1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Västra Götalands län
  4. Ulricehamn
  5. A1844347
 
KARTA
gedigen sluttningsvilla med mycket kvalité

Till salu: Hus, 7:a på 210 m², ULRICEHAMN, Ulricehamn


Här kan vi erbjuda en vinkelbyggd sluttningsvilla som håller genomgående mycket hög standard och är byggd 1969. Villans totala yta är på 330 kvm, varav boytan är 210 kvm. Fasaden har brunrött, hugget tegel, fönstren har antingen isolerglas. eller treglas. Villan uppvärmningssystem är bergvärme som har två hål på vardera 120 meter. Framför dubbelgaraget, som har en stor fjärrmanövrerad port, finns uppställningsplats för två bilar, Den öppna entréhallen som har kapprum och gästtoalett till höger och till vänster en trappa ner till souterrängplanet. Rakt fram finns ett stort sällskapsrum varifrån man kommer till sovrumsavdelningen som har ett exklusivt, rymligt, helkaklat badrum. Åt andra hållet från det stora sällskapsrummet ligger köksavdelningen och ytterligare ett stort generöst sällskapsrum. Utanför detta finns en stor, ca 20 kvm, markistäckt balkong, till vilken man också kommer till från allrummet och ett av sovrummen. Souterrängplanet har en rymlig hall som leder till olika delar av souterrängplanet. I anslutning till hallen finns dels en klädkammare och dels en mat- vinkällare. Hallen har golv med Carraramarmor och skjutbara glasdörrar som leder in till ett rum med swimmingpool. Poolrummet har också Carraramarmor på golvet. Här finns en pool som är ca 8 x 4 meter. i anslutning till denna en relaxhörna med öppen spis/braskamin. Från poolrummet kommer man in till en bastuavdelning med helkaklat duschrum. I souterrängplanet finns också en gästavdelning med egen entréhall, ett rum med parkettgolv och ett som har klinkergolv och ett trinettkök.I gästavdelningen finns också ett helkaklat wc/duschrum. Från genomgångshallen kommer man till det tredje sovrummet, vilket används som kontor och som har parkettgolv och dessutom finns här en helkaklad toalett. I en del av souterrängplanet finns tvättavdelning , klädvårdsrum och pannrum. Fastigheten är fiberansluten.
ENTRÉPLAN:

ENTRÈHALL:
Rymlig entréhall med klinkers på golvet och ligger i en öppen planlösning mot ett stort välkomnande allrum. Från entréhallen går också en trappa ner till souterrängvåningen.

KAPPRUM:
Till höger i entréhallen finns ett kapprum med marmorgolv och plats för ytterkläder .

GÄSTTOALETT:
Ifrån kapprummet kommer man in till en gästtoalett med marmorgolv och kaklade väggar och som utrustat med handfat och toalett.

KÖK:
Exklusivt kök med köksskåp i ek av fabrikatet Tibrokök. I ena delen av köket finns ett arbetskök och i andra delen en rymlig matplats. Golvet i köket har klinkers med golvvärme. och i taket ett stort fönster som ger bra ljusinsläpp. Köket är välutrustat med spishäll, inbyggnadsugn, fläkt, gasspis, diskmaskin, kyl och frys med ismaskin.

VARDAGSRUM:.
Till vardagsrummet kommer man både från köket och från allrummet. På golvet är det parkett och taket är klätt med väv. Från vardagsrummet finns en dörr ut till den överbyggda och markistäckta balkongen.

ALLRUM:
Stort, rymligt allrum/TV-rum som ligger i anslutning till entréhallen. Här ligger det parkettgolv och här finns ett stort fönsterparti mot söder.

SOVRUM 1:
Största sovrummet har ljust parkettgolv, 7 garderober och utgång till balkongen.

SOVRUM 2:
Det andra sovrummet i entréplanet har också ljust parkettgolv och 4 garderober.

BADRUM:
Rymligt badrum som är totalrenoverat 2007. Golvvärme med klinker och helkaklade väggar. Taket är klätt med ekpanel och med infällda spotts. Badrummet har toalett, handfat, duschhörna med glasdörrar och handdukstork.

SOUTERRÄNGPLAN:

GENOMGÅNGSHALL:
Rymlig hall som leder till olika delar av souterrängplanet. Hallen har Carraramarmor på golvet och stor skjutbara glasdörrar som leder in till ett rum med swimmingpool.

POOLRUM:
Stort rum också detta med Carraramarmor på golvet. Här finns en pool som är ca 8 x 4 meter. i anslutning till denna en relaxhörna med öppen spis/braskamin. Från poolrummet kommer man in till en bastuavdelning.

BASTUAVDELNING:
I anslutning till poolrummet finns ett helkaklat duschrum och bastu.

SOVRUM 3:
Från genomgångshallen kommer man till det tredje sovrummet som har parkettgolv och som också har en egen helkaklad toalett.

KLÄDKAMMARE:
I genomgångshallen finns ingång till en stor klädkammare.

MAT/VINKÄLLARE:
I anslutning till genomgångshallen ligger en rymlig matkällare som även kan brukas som vinkällare vid behov.

GÄSTAVDELNING:
Med separat entré finns en rymlig gästavdelning som med fördel kan hyras ut. Till denna finns en separat entréhall med klinkergolv, garderober med skjutbara spegeldörrar. I övrigt innehåller gästavdelningen ett helkaklat wc/duschrum, ett rum med klinkergolv och trinettkök.
och ytterligare ett stort sov- vardagsrum med parkettgolv. Man kan också komma in i gästavdelningen från villans genomgångshall.

KÄLLARDEL

TVÄTTSTUGA:
Tvättavdelningen är uppdelad i klädvårdsrum och tvättstuga. På golvet ligger en plastmatta och väggarna är målade. och utrustade med tvättmaskin och tvättho.

PANNRUM:
I pannrummet finns bergvärmeanläggningen som är av fabrikatet Thermia Optimum från 2007. Till anläggningen är det borrat två hål på 120 meter vardera.

GARAGE:
Villan innehåller också ett garage där man kan ha två bilar. Till garaget finns en separat entré från den överbyggda huvudentrén. Garageporten är extrabred och är fjärrmanövrerad.

SOLALTAN:
Åt söder utanför souterrängplanet ligger ett ca 35 kvm stort soldäck, som delvis är överbyggt mot villan.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, Souterrängvilla
Rum: 7, varav 4 sovrum
Boarea: 210 kvm
Biarea: 120 kvm
Tomtarea: 1 068 kvm

Utgångspris: 3 900 000 kr
Byggnadsår: 1969
Driftkostnad: ca 42 762 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Uppvärmning: Bergvärmepump 2 x 120 m.
Uppvärmning skick: Bra skick
Uppvärmning leverantör: Thermia Optimum 2007
Grund: Grundsula
Stomme: Trä
Bjälklag: Betong
Fasad: Tegelstensfasad
Fönster: Isolerglasfönster
Grundmur: Betonghålsten

Takbeklädnad: Papp
Utvändiga plåtarbeten: Galvaniserad målad plåt
Ventilation: Mekanisk frånluft
Radon: Radonmätning gjord i december 2007 och resultat är ett årsmedelvärde på 90 Bq/kvm.
Jordat/ojordat: Jordat
Murstock: Murad skorsten
Murstock kommentar: Provtryckning har skett i samband med att insats monterats i den öppna spisen 2008.

Tomt/balkong/uteplats

Balkong ca 20 kvm i sydvästläge med markis. Solaltan ca 35 kvm i sydvästläge som är överbyggd ca 20 kvm.

Tomten är insynsskyddad och har många vackra buskar och blommor sommartid.

Parkering

Stort garage och två utvändiga parkeringsplatser i anslutning till garaget.

Visa mer om bostaden

Tv/Internetanslutning

Fiberanslutet.

Allmänt

Län: VÄSTRA GÖTALAND
Kommun: ULRICEHAMN

Fastighetsbeteckning: Ulricehamn Höghult 4

Planbestämmelser

Höghult, Stadsplan (Beslutsdatum: 19641125)

Övrigt

Ett räkneexempel hur en boendekostnad kan bli om man hyr ut gästavdelningen
och tar hänsyn till att amorteringen är ett sparande.

Köpeskilling 3.900.000:-
Kontant 15 % 585.000:-
Lån ränta 2% netto 46.410:-
Amortering 19.500:-
Drift 43.000:-
Total kostnad per år 108.910:-
Månadskostnad 9.076 :-

Vid en beräknad hyresintäkt på
gästavdelningen för 48.000:-/år
blir intäkten i månaden - 4.000:-

Då blir månadskostnaden 5.075:-

Drar man sedan av amorteringen
på 19.500:- eller 1.625:-/månad -1.625:-
blir månadskostnaden 3.451:-
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

3 900 000 kr

Driftkostnader

ca 42 762 kr/år

Årlig elförbrukning: 19784 kWh/år

Fördelas enligt följande

Vatten och avlopp: 8 818 kr
Försäkring: 6 149 kr

Renhållning: 1 669 kr
Sotning: 438 kr

Taxering

Byggnad: 1 324 000 kr
Mark: 243 000 kr
Totalt: 1 567 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1969
Standardpoäng: 33
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 7 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 300 000 kr.

gedigen sluttningsvilla med mycket kvalité

Till salu: Hus, 7:a på 210 m², ULRICEHAMN, Ulricehamn

ULRICEHAMN

Till salu, Hus, 3 900 000 kr , 210


Här kan vi erbjuda en vinkelbyggd sluttningsvilla som håller genomgående mycket hög standard och är byggd 1969. Villans totala yta är på 330 kvm, varav boytan är 210 kvm. Fasaden har brunrött, hugget tegel, fönstren har antingen isolerglas. eller treglas. Villan uppvärmningssystem är bergvärme som har två hål på vardera 120 meter. Framför dubbelgaraget, som har en stor fjärrmanövrerad port, finns uppställningsplats för två bilar, Den öppna entréhallen som har kapprum och gästtoalett till höger och till vänster en trappa ner till souterrängplanet. Rakt fram finns ett stort sällskapsrum varifrån man kommer till sovrumsavdelningen som har ett exklusivt, rymligt, helkaklat badrum. Åt andra hållet från det stora sällskapsrummet ligger köksavdelningen och ytterligare ett stort generöst sällskapsrum. Utanför detta finns en stor, ca 20 kvm, markistäckt balkong, till vilken man också kommer till från allrummet och ett av sovrummen. Souterrängplanet har en rymlig hall som leder till olika delar av souterrängplanet. I anslutning till hallen finns dels en klädkammare och dels en mat- vinkällare. Hallen har golv med Carraramarmor och skjutbara glasdörrar som leder in till ett rum med swimmingpool. Poolrummet har också Carraramarmor på golvet. Här finns en pool som är ca 8 x 4 meter. i anslutning till denna en relaxhörna med öppen spis/braskamin. Från poolrummet kommer man in till en bastuavdelning med helkaklat duschrum. I souterrängplanet finns också en gästavdelning med egen entréhall, ett rum med parkettgolv och ett som har klinkergolv och ett trinettkök.I gästavdelningen finns också ett helkaklat wc/duschrum. Från genomgångshallen kommer man till det tredje sovrummet, vilket används som kontor och som har parkettgolv och dessutom finns här en helkaklad toalett. I en del av souterrängplanet finns tvättavdelning , klädvårdsrum och pannrum. Fastigheten är fiberansluten.
ENTRÉPLAN:

ENTRÈHALL:
Rymlig entréhall med klinkers på golvet och ligger i en öppen planlösning mot ett stort välkomnande allrum. Från entréhallen går också en trappa ner till souterrängvåningen.

KAPPRUM:
Till höger i entréhallen finns ett kapprum med marmorgolv och plats för ytterkläder .

GÄSTTOALETT:
Ifrån kapprummet kommer man in till en gästtoalett med marmorgolv och kaklade väggar och som utrustat med handfat och toalett.

KÖK:
Exklusivt kök med köksskåp i ek av fabrikatet Tibrokök. I ena delen av köket finns ett arbetskök och i andra delen en rymlig matplats. Golvet i köket har klinkers med golvvärme. och i taket ett stort fönster som ger bra ljusinsläpp. Köket är välutrustat med spishäll, inbyggnadsugn, fläkt, gasspis, diskmaskin, kyl och frys med ismaskin.

VARDAGSRUM:.
Till vardagsrummet kommer man både från köket och från allrummet. På golvet är det parkett och taket är klätt med väv. Från vardagsrummet finns en dörr ut till den överbyggda och markistäckta balkongen.

ALLRUM:
Stort, rymligt allrum/TV-rum som ligger i anslutning till entréhallen. Här ligger det parkettgolv och här finns ett stort fönsterparti mot söder.

SOVRUM 1:
Största sovrummet har ljust parkettgolv, 7 garderober och utgång till balkongen.

SOVRUM 2:
Det andra sovrummet i entréplanet har också ljust parkettgolv och 4 garderober.

BADRUM:
Rymligt badrum som är totalrenoverat 2007. Golvvärme med klinker och helkaklade väggar. Taket är klätt med ekpanel och med infällda spotts. Badrummet har toalett, handfat, duschhörna med glasdörrar och handdukstork.

SOUTERRÄNGPLAN:

GENOMGÅNGSHALL:
Rymlig hall som leder till olika delar av souterrängplanet. Hallen har Carraramarmor på golvet och stor skjutbara glasdörrar som leder in till ett rum med swimmingpool.

POOLRUM:
Stort rum också detta med Carraramarmor på golvet. Här finns en pool som är ca 8 x 4 meter. i anslutning till denna en relaxhörna med öppen spis/braskamin. Från poolrummet kommer man in till en bastuavdelning.

BASTUAVDELNING:
I anslutning till poolrummet finns ett helkaklat duschrum och bastu.

SOVRUM 3:
Från genomgångshallen kommer man till det tredje sovrummet som har parkettgolv och som också har en egen helkaklad toalett.

KLÄDKAMMARE:
I genomgångshallen finns ingång till en stor klädkammare.

MAT/VINKÄLLARE:
I anslutning till genomgångshallen ligger en rymlig matkällare som även kan brukas som vinkällare vid behov.

GÄSTAVDELNING:
Med separat entré finns en rymlig gästavdelning som med fördel kan hyras ut. Till denna finns en separat entréhall med klinkergolv, garderober med skjutbara spegeldörrar. I övrigt innehåller gästavdelningen ett helkaklat wc/duschrum, ett rum med klinkergolv och trinettkök.
och ytterligare ett stort sov- vardagsrum med parkettgolv. Man kan också komma in i gästavdelningen från villans genomgångshall.

KÄLLARDEL

TVÄTTSTUGA:
Tvättavdelningen är uppdelad i klädvårdsrum och tvättstuga. På golvet ligger en plastmatta och väggarna är målade. och utrustade med tvättmaskin och tvättho.

PANNRUM:
I pannrummet finns bergvärmeanläggningen som är av fabrikatet Thermia Optimum från 2007. Till anläggningen är det borrat två hål på 120 meter vardera.

GARAGE:
Villan innehåller också ett garage där man kan ha två bilar. Till garaget finns en separat entré från den överbyggda huvudentrén. Garageporten är extrabred och är fjärrmanövrerad.

SOLALTAN:
Åt söder utanför souterrängplanet ligger ett ca 35 kvm stort soldäck, som delvis är överbyggt mot villan.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, Souterrängvilla
Rum: 7, varav 4 sovrum
Boarea: 210 kvm
Biarea: 120 kvm
Tomtarea: 1 068 kvm

Utgångspris: 3 900 000 kr
Byggnadsår: 1969
Driftkostnad: ca 42 762 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Uppvärmning: Bergvärmepump 2 x 120 m.
Uppvärmning skick: Bra skick
Uppvärmning leverantör: Thermia Optimum 2007
Grund: Grundsula
Stomme: Trä
Bjälklag: Betong
Fasad: Tegelstensfasad
Fönster: Isolerglasfönster
Grundmur: Betonghålsten

Takbeklädnad: Papp
Utvändiga plåtarbeten: Galvaniserad målad plåt
Ventilation: Mekanisk frånluft
Radon: Radonmätning gjord i december 2007 och resultat är ett årsmedelvärde på 90 Bq/kvm.
Jordat/ojordat: Jordat
Murstock: Murad skorsten
Murstock kommentar: Provtryckning har skett i samband med att insats monterats i den öppna spisen 2008.

Tomt/balkong/uteplats

Balkong ca 20 kvm i sydvästläge med markis. Solaltan ca 35 kvm i sydvästläge som är överbyggd ca 20 kvm.

Tomten är insynsskyddad och har många vackra buskar och blommor sommartid.

Parkering

Stort garage och två utvändiga parkeringsplatser i anslutning till garaget.

Visa mer om bostaden

Tv/Internetanslutning

Fiberanslutet.

Allmänt

Län: VÄSTRA GÖTALAND
Kommun: ULRICEHAMN

Fastighetsbeteckning: Ulricehamn Höghult 4

Planbestämmelser

Höghult, Stadsplan (Beslutsdatum: 19641125)

Övrigt

Ett räkneexempel hur en boendekostnad kan bli om man hyr ut gästavdelningen
och tar hänsyn till att amorteringen är ett sparande.

Köpeskilling 3.900.000:-
Kontant 15 % 585.000:-
Lån ränta 2% netto 46.410:-
Amortering 19.500:-
Drift 43.000:-
Total kostnad per år 108.910:-
Månadskostnad 9.076 :-

Vid en beräknad hyresintäkt på
gästavdelningen för 48.000:-/år
blir intäkten i månaden - 4.000:-

Då blir månadskostnaden 5.075:-

Drar man sedan av amorteringen
på 19.500:- eller 1.625:-/månad -1.625:-
blir månadskostnaden 3.451:-
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

3 900 000 kr

Driftkostnader

ca 42 762 kr/år

Årlig elförbrukning: 19784 kWh/år

Fördelas enligt följande

Vatten och avlopp: 8 818 kr
Försäkring: 6 149 kr

Renhållning: 1 669 kr
Sotning: 438 kr

Taxering

Byggnad: 1 324 000 kr
Mark: 243 000 kr
Totalt: 1 567 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1969
Standardpoäng: 33
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 7 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 300 000 kr.

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Ulricehamn

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg