1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Skåne län
  4. Tomelilla
  5. A1846942
 
KARTA
Villa med stora möjligheter i centrala Tomelilla

Till salu: Hus, 6:a på 155 m², Tomelilla


Denna robusta villa har potential att nyttjas för många olika verksamheter, som bostad tillsammans med en verksamhet eller som enbart bostad. En annan möjlighet är kanske att göra om huset till två lägenheter? Det centrala läget ger fantastiska möjligheter för Dig som vill bedriva någon typ av verksamhet. Sedan 1999 har fastigheten nyttjats som läkarmottagning, före var det bostad. I samband med denna förändring genomfördes en omfattande renovering av fastigheten vilket ger en genomgående fräsch fastighet i gott skick. Merparten av fönsterna är utbytta, taket är omlagt 2004 och mekanisk ventilation med återvinning är installerad. I en friliggande byggnad finns ett mindre garage samt förråd, dessutom är det en härlig tomt. Välkommen till en synnerligen unik fastighet!
Planbeskrivning
Hall/EntréFrån gatan kliver vi in i en mysig hall som vittnar om husets historia. Ett unikt och charmigt golv, gamla spegeldörrar samt stora vackra pardörrar mot nästa rum. Från hallen når vi också en toalett samt en klädkammare/förråd.
ToalettGästtoalett med våtrumsmatta på golv och vägg, utrustningen består av wc och handfat.
Rum 1 / VäntrumFrån hallen kliver vi in i detta vinkelrum som under verksamhetstiden nyttjats som väntrum. Här möts man också av luckan till receptionen - välplanerat för verksamhet. Plastmatta på golvet och vävtapet på väggarna.
Rum 2 / ReceptionDetta rum är i motsatt vinkel i relation till rum 1/väntrum. Vill man nyttja huset som bostad kanske man slår ihop dessa två rum och skapar ett stort vardagsrum? Plastmatta på golvet och vävtapet på väggarna. Utrustat med handfat samt receptionslucka.
Rum 3Det största av de tre rummen på entréplan. Ett möjligt sovrum vid nyttjande som bostad eller ett lämpligt behandlingsrum vid verksamhet. Plastmatta på golvet och vävtapet i grön ton på väggarna. Utrustat med handfat samt fasta skåp på en vägg.
Rum 4Ett långsmalt rum - kanske ett kontor, behandlingsrum eller stor klädkammare? Plastmatta på golvet och vävtapet i blå ton på väggarna. Utrustat med handfat.
Rum 5Ett mindre, ganska kvadratiskt rum. Även detta är ett bra kontor eller behandlingsrum, vill man nyttja huset som bostad kanske man slår ihop detta rum med rum 6 och får ett stort kök med matplats!? Plastmatta på golvet och vävtapet i grön ton på väggarna. Utrustat med handfat.
Rum 6Väl tilltaget rum utrustat med flertalet fasta skåp, vask och en liten kyl med frysfack. Bra bänkytor. Vid nyttjande som bostad är detta rum sannolikt ett lämpligt kök. Vid verksamhet blir det istället navet för personalen!
ToalettFrån rum 6 når vi handikappstoaletten som är utrustad med wc och handfat. Våtrumsmatta på golv och vägg.
HallFrån husets trädgårdssida kliver vi in i denna hall vilket gör den exemplarisk som personalentré. Då det på trädgårdssidan finns en handikappsramp nyttjas den även vid sådana tillfällen. Från hallen når vi övre plan samt rum 6 och såklart trädgården. Plastmatta på golvet.
Övre planPå övre plan finner vi idag ett allrum, badrum, kök, ett sovrum samt 3 vindsutrymmen.
AllrumVi kliver upp i ett stort allrum med laminatgolv och tapet. Ljusinsläpp från ett stort takfönster. Ett ypperligt vardagsrum med gott om plats att umgås.
BadrumAvlångt badrum med våtrumsmatta på golv och vägg. Utrustningen består av wc, handfat och dusch.
Vindsutrymme 1Här finner vi centralen för ventilationsanläggningen.
KökTrivsamt litet kök som idag är utrustat med en trinette med vask, två köksplattor och en liten kyl med frysfack. Laminatgolv och tapet. Från köket nås ett av de resterande två vindsutrymmena.
SovrumEtt stort trivsamt gavelsovrum, beläget mellan de två vindsutrymmena.
Vindsutrymme 2 och 3Dessa utrymmen nås vardera från köket och allrummet. Det är mycket snedtak men de utgör trots detta mycket goda förråd. Det kan även finnas stor potential i att öppna upp mot sovrummet för att göra detta rum ännu större - eller kanske skapa två sovrum istället?
ÖvrigtPå den rejäla och insynsskyddade tomten finner vi även ett äldre garage med förråd. Tomten erbjuder möjligheter för såväl en klassisk trädgårdstomt som utrymme för parkering. En liten källare finns - här finner vi elpannan och varmvattenberedaren.
Obs! Vid nyttjande för verksamhet krävs bygglov från kommunen.
Renovering och underhåll
Under 1998 genomgick fastigheten en förändring från bostad till syftet att bedriva läkarmottagning på nedre plan med personalutrymmen på övre plan. I samband med denna förändring genomfördes en omfattande renovering då bland annat husets alla rum, badrum och toaletter renoverades. Planlösningen förändrades på nedre plan, se originalritning för ursprungliga planlösningen. Nedre plan har bland annat extra ljudisolerade väggar samt breda och låsbara innerdörrar. Huset har också ett mekaniskt ventilationssystem med återvinning som installerades 1999, detta ger såväl ett bättre inomhusklimat som sänkta driftskostnader. Merparten av alla VA- och elstammar är utbytta. Alla fönster förutom de på gatusidan är utbytta till 3-glas och taket lades om 2004 - tillsammans med den vackra och gedigna tegelfasaden ger detta en lättskött utsida.
Detta är verkligen ett hus där enbart fantasin sätter gränser - verksamhetsområdena är många samtidigt som potentialen som enbart bostad är stor!
Friskrivning
Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.
Allmänt
Uppgifterna i fastighetsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen uppmanas att noga undersöka fastigheten och byggnadens skick.
Bostad Idá Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 240-640 kronor exkl. moms för annons som publiceras.
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är fn. 1,5 % av köpeskillingen (är taxeringsvärdet högre används istället detta) samt en avgift på fn. 825 kronor som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som är fn. 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på fn. 375 kr.
Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.
Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.
Budgivning
Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra ett bud synligt. Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.
Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.
Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.
Energideklaration
Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.
Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år.

Grundfakta

Antal rum
6 rum och kök

Varav sovrum
1 - 4

Tomtarea
724 Kvm

Boarea
155 Kvm

Biarea
30 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp
1 ½ plan med liten källare

Byggnadsår
1912

Fasad
Tegel

Tak
Plåt

Plåtarb
Målad plåt

Stomme
Tegel

Bjälklag
Trä

Grundläggn
Torpargrund och liten källare

Murstock
Ej i bruk

Fönster
3-glas, 2-glas

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp

Uppvärmning
Elpanna (vattenburet system) samt värmeväxlare

Ventilation och kyla
Mekanisk, luftbehandlingsanläggningen är utförd som till- och frånluftsanläggning med värmeåtervinning typ plattvärmeväxlare. För tillsatsvärme är elbatteri på 6,0 kW installerat

TV / Data
ADSL

Taxeringsvärde

Byggnad
605 000

Tomt
219 000

Totalt
824 000

År
2015

Kod
220

Driftkostnad

Värme
35 695 kr/år

Vatten/Avlopp
3 394 kr/år

Renhållning
1 521 kr/år

Total driftkostnadDriftkommentar
40 610 kr/år I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel. Kostnad för försäkring tillkommer men redovisas ej här då fastigheten nu nyttjats för en specifik verksamhet.

Villa med stora möjligheter i centrala Tomelilla

Till salu: Hus, 6:a på 155 m², Tomelilla

TOMELILLA

Till salu, Hus, 1 500 000 kr , 155


Denna robusta villa har potential att nyttjas för många olika verksamheter, som bostad tillsammans med en verksamhet eller som enbart bostad. En annan möjlighet är kanske att göra om huset till två lägenheter? Det centrala läget ger fantastiska möjligheter för Dig som vill bedriva någon typ av verksamhet. Sedan 1999 har fastigheten nyttjats som läkarmottagning, före var det bostad. I samband med denna förändring genomfördes en omfattande renovering av fastigheten vilket ger en genomgående fräsch fastighet i gott skick. Merparten av fönsterna är utbytta, taket är omlagt 2004 och mekanisk ventilation med återvinning är installerad. I en friliggande byggnad finns ett mindre garage samt förråd, dessutom är det en härlig tomt. Välkommen till en synnerligen unik fastighet!
Planbeskrivning
Hall/EntréFrån gatan kliver vi in i en mysig hall som vittnar om husets historia. Ett unikt och charmigt golv, gamla spegeldörrar samt stora vackra pardörrar mot nästa rum. Från hallen når vi också en toalett samt en klädkammare/förråd.
ToalettGästtoalett med våtrumsmatta på golv och vägg, utrustningen består av wc och handfat.
Rum 1 / VäntrumFrån hallen kliver vi in i detta vinkelrum som under verksamhetstiden nyttjats som väntrum. Här möts man också av luckan till receptionen - välplanerat för verksamhet. Plastmatta på golvet och vävtapet på väggarna.
Rum 2 / ReceptionDetta rum är i motsatt vinkel i relation till rum 1/väntrum. Vill man nyttja huset som bostad kanske man slår ihop dessa två rum och skapar ett stort vardagsrum? Plastmatta på golvet och vävtapet på väggarna. Utrustat med handfat samt receptionslucka.
Rum 3Det största av de tre rummen på entréplan. Ett möjligt sovrum vid nyttjande som bostad eller ett lämpligt behandlingsrum vid verksamhet. Plastmatta på golvet och vävtapet i grön ton på väggarna. Utrustat med handfat samt fasta skåp på en vägg.
Rum 4Ett långsmalt rum - kanske ett kontor, behandlingsrum eller stor klädkammare? Plastmatta på golvet och vävtapet i blå ton på väggarna. Utrustat med handfat.
Rum 5Ett mindre, ganska kvadratiskt rum. Även detta är ett bra kontor eller behandlingsrum, vill man nyttja huset som bostad kanske man slår ihop detta rum med rum 6 och får ett stort kök med matplats!? Plastmatta på golvet och vävtapet i grön ton på väggarna. Utrustat med handfat.
Rum 6Väl tilltaget rum utrustat med flertalet fasta skåp, vask och en liten kyl med frysfack. Bra bänkytor. Vid nyttjande som bostad är detta rum sannolikt ett lämpligt kök. Vid verksamhet blir det istället navet för personalen!
ToalettFrån rum 6 når vi handikappstoaletten som är utrustad med wc och handfat. Våtrumsmatta på golv och vägg.
HallFrån husets trädgårdssida kliver vi in i denna hall vilket gör den exemplarisk som personalentré. Då det på trädgårdssidan finns en handikappsramp nyttjas den även vid sådana tillfällen. Från hallen når vi övre plan samt rum 6 och såklart trädgården. Plastmatta på golvet.
Övre planPå övre plan finner vi idag ett allrum, badrum, kök, ett sovrum samt 3 vindsutrymmen.
AllrumVi kliver upp i ett stort allrum med laminatgolv och tapet. Ljusinsläpp från ett stort takfönster. Ett ypperligt vardagsrum med gott om plats att umgås.
BadrumAvlångt badrum med våtrumsmatta på golv och vägg. Utrustningen består av wc, handfat och dusch.
Vindsutrymme 1Här finner vi centralen för ventilationsanläggningen.
KökTrivsamt litet kök som idag är utrustat med en trinette med vask, två köksplattor och en liten kyl med frysfack. Laminatgolv och tapet. Från köket nås ett av de resterande två vindsutrymmena.
SovrumEtt stort trivsamt gavelsovrum, beläget mellan de två vindsutrymmena.
Vindsutrymme 2 och 3Dessa utrymmen nås vardera från köket och allrummet. Det är mycket snedtak men de utgör trots detta mycket goda förråd. Det kan även finnas stor potential i att öppna upp mot sovrummet för att göra detta rum ännu större - eller kanske skapa två sovrum istället?
ÖvrigtPå den rejäla och insynsskyddade tomten finner vi även ett äldre garage med förråd. Tomten erbjuder möjligheter för såväl en klassisk trädgårdstomt som utrymme för parkering. En liten källare finns - här finner vi elpannan och varmvattenberedaren.
Obs! Vid nyttjande för verksamhet krävs bygglov från kommunen.
Renovering och underhåll
Under 1998 genomgick fastigheten en förändring från bostad till syftet att bedriva läkarmottagning på nedre plan med personalutrymmen på övre plan. I samband med denna förändring genomfördes en omfattande renovering då bland annat husets alla rum, badrum och toaletter renoverades. Planlösningen förändrades på nedre plan, se originalritning för ursprungliga planlösningen. Nedre plan har bland annat extra ljudisolerade väggar samt breda och låsbara innerdörrar. Huset har också ett mekaniskt ventilationssystem med återvinning som installerades 1999, detta ger såväl ett bättre inomhusklimat som sänkta driftskostnader. Merparten av alla VA- och elstammar är utbytta. Alla fönster förutom de på gatusidan är utbytta till 3-glas och taket lades om 2004 - tillsammans med den vackra och gedigna tegelfasaden ger detta en lättskött utsida.
Detta är verkligen ett hus där enbart fantasin sätter gränser - verksamhetsområdena är många samtidigt som potentialen som enbart bostad är stor!
Friskrivning
Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.
Allmänt
Uppgifterna i fastighetsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen uppmanas att noga undersöka fastigheten och byggnadens skick.
Bostad Idá Fastighetsförmedling uppbär vid förmedling av annonserbjudande från Hemnet Service HNS en ersättning om 240-640 kronor exkl. moms för annons som publiceras.
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är fn. 1,5 % av köpeskillingen (är taxeringsvärdet högre används istället detta) samt en avgift på fn. 825 kronor som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som är fn. 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på fn. 375 kr.
Behöver du hjälp att beräkna boendekostnaden erbjuder ansvarig mäklare att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.
Vänligen respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.
Budgivning
Vi tillämpar i de flesta fall öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som lagts. Det är endast säljaren som kan välja att inte göra ett bud synligt. Alla som lägger bud accepterar att fastighetsmäklaren senare lämnar ut information om lagda bud samt budgivarens namn och telefonnummer till den som köper bostaden.
Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att han/hon avgör till vem‚ när och till vilket pris som försäljningen ska ske.
Om det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet är signerat är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra budet till säljaren.
Energideklaration
Energideklarationen beskriver en byggnads energianvändning. Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. I energideklarationen redovisas bland annat husets energianvändning. Här finns också förslag på hur du kan göra för att sänka dina energikostnader. Energideklarationen kan bidra till en bättre inomhusmiljö och minskade utsläpp av växthusgaser.
Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer och ett system med energiklasser infördes. Detta gör det lättare att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Energiklasserna liknar de på till exempel vitvaror och anges i skalan A till G, där A motsvarar den lägsta förbrukningen och G den största. Energideklarationen ska vara genomförd senast den dag som köpekontraktet undertecknas. Energideklarationen är giltig i 10 år.

Grundfakta

Antal rum
6 rum och kök

Varav sovrum
1 - 4

Tomtarea
724 Kvm

Boarea
155 Kvm

Biarea
30 Kvm

Byggnad m.m.

Byggnadstyp
1 ½ plan med liten källare

Byggnadsår
1912

Fasad
Tegel

Tak
Plåt

Plåtarb
Målad plåt

Stomme
Tegel

Bjälklag
Trä

Grundläggn
Torpargrund och liten källare

Murstock
Ej i bruk

Fönster
3-glas, 2-glas

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp

Uppvärmning
Elpanna (vattenburet system) samt värmeväxlare

Ventilation och kyla
Mekanisk, luftbehandlingsanläggningen är utförd som till- och frånluftsanläggning med värmeåtervinning typ plattvärmeväxlare. För tillsatsvärme är elbatteri på 6,0 kW installerat

TV / Data
ADSL

Taxeringsvärde

Byggnad
605 000

Tomt
219 000

Totalt
824 000

År
2015

Kod
220

Driftkostnad

Värme
35 695 kr/år

Vatten/Avlopp
3 394 kr/år

Renhållning
1 521 kr/år

Total driftkostnadDriftkommentar
40 610 kr/år I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel. Kostnad för försäkring tillkommer men redovisas ej här då fastigheten nu nyttjats för en specifik verksamhet.

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Tomelilla

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg