1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Västra Götalands län
  4. Herrljunga
  5. A1796533
 
KARTA
Välkommen till fantastiska Sämsudde

Till salu: Hus, Herrljunga


Rumbeskrivning

Entréhall
När man stiger in i den inbjudande och stora entréhallen känner man omedelbart den exklusiva känslan i materialvalen. Vackert golv i svart skiffer med golvvärme, spotlights i taket samt stora garderober med spegeldörrar för avhängning.

Gästtoalett
Till höger om entrédörren finner vi en liten gästtoalett med handfat, wc och vackra trädetaljer i den mörkbetsade bröstpanelen. Även här hittar du det vackra svarta skiffergolvet och fräscha vita väggar och tak.

Sovrum 1 och 2
Till vänster om entréhallen finner vi två praktiska sovrum med dörr mellan rummen. Båda rummen har fönster mot trädgården och ena rummet har dessutom fönster mot sjön. Här har du flera praktiska garderober samt sovalkov. Båda dessa trivsamma rum har vackra äkta trägolv i oljad mahognybok som även återfinns i stora delar av övriga huset.

Sovrum 3
Från entréhallen når du det stora master bedroom. Ett fantastiskt sovrum med fönster på två sidor mot sjön och där du vaknar upp med utsikt över sjön och mot vackra Sämsholms herrgård. Här finner du även det vackra trägolvet i oljad mahognybok samt en stor garderobsvägg med spegeldörrar. Från sovrummet når du även ett rymligt walk-in closet samt har egen ingång till husets badrum.

Badrum
I det stora och exklusiva badrummet kan du ligga i badkaret med jacuzzifunktion och njuta av utsikten över sjön. Smakfulla materialval som italiensk Verdi Alpi marmor och vitt kakel. Badrummet nås från både entréhallen och från master bedroom. Utöver badkaret finns här även en duschnisch med glasdörr, tvättställsbänk i marmor med dubbla tvättställ, handdukstork, wc samt sminkbord i marmor. Vattenburen golvvärme och gott om skåp och förvaring.

Kök
Från entréhallen når man även det exklusiva köket från tyska SieMatic som är kända för sina kök av yppersta kvalitet. Det kan nämnas att luckorna är lackerade 11 gånger för att säkerställa att de aldrig bleknar. Här finner du rejäla och extra breda bänkskivor i bohusgranit, italienskt handgjort kakel över arbetsytorna och det vackra svarta skiffergolvet. Här finns alla moderna vitvaror som du kan behöva i ett kök. Utrustningen består av gasspis och köksgrill (Gaggenau 2003), glaskeramisk spishäll (Bosch 2009), extra bred spisfläkt (Thermex 2011), mikrovågsugn och varmluftugn med grill (Cylinda 2013), kyl och frys i fullhöjd med ismaskin (Samsung 2012), diskmaskin (Electrolux 2011) samt mathiss till källaren. Köket har en central plats i huset och är den naturliga samlingsplatsen som upplevs ljus och rymlig med utsikt över matplatsdelen som ligger ett trappsteg ned.

Matsalsdel
I öppen anslutning till köket och ett trappsteg ned ligger matsaldelen med plats med stora middagsbjudningar. Stora fönster på två sidor mot sjön och utgång till trädgården genom de dubbla glasdörrarna inramar detta ljusa och rymliga rum med högt i tak och det fina golvet i oljad mahognybok. Vitrinskåp från SieMatic och serveringsbänk i bohusgranit samt vinkyl.

TV-rum/Allrum
Från köket och entrén når man husets mittpunkt. Ett centralt placerat rum med plats för soffgrupp och TV. Stor och rejäl öppen spis och golv i oljad mahognybok.

Vardagsrum
Fortsätter man från allrummet och ett trappsteg ned når man husets mest imponerande rum. Stora panoramafönster på tre sidor och pardörrar i glas ger en makalös utsikt över Sämsjön och tillsammans med det vitlaserade ryggåstaket upplevs detta rum som mycket ljust och rymligt. Rummet är tillräckligt stort för både matsalsbord med plats för 10-12 personer och en större soffgrupp. Även här finns det vackra svarta skiffergolvet. Från vardagsrummet når man huset stora stensatta terrass där många härliga sommarkvällar kommer att tillbringas.

Arbetsrum
Genom de dubbla glasdörrarna från TV-rummet når man arbetsrummet. Ett ljust och härligt rum med stora fönsterpartier mot sjön. Utgång till trädgården och trappa till källaren. Golv i oljad mahognybok.

Källare
I källaren finns en stor och rymlig gillestuga med öppen spis, synliga takbjälkar och ett vackert marmorgolv som lades in 2010 då man även målade väggar och tak. Här finner du även bastu med dusch, en liten vinkällare, toalett med marmorgolv, wc och handfat, pannrum med pelletspanna och 300 L varmvattenberedare samt elcentral, hobbyrum, hall med klinkergolv, garderober och utgång till trädgården, stort förrådsrum med klinkergolv samt pumprum med hydropress och pH-höjande vattenfilter och flera förråd. Sist men inte minst finns en stor och praktisk tvättstuga med gott om arbetsytor och förvaring, duschhörna samt tvättmaskin och torktumlare (Cylinda 2010).

Vind
På vinden som nås via en fälltrappa i hallen finns ett stort uppvärmd förvaringsutrymme om ca 64 m² golvyta samt ett inrett sommarrum.

Tomt

På den nästan 2 ha stora tomten finns en stor parkliknande trädgård med många spännande träd och buskar. Här finner du bland annat blodbok, lärk, hängbjörk, kastanj, blodlönn, tuja, bok m.m. I trädgården finns även en mindre damm som delvis ligger på bit arrendemark. Den helautomatiska ytterbelysningen på byggnaderna lyser upp trädgården mörka kvällar.

Övriga byggnader

På tomten finns även ett förråd om ca 15 m² för förvaring av trädgårdsredskap, gräsklippare m.m.

Uteplats/Balkong

Villan har flera uteplatser och terrasser. Från husets vardagsrum når man en stor stensatt terrass med häck i avenbok runtom. Terrassen ligger med en makalös utsikt mot sjön åt tre håll. I söderläge finns en plattsatt uteplats med tak och låga murar. Här har du gott om plats för härliga grillkvällar i vänners lag och även härifrån har man en fantastisk utsikt över sjön.

Vid sjön finns en härlig sjöstuga med vedeldad bastu och förvaringsutrymme för diverse utrustning till båt, fiske m.m. Stugan har ett stort trädäck som även fungerar som en av fastighetens båtbryggor. Här kan man tillbringa många timmar med sol, bad och grillkvällar. Härligt vindskyddat läge i en vik och ett perfekt utgångsläge för båt- och fisketurer på Sämsjön.

Vid den egna stranden finns en stor badbrygga med stege och badflotte. Här finns även en liten grillplats i anslutning till bryggan.

Bilplats

Stort isolerad garagebyggnad om ca 92 m² från 2004 med plats för 4 bilar. Extra breda och höga fjärrstyrda portar med fjärrstyrning. Gjuten platta med extra hård yta. Luftvärmepump från 2015. Takboxlyft och 3-fasuttag. Ett drömgarage för den bilintresserade. Plats för parkering av finns på den väl tilltagna garageplanen samt tre bilplatser uppe vid huset.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1947

1995-1996 gjordes en omfattande renovering av huset samt tillbyggnad av badrum, kök med matsalsdel samt tvättstuga i källaren. Fasaden ändrades till puts runt om. Se bifogad renoveringshistorik.

TV & Internet

TV: TV, telefon och internet via fiber.

Vägbeskrivning

Från Annelund kör mot Ulricehamn ca 2 km. Sväng vänster mot N Säm. Följ vägen ca 4,3 km och sväng höger mot Sämsholm. Följ grusvägen ca 1,5 km och håll vänster runt Sämsholms Gård. Fortsätt rakt över nästa korsning och håll sedan höger i nästa väg-Y. Följ skyltar mot Sämsudde och våra "Till-salu" skyltar.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Herrljunga Sämsholm GA:1
Andel i Sämsholms tennisbana
Arrendeavtal avseende markområde med damm och gräsytor Planbestämmelser: Områdesbestämmelse (1991-11-21)

Övrigt

Sämsholm ligger vackert beläget vid Norra Sämsjön mellan Hov och Od öster om Herrljunga i Västergötland. Mitt i denna idyll bor runt 20 familjer året runt men totalt består bostadsområdet av 95 hus, mestadels fritidshus. Närheten till natur, fiske, bad, motion, ridanläggning samt en intressant historia gör området till ett omtyckt område oavsett ålder.

www.samsholm.se

www.herrljunga.se

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Visa mindre

Välkommen till fantastiska Sämsudde

Till salu: Hus, Herrljunga

HERRLJUNGA

Till salu, Hus, 8 750 000 kr ,


Rumbeskrivning

Entréhall
När man stiger in i den inbjudande och stora entréhallen känner man omedelbart den exklusiva känslan i materialvalen. Vackert golv i svart skiffer med golvvärme, spotlights i taket samt stora garderober med spegeldörrar för avhängning.

Gästtoalett
Till höger om entrédörren finner vi en liten gästtoalett med handfat, wc och vackra trädetaljer i den mörkbetsade bröstpanelen. Även här hittar du det vackra svarta skiffergolvet och fräscha vita väggar och tak.

Sovrum 1 och 2
Till vänster om entréhallen finner vi två praktiska sovrum med dörr mellan rummen. Båda rummen har fönster mot trädgården och ena rummet har dessutom fönster mot sjön. Här har du flera praktiska garderober samt sovalkov. Båda dessa trivsamma rum har vackra äkta trägolv i oljad mahognybok som även återfinns i stora delar av övriga huset.

Sovrum 3
Från entréhallen når du det stora master bedroom. Ett fantastiskt sovrum med fönster på två sidor mot sjön och där du vaknar upp med utsikt över sjön och mot vackra Sämsholms herrgård. Här finner du även det vackra trägolvet i oljad mahognybok samt en stor garderobsvägg med spegeldörrar. Från sovrummet når du även ett rymligt walk-in closet samt har egen ingång till husets badrum.

Badrum
I det stora och exklusiva badrummet kan du ligga i badkaret med jacuzzifunktion och njuta av utsikten över sjön. Smakfulla materialval som italiensk Verdi Alpi marmor och vitt kakel. Badrummet nås från både entréhallen och från master bedroom. Utöver badkaret finns här även en duschnisch med glasdörr, tvättställsbänk i marmor med dubbla tvättställ, handdukstork, wc samt sminkbord i marmor. Vattenburen golvvärme och gott om skåp och förvaring.

Kök
Från entréhallen når man även det exklusiva köket från tyska SieMatic som är kända för sina kök av yppersta kvalitet. Det kan nämnas att luckorna är lackerade 11 gånger för att säkerställa att de aldrig bleknar. Här finner du rejäla och extra breda bänkskivor i bohusgranit, italienskt handgjort kakel över arbetsytorna och det vackra svarta skiffergolvet. Här finns alla moderna vitvaror som du kan behöva i ett kök. Utrustningen består av gasspis och köksgrill (Gaggenau 2003), glaskeramisk spishäll (Bosch 2009), extra bred spisfläkt (Thermex 2011), mikrovågsugn och varmluftugn med grill (Cylinda 2013), kyl och frys i fullhöjd med ismaskin (Samsung 2012), diskmaskin (Electrolux 2011) samt mathiss till källaren. Köket har en central plats i huset och är den naturliga samlingsplatsen som upplevs ljus och rymlig med utsikt över matplatsdelen som ligger ett trappsteg ned.

Matsalsdel
I öppen anslutning till köket och ett trappsteg ned ligger matsaldelen med plats med stora middagsbjudningar. Stora fönster på två sidor mot sjön och utgång till trädgården genom de dubbla glasdörrarna inramar detta ljusa och rymliga rum med högt i tak och det fina golvet i oljad mahognybok. Vitrinskåp från SieMatic och serveringsbänk i bohusgranit samt vinkyl.

TV-rum/Allrum
Från köket och entrén når man husets mittpunkt. Ett centralt placerat rum med plats för soffgrupp och TV. Stor och rejäl öppen spis och golv i oljad mahognybok.

Vardagsrum
Fortsätter man från allrummet och ett trappsteg ned når man husets mest imponerande rum. Stora panoramafönster på tre sidor och pardörrar i glas ger en makalös utsikt över Sämsjön och tillsammans med det vitlaserade ryggåstaket upplevs detta rum som mycket ljust och rymligt. Rummet är tillräckligt stort för både matsalsbord med plats för 10-12 personer och en större soffgrupp. Även här finns det vackra svarta skiffergolvet. Från vardagsrummet når man huset stora stensatta terrass där många härliga sommarkvällar kommer att tillbringas.

Arbetsrum
Genom de dubbla glasdörrarna från TV-rummet når man arbetsrummet. Ett ljust och härligt rum med stora fönsterpartier mot sjön. Utgång till trädgården och trappa till källaren. Golv i oljad mahognybok.

Källare
I källaren finns en stor och rymlig gillestuga med öppen spis, synliga takbjälkar och ett vackert marmorgolv som lades in 2010 då man även målade väggar och tak. Här finner du även bastu med dusch, en liten vinkällare, toalett med marmorgolv, wc och handfat, pannrum med pelletspanna och 300 L varmvattenberedare samt elcentral, hobbyrum, hall med klinkergolv, garderober och utgång till trädgården, stort förrådsrum med klinkergolv samt pumprum med hydropress och pH-höjande vattenfilter och flera förråd. Sist men inte minst finns en stor och praktisk tvättstuga med gott om arbetsytor och förvaring, duschhörna samt tvättmaskin och torktumlare (Cylinda 2010).

Vind
På vinden som nås via en fälltrappa i hallen finns ett stort uppvärmd förvaringsutrymme om ca 64 m² golvyta samt ett inrett sommarrum.

Tomt

På den nästan 2 ha stora tomten finns en stor parkliknande trädgård med många spännande träd och buskar. Här finner du bland annat blodbok, lärk, hängbjörk, kastanj, blodlönn, tuja, bok m.m. I trädgården finns även en mindre damm som delvis ligger på bit arrendemark. Den helautomatiska ytterbelysningen på byggnaderna lyser upp trädgården mörka kvällar.

Övriga byggnader

På tomten finns även ett förråd om ca 15 m² för förvaring av trädgårdsredskap, gräsklippare m.m.

Uteplats/Balkong

Villan har flera uteplatser och terrasser. Från husets vardagsrum når man en stor stensatt terrass med häck i avenbok runtom. Terrassen ligger med en makalös utsikt mot sjön åt tre håll. I söderläge finns en plattsatt uteplats med tak och låga murar. Här har du gott om plats för härliga grillkvällar i vänners lag och även härifrån har man en fantastisk utsikt över sjön.

Vid sjön finns en härlig sjöstuga med vedeldad bastu och förvaringsutrymme för diverse utrustning till båt, fiske m.m. Stugan har ett stort trädäck som även fungerar som en av fastighetens båtbryggor. Här kan man tillbringa många timmar med sol, bad och grillkvällar. Härligt vindskyddat läge i en vik och ett perfekt utgångsläge för båt- och fisketurer på Sämsjön.

Vid den egna stranden finns en stor badbrygga med stege och badflotte. Här finns även en liten grillplats i anslutning till bryggan.

Bilplats

Stort isolerad garagebyggnad om ca 92 m² från 2004 med plats för 4 bilar. Extra breda och höga fjärrstyrda portar med fjärrstyrning. Gjuten platta med extra hård yta. Luftvärmepump från 2015. Takboxlyft och 3-fasuttag. Ett drömgarage för den bilintresserade. Plats för parkering av finns på den väl tilltagna garageplanen samt tre bilplatser uppe vid huset.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1947

1995-1996 gjordes en omfattande renovering av huset samt tillbyggnad av badrum, kök med matsalsdel samt tvättstuga i källaren. Fasaden ändrades till puts runt om. Se bifogad renoveringshistorik.

TV & Internet

TV: TV, telefon och internet via fiber.

Vägbeskrivning

Från Annelund kör mot Ulricehamn ca 2 km. Sväng vänster mot N Säm. Följ vägen ca 4,3 km och sväng höger mot Sämsholm. Följ grusvägen ca 1,5 km och håll vänster runt Sämsholms Gård. Fortsätt rakt över nästa korsning och håll sedan höger i nästa väg-Y. Följ skyltar mot Sämsudde och våra "Till-salu" skyltar.

Servitut, planbestämmelser m m

Gemensamhetsanläggning: Herrljunga Sämsholm GA:1
Andel i Sämsholms tennisbana
Arrendeavtal avseende markområde med damm och gräsytor Planbestämmelser: Områdesbestämmelse (1991-11-21)

Övrigt

Sämsholm ligger vackert beläget vid Norra Sämsjön mellan Hov och Od öster om Herrljunga i Västergötland. Mitt i denna idyll bor runt 20 familjer året runt men totalt består bostadsområdet av 95 hus, mestadels fritidshus. Närheten till natur, fiske, bad, motion, ridanläggning samt en intressant historia gör området till ett omtyckt område oavsett ålder.

www.samsholm.se

www.herrljunga.se

Allmänt

Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

Budgivning

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Visa mindre

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Herrljunga

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg