1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Stockholms län
  4. Värmdö
  5. A1838762
 
KARTA
KOMMANDE FÖRSÄLJNING!

Till salu: Hus, 6:a på 167 m², Värmdö


Fastigheten Värmdö Hemmesta 11:415. Friliggande villa - 1-plan. Byggår 1970 tillbyggt 2001.

Storlek
Boarea ca 167 m², biarea ca 43 m². Areauppgifter enligt säljaren. För exakthet rekommenderas kontrollmätning. 6 rum varav 3-4 sovrum.

Tomt
1 544 m² plan, fin natur och trädgårdstomt. Asfalterad infart med plats för 4-5 bilar. Tomten bjuder på flera fruktträd, gräsmatta, vinbärsbuske och björnbär. Från parkeringen går en grusad gång fram till entrén. Vid entrén finns en altan i bästa söderläge. Det finns även en uteplats på gaveln av huset som nås både utifrån och inifrån via de skjutbara fönsterpartierna. Huset ligger inbäddad i uppvuxen och lättskött trädgård med flera perenna rabatter och buskage mellan grannarna. På baksidan av huset finns en fin trädkoja för barnen att leka i.

Byggnad
1-plan. Byggår 1970 tillbyggt 2001.
Renoveringar: Renoveringar utförda av tidigare ägaren:
1999/2001 Nytt yttertak - papp,
2001 Tillbyggnad av permanentat uterum
2002 Byggt bastu och dusch i det tidigare förrådet.
Renoveringar utförda av nuvarande ägare:
2005 Bytt lås i ytterdörren,
2005 Bytt fasad runt garageportarna,
2005 Renoverat badrum,
2005 Nytt golv och golvlister i stora sovrummet,
2008 Målat väggar och tak i stora sovrummet,
2009 Nya golv och tak i övriga sovrum,
2010 Nytt innertak i del av kök, matplats, korridor, hall och vardagsrum,
2010 Ny toalettstol och blandare i lilla wc,
2010 Ny balkongdörr i relax/bastu,
2011 Målat vardagsrum och hall,
2011 Bytt avstängningskranar i pannrum,
2014 Nytt kök från Kvik och nytt innertak i köket,
2014 Nytt golv i köket samt målat väggar,
2016 Målat ett sovrum,
2016 Målat det lilla sovrummet samt väggarna vid korridoren utanför tvättstuga och wc,
2016 Nytt badrumsskåp i lilla wc.

Byggnadssätt
Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Mexitegel/träpanel. Takbeklädnad: Papp. Hängrännor: Plåt. Fönster: 2 och 3-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Murstock: Skorsten av plåt.

Kommunalt vatten och avlopp.
Övrigt: Det finns el-golvvärme i badrum och de permanentade uterummet.

Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Vattenburen värme via elpanna (1998), luftvärmepump (2007), braskamin.

Planlösning
Möblerbar hall med plats för avhängning. hallen har ett mörkt slitstarkt laminatgolv samt vitmålade väggar och tak. Här sitter även luftvärmepumpen. I anslutning till hallen finns ett litet gästwc samt tvättstuga/pannrum.

Renoverat kök 2014 från KVIK med stilrena luckor i brun nyans. Bänkhöjden i köket är 95 cm vilket ger en härlig arbetshöjd. Köket är utrustat med bänkskiva i mörk laminat med rostfri kant och ett vitt kakel ovanför samt infällda spotlights i underskåpen som ger ett fint ljus över bänkarna.
Induktionshäll med rostfri spisfläkt ovanför och inbyggd varmluftsugn under. Hel kyl och frys samt integrerad diskmaskin. På golvet ligger ett slitstakt mörkgrått laminatgolv i form av plattor som slingrar sig ut till den rymliga matplatsen där även väggar och tak är vitmålade. I kökstaket finns infällda spotlights.

Matplatsen ligger i delvis öppen planlösning med vardagsrummet och det stora permanenta uterummet. Vardagsrummet har ekparkett på golvet och vitmålade tak och väggar. Vardagsrummet nås från både hall och kök.

Det stora uterummet har stora skjutbara fönsterpartier samt takfönster som suddar ut gränserna mellan ute och inne. På golvet ligger ett klinkergolv med en detalj i Sjösten. Hela golvet har el-golvvärme och intill ena väggen finns en braskamin som ger härlig värme kalla höst och vinterdagar. Väggar och tak är i trä och det finns två ingjutna sektioner ner till marknivå så man kan ha en dekorativ buske eller ett mindre träd inne för att förstärka känslan av inglasat uterum.

I andra delen av huset, till höger om hallen finns fyra sovrum. Två av sovrummen är större och har inbyggda garderober, laminatgolv och målade väggar. Det tredje sovrummet, har laminatgolv och målade väggar samt det fjärde och minsta sovrummet har vitmålade väggar samt en linoleummatta på golvet. Detta rum kan göras om till en klädkammare.

I anslutning till ett av det större sovrummet finns bastu och relaxavdelning. Detta utrymme nås via en dörr i sovrummet.

Basturummet har en ljusgrå våtrumsmatta samt träpanel på väggar och tak. I bastun finns plats för 4-6 personer och här finns fina glaspartier ut mot relaxdelen utanför. Intill bastun finns en dusch med kaklade väggar och glasdörr.

Vidare från bastu och relaxdelen når man det stora garaget. Perfekt för vinterperioden då man har direkt anslutning in till huset via garaget.

Bilplats
Intill huset finns ett vidbyggt tvåbilsgarage med två garageportar. Garaget nås både utifrån och inifrån.

Ekonomi
Taxeringsvärdet är 3 058 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 695 000 kr. Typkod 220., värdeår 1979.

Total driftkostnad 41 901 kr/år, varav:Uppvärmning:29 235 krVatten/avlopp:9 669 krSotning:497 krSamfällighet:2 500 krSumma:41 901 krI kostanden för vatten och avlopp ingår även sopor. Kostnaden för sotning gäller per gång och säljaren har sotat var tredje år. Det tillkommer en kostnad för villaförsäkring.

Servitut, planbestämmelser m m
Gemensamhetsanläggning: Värmdö Hemmesta GA:13 med ändamål Två lekplatser, vardera utrustad med gungställning, mindre sandlåda, lekstuga, bänkar och bord. Värmdö Hemmesta GA:4 med ändamål Vägar, grönområden.

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1968-12-13).

Övrigt
OMRÅDE
Fastigheten ligger ett stenkast från Hemmesta Centrum med mataffär, restauranger och busshållsplats. Goda kommunikationer in till stan med ett flertal bussar som går var 5:e minut i rusningstrafik.
Närmaste skola är i Hemmesta med låg-mellan och högstadieskola som ligger ca 5 minuters gångväg från huset. Intill skolan finns även ett flertal förskolor och en idrottsanläggning, Värmdövallen med sporthall, två st 11-manna konstgräsplaner och en mindre grusplan. På grusplanen spolas en mindre skridskobana på vintrarna. För den som gillar löpning eller längdåkning finns det även belysta elljusspår samt ett nybyggt utegym. För vidare information om Värmdös utbud av skolor och aktiviteter gå in på www.varmdo.se.
För ett större utbud av mataffärer, butiker, systembolag, gym och vårdcentral är det ca 10 min till Mölnviks köpcenter.
För de häst och golfintresserade finns ett flertal golf och ridanläggningar på Värmdö. I Gustavsberg finns även Ekvallen med ishockeyhall, tennishall och bollhall. För den som vill bada inomhus finns en badanläggning i Gustavsberg med äventyrsavdelning, vattenrutschbanor, bubbelpool, motionsbassäng m.m. www.gustavsbergsbadet.se
Runt om på Värmdö finns en uppsjö av bad och båtplatser. Det största allmänna havsbadet ligger i Grisslinge. Här finns badbryggor, sandstrand, café och restaurang.
Närmaste ridklubbar är Värmdö Ridklubb, Siggesta Gård och Gustavbsergs Ryttarsällskap. För den golfintresserade finns Wermdö Golf & Country Club, park och skogsbana 18 hål, Fågelbro Golf & Country club, parkbana 18 hål, Ingarö Golfklubb, äng och skog 18 + 18 hål, Norrova Golfgård för dig utan medlemskap eller "grönt kort" 18 hål.

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN
Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning.

BUDGIVNING
På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post.
Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt.

LÅNELÖFTE
En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Bovida Fastighetsbyrå KB

KOMMANDE FÖRSÄLJNING!

Till salu: Hus, 6:a på 167 m², Värmdö

VÄRMDÖ

Till salu, Hus, , 167


Fastigheten Värmdö Hemmesta 11:415. Friliggande villa - 1-plan. Byggår 1970 tillbyggt 2001.

Storlek
Boarea ca 167 m², biarea ca 43 m². Areauppgifter enligt säljaren. För exakthet rekommenderas kontrollmätning. 6 rum varav 3-4 sovrum.

Tomt
1 544 m² plan, fin natur och trädgårdstomt. Asfalterad infart med plats för 4-5 bilar. Tomten bjuder på flera fruktträd, gräsmatta, vinbärsbuske och björnbär. Från parkeringen går en grusad gång fram till entrén. Vid entrén finns en altan i bästa söderläge. Det finns även en uteplats på gaveln av huset som nås både utifrån och inifrån via de skjutbara fönsterpartierna. Huset ligger inbäddad i uppvuxen och lättskött trädgård med flera perenna rabatter och buskage mellan grannarna. På baksidan av huset finns en fin trädkoja för barnen att leka i.

Byggnad
1-plan. Byggår 1970 tillbyggt 2001.
Renoveringar: Renoveringar utförda av tidigare ägaren:
1999/2001 Nytt yttertak - papp,
2001 Tillbyggnad av permanentat uterum
2002 Byggt bastu och dusch i det tidigare förrådet.
Renoveringar utförda av nuvarande ägare:
2005 Bytt lås i ytterdörren,
2005 Bytt fasad runt garageportarna,
2005 Renoverat badrum,
2005 Nytt golv och golvlister i stora sovrummet,
2008 Målat väggar och tak i stora sovrummet,
2009 Nya golv och tak i övriga sovrum,
2010 Nytt innertak i del av kök, matplats, korridor, hall och vardagsrum,
2010 Ny toalettstol och blandare i lilla wc,
2010 Ny balkongdörr i relax/bastu,
2011 Målat vardagsrum och hall,
2011 Bytt avstängningskranar i pannrum,
2014 Nytt kök från Kvik och nytt innertak i köket,
2014 Nytt golv i köket samt målat väggar,
2016 Målat ett sovrum,
2016 Målat det lilla sovrummet samt väggarna vid korridoren utanför tvättstuga och wc,
2016 Nytt badrumsskåp i lilla wc.

Byggnadssätt
Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Mexitegel/träpanel. Takbeklädnad: Papp. Hängrännor: Plåt. Fönster: 2 och 3-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Murstock: Skorsten av plåt.

Kommunalt vatten och avlopp.
Övrigt: Det finns el-golvvärme i badrum och de permanentade uterummet.

Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Vattenburen värme via elpanna (1998), luftvärmepump (2007), braskamin.

Planlösning
Möblerbar hall med plats för avhängning. hallen har ett mörkt slitstarkt laminatgolv samt vitmålade väggar och tak. Här sitter även luftvärmepumpen. I anslutning till hallen finns ett litet gästwc samt tvättstuga/pannrum.

Renoverat kök 2014 från KVIK med stilrena luckor i brun nyans. Bänkhöjden i köket är 95 cm vilket ger en härlig arbetshöjd. Köket är utrustat med bänkskiva i mörk laminat med rostfri kant och ett vitt kakel ovanför samt infällda spotlights i underskåpen som ger ett fint ljus över bänkarna.
Induktionshäll med rostfri spisfläkt ovanför och inbyggd varmluftsugn under. Hel kyl och frys samt integrerad diskmaskin. På golvet ligger ett slitstakt mörkgrått laminatgolv i form av plattor som slingrar sig ut till den rymliga matplatsen där även väggar och tak är vitmålade. I kökstaket finns infällda spotlights.

Matplatsen ligger i delvis öppen planlösning med vardagsrummet och det stora permanenta uterummet. Vardagsrummet har ekparkett på golvet och vitmålade tak och väggar. Vardagsrummet nås från både hall och kök.

Det stora uterummet har stora skjutbara fönsterpartier samt takfönster som suddar ut gränserna mellan ute och inne. På golvet ligger ett klinkergolv med en detalj i Sjösten. Hela golvet har el-golvvärme och intill ena väggen finns en braskamin som ger härlig värme kalla höst och vinterdagar. Väggar och tak är i trä och det finns två ingjutna sektioner ner till marknivå så man kan ha en dekorativ buske eller ett mindre träd inne för att förstärka känslan av inglasat uterum.

I andra delen av huset, till höger om hallen finns fyra sovrum. Två av sovrummen är större och har inbyggda garderober, laminatgolv och målade väggar. Det tredje sovrummet, har laminatgolv och målade väggar samt det fjärde och minsta sovrummet har vitmålade väggar samt en linoleummatta på golvet. Detta rum kan göras om till en klädkammare.

I anslutning till ett av det större sovrummet finns bastu och relaxavdelning. Detta utrymme nås via en dörr i sovrummet.

Basturummet har en ljusgrå våtrumsmatta samt träpanel på väggar och tak. I bastun finns plats för 4-6 personer och här finns fina glaspartier ut mot relaxdelen utanför. Intill bastun finns en dusch med kaklade väggar och glasdörr.

Vidare från bastu och relaxdelen når man det stora garaget. Perfekt för vinterperioden då man har direkt anslutning in till huset via garaget.

Bilplats
Intill huset finns ett vidbyggt tvåbilsgarage med två garageportar. Garaget nås både utifrån och inifrån.

Ekonomi
Taxeringsvärdet är 3 058 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 695 000 kr. Typkod 220., värdeår 1979.

Total driftkostnad 41 901 kr/år, varav:Uppvärmning:29 235 krVatten/avlopp:9 669 krSotning:497 krSamfällighet:2 500 krSumma:41 901 krI kostanden för vatten och avlopp ingår även sopor. Kostnaden för sotning gäller per gång och säljaren har sotat var tredje år. Det tillkommer en kostnad för villaförsäkring.

Servitut, planbestämmelser m m
Gemensamhetsanläggning: Värmdö Hemmesta GA:13 med ändamål Två lekplatser, vardera utrustad med gungställning, mindre sandlåda, lekstuga, bänkar och bord. Värmdö Hemmesta GA:4 med ändamål Vägar, grönområden.

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1968-12-13).

Övrigt
OMRÅDE
Fastigheten ligger ett stenkast från Hemmesta Centrum med mataffär, restauranger och busshållsplats. Goda kommunikationer in till stan med ett flertal bussar som går var 5:e minut i rusningstrafik.
Närmaste skola är i Hemmesta med låg-mellan och högstadieskola som ligger ca 5 minuters gångväg från huset. Intill skolan finns även ett flertal förskolor och en idrottsanläggning, Värmdövallen med sporthall, två st 11-manna konstgräsplaner och en mindre grusplan. På grusplanen spolas en mindre skridskobana på vintrarna. För den som gillar löpning eller längdåkning finns det även belysta elljusspår samt ett nybyggt utegym. För vidare information om Värmdös utbud av skolor och aktiviteter gå in på www.varmdo.se.
För ett större utbud av mataffärer, butiker, systembolag, gym och vårdcentral är det ca 10 min till Mölnviks köpcenter.
För de häst och golfintresserade finns ett flertal golf och ridanläggningar på Värmdö. I Gustavsberg finns även Ekvallen med ishockeyhall, tennishall och bollhall. För den som vill bada inomhus finns en badanläggning i Gustavsberg med äventyrsavdelning, vattenrutschbanor, bubbelpool, motionsbassäng m.m. www.gustavsbergsbadet.se
Runt om på Värmdö finns en uppsjö av bad och båtplatser. Det största allmänna havsbadet ligger i Grisslinge. Här finns badbryggor, sandstrand, café och restaurang.
Närmaste ridklubbar är Värmdö Ridklubb, Siggesta Gård och Gustavbsergs Ryttarsällskap. För den golfintresserade finns Wermdö Golf & Country Club, park och skogsbana 18 hål, Fågelbro Golf & Country club, parkbana 18 hål, Ingarö Golfklubb, äng och skog 18 + 18 hål, Norrova Golfgård för dig utan medlemskap eller "grönt kort" 18 hål.

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN
Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning.

BUDGIVNING
På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post.
Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt.

LÅNELÖFTE
En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl.

UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Bovida Fastighetsbyrå KB

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Värmdö

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg