1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Hallands län
  4. Falkenberg
  5. A1805707
 
KARTA
Familjevilla utöver det vanliga!

Till salu: Hus, 5:a på 160 m², Falkenberg


Drömmer ni er bort i en unik familjevänlig villa i ett populärt område? Då kan snart er dröm ha gått i uppfyllelse. Denna villa, högt belägen på Tröingeberg väntar nu på att en ny familj ska ta över och flytta in vår/sommar 2017.

På en fantastisk hörntomt möts här funktion och arkitektur på ett smakfullt vis. Huset, trädgården och läget erbjuder verkligen det där "lilla extra" och det är svårt att inte bli förälskad i huset. Den generösa tomten om 1076 kvm är även den genomtänkt och skapad för att blomstra från tidig vår till sen höst. På stenpartiet vid uppfarten till gargaet är det första ni ser ett platsbyggt, vackert växthus. Vidare löper stengången runt huset mot ett trädgårdsparti på framsidan med träd, buskar, rosor och blommor. På husets baksida, finns en stor uteplats med ypperligt solläge. Hela tomten är en riktig oas som med sina många planteringar knappast gör trädgårdsentusiasten besviken!

Letar ni efter någonting utöver det vanliga, då har ni kommit rätt. Varmt välkomna att boka in er på en visning!
Entré/hall
Välkommen in! Bostadens entré finns på nedre plan längs husets långsida. Det finns goda avhängningsmöjligheter till familjens alla ytterplagg direkt till vänster. På golvet ligger ett brunt klinkergolv och väggarna är ljusgula.

Allrum/sovrum
På entréplan finns ett stort rum som idag fungerar som tv-rum. Detta rum kan användas helt efter behov, kanske kan det bli ett extra sovrum eller ett lekrum för barnen? Stora fönsterpartier ut mot trädgården ger ett fantastiskt ljusinsläpp till rummet. Fönstren är utrustade med lamellgardiner. Kaminen är en vacker detalj till rummet, men går i dagsläget inte att elda i. På golvet ligger ett snyggt parkettgolv som kombineras med en ljus strukturtapet.

Sovrum
På entréplan finns även ett mindre sovrum/gästrum. Rummet erbjuder flera garderober. På golvet ligger ett ljust laminatgolv som kombineras med vitmålad strukturtapet.

Wc entréplan
Från hallen nås ett mindre wc med toalett och handfat. Brun plastmatta och vitmålade väggar.

Förrådsutrymme
Då det är ett suterränghus finns det också ett "källarutrymme" på entréplan. Utrymmet fungerar utmärkt som förvaringsrum. Vill man exempelvis bygga ett större badrum på övre plan kan tvättstugan med fördel flyttas ner till denna yta.

Matkällare
I utrymmet/slussen mot garaget finns en praktisk matkällare.

Trappa till övre plan
En läcker trappa med en härlig rymd leder dig vidare till bostadens övre plan. Det runda fönstret ger ett fint ljusinsläpp, men är också en mycket smakfull detalj.

Kök med matplats
Ett stilrent och gediget HTH kök som har det där lilla extra. Det finns goda förvaringsmöjligheter i kökets alla skåp. Mellan bänkskivan och överskåpen sitter ett ljust kakel som ger köket en fin och charmerande lyster. Det finns goda arbetsytor när matlagning står på schemat! Maskinell utrustning: spis med ugn och fläkt (2014), diskmaskin (2015), kyl och frys (2014).

I nära anslutning till köket finns bostadens ljusa och fina matplats med fönster ut mot den skyddade baksidan. Att ha matplatsen i nära anslutning till köket maximerar samkvämsmöjligheterna för hela familjen och era gäster när matlagning står på schemat.

Vardagsrum
Stort vardagsrum i vinkel med plats för stor soffgrupp, men även ett matsalsmöblemang för de finare middagarna. De stora fönsterpartierna ger en härlig vy över Tröingeberg. Vacker ekparkett kombineras med ljusa väggar. Från vardagsrummet nås även den härliga uteplatsen på husets skyddade baksida.

Badrum
Bostadens badrum renoverades 1990 i ljusa klassiska toner. Kakel på väggarna och plastmatta på golvet. Badrummet är utrustat med dusch, toalett, spegel, badrumsskåp samt kommod med förvaringsutrymme.

Sovrum
Väl tilltaget sovrum på övre plan. Sovrummet har ljusa väggar och ljus plastmatta på golvet.

Master bedroom
Bostads största sovrum är riktigt lyxigt med utgång till den härliga vinterträdgården. I sovrummet finns det förvaring i form av skjutgarderober längs ena sidan. Parkettgolv kombineras med olivgröna väggar.

Tvättstuga
Tvättstuga med ljus inredning. Här finns arbetsbänk, vask samt gott om förvaring i form av skåp.Tvättmaskin (2009).

Vinterträdgård
Från bostadens största sovrum nås den härliga vinterträdgården som byggdes 2009. En vinterträdgård ger dig möjlighet att förlänga den säsong som de flesta av oss älskar allra mest, nämligen sommarhalvåret. En vinterträdgård ger dig extra närhet till din trädgård och blir en riktig oas där man gärna spenderar tid. Vinterträdgården förlängs med en balkong och skjutpartierna kan praktiskt öppnas upp helt för att maximalt utnyttja ytan. Balkongen är försedd med en markis och vinterträdgården har praktiska solskyddsgardiner.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 1-planshus med suterrängkällare
Rum: 5, varav 3 sovrum
Boarea: 160 kvm
Biarea: 33 kvm
Tomtarea: 1 076 kvm

Utgångspris: 3 100 000 kr
Byggnadsår: 1971
Driftkostnad: ca 28 283 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt WC-avlopp
Uppvärmning: Direktverkande el samt två värmepumpar luft/luft
Uppvärmning ålder: 2005 & 2010
Grund: Suterrängkällare med yttre grundmurar av betonghålsten
Stomme: Bjälklag av trä, trä i ytter- och innerväggar, takstolar trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Kalksandsten samt stående träpanel
Fönster: 2- och 3-glas isolerfönster

Takbeklädnad: Taket är låglutande med taktäckning av papp
Ventilation: Självdrag
Radon: 2006 - Gjordes en radonmätning av huset. Uppmätt årsvärde <30Bq/m3
El: Husets elsystem är från byggnadsåret. Jordfelsbrytare som täcker hela huset installerades 2009,.

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 2009

1985 - Byggdes huset till genom att det "förlängdes" vid gaveln mot nordväst. Tillbyggnaden grundlades med krypgrund.
1990 - Renoverades köket. Kökets altandörr flyttades till vardagsrummet.
1990 - Renoverades badrummet med våtrumsmatta på golv och klinker på väggar. Arbetet utfördes av fackman.
1990 - Belades hela taket med ny takpapp av fabrikat Derbigum.
1991 - Byttes sju fönster i vardagsrummet mot nya 3-glas isolerfönster.
1992 - Byttes alla radiatorer (bortsett från källarförråd och lilla toaletten) ut mot nya, oljefyllda.
1992 - Ny entrédörr
1995 - Renoverades tvättstuga med nytt ytskikt av klinker på golv. Under klinkern finns gamla våtrumsmattan kvar.
1998 - Byttes resterande fönster på ovanvåningen ut mot nya 3-glas isolerfönster.
2000 - Sattes ett nytt runt fönster in i fasaden mot sydväst.
2001 - Markiser som är sol- och vindstyrda (elektroniken till markiser byttes 2011)
2002 - Byttes garageport mot ny.
2005 - Installerades luftvärmepumpen på suterrängplanet, 2010 på ovanvåning.
2006 - Gjordes en radonmätning av huset. Uppmätt årsvärde <30Bq/m3
2009 - Gjordes ombyggnad av en balkong till nuvarande vinterträdgård. Vinterträdgården är grundlagd med betongplatta på mark med underliggande isolering av cellplast och elektronisk golvvärme. En utanförliggande, öppen altan byggdes samtidigt. Arbetet är gjort av fackman.
2013 - Ny väv på markiser vardagsrum.
2014 - Byttes radiatorerna ut i dusch/wc samt tvättstuga.

Tomt/balkong/uteplats

Vacker och välplanerad trädgårdstomt där det alltid finns någonting som blommar. Här finns ett gediget urval av växter och träd som harmoniserar väl i rabatter och längs prydliga trädgårdsgångar. Ett axplock av vad trädgården erbjuder: Rhododendron/Azaleor, Rosor, Pioner, Palmliljor, Hortensior, Rosenflockel, Höstlilja, Jättevädd, Klematis samt ett antal olika Hostor och övriga perenner. Uppskattar du en gedigen trädgård har du hittat hem.

Visa mer om bostaden

Övriga byggnader

På tomten finns en redskapsbod(2001), friggebod samt ett växthus(2007).

Parkering

Garage finns inbyggt i huset för bästa komfort. Från entréplan tar du dig vidare in i garaget. Garaget målades invändigt 2016.

Tv/Internetanslutning

Fiber finns.

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Falkenberg
Område: Tätorten

Fastighetsbeteckning: Falkenberg Tröinge 19:6

Omgivning

Områdesbeskrivning Tröingeberg

En stadsdel i nordöstra Falkenberg som i huvudsak består av villabebyggelse. Man brukar säga nya (nedre) och gamla (övre) Tröingeberg. Öster om Tröingeberg tar villorna slut och markerna övergår till åkrar och därefter kommer Vinberg (c:a 3 km). Gamla E6:an, nuvarande väg 767, skiljer Tröingeberg från Östra gärdet och Fajans.
Övre Tröingeberg domineras av villor från byggda på 1950-, 60- och 70-talen. Bebyggelsen i nedre Tröingeberg har tillkommit sedan 1970. På Tröingeberg ligger Falkenbergs vattenreservoar, populärt benämnt "vattentornet", trots att det inte är något torn. På Tröingeberg finns även en tennisförening, flera daghem samt en servicebutik (Tröingebergskiosken). Tröingeberg är ett område som växer och bostadsområdet omkring nya stationen som har fått namnet Tröinge Ängar bestående av både villor och flerbostadshus.

Det finns gott om förskolor i området. Närmaste grundskolor är Vinbergskolan och Fajansskolan som är F-5-skolor och Tångaskolan, en högstadieskola med Montessoriklasser.

Kommunikationer

Västkustbanans dubbelspår går sedan 2008 i en tunnel under Tröingeberg och nya Stationen har regelbunden busstrafik till centrum. Busslinje finns också i Tröingeberg med flertalet hållplatser.

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Falkenberg Tröinge Ga:35

VÄGAR,GC-VÄGAR,ALLMÄNPLATSMARK
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

3 100 000 kr

Driftkostnader

ca 28 283 kr/år

Årlig elförbrukning: 11300 kWh/år

Fördelas enligt följande

El: 16 893 kr
Vatten och avlopp: 5 010 kr
Väg: 668 kr
Försäkring: 4 297 kr

Renhållning: 1 415 kr

Taxering

Byggnad: 1 017 000 kr
Mark: 467 000 kr
Totalt: 1 484 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1974
Standardpoäng: 31
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev uttaget om sammanlagt 666 000 kr.

Fastighetsskatt

7 412 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 68 kWh/kvm/år

Energiklass: E

Energideklaration utförd: 2016-08-08

Familjevilla utöver det vanliga!

Till salu: Hus, 5:a på 160 m², Falkenberg

FALKENBERG

Till salu, Hus, 3 100 000 kr , 160


Drömmer ni er bort i en unik familjevänlig villa i ett populärt område? Då kan snart er dröm ha gått i uppfyllelse. Denna villa, högt belägen på Tröingeberg väntar nu på att en ny familj ska ta över och flytta in vår/sommar 2017.

På en fantastisk hörntomt möts här funktion och arkitektur på ett smakfullt vis. Huset, trädgården och läget erbjuder verkligen det där "lilla extra" och det är svårt att inte bli förälskad i huset. Den generösa tomten om 1076 kvm är även den genomtänkt och skapad för att blomstra från tidig vår till sen höst. På stenpartiet vid uppfarten till gargaet är det första ni ser ett platsbyggt, vackert växthus. Vidare löper stengången runt huset mot ett trädgårdsparti på framsidan med träd, buskar, rosor och blommor. På husets baksida, finns en stor uteplats med ypperligt solläge. Hela tomten är en riktig oas som med sina många planteringar knappast gör trädgårdsentusiasten besviken!

Letar ni efter någonting utöver det vanliga, då har ni kommit rätt. Varmt välkomna att boka in er på en visning!
Entré/hall
Välkommen in! Bostadens entré finns på nedre plan längs husets långsida. Det finns goda avhängningsmöjligheter till familjens alla ytterplagg direkt till vänster. På golvet ligger ett brunt klinkergolv och väggarna är ljusgula.

Allrum/sovrum
På entréplan finns ett stort rum som idag fungerar som tv-rum. Detta rum kan användas helt efter behov, kanske kan det bli ett extra sovrum eller ett lekrum för barnen? Stora fönsterpartier ut mot trädgården ger ett fantastiskt ljusinsläpp till rummet. Fönstren är utrustade med lamellgardiner. Kaminen är en vacker detalj till rummet, men går i dagsläget inte att elda i. På golvet ligger ett snyggt parkettgolv som kombineras med en ljus strukturtapet.

Sovrum
På entréplan finns även ett mindre sovrum/gästrum. Rummet erbjuder flera garderober. På golvet ligger ett ljust laminatgolv som kombineras med vitmålad strukturtapet.

Wc entréplan
Från hallen nås ett mindre wc med toalett och handfat. Brun plastmatta och vitmålade väggar.

Förrådsutrymme
Då det är ett suterränghus finns det också ett "källarutrymme" på entréplan. Utrymmet fungerar utmärkt som förvaringsrum. Vill man exempelvis bygga ett större badrum på övre plan kan tvättstugan med fördel flyttas ner till denna yta.

Matkällare
I utrymmet/slussen mot garaget finns en praktisk matkällare.

Trappa till övre plan
En läcker trappa med en härlig rymd leder dig vidare till bostadens övre plan. Det runda fönstret ger ett fint ljusinsläpp, men är också en mycket smakfull detalj.

Kök med matplats
Ett stilrent och gediget HTH kök som har det där lilla extra. Det finns goda förvaringsmöjligheter i kökets alla skåp. Mellan bänkskivan och överskåpen sitter ett ljust kakel som ger köket en fin och charmerande lyster. Det finns goda arbetsytor när matlagning står på schemat! Maskinell utrustning: spis med ugn och fläkt (2014), diskmaskin (2015), kyl och frys (2014).

I nära anslutning till köket finns bostadens ljusa och fina matplats med fönster ut mot den skyddade baksidan. Att ha matplatsen i nära anslutning till köket maximerar samkvämsmöjligheterna för hela familjen och era gäster när matlagning står på schemat.

Vardagsrum
Stort vardagsrum i vinkel med plats för stor soffgrupp, men även ett matsalsmöblemang för de finare middagarna. De stora fönsterpartierna ger en härlig vy över Tröingeberg. Vacker ekparkett kombineras med ljusa väggar. Från vardagsrummet nås även den härliga uteplatsen på husets skyddade baksida.

Badrum
Bostadens badrum renoverades 1990 i ljusa klassiska toner. Kakel på väggarna och plastmatta på golvet. Badrummet är utrustat med dusch, toalett, spegel, badrumsskåp samt kommod med förvaringsutrymme.

Sovrum
Väl tilltaget sovrum på övre plan. Sovrummet har ljusa väggar och ljus plastmatta på golvet.

Master bedroom
Bostads största sovrum är riktigt lyxigt med utgång till den härliga vinterträdgården. I sovrummet finns det förvaring i form av skjutgarderober längs ena sidan. Parkettgolv kombineras med olivgröna väggar.

Tvättstuga
Tvättstuga med ljus inredning. Här finns arbetsbänk, vask samt gott om förvaring i form av skåp.Tvättmaskin (2009).

Vinterträdgård
Från bostadens största sovrum nås den härliga vinterträdgården som byggdes 2009. En vinterträdgård ger dig möjlighet att förlänga den säsong som de flesta av oss älskar allra mest, nämligen sommarhalvåret. En vinterträdgård ger dig extra närhet till din trädgård och blir en riktig oas där man gärna spenderar tid. Vinterträdgården förlängs med en balkong och skjutpartierna kan praktiskt öppnas upp helt för att maximalt utnyttja ytan. Balkongen är försedd med en markis och vinterträdgården har praktiska solskyddsgardiner.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 1-planshus med suterrängkällare
Rum: 5, varav 3 sovrum
Boarea: 160 kvm
Biarea: 33 kvm
Tomtarea: 1 076 kvm

Utgångspris: 3 100 000 kr
Byggnadsår: 1971
Driftkostnad: ca 28 283 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt WC-avlopp
Uppvärmning: Direktverkande el samt två värmepumpar luft/luft
Uppvärmning ålder: 2005 & 2010
Grund: Suterrängkällare med yttre grundmurar av betonghålsten
Stomme: Bjälklag av trä, trä i ytter- och innerväggar, takstolar trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Kalksandsten samt stående träpanel
Fönster: 2- och 3-glas isolerfönster

Takbeklädnad: Taket är låglutande med taktäckning av papp
Ventilation: Självdrag
Radon: 2006 - Gjordes en radonmätning av huset. Uppmätt årsvärde <30Bq/m3
El: Husets elsystem är från byggnadsåret. Jordfelsbrytare som täcker hela huset installerades 2009,.

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 2009

1985 - Byggdes huset till genom att det "förlängdes" vid gaveln mot nordväst. Tillbyggnaden grundlades med krypgrund.
1990 - Renoverades köket. Kökets altandörr flyttades till vardagsrummet.
1990 - Renoverades badrummet med våtrumsmatta på golv och klinker på väggar. Arbetet utfördes av fackman.
1990 - Belades hela taket med ny takpapp av fabrikat Derbigum.
1991 - Byttes sju fönster i vardagsrummet mot nya 3-glas isolerfönster.
1992 - Byttes alla radiatorer (bortsett från källarförråd och lilla toaletten) ut mot nya, oljefyllda.
1992 - Ny entrédörr
1995 - Renoverades tvättstuga med nytt ytskikt av klinker på golv. Under klinkern finns gamla våtrumsmattan kvar.
1998 - Byttes resterande fönster på ovanvåningen ut mot nya 3-glas isolerfönster.
2000 - Sattes ett nytt runt fönster in i fasaden mot sydväst.
2001 - Markiser som är sol- och vindstyrda (elektroniken till markiser byttes 2011)
2002 - Byttes garageport mot ny.
2005 - Installerades luftvärmepumpen på suterrängplanet, 2010 på ovanvåning.
2006 - Gjordes en radonmätning av huset. Uppmätt årsvärde <30Bq/m3
2009 - Gjordes ombyggnad av en balkong till nuvarande vinterträdgård. Vinterträdgården är grundlagd med betongplatta på mark med underliggande isolering av cellplast och elektronisk golvvärme. En utanförliggande, öppen altan byggdes samtidigt. Arbetet är gjort av fackman.
2013 - Ny väv på markiser vardagsrum.
2014 - Byttes radiatorerna ut i dusch/wc samt tvättstuga.

Tomt/balkong/uteplats

Vacker och välplanerad trädgårdstomt där det alltid finns någonting som blommar. Här finns ett gediget urval av växter och träd som harmoniserar väl i rabatter och längs prydliga trädgårdsgångar. Ett axplock av vad trädgården erbjuder: Rhododendron/Azaleor, Rosor, Pioner, Palmliljor, Hortensior, Rosenflockel, Höstlilja, Jättevädd, Klematis samt ett antal olika Hostor och övriga perenner. Uppskattar du en gedigen trädgård har du hittat hem.

Visa mer om bostaden

Övriga byggnader

På tomten finns en redskapsbod(2001), friggebod samt ett växthus(2007).

Parkering

Garage finns inbyggt i huset för bästa komfort. Från entréplan tar du dig vidare in i garaget. Garaget målades invändigt 2016.

Tv/Internetanslutning

Fiber finns.

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Falkenberg
Område: Tätorten

Fastighetsbeteckning: Falkenberg Tröinge 19:6

Omgivning

Områdesbeskrivning Tröingeberg

En stadsdel i nordöstra Falkenberg som i huvudsak består av villabebyggelse. Man brukar säga nya (nedre) och gamla (övre) Tröingeberg. Öster om Tröingeberg tar villorna slut och markerna övergår till åkrar och därefter kommer Vinberg (c:a 3 km). Gamla E6:an, nuvarande väg 767, skiljer Tröingeberg från Östra gärdet och Fajans.
Övre Tröingeberg domineras av villor från byggda på 1950-, 60- och 70-talen. Bebyggelsen i nedre Tröingeberg har tillkommit sedan 1970. På Tröingeberg ligger Falkenbergs vattenreservoar, populärt benämnt "vattentornet", trots att det inte är något torn. På Tröingeberg finns även en tennisförening, flera daghem samt en servicebutik (Tröingebergskiosken). Tröingeberg är ett område som växer och bostadsområdet omkring nya stationen som har fått namnet Tröinge Ängar bestående av både villor och flerbostadshus.

Det finns gott om förskolor i området. Närmaste grundskolor är Vinbergskolan och Fajansskolan som är F-5-skolor och Tångaskolan, en högstadieskola med Montessoriklasser.

Kommunikationer

Västkustbanans dubbelspår går sedan 2008 i en tunnel under Tröingeberg och nya Stationen har regelbunden busstrafik till centrum. Busslinje finns också i Tröingeberg med flertalet hållplatser.

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Falkenberg Tröinge Ga:35

VÄGAR,GC-VÄGAR,ALLMÄNPLATSMARK
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

3 100 000 kr

Driftkostnader

ca 28 283 kr/år

Årlig elförbrukning: 11300 kWh/år

Fördelas enligt följande

El: 16 893 kr
Vatten och avlopp: 5 010 kr
Väg: 668 kr
Försäkring: 4 297 kr

Renhållning: 1 415 kr

Taxering

Byggnad: 1 017 000 kr
Mark: 467 000 kr
Totalt: 1 484 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1974
Standardpoäng: 31
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev uttaget om sammanlagt 666 000 kr.

Fastighetsskatt

7 412 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 68 kWh/kvm/år

Energiklass: E

Energideklaration utförd: 2016-08-08

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Falkenberg

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg