1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Stockholms län
  4. Ekerö
  5. A1812685
 
KARTA
Villa till salu i Ekerö Träkvista - Ekerö

Till salu: Hus, 4:a på 146 m², Ekerö Träkvista, Ekerö


Interiör

Allmän beskrivning
Ett trevligt familjehus på centrala Ekerö med nära till det mesta! Huset är mycket bra disponerat med stora sällskapsytor både inne och ute, modernt och rymligt kök med matplats, renoverat duschrum samt tvättstuga med groventré på entréplan. Övre plan har tre bra sovrum med access till badrum från gemensam hall samt ett större allrum. Ploglandsvägen är en lugn gata i fint uppväxt område som har ett centralt bra läge med nära till nästan allt. Förskola, skola, affärer, Träkvistavallen, buss (som tar dig till Brommaplan på 20 min) och flera fina badplatser finns på promenadavstånd. Välkommen in!

ENTRÈHALL:
Välkomnande möblerbar entréhall med sidofönster bredvid ytterdörren som ger extra ljus. Linoleumplattor i modernt mönster på golvet, ljus tapet på väggar och vitt tak. Plats för avhängning i skjutdörrsgarderob i infälld nisch.

SÄLLSKAPSDEL:
Stor sällskapsdel som nås via två ingångar från hallen vilket gör att sällskapsdelen kan delas av och skapa ytterligare ett rum i huset vid behov. Fint L-format rum med stora fönsterpartier i två väderstreck samt burspråk vilket bidrar till ett bra ljusflöde. En centralt placerad kakelugn är både vacker att titta på med sprider också värme och mys. Trägolv i hela sällskapsdelen (i behov av slipning) samt ljust tapetserade vägfgar. Från sällskapsdelen nås den trädäckade altanen. Markis.

KÖK MED MATPLATS:
Modernt och stilrent kök från Puustelli (2009) med vitbetsade fronter på en mörkare stomme och rostfria beslag. Vita kakelplattor ovan bänkskiva i mörk granit. Golvet i köket är i modern linoleum liksom i hallen, väggarna ljust målade och med en fondvägg i tapet. Integrerad diskmaskin, kombinerad kyl/frys, induktionshäll, inbyggd ugn och micro i rostfritt från AEG/Electrolux samt fläkt från Electrolux. Från köket nås altanen. Markis.

DUSCHRUM:
Fint helkaklat duschrum som renoverades 2005. Golv i mörkgrå klinkers med värme (el-slingor), ljusgrå blanka kakelplattor samt vitt tak med infällda spotlights. Handfat med spegel, wc, handdukstork med värme (vattenburen) samt duschhörna med vikbara duschdörrar i klarglas.

TVÄTTSTUGA:
Rymlig och praktisk tvättstuga med groventré och klädkammare. Plastmatta på golv samt tapet på väggen. Gott om förvaringsmöjligheter med överskåp samt ett stort praktiskt förråd med hyllor. Tvättmaskin från Electrolux (2004) och torkskåp från Husqvarna från byggåret. Frånluftsvärmepump (Nibe från 2003).

ÖVRE PLAN- nås via trapp från entréhallen.

ALLRUM:
Rymligt och ljust allrum som passar bra som tv-rum eller barnens lekrum. Trägolv (i behov av slipning), ljust tapetserade väggar samt tre fönster mot trädgården. Markis vid fönster.

SOVRUM 1/MASTER BEDROOM:
Väl tilltaget sovrum med egen klädkammare och gott om plats för litet "hemmakontor". Plastmatta på golv och ljust gråmålade väggar. Här finns även vindsluckan. Markiser.

SOVRUM 2:
Sovrum med plastmatta och grå/grönmålade väggar. Två garderober.

SOVRUM 3:
Sovrum med plastmatta och vitmålade väggar samt en fondvägg (tapet). Två garderober.

I samtliga sovrum nås kattvindarna, där kan man göra iordning för att få mer förvaringsmöjligheter vid behov.

BADRUM:
Badrum i fint originalskick. Blå plastmatta och vit våtrumstapet. Vit handfatskommod med spegel, badkar och wc. Öppningsbart takfönster (bytt 2013).

ÖVRIGT:
- Vita profilerade dörrar till samtliga rum
- Takrengöring, yttertak (2016)
- Takfönster i badrum bytt (2013)
- Köket renoverat (2009)
- Duschrum på entréplan renoverat (2005)

- Frånluftsvärmepump utbytt (2003)

Fastighetsmäklaren informerar
Vår roll som fastighetsmäklare är att objektivt förmedla information mellan köpare och säljare utan att påverka denna information. Bud som kommer in före kontraktsskrivning måste vi förmedla till säljaren för att låta säljaren fatta alla beslut. Köpet är således inte klart förrän kontraktet är påskrivet. Köpare och säljare har enligt lag rätt att, när uppdraget slutförts, få en skriftlig budhistorik över samtliga angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp.

Fakta

Byggnad

Byggnadstyp1½-plansvilla

Övrig bostadALTAN:
Stor härlig trädäckad altan med utgång från kök och sällskapsdel. Här finns plats att både placera större middagsgrupp och en mysig loungedel. Altanen har sol från tidig morgon till tidig eftermiddag.

BELYSNING:
Nuvarande ägare gjorde om hela trädgården 2010 och då installerades även stämnings/kvälls-belysning runt huset och i vissa rabatter.

BESIKTIGAD:
Byggnaden är besiktigad och försäkrad mot dolda fel.

Övriga byggnaderGARAGE/GÄSTHUS:
Det som tidigare var ett vidbyggt garage är idag ett inrett gästhus om 26 kvm. Här är det isolerat och varmbonat året runt. Gästhuset passar även bra som tonårsdel, hemmakontor, ateljé eller uthyrningsdel.

FRIGGEBOD:
Fristående friggebod om 10 kvm.

TomtTRÄDGÅRD:
En helt fantastiskt fint anordnad trädgård som nuvarande ägare gjorde om helt under år 2010. Bra planeradmed både plana gräsytor, uppvuxna fruktträd och perenna buskar. Lummig grönskande framsida med en vacker stensättning som ger plats för flera bilar. Stensatt altan med kvällssol utanför entrén. Flertalet perenna rabatter pryder trädgården och bjuder på blomning från tidig vår till sen höst. Här bjuds det även på körsbär, smultron, äpple, havtorn, druvor och nyplanterat persikoträd- allt efter säsong. Plana gräsytor på trädgårdssidan ger plats för barnens lek och en härlig rosprydd pergola visar vägen från entrésidan till trägårdssidan. Runt om i trädgården finns fina platser att placera sittgrupper, både i sol och skugga. Staket och växter ger bra insynsskydd.

ÖPPEN FIBER:
Öppen Fiber är installerat i huset. Med Öppen Fiber har du möjlighet att välja mellan flera olika tjänsteleverantörer för bredband, tv och telefon. Läs mer på www.oppenfiber.se eller ring 020-402400.

Byggnadsår1992

FastighetsbeteckningTräkvista 2:156

GrundläggningKrypgrund

StommeTrä

FasadTrä (ommålat 2007)

Fönster3-glas

TakTegelpannor

Utv. PlåtarbeteLackerad plåt

UppvärmningVattenburen värme, frånluftsvärmepump

Pantbrevssumma1.927.000 kr

Taxeringsvärde3.262.000 kr

Byggnadens taxeringsvärde1.774.000 kr

Markens taxeringsvärde1.488.000 kr

Taxeringskod220

UpplåtelseformFriköpt

Vatten/avloppKommunalt vatten och avlopp.

VentilationMekanisk till- och frånluft

Samfällighet, gemensamhetsanl., servitut mmAndel i samfällighet/GA:
Närlunda GA:4 Närlunda vägförening (Vägar med tillhörande slänter, diken och dagvattenbrunnar, mötesplatser, vägbelysning, parkeringsplatser, grönområden, gång-och cykelvägar, gångbanor)

HissNej

EnergideklarationUtfärdad

Datumden 15 september 2016

Energiprestanda74 kWh/kvm/år

KlassD

Driftskostnad

Totalt enligt spec nedanC:a 32.400 kr/år med 2 personer i hushållet.

Uppvärmning-

Hushållsel17.000 kr

Vatten/avlopp4.500 kr

Sotning500 kr

Väg/samfällighetsavgift2.200 kr

Renhållning3.200 kr

Försäkring (exkl. lösöre)5.000 kr

Övrigt-

Energiförbrukning15154 kWh per år

ElleverantörFortum

NätleverantörEllevio

KommentarFastighetsskatt och framtida underhåll tillkommer.

Övrig bostad

Energideklaration.pdf

Området

AllmäntOmtyckt och mycket efterfrågat område med centralt läge på Ekerö. I närheten finns en fin badplats, "Närlunda badet" och vintertid finns en av Friluftsfrämjandet plogad skridskobana vid Tranholmen. Promenad och joggingvägar längs med vattnet samt mot Älvnäs och ända fram till Ekerö kyrka.I områdets närhet finns dessutom:- Träkvistavallen med fotbollsplaner, ishall, tennisbanor och fritidsgård. På andra sidan stora vägen finns ett gym, Puls & Träning.- Ekebyhovs parken och en vacker bokskog som är Sveriges nordligaste bokskog. Ekebyhovs slott har olika kulturaktiviteter, café med hembakat och dagens lunch i veckorna. Både parken och bokskogen har fina promenadstråk. - Ekebyhovs ridskola med både barn och vuxengrupper.- Ekebyhovs fina slalombacke med fyra nedfarter, skidskola samt aktiv alpinklubb.- Ett stort naturområde vid Jungfrusundsåsen med fina motionsspår (3,4,5 och 10 km delvis med el-ljusbelysning), vandringsleder, ridvägar och strövområden. Vintertid är det fina skidspår i motionsspåren.- Tre omtyckta golfbanor, Mälarö GK vid Skytteholm, Troxhammar GK och Drottningholm GK.

KommunikationNärmaste busshållplats finns på Älvnäsvägen alternativt Ekerövägen. Beräknad restid till Brommaplan ca 20 minuter.

ParkeringStensatt infart med plats för flera bilar.

NärserviceDet finns även en färjeförbindelse mellan Ekerö och Slagsta (i Botkyrka kommun) som gör att man snabbt kan ta sig ut på E4:an.Centralt läge med gångavstånd Ekerö Centrum. Där finna bl.a ett flertal butiker, Ica Supermarket, banker, apotek, bibliotek och systembolag. I anslutning till Ekerö Centrum finns även vårdcentral och läkarmottagning. På Ekerö finns ett flertal skolor och daghem, både i kommunal och privat regi samt alternativa pedagogiker såsom Montessori och Waldorf. Till närmaste skola och dagis (Närlunda skolan) är det ca 5-10 minuters promenadväg. I anslutning till skolan finns en fotbollsplan. I närheten finns även Ekebyhovsskolan samt Tappströmsskola, båda med ca 10 minuters promenadavstånd.Brunna förskola är 2-5 promenad.

Mäklarringen Svenska AB

Villa till salu i Ekerö Träkvista - Ekerö

Till salu: Hus, 4:a på 146 m², Ekerö Träkvista, Ekerö

EKERÖ TRÄKVISTA, EKERÖ

Till salu, Hus, 5 800 000 kr , 146


Interiör

Allmän beskrivning
Ett trevligt familjehus på centrala Ekerö med nära till det mesta! Huset är mycket bra disponerat med stora sällskapsytor både inne och ute, modernt och rymligt kök med matplats, renoverat duschrum samt tvättstuga med groventré på entréplan. Övre plan har tre bra sovrum med access till badrum från gemensam hall samt ett större allrum. Ploglandsvägen är en lugn gata i fint uppväxt område som har ett centralt bra läge med nära till nästan allt. Förskola, skola, affärer, Träkvistavallen, buss (som tar dig till Brommaplan på 20 min) och flera fina badplatser finns på promenadavstånd. Välkommen in!

ENTRÈHALL:
Välkomnande möblerbar entréhall med sidofönster bredvid ytterdörren som ger extra ljus. Linoleumplattor i modernt mönster på golvet, ljus tapet på väggar och vitt tak. Plats för avhängning i skjutdörrsgarderob i infälld nisch.

SÄLLSKAPSDEL:
Stor sällskapsdel som nås via två ingångar från hallen vilket gör att sällskapsdelen kan delas av och skapa ytterligare ett rum i huset vid behov. Fint L-format rum med stora fönsterpartier i två väderstreck samt burspråk vilket bidrar till ett bra ljusflöde. En centralt placerad kakelugn är både vacker att titta på med sprider också värme och mys. Trägolv i hela sällskapsdelen (i behov av slipning) samt ljust tapetserade vägfgar. Från sällskapsdelen nås den trädäckade altanen. Markis.

KÖK MED MATPLATS:
Modernt och stilrent kök från Puustelli (2009) med vitbetsade fronter på en mörkare stomme och rostfria beslag. Vita kakelplattor ovan bänkskiva i mörk granit. Golvet i köket är i modern linoleum liksom i hallen, väggarna ljust målade och med en fondvägg i tapet. Integrerad diskmaskin, kombinerad kyl/frys, induktionshäll, inbyggd ugn och micro i rostfritt från AEG/Electrolux samt fläkt från Electrolux. Från köket nås altanen. Markis.

DUSCHRUM:
Fint helkaklat duschrum som renoverades 2005. Golv i mörkgrå klinkers med värme (el-slingor), ljusgrå blanka kakelplattor samt vitt tak med infällda spotlights. Handfat med spegel, wc, handdukstork med värme (vattenburen) samt duschhörna med vikbara duschdörrar i klarglas.

TVÄTTSTUGA:
Rymlig och praktisk tvättstuga med groventré och klädkammare. Plastmatta på golv samt tapet på väggen. Gott om förvaringsmöjligheter med överskåp samt ett stort praktiskt förråd med hyllor. Tvättmaskin från Electrolux (2004) och torkskåp från Husqvarna från byggåret. Frånluftsvärmepump (Nibe från 2003).

ÖVRE PLAN- nås via trapp från entréhallen.

ALLRUM:
Rymligt och ljust allrum som passar bra som tv-rum eller barnens lekrum. Trägolv (i behov av slipning), ljust tapetserade väggar samt tre fönster mot trädgården. Markis vid fönster.

SOVRUM 1/MASTER BEDROOM:
Väl tilltaget sovrum med egen klädkammare och gott om plats för litet "hemmakontor". Plastmatta på golv och ljust gråmålade väggar. Här finns även vindsluckan. Markiser.

SOVRUM 2:
Sovrum med plastmatta och grå/grönmålade väggar. Två garderober.

SOVRUM 3:
Sovrum med plastmatta och vitmålade väggar samt en fondvägg (tapet). Två garderober.

I samtliga sovrum nås kattvindarna, där kan man göra iordning för att få mer förvaringsmöjligheter vid behov.

BADRUM:
Badrum i fint originalskick. Blå plastmatta och vit våtrumstapet. Vit handfatskommod med spegel, badkar och wc. Öppningsbart takfönster (bytt 2013).

ÖVRIGT:
- Vita profilerade dörrar till samtliga rum
- Takrengöring, yttertak (2016)
- Takfönster i badrum bytt (2013)
- Köket renoverat (2009)
- Duschrum på entréplan renoverat (2005)

- Frånluftsvärmepump utbytt (2003)

Fastighetsmäklaren informerar
Vår roll som fastighetsmäklare är att objektivt förmedla information mellan köpare och säljare utan att påverka denna information. Bud som kommer in före kontraktsskrivning måste vi förmedla till säljaren för att låta säljaren fatta alla beslut. Köpet är således inte klart förrän kontraktet är påskrivet. Köpare och säljare har enligt lag rätt att, när uppdraget slutförts, få en skriftlig budhistorik över samtliga angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp.

Fakta

Byggnad

Byggnadstyp1½-plansvilla

Övrig bostadALTAN:
Stor härlig trädäckad altan med utgång från kök och sällskapsdel. Här finns plats att både placera större middagsgrupp och en mysig loungedel. Altanen har sol från tidig morgon till tidig eftermiddag.

BELYSNING:
Nuvarande ägare gjorde om hela trädgården 2010 och då installerades även stämnings/kvälls-belysning runt huset och i vissa rabatter.

BESIKTIGAD:
Byggnaden är besiktigad och försäkrad mot dolda fel.

Övriga byggnaderGARAGE/GÄSTHUS:
Det som tidigare var ett vidbyggt garage är idag ett inrett gästhus om 26 kvm. Här är det isolerat och varmbonat året runt. Gästhuset passar även bra som tonårsdel, hemmakontor, ateljé eller uthyrningsdel.

FRIGGEBOD:
Fristående friggebod om 10 kvm.

TomtTRÄDGÅRD:
En helt fantastiskt fint anordnad trädgård som nuvarande ägare gjorde om helt under år 2010. Bra planeradmed både plana gräsytor, uppvuxna fruktträd och perenna buskar. Lummig grönskande framsida med en vacker stensättning som ger plats för flera bilar. Stensatt altan med kvällssol utanför entrén. Flertalet perenna rabatter pryder trädgården och bjuder på blomning från tidig vår till sen höst. Här bjuds det även på körsbär, smultron, äpple, havtorn, druvor och nyplanterat persikoträd- allt efter säsong. Plana gräsytor på trädgårdssidan ger plats för barnens lek och en härlig rosprydd pergola visar vägen från entrésidan till trägårdssidan. Runt om i trädgården finns fina platser att placera sittgrupper, både i sol och skugga. Staket och växter ger bra insynsskydd.

ÖPPEN FIBER:
Öppen Fiber är installerat i huset. Med Öppen Fiber har du möjlighet att välja mellan flera olika tjänsteleverantörer för bredband, tv och telefon. Läs mer på www.oppenfiber.se eller ring 020-402400.

Byggnadsår1992

FastighetsbeteckningTräkvista 2:156

GrundläggningKrypgrund

StommeTrä

FasadTrä (ommålat 2007)

Fönster3-glas

TakTegelpannor

Utv. PlåtarbeteLackerad plåt

UppvärmningVattenburen värme, frånluftsvärmepump

Pantbrevssumma1.927.000 kr

Taxeringsvärde3.262.000 kr

Byggnadens taxeringsvärde1.774.000 kr

Markens taxeringsvärde1.488.000 kr

Taxeringskod220

UpplåtelseformFriköpt

Vatten/avloppKommunalt vatten och avlopp.

VentilationMekanisk till- och frånluft

Samfällighet, gemensamhetsanl., servitut mmAndel i samfällighet/GA:
Närlunda GA:4 Närlunda vägförening (Vägar med tillhörande slänter, diken och dagvattenbrunnar, mötesplatser, vägbelysning, parkeringsplatser, grönområden, gång-och cykelvägar, gångbanor)

HissNej

EnergideklarationUtfärdad

Datumden 15 september 2016

Energiprestanda74 kWh/kvm/år

KlassD

Driftskostnad

Totalt enligt spec nedanC:a 32.400 kr/år med 2 personer i hushållet.

Uppvärmning-

Hushållsel17.000 kr

Vatten/avlopp4.500 kr

Sotning500 kr

Väg/samfällighetsavgift2.200 kr

Renhållning3.200 kr

Försäkring (exkl. lösöre)5.000 kr

Övrigt-

Energiförbrukning15154 kWh per år

ElleverantörFortum

NätleverantörEllevio

KommentarFastighetsskatt och framtida underhåll tillkommer.

Övrig bostad

Energideklaration.pdf

Området

AllmäntOmtyckt och mycket efterfrågat område med centralt läge på Ekerö. I närheten finns en fin badplats, "Närlunda badet" och vintertid finns en av Friluftsfrämjandet plogad skridskobana vid Tranholmen. Promenad och joggingvägar längs med vattnet samt mot Älvnäs och ända fram till Ekerö kyrka.I områdets närhet finns dessutom:- Träkvistavallen med fotbollsplaner, ishall, tennisbanor och fritidsgård. På andra sidan stora vägen finns ett gym, Puls & Träning.- Ekebyhovs parken och en vacker bokskog som är Sveriges nordligaste bokskog. Ekebyhovs slott har olika kulturaktiviteter, café med hembakat och dagens lunch i veckorna. Både parken och bokskogen har fina promenadstråk. - Ekebyhovs ridskola med både barn och vuxengrupper.- Ekebyhovs fina slalombacke med fyra nedfarter, skidskola samt aktiv alpinklubb.- Ett stort naturområde vid Jungfrusundsåsen med fina motionsspår (3,4,5 och 10 km delvis med el-ljusbelysning), vandringsleder, ridvägar och strövområden. Vintertid är det fina skidspår i motionsspåren.- Tre omtyckta golfbanor, Mälarö GK vid Skytteholm, Troxhammar GK och Drottningholm GK.

KommunikationNärmaste busshållplats finns på Älvnäsvägen alternativt Ekerövägen. Beräknad restid till Brommaplan ca 20 minuter.

ParkeringStensatt infart med plats för flera bilar.

NärserviceDet finns även en färjeförbindelse mellan Ekerö och Slagsta (i Botkyrka kommun) som gör att man snabbt kan ta sig ut på E4:an.Centralt läge med gångavstånd Ekerö Centrum. Där finna bl.a ett flertal butiker, Ica Supermarket, banker, apotek, bibliotek och systembolag. I anslutning till Ekerö Centrum finns även vårdcentral och läkarmottagning. På Ekerö finns ett flertal skolor och daghem, både i kommunal och privat regi samt alternativa pedagogiker såsom Montessori och Waldorf. Till närmaste skola och dagis (Närlunda skolan) är det ca 5-10 minuters promenadväg. I anslutning till skolan finns en fotbollsplan. I närheten finns även Ekebyhovsskolan samt Tappströmsskola, båda med ca 10 minuters promenadavstånd.Brunna förskola är 2-5 promenad.

Mäklarringen Svenska AB

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Ekerö

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg