1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Skåne län
  4. Simrishamn
  5. A1806123
 
KARTA
Smakfullt och Österlenskt med fritt läge och med möjlighet till verksamhet!

Till salu: Hus, 6:a på 195 m², Hammenhög, Simrishamn


Mellan Hammenhög och Vallby hittar vi denna förtjusande gård med fritt läge, vacker utsikt, en härlig rymd, generösa ytor och med stor potential för egen verksamhet. Man brukar ibland höra att nya hus inte har någon själ, och så kan det naturligtvis vara. Men tänk då vilken tur att det finns sådana pärlor som Vallby 46. Ett nästintill nytt hus i ett gammalt skal. Gården har totalrenoverats under senare år och erbjuder idag ett modernt hem skapat med äkta kärlek och omvårdnad om bostaden samtidigt som man inte varit rädd för att "ta ut svängarna" genom att mixa djurmönstrade tapeter med linoljemålade fönster, synliga takbjälkar med öppet upp i nock, vackra trägolv från förr med praktiskt och värmande klinkergolv, vedspis från Höganäs med supermodern ugn från Ilve, vattenburen värme med en rustik järnspis.

Blandningen är inspirerande och givande men känner man att något "sticker ut för mycket" för den egna smaken går det att med enkla medel "tona ner". Badrummet och köket är något utöver det vanliga. Badrummet är helkaklat och spatiöst, en plats att verkligen koppla av på med gott om plats, utgång till uteplats och läshörna. Vill man njuta i ett badkar finns förberett även för detta. Köket är, med sitt vackra trägolv, sin platsbyggda köksö med rum för många, sina snickerier från Kvänum och med såväl öppen spis som vedspis, ett kapitel för sig och helt naturligt blir detta husets hjärta. Här samlas man på mornarna och tänder eld i spisen, man pratar och skrattar och känner sig välkommen, avslappnad och lugn. Till kvällen får man kanske gäster och då fälls klaffarna på bordet upp vilket ger plats för än fler kring bordet.

Detta är ett hem som lämpar sig väl för den händiga och kreativa och då inte i den mening att här behöver fixas och donas en massa för så är icke fallet, det går bra att flytta rakt in! Nej, jag tänker mer på den potential som finns i ekonomibyggnaderna, idag en väl fungerande fönsterverkstad och en loge med stora möjligheter. Vad blir det härnäst? Kanske fortsatt verkstad men med fokus på annat som till exempel bilar, keramik, konst eller kanske mat? Och logen, vad händer med den? Utmärkt till förvaring men också väl lämpad för umgänge och samkväm. Kanske skapar man ett B&B eller kanske flyttar gården tillbaka till sitt ursprung så att djur åter ryms i stallarna och maskiner i logen? Vad det jag, jag vet bara att detta är möjligheternas fastighet! Med tillfälle till ett inbjudande, smakfullt och påkostat hem med plats för många i en perfekt kombination med möjlighet till verksamhet!

Era behov och önskemål avgör, välkomna att boka tid för visning!
Vi välkomnas in i pampig hall, rymlig, öppet upp i nock och med värmande klinkergolv. Hallen ligger centralt i huset och från den nås det grandiosa badrummet som är så läckert och som låter kreativiteten flöda. I ett utrymme som detta finns möjlighet att skapa ett unikt badrum/relaxrum. Utgång till trädgården och generös uteplats samt ett värmande klinkergolv ger en skön känsla. Tänk att utanför dörren mot trädgården sätta upp ett utomhusspa, så lyxigt! Att kunna kliva ut från ett varmt och ombonat badrum, ut i den kalla vinterkvällen och snabbt krypa ner i en varm och ångande badtunna!

Nåväl, från hallen nås också köket som även det är något utöver det vanliga. Husets hjärta och naturliga samlingsplats med en platsbyggd köksö som också fungerar som matbord med plats för många, en öppen spis i gammal stil och dessutom ett fullt fungerande vedspis. Kontrasterna är slående och väl genomtänkta, i andra delen av köket ståtar en toppmodern ugn från Ilve och kyl/frys är av märket Gaggenau. Köksinredningen är specialbeställd från Kvänumkök och i det praktiska men samtidigt vackra vitrinskåpet sitter glas från förr, såväl valsade som munblåsta. I anslutning till köket finns även en mindre uteplats med fin utsikt.

Från köket kommer vi vidare in i matrummet som ligger i öppen planlösning mot allrummet, det dekorativa trägolvet flyter fint genom rummen och skapar tillsammans med de synliga bjälkarna en enhetlig känsla. I allrummet finns plats för såväl sällskapsavdelning som tv-hörna om man så önskar, den centrala platsen i rummet har en rustik och ståtlig kamin.
Vi passerar vidare ett genomgångsrum, utmärkt som kontor eller bibliotek. Längst in i denna delen av huset finner vi sovrummet, praktfullt, ljust och med gott om förvaringsutrymmen i platsbyggda garderober. Här har nuvarande ägare än en gång tagit ut svängarna lite och rummet bjuder på inspirerande och kanske i vissa fall utmanande kontraster.

Från hallen nås också en mindre gästtoalett med WC, dusch och handfat, en trappa upp finns ett charmigt och mycket ombonat sovrum med liten klädkammare och till vänster om hallen finns en korridor som leder oss vidare till en praktisk tvättstuga samt ett avskilt och privat gästrum.

I den gamla stalldelen har nuvarande ägare inrett en verkstad, här finns också ett rymligt pannrum med gott om plats till förvaring samt ett kök av äldre modell. Finns tankar på att driva ett Bed & Breakfast på Österlen öppnar denna delen av fastigheten upp för detta, här finns fina möjligheter att inreda rum och den ståtliga logen kan mycket väl bli en riktigt trevlig samlingslokal.

Som sagt, detta är en fastighet med stor potential, era drömmar och behov sätter gränserna!
Välkomna på visning!

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 1 ½-plan med delvis källare
Rum: 6, varav 3 sovrum
Boarea: 195 kvm
Biarea: 315 kvm
Tomtarea: 6 885 kvm

Utgångspris: 4 500 000 kr
Byggnadsår: 1909
Driftkostnad: ca 41 318 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen
Beskrivning: Biareauppgift enligt säljarens mätning. Avser Verkstad och loge.

Byggnadssätt

Vatten: Enskilt vatten året om (kommunalt vatten kopplas in i år)
Avlopp: Enskilt avlopp (kommunalt avlopp kopplas in i år)
Uppvärmning: Vattenburen värme via luft/vattenvärmepump samt tre eldstäder
Uppvärmning ålder: 2015
Uppvärmning leverantör: IVT
Grund: Betongplatta och skånegrund
Stomme: Tegel/sten
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts
Fönster: Kopplade 2-glasfönster

Takbeklädnad: Plåt
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Självdrag
Elkablar: Ledningar bytta
Murstock: Murad skorsten
Murstock kommentar: Provtryckning 2003, brandskyddskontroll 2013
Fel och brister: Golvvärme i hall, badrum, tvätt och gästrum har viss tröghet pga äldre modell (smalare) slangar i golven.

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 2011

Ombyggnad av stall till bostadsdel 1999-2001
Ombyggnad av stall till verkstad 2000-2002
Tilläggsisolering av väggar och omputsning fasad 2001-2002
Ombyggnad kök och ny toalett (gäst wc) 2005
Nya yttertak, nya hängrännor och nya fönsterbleck 2011-2013
Nya tapeter, nytt innertak, nya golv 2010 - 2015

Tomt/balkong/uteplats

Stenlagd uteplats på baksidan av huset. Sol från tidig förmiddag till sen kväll och vacker utsikt över det Österlenska landskapet.
På innergården finns en mindre uteplats i skydd från vinden.

Mysig och skyddad innergård med vacker sjösten och en mindre stenlagd uteplats. På baksidan av huset finns en generös gräsmatta och en rymlig uteplats med sol från tidig förmiddag till sen kväll. Utsikten är typiskt Österlensk, fält, gårdar, åkrar och horisont.

Visa mer om bostaden

Övriga byggnader

Verkstad om ca 85 kvm som med fördel går att inreda om ytterligare boyta behövs samt en vacker loge med stor potential om ca 230 kvm.

Parkering

Möjlighet att parkera ett flertal bilar på uppfarten till gården. Dessutom finns logen att tillgå om man behöver garage.

Tv/Internetanslutning

Mobilt bredband, fiber är på väg.

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Simrishamn
Område: Vallby

Fastighetsbeteckning: Simrishamn Vallby 4:6

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter förmån: Officialservitut: Väg
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

4 500 000 kr

Driftkostnader

ca 41 318 kr/år

Årlig elförbrukning: 20961 kWh/år

Fördelas enligt följande

Uppvärmning: 24 000 kr
Vatten och avlopp: 4 355 kr
Väg: 500 kr
Försäkring: 8 787 kr
Försäkringskommentar: Länsförsäkringar, i försäkringen finns en utökad försäkring för verksamhet i verkstad och loge, den extra premien för detta ligger på 3994 kr och är inkluderat i den angivna försäkringskostnaden.

Renhållning: 3 426 kr
Sotning: 250 kr
Beskrivning: I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel. I försäkringen finns en utökad försäkring för verksamhet i verkstad och loge, den extra premien för detta ligger på 3994 kr och är inkluderat i den angivna försäkringskostnaden. Vägavgift har nuvarande ägare endast betalat en gång sedan hon köpte huset och då var kostnaden 500 kr.

Taxering

Byggnad: 1 280 000 kr
Mark: 650 000 kr
Totalt: 1 930 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1958
Standardpoäng: 45
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 16 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 993 600 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 206 kWh/kvm/år

Energideklaration utförd: 2010-03-30

Besiktningsman: Lars-Erik Andersson, Anticimex

Smakfullt och Österlenskt med fritt läge och med möjlighet till verksamhet!

Till salu: Hus, 6:a på 195 m², Hammenhög, Simrishamn

HAMMENHÖG, SIMRISHAMN

Till salu, Hus, 4 500 000 kr , 195


Mellan Hammenhög och Vallby hittar vi denna förtjusande gård med fritt läge, vacker utsikt, en härlig rymd, generösa ytor och med stor potential för egen verksamhet. Man brukar ibland höra att nya hus inte har någon själ, och så kan det naturligtvis vara. Men tänk då vilken tur att det finns sådana pärlor som Vallby 46. Ett nästintill nytt hus i ett gammalt skal. Gården har totalrenoverats under senare år och erbjuder idag ett modernt hem skapat med äkta kärlek och omvårdnad om bostaden samtidigt som man inte varit rädd för att "ta ut svängarna" genom att mixa djurmönstrade tapeter med linoljemålade fönster, synliga takbjälkar med öppet upp i nock, vackra trägolv från förr med praktiskt och värmande klinkergolv, vedspis från Höganäs med supermodern ugn från Ilve, vattenburen värme med en rustik järnspis.

Blandningen är inspirerande och givande men känner man att något "sticker ut för mycket" för den egna smaken går det att med enkla medel "tona ner". Badrummet och köket är något utöver det vanliga. Badrummet är helkaklat och spatiöst, en plats att verkligen koppla av på med gott om plats, utgång till uteplats och läshörna. Vill man njuta i ett badkar finns förberett även för detta. Köket är, med sitt vackra trägolv, sin platsbyggda köksö med rum för många, sina snickerier från Kvänum och med såväl öppen spis som vedspis, ett kapitel för sig och helt naturligt blir detta husets hjärta. Här samlas man på mornarna och tänder eld i spisen, man pratar och skrattar och känner sig välkommen, avslappnad och lugn. Till kvällen får man kanske gäster och då fälls klaffarna på bordet upp vilket ger plats för än fler kring bordet.

Detta är ett hem som lämpar sig väl för den händiga och kreativa och då inte i den mening att här behöver fixas och donas en massa för så är icke fallet, det går bra att flytta rakt in! Nej, jag tänker mer på den potential som finns i ekonomibyggnaderna, idag en väl fungerande fönsterverkstad och en loge med stora möjligheter. Vad blir det härnäst? Kanske fortsatt verkstad men med fokus på annat som till exempel bilar, keramik, konst eller kanske mat? Och logen, vad händer med den? Utmärkt till förvaring men också väl lämpad för umgänge och samkväm. Kanske skapar man ett B&B eller kanske flyttar gården tillbaka till sitt ursprung så att djur åter ryms i stallarna och maskiner i logen? Vad det jag, jag vet bara att detta är möjligheternas fastighet! Med tillfälle till ett inbjudande, smakfullt och påkostat hem med plats för många i en perfekt kombination med möjlighet till verksamhet!

Era behov och önskemål avgör, välkomna att boka tid för visning!
Vi välkomnas in i pampig hall, rymlig, öppet upp i nock och med värmande klinkergolv. Hallen ligger centralt i huset och från den nås det grandiosa badrummet som är så läckert och som låter kreativiteten flöda. I ett utrymme som detta finns möjlighet att skapa ett unikt badrum/relaxrum. Utgång till trädgården och generös uteplats samt ett värmande klinkergolv ger en skön känsla. Tänk att utanför dörren mot trädgården sätta upp ett utomhusspa, så lyxigt! Att kunna kliva ut från ett varmt och ombonat badrum, ut i den kalla vinterkvällen och snabbt krypa ner i en varm och ångande badtunna!

Nåväl, från hallen nås också köket som även det är något utöver det vanliga. Husets hjärta och naturliga samlingsplats med en platsbyggd köksö som också fungerar som matbord med plats för många, en öppen spis i gammal stil och dessutom ett fullt fungerande vedspis. Kontrasterna är slående och väl genomtänkta, i andra delen av köket ståtar en toppmodern ugn från Ilve och kyl/frys är av märket Gaggenau. Köksinredningen är specialbeställd från Kvänumkök och i det praktiska men samtidigt vackra vitrinskåpet sitter glas från förr, såväl valsade som munblåsta. I anslutning till köket finns även en mindre uteplats med fin utsikt.

Från köket kommer vi vidare in i matrummet som ligger i öppen planlösning mot allrummet, det dekorativa trägolvet flyter fint genom rummen och skapar tillsammans med de synliga bjälkarna en enhetlig känsla. I allrummet finns plats för såväl sällskapsavdelning som tv-hörna om man så önskar, den centrala platsen i rummet har en rustik och ståtlig kamin.
Vi passerar vidare ett genomgångsrum, utmärkt som kontor eller bibliotek. Längst in i denna delen av huset finner vi sovrummet, praktfullt, ljust och med gott om förvaringsutrymmen i platsbyggda garderober. Här har nuvarande ägare än en gång tagit ut svängarna lite och rummet bjuder på inspirerande och kanske i vissa fall utmanande kontraster.

Från hallen nås också en mindre gästtoalett med WC, dusch och handfat, en trappa upp finns ett charmigt och mycket ombonat sovrum med liten klädkammare och till vänster om hallen finns en korridor som leder oss vidare till en praktisk tvättstuga samt ett avskilt och privat gästrum.

I den gamla stalldelen har nuvarande ägare inrett en verkstad, här finns också ett rymligt pannrum med gott om plats till förvaring samt ett kök av äldre modell. Finns tankar på att driva ett Bed & Breakfast på Österlen öppnar denna delen av fastigheten upp för detta, här finns fina möjligheter att inreda rum och den ståtliga logen kan mycket väl bli en riktigt trevlig samlingslokal.

Som sagt, detta är en fastighet med stor potential, era drömmar och behov sätter gränserna!
Välkomna på visning!

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 1 ½-plan med delvis källare
Rum: 6, varav 3 sovrum
Boarea: 195 kvm
Biarea: 315 kvm
Tomtarea: 6 885 kvm

Utgångspris: 4 500 000 kr
Byggnadsår: 1909
Driftkostnad: ca 41 318 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen
Beskrivning: Biareauppgift enligt säljarens mätning. Avser Verkstad och loge.

Byggnadssätt

Vatten: Enskilt vatten året om (kommunalt vatten kopplas in i år)
Avlopp: Enskilt avlopp (kommunalt avlopp kopplas in i år)
Uppvärmning: Vattenburen värme via luft/vattenvärmepump samt tre eldstäder
Uppvärmning ålder: 2015
Uppvärmning leverantör: IVT
Grund: Betongplatta och skånegrund
Stomme: Tegel/sten
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts
Fönster: Kopplade 2-glasfönster

Takbeklädnad: Plåt
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Självdrag
Elkablar: Ledningar bytta
Murstock: Murad skorsten
Murstock kommentar: Provtryckning 2003, brandskyddskontroll 2013
Fel och brister: Golvvärme i hall, badrum, tvätt och gästrum har viss tröghet pga äldre modell (smalare) slangar i golven.

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 2011

Ombyggnad av stall till bostadsdel 1999-2001
Ombyggnad av stall till verkstad 2000-2002
Tilläggsisolering av väggar och omputsning fasad 2001-2002
Ombyggnad kök och ny toalett (gäst wc) 2005
Nya yttertak, nya hängrännor och nya fönsterbleck 2011-2013
Nya tapeter, nytt innertak, nya golv 2010 - 2015

Tomt/balkong/uteplats

Stenlagd uteplats på baksidan av huset. Sol från tidig förmiddag till sen kväll och vacker utsikt över det Österlenska landskapet.
På innergården finns en mindre uteplats i skydd från vinden.

Mysig och skyddad innergård med vacker sjösten och en mindre stenlagd uteplats. På baksidan av huset finns en generös gräsmatta och en rymlig uteplats med sol från tidig förmiddag till sen kväll. Utsikten är typiskt Österlensk, fält, gårdar, åkrar och horisont.

Visa mer om bostaden

Övriga byggnader

Verkstad om ca 85 kvm som med fördel går att inreda om ytterligare boyta behövs samt en vacker loge med stor potential om ca 230 kvm.

Parkering

Möjlighet att parkera ett flertal bilar på uppfarten till gården. Dessutom finns logen att tillgå om man behöver garage.

Tv/Internetanslutning

Mobilt bredband, fiber är på väg.

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Simrishamn
Område: Vallby

Fastighetsbeteckning: Simrishamn Vallby 4:6

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter förmån: Officialservitut: Väg
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

4 500 000 kr

Driftkostnader

ca 41 318 kr/år

Årlig elförbrukning: 20961 kWh/år

Fördelas enligt följande

Uppvärmning: 24 000 kr
Vatten och avlopp: 4 355 kr
Väg: 500 kr
Försäkring: 8 787 kr
Försäkringskommentar: Länsförsäkringar, i försäkringen finns en utökad försäkring för verksamhet i verkstad och loge, den extra premien för detta ligger på 3994 kr och är inkluderat i den angivna försäkringskostnaden.

Renhållning: 3 426 kr
Sotning: 250 kr
Beskrivning: I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel. I försäkringen finns en utökad försäkring för verksamhet i verkstad och loge, den extra premien för detta ligger på 3994 kr och är inkluderat i den angivna försäkringskostnaden. Vägavgift har nuvarande ägare endast betalat en gång sedan hon köpte huset och då var kostnaden 500 kr.

Taxering

Byggnad: 1 280 000 kr
Mark: 650 000 kr
Totalt: 1 930 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1958
Standardpoäng: 45
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 16 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 993 600 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 206 kWh/kvm/år

Energideklaration utförd: 2010-03-30

Besiktningsman: Lars-Erik Andersson, Anticimex

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Simrishamn

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg