1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Skåne län
  4. Tomelilla
  5. A1846943
 
KARTA
Fantastisk poolvilla på lantligt läge med närhet till Tomelilla centrum

Till salu: Hus, 5:a på 120 m², Tomelilla


Vackert renoverad villa med lyxigt poolhus, insynsskyddad och inhägnad trädgård, stort trädäck, charmig innergård och nyrenoverat gästhus. Öppen planlösning mellan kök med matplats och vardagsrum blir husets hjärta där tid gärna spenderas med familjen. Garage som värms upp med luft/luftvärmepump, förrådshus för bland annat cyklar, samt stor innergård med plats för bilarna.

Bo på landet med bara 5 minuters bilfärd till centrum med all service. Bättre än såhär kan det inte bli!

Välkomna på visning av denna fantastiska bostad!
Planlösning
Entré Från innergården stiger vi in i en mindre hall med stengolv och jusa väggar. Härifrån når vi vardagsrummet via spegeldörr.
Vardagsrum Vardagsrummet med öppen planlösning mot köket ger stora sociala ytor med plats för både matgrupp och soffa. Vita nymålade väggar och tak samt nylagt golv.
Kök Nymålade vita ekluckor och kakel ovanför arbetsbänkarna i granit. Köksön ger naturlig matplats framför fönstret samt extra förvaring. Spotlight i taket med ledlampor ger bra arbetsbelysning. Utrustningen består av spis med glashäll, köksfläkt, hel kyl samt diskmaskin - allt i borstat stål (2009). Från köket når vi matsal/sovrummet och sovrummet på nedre plan.
Sovrum/Matsal Exklusivt skeppsgolv och nygipsade vita väggar med infällda spotlights i taket. Stora fönster i vinkel och altandörr mot det stora trädäcket. Bestäm själv vad du är i behov av för rum, är det sovrum matsal eller kanske ett lekrum?
Sovrum Sovrummet når vi från köket via en liten gång. Här har vi hel garderobsvägg med skjutdörrar samt plats för dubbeldäng.
Hall Via den lilla gången från köket når vi ytterligare en hall med utgång till innergården. Från hallen når vi badrummet och tvättstugan. Klinkergolv med golvvärme och nymålade väggar.
Badrum Helkaklat badrum med inredning i ek, wc, vask, duschhörna, handdukstork och PAX-fläkt.
Tvättstuga Generöst tilltagen tvättstuga med klinkergolv, förvaring, arbetsbänk med grovvask och tvättmaskin. Här finner vi även värmepannan som värmer hela huset via det vattenburna systemet. Via dörr ut till trädgården når vi ett trädäck för att avnjuta morgonkaffet i morgonsolen.
Övre plan Från vardagsrummet går den vitmålade öppna trappan som tar oss upp till en mindre hall med kontorshörna på övre plan.
Sovrum Direkt till höger ligger ett gavelsovrum som lämpar sig bra som barnrum med plats för två sängar.
Sovrum Ovanvåningens stora sovrum är öppet med underhållsfria kupor i komposit på båda håll med fönster från 2016. Vitmålad träpanel i taket och härlig nylagd heltäckningsmatta på golvet. Innanför sovrummet finns vinden som ger bra förvaringsmöjligheter.
Övriga byggnader
Poolhus
Stilfullt poolhus från 2012 med vackert formad pool med belysning. I huset finns det plats för både mat- och sittgrupp. Fönster åt två håll, putsade väggar, öppningsbara glaspartier mot trädäcket. Isolerat enligt de regler som gäller för badhus. Lyxigt med luftvärmepump samt 2 separata pumpar för uppvärmning av poolen. Praktiskt golv i thermowood.

Gästhus
På innergåden ligger det charmiga nyrenoverade (2016) gästhuset. Ny isolerat trägolv ger mysig känsla. Här får man med enkelhet plats för både säng och mindre soffa. Avhägningsmöjlighet i garderob. Här finns också en luft/luftvärmepump. I anslutning till gästhuset finns även ett förrådsrum.

Garage
Två garage varav det ena med luft/luftvärmepump som gör det möjligt att arbeta i varmt klimat även de kalla månaderna. Via portar är det möjligt att köra in bilen. I det andra garaget är det bara fantasin som sätter gränser. Varför inte göra ett stort badrum med glaspartier ut mot innergården, ett extra rum för ungdomarna eller möjligtvis en ateljé?

Förråd
Förråd för bland annat cyklar i anslutning till innergården. Skönt att få cyklarna under tak utan att behöva köra in dem i garaget.

Övrigt
På det stora trädäcket i thermowood mellan uterummet och poolhuset finns det plats för både matgrupp och sittgrupp. Staket mot infarten och intill sandlåda för barnen.
Den inhägnade trädgården är ett paradis för barn och hundar. Här kan de leka och busa fritt! Häck åt ett håll, träplank med belysning åt ett annat och vecker mur med belysning åt ett håll. Belysningen är försedd med skymningsrelä.
I ena delen av innergården, med mur med stallfönster, finns parkeringplats för 3-4 bilar. Här finns också en sittplats mot huset framsida med sol större delen av dagen. Hela innergården är belagd med singel.
Renoveringar
Tidigare ägare: 2007 Ombyggnad kök - inredning (maskiner utbytta senare) 2009 Sovrum nedanvåning - väggar, golv, garderob med skjutdörrar (Elfa) 2009 Fönster, dörrar och portar bytta i hela huset 2011 Ny tvättstuga 2012 Nytt poolhus 2013 Nytt golv i poolhus samt trädäck (thermowood) Nuvarande ägare: 2014-2016 Målat tak och väggar i vardagsrum Nytt golv i vardagsrum och kök Målat köksluckorna Gipsat och målat uterummet Nya fönster i uterummet -15 Renoverat kupor i kompisit med nya fönster Väggar gipsade och målade på ovanvåning Ny dörr till barnrum uppe Hall vid badrum målad Ny luft/vattenvärmepanna insatt
Friskrivning
Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.
Allmänt
Uppgifterna i fastighetsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen uppmanas att noga undersöka fastigheten och byggnadens skick. Mäklarkontoret kan komma att erhålla en ersättning om maximalt 1 000 kr per tecknad IKANO doldafelförsäkring.
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är fn. 1,5 % av köpeskillingen (är taxeringsvärdet högre används det istället) samt en avgift på fn. 825 kronor som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som är fn. 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på fn. 375 kr.
Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.
Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.
Budgivning
Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra ett bud synligt. Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.
Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.
Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.
Energideklaration
Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.
Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år.

Området: Österlen

I sydöstra Skåne finner du vackra Österlen. Ett fantastiskt kulturlandskap med milslånga ständer från Haväng i norr till Ales stenar i söder längs ett pärlband av pittoreska fiskelägen och där mitt emellan Simrishamn. Från äppellundarna kring Kivik genom böljande öppna landskap till de dramatiska Hammars Backar färdas du längs den fantastiska kusten. Österlen är också känt för sina fantastiska sandstränder och inget kunde vara mer sant. Med stränder som bland annat Haväng, Borrby Strand, Mälarhusen och Sandhammaren finns inget ytterligare att bevisa.
På sommaren sjuder det av loppsaktiviteter - överallt finns mer eller mindre fasta loppisar för den intresserade. Österlen erbjuder också restaurangen och kaféer i alla smakinriktningar och på de mest varierade platser - vid havet - i skogen - på fiskeläget - vid vägs ände mm. Upplevelser och utflyktsmål finns den en lång, lång lista över; Kronovalls Vinslott, Tosselilla Sommarland, Brösarps Backar, Ångtåget mellan Brösarp och St Olof, Glimmingehus, Kåseberga Fiskeläge, Kiviks marknad, Gyllebosjön, Stenshuvud, Hasse & Tage muséet, Bo Ohlsson i Tomelilla, Olof Viktors café och bageri mm.
Slutligen ett litet citat från Linné: ”Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige”.

Grundfakta

Antal rum
5 rum och kök

Varav sovrum
3 - 4

Tomtarea
1 633 Kvm

Boarea
120 Kvm

Biarea
35 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp
1 ½ plan

Byggnadsår
1930

Byggnadsår kommentar
Tillbyggnadsår 1982

Fasad
Målat tegel /trä

Tak
Plåt

Stomme
Lersten och tegel, trä

Bjälklag
Trä

Grundläggn
Torpargrund och gjuten platta

Grundmur
Betong, gråsten

Fönster
2-glas och 3-glas

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten. Enskilt avlopp.
Ny filterbädd 2014, delas med granne. Grävd brunn.

Uppvärmning
Luft/vatten värmepump och luft/luft värmepump.

Ventilation och kyla
Självdrag

Taxeringsvärde

Byggnad
563 000

Tomt
168 000

Totalt
731 000

År
2015

Kod
220

Driftkostnad

Värme
30 000 kr/år

Vatten/Avlopp
3 000 kr/år

Renhållning
2 889 kr/år

Försäkring
4 671 kr/år

Total driftkostnadDriftkommentar
40 560 kr/år I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel. Pool och pool-rum har senaste året används ovanligt mycket även vintertid därav den högre uppvärmningskostnaden.

Fantastisk poolvilla på lantligt läge med närhet till Tomelilla centrum

Till salu: Hus, 5:a på 120 m², Tomelilla

TOMELILLA

Till salu, Hus, 2 195 000 kr , 120


Vackert renoverad villa med lyxigt poolhus, insynsskyddad och inhägnad trädgård, stort trädäck, charmig innergård och nyrenoverat gästhus. Öppen planlösning mellan kök med matplats och vardagsrum blir husets hjärta där tid gärna spenderas med familjen. Garage som värms upp med luft/luftvärmepump, förrådshus för bland annat cyklar, samt stor innergård med plats för bilarna.

Bo på landet med bara 5 minuters bilfärd till centrum med all service. Bättre än såhär kan det inte bli!

Välkomna på visning av denna fantastiska bostad!
Planlösning
Entré Från innergården stiger vi in i en mindre hall med stengolv och jusa väggar. Härifrån når vi vardagsrummet via spegeldörr.
Vardagsrum Vardagsrummet med öppen planlösning mot köket ger stora sociala ytor med plats för både matgrupp och soffa. Vita nymålade väggar och tak samt nylagt golv.
Kök Nymålade vita ekluckor och kakel ovanför arbetsbänkarna i granit. Köksön ger naturlig matplats framför fönstret samt extra förvaring. Spotlight i taket med ledlampor ger bra arbetsbelysning. Utrustningen består av spis med glashäll, köksfläkt, hel kyl samt diskmaskin - allt i borstat stål (2009). Från köket når vi matsal/sovrummet och sovrummet på nedre plan.
Sovrum/Matsal Exklusivt skeppsgolv och nygipsade vita väggar med infällda spotlights i taket. Stora fönster i vinkel och altandörr mot det stora trädäcket. Bestäm själv vad du är i behov av för rum, är det sovrum matsal eller kanske ett lekrum?
Sovrum Sovrummet når vi från köket via en liten gång. Här har vi hel garderobsvägg med skjutdörrar samt plats för dubbeldäng.
Hall Via den lilla gången från köket når vi ytterligare en hall med utgång till innergården. Från hallen når vi badrummet och tvättstugan. Klinkergolv med golvvärme och nymålade väggar.
Badrum Helkaklat badrum med inredning i ek, wc, vask, duschhörna, handdukstork och PAX-fläkt.
Tvättstuga Generöst tilltagen tvättstuga med klinkergolv, förvaring, arbetsbänk med grovvask och tvättmaskin. Här finner vi även värmepannan som värmer hela huset via det vattenburna systemet. Via dörr ut till trädgården når vi ett trädäck för att avnjuta morgonkaffet i morgonsolen.
Övre plan Från vardagsrummet går den vitmålade öppna trappan som tar oss upp till en mindre hall med kontorshörna på övre plan.
Sovrum Direkt till höger ligger ett gavelsovrum som lämpar sig bra som barnrum med plats för två sängar.
Sovrum Ovanvåningens stora sovrum är öppet med underhållsfria kupor i komposit på båda håll med fönster från 2016. Vitmålad träpanel i taket och härlig nylagd heltäckningsmatta på golvet. Innanför sovrummet finns vinden som ger bra förvaringsmöjligheter.
Övriga byggnader
Poolhus
Stilfullt poolhus från 2012 med vackert formad pool med belysning. I huset finns det plats för både mat- och sittgrupp. Fönster åt två håll, putsade väggar, öppningsbara glaspartier mot trädäcket. Isolerat enligt de regler som gäller för badhus. Lyxigt med luftvärmepump samt 2 separata pumpar för uppvärmning av poolen. Praktiskt golv i thermowood.

Gästhus
På innergåden ligger det charmiga nyrenoverade (2016) gästhuset. Ny isolerat trägolv ger mysig känsla. Här får man med enkelhet plats för både säng och mindre soffa. Avhägningsmöjlighet i garderob. Här finns också en luft/luftvärmepump. I anslutning till gästhuset finns även ett förrådsrum.

Garage
Två garage varav det ena med luft/luftvärmepump som gör det möjligt att arbeta i varmt klimat även de kalla månaderna. Via portar är det möjligt att köra in bilen. I det andra garaget är det bara fantasin som sätter gränser. Varför inte göra ett stort badrum med glaspartier ut mot innergården, ett extra rum för ungdomarna eller möjligtvis en ateljé?

Förråd
Förråd för bland annat cyklar i anslutning till innergården. Skönt att få cyklarna under tak utan att behöva köra in dem i garaget.

Övrigt
På det stora trädäcket i thermowood mellan uterummet och poolhuset finns det plats för både matgrupp och sittgrupp. Staket mot infarten och intill sandlåda för barnen.
Den inhägnade trädgården är ett paradis för barn och hundar. Här kan de leka och busa fritt! Häck åt ett håll, träplank med belysning åt ett annat och vecker mur med belysning åt ett håll. Belysningen är försedd med skymningsrelä.
I ena delen av innergården, med mur med stallfönster, finns parkeringplats för 3-4 bilar. Här finns också en sittplats mot huset framsida med sol större delen av dagen. Hela innergården är belagd med singel.
Renoveringar
Tidigare ägare: 2007 Ombyggnad kök - inredning (maskiner utbytta senare) 2009 Sovrum nedanvåning - väggar, golv, garderob med skjutdörrar (Elfa) 2009 Fönster, dörrar och portar bytta i hela huset 2011 Ny tvättstuga 2012 Nytt poolhus 2013 Nytt golv i poolhus samt trädäck (thermowood) Nuvarande ägare: 2014-2016 Målat tak och väggar i vardagsrum Nytt golv i vardagsrum och kök Målat köksluckorna Gipsat och målat uterummet Nya fönster i uterummet -15 Renoverat kupor i kompisit med nya fönster Väggar gipsade och målade på ovanvåning Ny dörr till barnrum uppe Hall vid badrum målad Ny luft/vattenvärmepanna insatt
Friskrivning
Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.
Allmänt
Uppgifterna i fastighetsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen uppmanas att noga undersöka fastigheten och byggnadens skick. Mäklarkontoret kan komma att erhålla en ersättning om maximalt 1 000 kr per tecknad IKANO doldafelförsäkring.
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är fn. 1,5 % av köpeskillingen (är taxeringsvärdet högre används det istället) samt en avgift på fn. 825 kronor som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som är fn. 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på fn. 375 kr.
Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.
Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.
Budgivning
Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra ett bud synligt. Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.
Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.
Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.
Energideklaration
Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.
Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år.

Området: Österlen

I sydöstra Skåne finner du vackra Österlen. Ett fantastiskt kulturlandskap med milslånga ständer från Haväng i norr till Ales stenar i söder längs ett pärlband av pittoreska fiskelägen och där mitt emellan Simrishamn. Från äppellundarna kring Kivik genom böljande öppna landskap till de dramatiska Hammars Backar färdas du längs den fantastiska kusten. Österlen är också känt för sina fantastiska sandstränder och inget kunde vara mer sant. Med stränder som bland annat Haväng, Borrby Strand, Mälarhusen och Sandhammaren finns inget ytterligare att bevisa.
På sommaren sjuder det av loppsaktiviteter - överallt finns mer eller mindre fasta loppisar för den intresserade. Österlen erbjuder också restaurangen och kaféer i alla smakinriktningar och på de mest varierade platser - vid havet - i skogen - på fiskeläget - vid vägs ände mm. Upplevelser och utflyktsmål finns den en lång, lång lista över; Kronovalls Vinslott, Tosselilla Sommarland, Brösarps Backar, Ångtåget mellan Brösarp och St Olof, Glimmingehus, Kåseberga Fiskeläge, Kiviks marknad, Gyllebosjön, Stenshuvud, Hasse & Tage muséet, Bo Ohlsson i Tomelilla, Olof Viktors café och bageri mm.
Slutligen ett litet citat från Linné: ”Alltså kan ett land av så förträffligt klimat ej annat än vara det härligaste; ja det liknar så mycket Tyskland och Danmark, att man kunde säga, det havet liksom med våld skurit Skåne ifrån de södre länder och lagt det till Sverige”.

Grundfakta

Antal rum
5 rum och kök

Varav sovrum
3 - 4

Tomtarea
1 633 Kvm

Boarea
120 Kvm

Biarea
35 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp
1 ½ plan

Byggnadsår
1930

Byggnadsår kommentar
Tillbyggnadsår 1982

Fasad
Målat tegel /trä

Tak
Plåt

Stomme
Lersten och tegel, trä

Bjälklag
Trä

Grundläggn
Torpargrund och gjuten platta

Grundmur
Betong, gråsten

Fönster
2-glas och 3-glas

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten. Enskilt avlopp.
Ny filterbädd 2014, delas med granne. Grävd brunn.

Uppvärmning
Luft/vatten värmepump och luft/luft värmepump.

Ventilation och kyla
Självdrag

Taxeringsvärde

Byggnad
563 000

Tomt
168 000

Totalt
731 000

År
2015

Kod
220

Driftkostnad

Värme
30 000 kr/år

Vatten/Avlopp
3 000 kr/år

Renhållning
2 889 kr/år

Försäkring
4 671 kr/år

Total driftkostnadDriftkommentar
40 560 kr/år I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel. Pool och pool-rum har senaste året används ovanligt mycket även vintertid därav den högre uppvärmningskostnaden.

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Tomelilla

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg