till klädförvaring om så önskas.

Byggnaden har förbesiktigats, mejla gärna mäklaren för att erhålla protokoll.

Generationshuset
Denna byggnad har varit uthyrd även under vinterhalvåret och utrustat med helkaklat duschrum med wc, handfat, dusch och tvättmaskin. Kök med spis, kyl/frys och fläkt. Matplats i köket och öppet in mot ett mindre allrum. Separat sovdel och huset värms med en luftvärmepump.

TV- och internetanslutning
TV: Fiber via Telia, vilket kommer installeras under hösten 2016.
Internet: Mobilt bredband tills fiber installeras.

Uteplats
Stor terras delvis under tak med ett skyddat läge och en fin vy utöver trädgården.

Bilplats
Garage om ca 30 m² som står delvis utanför tomtgräns, bredvid finns en smörjgrop.

Möjlighet finns för närvarande att hyra eller arrendera i 20 år, båtplats i Gullviken mot Brevikssundet. Ca 300 meter från huset.

Övriga byggnader
Gäststuga om ca 25 kvm som för närvarande hyrs ut året runt. Här finns kaklat duschrum med wc, tvättmaskin och handfat. Kök med mindre matplats, allrum samt ett sovrum.

Växthus och friggebod.

Ekonomi
Pris 3 975 000 kr. Taxeringsvärdet är 2 506 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 537 000 kr. Typkod 220., värdeår 1967.

Total driftkostnad 41 591 kr/år, varav:Uppvärmning:33 691 krVatten/avlopp:1 500 krRenhållning:1 000 krSotning:1 000 krSamfällighet:4 400 krSumma:41 591 krElförbrukning 2015 var 15.131 kWh/år. Totalelkostnad, 22.701:-. Pelletskostnad 2015 var 10.990:-, det gör en total värmekostnad och elkostnad om 33.691:-. Fastighetsförsäkring tillkommer då den är individuell, nuvarande ägare har betalat 8.524:-/år. Vid överlåtelsen skall den nya fosforfällan vara installerad, har ingen prisuppgift för var det kan kosta.

Energideklaration
Energiklass F, energiprestanda 170 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2016-09-26.

Servitut, planbestämmelser m m
Servitut: Rättigheter-last: Avtalsservitut Villa; Officialservitut Va.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Villa.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Hässelmara GA:2 ändamål väg, Värmdö Hässelmara GA:4 ändamål grönområde.

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1948-03-31) Hässelmara 1:234 är undantagen från 60+40, byggrätten är max 150 m2 för huvudbyggnad, för mer info vänligen kontakta Värmdö kommun 08-570 470 00.

Övrigt
OMRÅDE
Ett naturskönt område som präglas av stora och ogenerade tomter med mycket natur och gott om sjökontakt, här omgärdas man av havet på båda sidor. En plats för många och långa skogspromenader eller ett dopp vid någon badplats. Kort promenad till goda kommunikationer med buss 433 eller 434 som tar er in till storstadens puls på ca 45 minuter. Mycket nära till Fågelbro golf och några kilometer in mot Stockholm finner ni Strömma med dess flödande puls sommartid. Ett par småbutiker, restaurang och café i en genuin skärgårdsmiljö. Varför inte ta båten och upptäck skärgården och alla dess fantastiska ställen?

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN
Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning.

BUDGIVNING
På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post.
Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt.

LÅNELÖFTE
En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Bovida Fastighetsbyrå KB

Rymlig villa med separat uthyrninghus och sjöglimt

Till salu: Hus, 7:a på 140 m², Värmdö

VÄRMDÖ

Till salu, Hus, 3 975 000 kr , 140


En rymlig villa på en underbar trädgårdstomt och en glimt mot Våmfjärden. Helrenoverat duschrum med fin bastu, fem sovrum, stort vardagsrum med öppen spis som värmer både kropp och själ. Vattenburen värme från pelletspanna. Ny fosforfälla efter 3-kammarbrunnarna håller på att installeras. Det föreligger visst underhållsbehov och fastigheten är förhandsbesiktigad. Gästhus om ca 25 kvm som har varit uthyrt året runt med kök, duschrum allrum och sovrum. Garage om ca 30 kvm och friggebod.

Typ
Fastigheten Värmdö Hässelmara 1:234. Friliggande villa - 1 ½ plan. Byggår 1950 samt tillbyggd -80-talet.

Storlek
Boarea ca 140 m², biarea ca 30 m². Areauppgifter uppskattat, ej uppmätt. Totalarea uppmätt till 195 kvm inkl gästhus. 7 rum, varav 5 sovrum.

Tomt
2 160 m² underbar trädgårds och naturtomt med sjöglimt mot Våmfjärden. Mycket fin trädgård med flertal perenna växter, fruktträd och bärbuskar.Fina planeringar och en mysig damm med fisk skapar en mindre oas vid denna grönskande tomt.

Byggnad
1 ½ plan. Byggår 1950 samt tillbyggd -80-talet.
Renoveringar: 2000
Dränering på baksida av hus
2004
Altandäck utbytt
2007
Nya fönster och dörrar
Stora sovrummet i nedre plan, golvvärme och ny tapet
Lilla sovrummet i nedre plan, golvvärme
Installerat golvvärme i hall
2009
Nytt Puustellikök samt värmegolv inlagt i kök
2011
Nytt tak, (papp, läkt samt nya betongpannor) och nya kupor i badrum samt bibliotek
Tvättstuga med bastu med start 2006, helt färdigställt 2014. Betonggolv med vattenslingor
2012
Nytt tak över altan
2014
Tak samt ny tapet i vardagsrum
2014-2015
Gäststuga totalrenoverad med ny isolering, ny panel, målning, nytt badrum och kök
2016
Installation av fosforfälla och tätmarksbädd.

Byggnadssätt
Grund: Krypgrund och platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Liggande träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Utv plåtarbeten: Plastbelagd plåt. Hängrännor: Plastbelagd plåt. Fönster: 3-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Murstock: Murad skorsten.
Övrigt: Fastigheten är förbesiktigad, mejla mäklaren för att erhålla protokoll.

Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Pelletspanna med elpatron samt eldstad.

Planlösning
Välkommen till denna charmiga villa. Vid entrén finns ett skyddande skärmtak innan man kliver in i den rymliga hallen. Gott om plats för att hänga av sig kläder mysigt med fönster ut mot trädgården. Här finns trappan upp till övre plan.
Vidare in på entréplan så finns först till vänster ett sovrum (nr 1 på bilder) och bredvid ligger det renoverade duschrummet. Helkaklat i vitt på väggarna och med vattenburen värme under det svarta klinkergolvet. Toppfin bastu, duschhörna samt tvättmaskin och torktumlare.
Vardagsrummet med parkettgolv och flertal fönster ger ett ljust och luftigt intryck och pryds av en stor murad öppen spis.
Efter vardagsrummet på vänster sida ligger det andra sovrummet (nr 2) på entréplan, en mindre gästtoalett samt pannrummet med pelletspannan och ackumulatortank.
Köket från Puustelli renoverades 2009. Praktiskt arbetskök med gott om förvaring och en mysig matplats. Värmegolv och den maskinella utrustningen består av spishäll (2009), inbyggnadsugn (ca 2004), diskmaskin samt kyl och frys, (mer än 10 år). I köket har det stått en vattenmantlad vedspis, som var ihopkopplad med det vattenburna systemet. Vedspisen finns kvar men behöver översyn om det är möjligt att koppla in den igen.
Från köket finns utgång till ett rymligt förråd där pelletsmataren finns och ackumulator tank som ej är inkopplad. Vidare ut åt höger finns den stora terrassen som delvis är under tak.

Övre plan nås via trappan i hallen. Det övre planet präglas av gott om förvaring i kattvindar och snedtak. Först finns ett sovrum med snedtak till vänster (nr 3) och ett ytterligare ett till höger (nr 4).
Vidare framåt ligger hallen eller som nuvarande ägare använder det, bibliotek. Platsbyggda bokhyllor och utgång till balkong med utsikt i söder. Denna del byggdes om 2011 till en rymlig takkupa. Ett äldre duschrum med kabin, handfat och wc.
Det största sovrummet (nr 5) med hel garderobsvägg och möjlighet att inreda en större kattvind till klädförvaring om så önskas.

Byggnaden har förbesiktigats, mejla gärna mäklaren för att erhålla protokoll.

Generationshuset
Denna byggnad har varit uthyrd även under vinterhalvåret och utrustat med helkaklat duschrum med wc, handfat, dusch och tvättmaskin. Kök med spis, kyl/frys och fläkt. Matplats i köket och öppet in mot ett mindre allrum. Separat sovdel och huset värms med en luftvärmepump.

TV- och internetanslutning
TV: Fiber via Telia, vilket kommer installeras under hösten 2016.
Internet: Mobilt bredband tills fiber installeras.

Uteplats
Stor terras delvis under tak med ett skyddat läge och en fin vy utöver trädgården.

Bilplats
Garage om ca 30 m² som står delvis utanför tomtgräns, bredvid finns en smörjgrop.

Möjlighet finns för närvarande att hyra eller arrendera i 20 år, båtplats i Gullviken mot Brevikssundet. Ca 300 meter från huset.

Övriga byggnader
Gäststuga om ca 25 kvm som för närvarande hyrs ut året runt. Här finns kaklat duschrum med wc, tvättmaskin och handfat. Kök med mindre matplats, allrum samt ett sovrum.

Växthus och friggebod.

Ekonomi
Pris 3 975 000 kr. Taxeringsvärdet är 2 506 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 537 000 kr. Typkod 220., värdeår 1967.

Total driftkostnad 41 591 kr/år, varav:Uppvärmning:33 691 krVatten/avlopp:1 500 krRenhållning:1 000 krSotning:1 000 krSamfällighet:4 400 krSumma:41 591 krElförbrukning 2015 var 15.131 kWh/år. Totalelkostnad, 22.701:-. Pelletskostnad 2015 var 10.990:-, det gör en total värmekostnad och elkostnad om 33.691:-. Fastighetsförsäkring tillkommer då den är individuell, nuvarande ägare har betalat 8.524:-/år. Vid överlåtelsen skall den nya fosforfällan vara installerad, har ingen prisuppgift för var det kan kosta.

Energideklaration
Energiklass F, energiprestanda 170 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2016-09-26.

Servitut, planbestämmelser m m
Servitut: Rättigheter-last: Avtalsservitut Villa; Officialservitut Va.

Inskrivna servitut/Övr gravationer: Avtalsservitut Villa.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Hässelmara GA:2 ändamål väg, Värmdö Hässelmara GA:4 ändamål grönområde.

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1948-03-31) Hässelmara 1:234 är undantagen från 60+40, byggrätten är max 150 m2 för huvudbyggnad, för mer info vänligen kontakta Värmdö kommun 08-570 470 00.

Övrigt
OMRÅDE
Ett naturskönt område som präglas av stora och ogenerade tomter med mycket natur och gott om sjökontakt, här omgärdas man av havet på båda sidor. En plats för många och långa skogspromenader eller ett dopp vid någon badplats. Kort promenad till goda kommunikationer med buss 433 eller 434 som tar er in till storstadens puls på ca 45 minuter. Mycket nära till Fågelbro golf och några kilometer in mot Stockholm finner ni Strömma med dess flödande puls sommartid. Ett par småbutiker, restaurang och café i en genuin skärgårdsmiljö. Varför inte ta båten och upptäck skärgården och alla dess fantastiska ställen?

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN
Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning.

BUDGIVNING
På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post.
Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt.

LÅNELÖFTE
En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Bovida Fastighetsbyrå KB

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Värmdö

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg