1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Kalmar län
  4. Högsby
  5. A1805912
 
KARTA
Unikt boende med stor potential för att driva egen verksamhet!

Till salu: Hus, 7:a på 190 m², Berga, Högsby


Genom grindstolparna av granit och vidare genom den lummiga syrénallén når vi denna pampiga sekelskiftesvilla på enskilt läge. Med byggår 1898 är villan är en av den första som uppfördes i Berga men utgör idag ett modernt boende. Många originaldetaljer som kakelugnar, handsnidade pardörrar, brödugnslucka i källaren och eldstad i köket är välbevarade. Takhöjden och rymden i entréplan är slående utan att för den skull kännas överdådig eller öde. Denna villa är ett praktexempel på hur anor och tradition kan samexistera med en modern livsstil och de bekvämligheter som det fodrar. Fastigheten erbjuder fantastiska möjligheter för att driva egen verksamhet genom stabil internetuppkoppling via fiber samt den fina och det väl tilltagna annexet. I annexet finns ett stort dubbelgarage med plats för 2-3 bilar, carport med plats för ytterligare 1-2 bilar. Entréplan värms via vattenburen golvvärme och i denna våning finns även en kontorslokal med pentry och toalett. På övervåningen finns ett fullt utrustat badrum samt en lokal som lämpar sig utmärkt för hemmagym, ateljé eller annan verksamhet - bara din fantasi och ambition sätter gränserna! Förutom annexet finns det ytterligare förvaringsutrymme och garageplats i ladan på fastigheten. I ladan finns även möjlighet till hönshållning. Stort trädgårdstomt med stor plats för lek och lugn. I trädgården kan hemmabagaren botanisera bland körsbär, plommon, krusbär, hallon och mycket mer!

Välkomna till ett charmigt, ekonomiskt och praktiskt boende i lugn miljö och med bra kommunikationer!
Underbar rymd och härliga kakelugnar. Välkomna till ett ståndsmässigt boende på avskiljt läge nära kommunikationer!

ENTRÉHALL
Generös entréhall via husets baksida. Stora fönsterpartier, nedgång till källaren och klinkergolv gör detta till en högfunktionell och välkomnande hall för både stora och små.

INRE HALLEN
Via magnifika pardörrar kommer man vidare in till den inre hallen från vilken man kan ta sig till övervåningen eller vidare in till vardagsrummet och glasverandan.

GÄSTTOALETT
Gästtoalett med wc, tvättställ och klinkergolv.

KÖK
Rymligt och ljust kök med attribut som vedspis, stor kyl och frys, diskmaskin samt elspis. I köket finns goda förvaringsmöjligheter i skåp och lådor. Ordentlig plats för köksbord!
Ljusa ytskikt, stora fönster och utgång till altanen gör detta rum till ett trivsamt rum för vardagsbestyren.

SOVRUM
Ett av två väl tilltagna sovrum i entréplan. Det vackra trägolvet och den ståtliga kakelugnen tillsammans med den härliga takhöjden gör detta rum till ett charmigt rum med hög trivselfaktor.
Sovrummet lämpar sig bra som barnrum.

VARDAGSRUM
Pampigt vardagsrum med otrolig rymd och takhöjd. Reslig kakelugn med väl genomarbetade detaljer. Kakelugnen och de höga fönstren är detaljer som verkligen lyfter rummet till höjder ovan den väl tilltagna takhöjden. Smakfull fanérparkett på golvet och utgång till den inglasade och vinterbonade glasverandan på framsidan.
I vardagsrummet kan den stora antikgruppen och den rejäla soffgruppen stå tillsammans utan att behöva brottas om utrymmet eller uppmärksamheten.

SOVRUM
Via två magnifika pardörrar når man ett väl tilltaget sovrum både till ytan och takhöjden. Här finns god plats för både dubbelsäng och ytterligare förvaringsmöbel utöver befintliga garderober. Ytskikt i form av ljus tapet och trägolv. Som krona på verket finns här en otroligt vacker kakelugn med dekor i ljust rosa och guld.
Kort sagt; Ett sovrum för en godsägare!

SOVRUM/GENOMGÅNGSRUM
Mellan vardagsrummet och badrummet ligger ett genomgångsrum som lämpar sig som sovrum, kontor eller varför inte bibliotek. Massivt trägolv i diagonala linjer som ger extra struktur och känsla till rummet!

BADRUM
Familjebadrum utrustat med både dusch och badkar. Fint naturligt ljus via fönster mot grönskan. Ytskikt i form av våtrumsmatta och våtrumstapet. Självfallet finns här även wc och tvättställ med kommod.

TVÄTTSTUGA
Praktisk tvättstuga i anslutning till badrummet. Utrustning i form av torktumlare och tvättmaskin.

ALLRUM
Rymligt allrum med utgång till balkongen i söderläge. En mysig plats där familjen kan samlas för fredagsmys och sällskapsspel. Även här ligger ett hemtrevligt trägolv ackompanjerat med i övrigt ljusa ytskikt.

SOVRUM
Rymligt men mysigt sovrum med kakelugn (ej godkänd för eldning) och bra förvaringsmöjligheter i garderob (kattvind). Plats för dubbelsäng och övriga möbler efter önskemål.

SOVRUM
Rymligt sovrum med förvaringsmöjlighet i kattvind. God plats för säng och skrivbordsmöbel.

KÄLLARE
Källare under del av bostadshuset som nås via entréhallen. I källaren finns förvaringsutrymme i form av matkällare och övrigt förrådsutrymme. I källarvåningen finns även pannrummet med vedpanna, ackumulatortankar (2x500 l) samt styrningscentral för jordvärmen.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 1 ½ plan med delvis källare
Rum: 7, varav 4 sovrum
Boarea: 190 kvm
Biarea: 54 kvm
Tomtarea: 4 791 kvm

Utgångspris: 1 300 000 kr
Byggnadsår: 1898
Driftkostnad: ca 36 348 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om, enskild brunn för trädgårdsbevattning finns på tomten
Avlopp: Kommunalt avlopp
Uppvärmning: Vattenburet system, luft/vatten, jordvärme, ved integrerat system
Grund: Torpargrund, delvis källare
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glasfönster med spröjs

Takbeklädnad: Betongpannor
Utvändiga plåtarbeten: Galvaniserad målad plåt
Ventilation: Självdrag
Murstock: Murad skorsten
Murstock kommentar: Kanalen för vedeldningen är sotad och godkänd. Övriga eldstäder skall besiktigas. Kakelugn i sovrum på övervåningen är otät mot murstock (ej godkänd)
Fel och brister: Kakelugn i sovrum på övervåningen är inte godkänd för eldning på grund av otäthet mot skorstensmuren.
Kommentar: Pampigt bostadshus med fina ytor för umgänge och vackra kakelugnar. I Bostadshuset finns centraldammsugare.
Rejält tilltaget garage/annex med dubbelgarage och carport.
Äldre ladugårdsbyggnad med ytterligare en garageplats samt rymliga förvaringsutrymmen och möjlighet till hönshållning.

Byggnadernas uppvärmning/ komfortsystem
BOSTADSHUS
Vattenburet värmesystem med luft/vattenvärmepump ner till + 3,5 grader. Under denna temperatur går jordvärmen in. Det finns möjlighet att elda med ved (på det vattenburna systemet) för att stötta jordvärmen och hålla nere elförbrukningen vid extremkyla. I den inre hallen finns även en luft/luftvärmepump för att ge ytterligare spridning och cirkulation för en jämnare temperatur i boendemiljön.
AC- enheter finns installerat i glasverandan/uterummet samt i rummen på övervåningen. Samtliga fyra enheter är kopplade till gemensamt aggregat ute.

ANNEX/GARAGE

Renoveringar

2016 Installation av fiber
2015 Installation av ytterligare ackumulatortank (500 l), nytt expansionskärl
2014 Ny diskmaskin, Ny entrédörr (Mockfjärds)

Tomt/balkong/uteplats

Öppna uteplatser på fram och baksidan av huset. Uteplats på framsida i sydväst och uteplats på baksidan i nordöst.

Tomtarean total (32:3+32:1): 4 791 KVM
Tomtarea (32:3): 3 726 KVM
Tomtarea (32:1) 1 065 KVM

Visa mer om bostaden

Övriga byggnader

På fastigheten finns även en äldre ladugårdsbyggnad med stora förvaringsutrymmen.

Parkering

Stort dubbelgarage/Annex med carport för en bil och garage inne för 2-3 bilar samt stora förvaringsytor för lösöre. I annexet finns även lokal för kontor med pentry och toalett på entréplan, på övervåningen finns ytterligare ett rum för träningsverksamhet eller ateljé. I anslutning till detta rum finns även ett fullt utrustat badrum med dusch, wc och tvättställ.
Fastigheten bjuder stora möjligheter till biluppställning både på stensatt och grusat underlag utöver de stora gräsytorna som står tillbuds.

Tv/Internetanslutning

Fastigheten är ansluten till fiber. Leverantör, hastighet på internetuppkoppling samt kanalutbud för TV kan varieras efter behov och önskemål.

Allmänt

Län: Kalmar
Kommun: Högsby

Fastighetsbeteckning: Högsby Mellby 32:3 och Mellby 32:1

Omgivning

Området kring Berga har varit boplats i flera hundra år, gårdarna kring Kalvenäs har anor från 1400-talet och Kungsvägens (Kalmar-Stockholm) sträckning genom samhället uppe på åsen finns dokumenterad sedan 1600-talet.
1897 Stod järnvägen mellan Kalmar och Berga klar vilket blev startskotte för Bergas utveckling till stations- och industrisamhälle. År 1896 bestod Berga av tre hus förutom det nybyggda stationshuset, antalet invånare uppgick då till ett 20-tal.
Idag uppgår invånarantalet till drygt 900 personen i stationssamhället med omnejd och utgör en viktig knutpunkt för järnvägarna Kalmar-Linköping och Nässjö-Oskarshamn med 23 tågavgångar dagligen samt ett 20-tal bussavgångar till Högsby och Oskarshamn.
Samhället har en naturskön inramning av tre sjöar och det Småländska landskapet som känns igen ur Astrid Lindgrens sagor och berättelser.
I Berga finns närbutik med post-, spel- och apoteksombud, Skyttefällaskolan förskola samt årskurs 1-3, frisersalong, biosalong, café och en anrik trävaruhandel (startad 1929) som idag drivs av tredje generation i samma familj.

Kommunikationer

Kommunikationerna till och från Berga är goda med både tåg, buss och bil.
Kalmar: Direkttåg (60 min), Bil (50 min)
Oskarshamn: Direkttåg (20 min), Buss (30 min), Bil (25 min)
Högsby: Direkttåg (6 min), Buss (10 min), Bil (7 min)
Växjö: Tåg (2,5 h) Buss (1 h, 50 min) Bil (70 min)
Stockholm: Tåg (4 h), Bil (3 h 50 min)

Vägbeskrivning

Från E22 Norr (Stockholm/Oskarshamn): Ta av vid Oskarshamn (avfart centrum) in på väg 47 mot Växjö/Målilla. I rondellen efter Bockara, ta andra avfarten in på väg 37 mot Högsby/Kalmar. Efter 3 km, följ skyltning vänster mot Berga.
Från E22 Söder (Kalmar): Kör E22 norr mot Oskarshamn. I Ålem, vänster in på väg 34 mot Högsby. Följ väg 34 till Högsby. I andra rondellen, ta andra avfarten in på väg 37 (norr). Efter 1 km, följ skyltning höger mot Berga.
Från Växjö: Ta väg 37 mot Åseda/Högsby. Följ väg 37 till Högsby. I rondellen, ta tredje avfarten mot Oskarshamn/Målilla. Eter 1 km, följ skyltning höger mot Berga.

Planbestämmelser

Berga Centrum, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19881004)
Berga Stationssamhälle, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19700206)
Berga, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20060830, Registreringsdatum: 20070117)

Övrigt

Åkgräsklippare (helrenoverad 2015) med vagn, vedklyv, vedkap, snöslunga, jordfräs kan övertas av köparen mot att Ladan lämnas med inventarier (dörrar till bostadshuset, gamla redskap, reservdelar till värme- och ACsystem mm).
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

1 300 000 kr

Driftkostnader

ca 36 348 kr/år

Fördelas enligt följande

Uppvärmning: 19 762 kr
Vatten och avlopp: 8 242 kr
Försäkring: 6 205 kr
Försäkringskommentar: Stor villaförsäkring omfattande bostadsbyggnad, annex och lada.

Renhållning: 2 139 kr
Beskrivning: Uppvärmningskostnaden är inklusive hushållsel

Taxering

Byggnad: 247 000 kr
Mark: 69 000 kr
Totalt: 316 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1954
Standardpoäng: 28
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Beskrivning: Taxeringen avser både Mellby 32:3 och 32:1.

Pantbrev

Det finns 2 st pantbrev uttaget om sammanlagt 990 000 kr.

Fastighetsskatt

2 370 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 83 kWh/kvm/år

Energideklaration utförd: 2013-04-05

Beskrivning: Uppmätt Atemp (exklusive varmgarage) är 218 kvm.

Unikt boende med stor potential för att driva egen verksamhet!

Till salu: Hus, 7:a på 190 m², Berga, Högsby

BERGA, HÖGSBY

Till salu, Hus, 1 300 000 kr , 190


Genom grindstolparna av granit och vidare genom den lummiga syrénallén når vi denna pampiga sekelskiftesvilla på enskilt läge. Med byggår 1898 är villan är en av den första som uppfördes i Berga men utgör idag ett modernt boende. Många originaldetaljer som kakelugnar, handsnidade pardörrar, brödugnslucka i källaren och eldstad i köket är välbevarade. Takhöjden och rymden i entréplan är slående utan att för den skull kännas överdådig eller öde. Denna villa är ett praktexempel på hur anor och tradition kan samexistera med en modern livsstil och de bekvämligheter som det fodrar. Fastigheten erbjuder fantastiska möjligheter för att driva egen verksamhet genom stabil internetuppkoppling via fiber samt den fina och det väl tilltagna annexet. I annexet finns ett stort dubbelgarage med plats för 2-3 bilar, carport med plats för ytterligare 1-2 bilar. Entréplan värms via vattenburen golvvärme och i denna våning finns även en kontorslokal med pentry och toalett. På övervåningen finns ett fullt utrustat badrum samt en lokal som lämpar sig utmärkt för hemmagym, ateljé eller annan verksamhet - bara din fantasi och ambition sätter gränserna! Förutom annexet finns det ytterligare förvaringsutrymme och garageplats i ladan på fastigheten. I ladan finns även möjlighet till hönshållning. Stort trädgårdstomt med stor plats för lek och lugn. I trädgården kan hemmabagaren botanisera bland körsbär, plommon, krusbär, hallon och mycket mer!

Välkomna till ett charmigt, ekonomiskt och praktiskt boende i lugn miljö och med bra kommunikationer!
Underbar rymd och härliga kakelugnar. Välkomna till ett ståndsmässigt boende på avskiljt läge nära kommunikationer!

ENTRÉHALL
Generös entréhall via husets baksida. Stora fönsterpartier, nedgång till källaren och klinkergolv gör detta till en högfunktionell och välkomnande hall för både stora och små.

INRE HALLEN
Via magnifika pardörrar kommer man vidare in till den inre hallen från vilken man kan ta sig till övervåningen eller vidare in till vardagsrummet och glasverandan.

GÄSTTOALETT
Gästtoalett med wc, tvättställ och klinkergolv.

KÖK
Rymligt och ljust kök med attribut som vedspis, stor kyl och frys, diskmaskin samt elspis. I köket finns goda förvaringsmöjligheter i skåp och lådor. Ordentlig plats för köksbord!
Ljusa ytskikt, stora fönster och utgång till altanen gör detta rum till ett trivsamt rum för vardagsbestyren.

SOVRUM
Ett av två väl tilltagna sovrum i entréplan. Det vackra trägolvet och den ståtliga kakelugnen tillsammans med den härliga takhöjden gör detta rum till ett charmigt rum med hög trivselfaktor.
Sovrummet lämpar sig bra som barnrum.

VARDAGSRUM
Pampigt vardagsrum med otrolig rymd och takhöjd. Reslig kakelugn med väl genomarbetade detaljer. Kakelugnen och de höga fönstren är detaljer som verkligen lyfter rummet till höjder ovan den väl tilltagna takhöjden. Smakfull fanérparkett på golvet och utgång till den inglasade och vinterbonade glasverandan på framsidan.
I vardagsrummet kan den stora antikgruppen och den rejäla soffgruppen stå tillsammans utan att behöva brottas om utrymmet eller uppmärksamheten.

SOVRUM
Via två magnifika pardörrar når man ett väl tilltaget sovrum både till ytan och takhöjden. Här finns god plats för både dubbelsäng och ytterligare förvaringsmöbel utöver befintliga garderober. Ytskikt i form av ljus tapet och trägolv. Som krona på verket finns här en otroligt vacker kakelugn med dekor i ljust rosa och guld.
Kort sagt; Ett sovrum för en godsägare!

SOVRUM/GENOMGÅNGSRUM
Mellan vardagsrummet och badrummet ligger ett genomgångsrum som lämpar sig som sovrum, kontor eller varför inte bibliotek. Massivt trägolv i diagonala linjer som ger extra struktur och känsla till rummet!

BADRUM
Familjebadrum utrustat med både dusch och badkar. Fint naturligt ljus via fönster mot grönskan. Ytskikt i form av våtrumsmatta och våtrumstapet. Självfallet finns här även wc och tvättställ med kommod.

TVÄTTSTUGA
Praktisk tvättstuga i anslutning till badrummet. Utrustning i form av torktumlare och tvättmaskin.

ALLRUM
Rymligt allrum med utgång till balkongen i söderläge. En mysig plats där familjen kan samlas för fredagsmys och sällskapsspel. Även här ligger ett hemtrevligt trägolv ackompanjerat med i övrigt ljusa ytskikt.

SOVRUM
Rymligt men mysigt sovrum med kakelugn (ej godkänd för eldning) och bra förvaringsmöjligheter i garderob (kattvind). Plats för dubbelsäng och övriga möbler efter önskemål.

SOVRUM
Rymligt sovrum med förvaringsmöjlighet i kattvind. God plats för säng och skrivbordsmöbel.

KÄLLARE
Källare under del av bostadshuset som nås via entréhallen. I källaren finns förvaringsutrymme i form av matkällare och övrigt förrådsutrymme. I källarvåningen finns även pannrummet med vedpanna, ackumulatortankar (2x500 l) samt styrningscentral för jordvärmen.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 1 ½ plan med delvis källare
Rum: 7, varav 4 sovrum
Boarea: 190 kvm
Biarea: 54 kvm
Tomtarea: 4 791 kvm

Utgångspris: 1 300 000 kr
Byggnadsår: 1898
Driftkostnad: ca 36 348 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om, enskild brunn för trädgårdsbevattning finns på tomten
Avlopp: Kommunalt avlopp
Uppvärmning: Vattenburet system, luft/vatten, jordvärme, ved integrerat system
Grund: Torpargrund, delvis källare
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glasfönster med spröjs

Takbeklädnad: Betongpannor
Utvändiga plåtarbeten: Galvaniserad målad plåt
Ventilation: Självdrag
Murstock: Murad skorsten
Murstock kommentar: Kanalen för vedeldningen är sotad och godkänd. Övriga eldstäder skall besiktigas. Kakelugn i sovrum på övervåningen är otät mot murstock (ej godkänd)
Fel och brister: Kakelugn i sovrum på övervåningen är inte godkänd för eldning på grund av otäthet mot skorstensmuren.
Kommentar: Pampigt bostadshus med fina ytor för umgänge och vackra kakelugnar. I Bostadshuset finns centraldammsugare.
Rejält tilltaget garage/annex med dubbelgarage och carport.
Äldre ladugårdsbyggnad med ytterligare en garageplats samt rymliga förvaringsutrymmen och möjlighet till hönshållning.

Byggnadernas uppvärmning/ komfortsystem
BOSTADSHUS
Vattenburet värmesystem med luft/vattenvärmepump ner till + 3,5 grader. Under denna temperatur går jordvärmen in. Det finns möjlighet att elda med ved (på det vattenburna systemet) för att stötta jordvärmen och hålla nere elförbrukningen vid extremkyla. I den inre hallen finns även en luft/luftvärmepump för att ge ytterligare spridning och cirkulation för en jämnare temperatur i boendemiljön.
AC- enheter finns installerat i glasverandan/uterummet samt i rummen på övervåningen. Samtliga fyra enheter är kopplade till gemensamt aggregat ute.

ANNEX/GARAGE

Renoveringar

2016 Installation av fiber
2015 Installation av ytterligare ackumulatortank (500 l), nytt expansionskärl
2014 Ny diskmaskin, Ny entrédörr (Mockfjärds)

Tomt/balkong/uteplats

Öppna uteplatser på fram och baksidan av huset. Uteplats på framsida i sydväst och uteplats på baksidan i nordöst.

Tomtarean total (32:3+32:1): 4 791 KVM
Tomtarea (32:3): 3 726 KVM
Tomtarea (32:1) 1 065 KVM

Visa mer om bostaden

Övriga byggnader

På fastigheten finns även en äldre ladugårdsbyggnad med stora förvaringsutrymmen.

Parkering

Stort dubbelgarage/Annex med carport för en bil och garage inne för 2-3 bilar samt stora förvaringsytor för lösöre. I annexet finns även lokal för kontor med pentry och toalett på entréplan, på övervåningen finns ytterligare ett rum för träningsverksamhet eller ateljé. I anslutning till detta rum finns även ett fullt utrustat badrum med dusch, wc och tvättställ.
Fastigheten bjuder stora möjligheter till biluppställning både på stensatt och grusat underlag utöver de stora gräsytorna som står tillbuds.

Tv/Internetanslutning

Fastigheten är ansluten till fiber. Leverantör, hastighet på internetuppkoppling samt kanalutbud för TV kan varieras efter behov och önskemål.

Allmänt

Län: Kalmar
Kommun: Högsby

Fastighetsbeteckning: Högsby Mellby 32:3 och Mellby 32:1

Omgivning

Området kring Berga har varit boplats i flera hundra år, gårdarna kring Kalvenäs har anor från 1400-talet och Kungsvägens (Kalmar-Stockholm) sträckning genom samhället uppe på åsen finns dokumenterad sedan 1600-talet.
1897 Stod järnvägen mellan Kalmar och Berga klar vilket blev startskotte för Bergas utveckling till stations- och industrisamhälle. År 1896 bestod Berga av tre hus förutom det nybyggda stationshuset, antalet invånare uppgick då till ett 20-tal.
Idag uppgår invånarantalet till drygt 900 personen i stationssamhället med omnejd och utgör en viktig knutpunkt för järnvägarna Kalmar-Linköping och Nässjö-Oskarshamn med 23 tågavgångar dagligen samt ett 20-tal bussavgångar till Högsby och Oskarshamn.
Samhället har en naturskön inramning av tre sjöar och det Småländska landskapet som känns igen ur Astrid Lindgrens sagor och berättelser.
I Berga finns närbutik med post-, spel- och apoteksombud, Skyttefällaskolan förskola samt årskurs 1-3, frisersalong, biosalong, café och en anrik trävaruhandel (startad 1929) som idag drivs av tredje generation i samma familj.

Kommunikationer

Kommunikationerna till och från Berga är goda med både tåg, buss och bil.
Kalmar: Direkttåg (60 min), Bil (50 min)
Oskarshamn: Direkttåg (20 min), Buss (30 min), Bil (25 min)
Högsby: Direkttåg (6 min), Buss (10 min), Bil (7 min)
Växjö: Tåg (2,5 h) Buss (1 h, 50 min) Bil (70 min)
Stockholm: Tåg (4 h), Bil (3 h 50 min)

Vägbeskrivning

Från E22 Norr (Stockholm/Oskarshamn): Ta av vid Oskarshamn (avfart centrum) in på väg 47 mot Växjö/Målilla. I rondellen efter Bockara, ta andra avfarten in på väg 37 mot Högsby/Kalmar. Efter 3 km, följ skyltning vänster mot Berga.
Från E22 Söder (Kalmar): Kör E22 norr mot Oskarshamn. I Ålem, vänster in på väg 34 mot Högsby. Följ väg 34 till Högsby. I andra rondellen, ta andra avfarten in på väg 37 (norr). Efter 1 km, följ skyltning höger mot Berga.
Från Växjö: Ta väg 37 mot Åseda/Högsby. Följ väg 37 till Högsby. I rondellen, ta tredje avfarten mot Oskarshamn/Målilla. Eter 1 km, följ skyltning höger mot Berga.

Planbestämmelser

Berga Centrum, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19881004)
Berga Stationssamhälle, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19700206)
Berga, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20060830, Registreringsdatum: 20070117)

Övrigt

Åkgräsklippare (helrenoverad 2015) med vagn, vedklyv, vedkap, snöslunga, jordfräs kan övertas av köparen mot att Ladan lämnas med inventarier (dörrar till bostadshuset, gamla redskap, reservdelar till värme- och ACsystem mm).
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

1 300 000 kr

Driftkostnader

ca 36 348 kr/år

Fördelas enligt följande

Uppvärmning: 19 762 kr
Vatten och avlopp: 8 242 kr
Försäkring: 6 205 kr
Försäkringskommentar: Stor villaförsäkring omfattande bostadsbyggnad, annex och lada.

Renhållning: 2 139 kr
Beskrivning: Uppvärmningskostnaden är inklusive hushållsel

Taxering

Byggnad: 247 000 kr
Mark: 69 000 kr
Totalt: 316 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1954
Standardpoäng: 28
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Beskrivning: Taxeringen avser både Mellby 32:3 och 32:1.

Pantbrev

Det finns 2 st pantbrev uttaget om sammanlagt 990 000 kr.

Fastighetsskatt

2 370 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 83 kWh/kvm/år

Energideklaration utförd: 2013-04-05

Beskrivning: Uppmätt Atemp (exklusive varmgarage) är 218 kvm.

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Högsby

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg