1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Dalarnas län
  4. Borlänge
  5. A1733220
 
KARTA
Strandtomt i Ösjön/Runn

Till salu: Hus, 6:a på 179 m², Borlänge


Välkommen till drömhuset med det perfekta läget. Det charmiga huset från 1800-talets slut har smakfullt renoverats och här möter gammalt nytt utan att tumma på varken kvalité eller känsla. Läget med den lätt sluttande tomten ner till den egna bryggan i Ösjöns svalkande vatten är helt obeskrivligt vackert. Såna här fastigheter brukar inte säljas – de går i arv, generation efter generation. Så nu har du en unik chans att förvärva en av Borlänges bästa sjötomter.

Bostaden rymmer ett stort lantligt kök med vedspis, matsal med kakelugn, rymligt vardagsrum, fantastisk vinterträdgård med utsikt över sjön, tre sovrum och ett badrum. Upplev bostaden i vår 3D visning redan nu!

Här finns även två gäststugor med gemensamt badrum, en sjöbod som är förberedd för bastu samt en gigantisk brygga med båtplatser och soldäck. Man har även satsat ordentligt på uteplatser. Vad sägs om en altan på hela 138 m² byggd i tre etage, en grillplats, en veranda och ytterligare en altan utanför gäststugorna. Alla uteplatser till trots så finns här stora gräsytor för rekreation och lek.

Välkommen på visning!
Planlösning Boningshuset

Redan vid synen av den inglasade farstukvisten kan man ana att man är på väg in i en mycket speciell bostad. Ett gammalt svart smitt trycke pryder de vackra gröna pardörrarna och öppnas med en lätt hand. Förstukvisten erbjuder förutom stora ljusinsläpp även två sittbänkar med förvaring.

Genom nästa pardörr tar du dig in i huset. Bottenvåningen är inredd i en charmig, gammeldags och lantlig stil som verkligen lyfter fram husets själ. Ägarna har verkligen lyckat att bevara känsla av husets anor från sent 1800-tal i kombinationen med det moderna hemmet med de bekvämligheter som man behöver 2016.

Genomgående robusta golv, vitmålad träpanel i taken och ljusa väggar tillsammans med stora ljusinsläpp och långa siktlinjer skapar en rymd som få bostäder kan erbjuda. Förvaringsmöjligheter har integrerats på ett mycket smakfullt sätt i samtliga rum. I hallen finns det plats att hänga av sig kläder och ställa undan sina skor. Under trappan har man skapat en praktisk klädkammare.

Spatiöst kök där gammalt möter nytt i en spännande atmosfär. Här kan du själv välja om du tillagar frukostäggen på den moderna glaskeramikhällen eller vedspisen och bakar brödet i varmluftsugnen eller den vedeldade bakugnen. I övrigt är köket utrustat med diskmaskin, stora diskhoar och dolt kyl och frys-skåp. En praktisk köksö fungerar som en utmärkt tillagnings eller serverings yta. Som gjort för stora middagar i goda vänners lag.

Matsalen har en öppen planlösning mot köket. Den gamla men renoverade kakelugnen fungerar utmärkt och ger den där varma sköna känslan när vinden viner och snön yr på vintern. Här finns plats för ett rejält bord även om säljarna inte helt oväntat har ersatt det med ett mindre och flyttat ut det större i den nybyggda och 40 m² stora vinterträdgården.

Gillar man stora sociala ytor, med plats för alla vänner, som dessutom erbjuder en oslagbar utsikt över den lätt sluttande tomten, den egna brygga och ut över Ösjöns lugna vatten så är det här så bra det kan bli. 18st öppningsbara vikdörrar minimerar gränsen mellan inne och ute. Ett perfekt ställe att bara vara. Väggen mot huset är blottad och det liggande timret tillsammans med det grova kilsågare golvet ger rummet en känsla av trygghet.

I huset finns även ett generöst vardagsrum med kakelugn som även den renoverade 2006. Integrerad förvaring finns i ena hörnet och ett annat en inbyggd TV-bänk som gör att den inte hamnar i fokus i rummet utan vävs in på ett harmoniskt sätt i den mysiga miljön.

I fönstret mot parkeringen finns det möjlighet att göra en öppning. Bygglov finns på en utbyggnad i samma stil som uterummet och tanken var att den skulle kunna innehålla en groventré, tvättstuga och badrum.

Ovanvåningen nås från en vackert vitmålad trappa och det första som man möts av är ett fantastiskt allrum med ryggåstak. Gott om plats för barnen att leka, spela eller slappa. Ett sminkbord ryms i andra delen av rummet och här finns även gott om förvaringsmöjligheter. Synligt timmer som tillsammans med träpanel på innerväggar och i tak vitmålats i kombination med det mörka trägolvet gör att känslan från bottenvåningen följer med dig hit.

Den fortsätter in i de tre sovrummen. De yttersta två är lite mindre och har vita golv och vita timmerväggar sån när som vid sängplatserna som målats i en lite mörkare nyans. Det stora sovrummet, i mitten, har ett mörkt golv och här finns plats för en stor och skön dubbelsäng att vila i efter en lång dag.

Utanför sovrummen finns det härliga badrummet. Här har man sänkt ner badkar och tvättmaskin i kar i golvet. Detta för att på bästa sätt kunna behålla känslan med ett gediget trägolv istället för att blanda in material som inte är tidsenliga. En stor kommod med ett rejält handfat, toalettstol och ett lyxigt massagebadkar med duschkabin som har massor av mysiga möjligheter. Tvättmaskin finns dold i en konstruktion av ek och tyg.

Sammanfattningsvis en mycket bra planlösning med stort kök, stora sociala ytor, tre sovrum och ett badrum. Upplev den gärna i vår 3D visning redan nu!

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 1 1/2-plans villa
Rum: 6, varav 3 sovrum
Boarea: 179 kvm
Biarea: 19 kvm
Tomtarea: 3 214 kvm

Utgångspris: 6 500 000 kr
Byggnadsår: 1888
Driftkostnad: ca 31 944 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Arean är uppskattad
Beskrivning: Arean är gjord efter säljarens mätning och beräkning.
I taxeringen är boarean upptagen med 139 m² och biarean 59 m². Är arean av väsentlig betydelse rekommenderar säljaren att man låter en fackman göra en egen mätning.

Arean avser endast huvudbyggnad.

Byggnadssätt

Vatten: Enskilt vatten året om
Avlopp: Enskilt avlopp
Uppvärmning: Bergvärmepump
Uppvärmning ålder: 2006
Grund: Torpargrund + jordkällare
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: liggande timmer + liggande träpanel
Fönster: Handblåsta original fönster med 1 + 1 glas samt 2-glas isolerglas i utbyggnad.
Grundmur: Huggen sten

Takbeklädnad: Betongpannor
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Självdrag
Murstock: Murad skorsten, renoverad 2006
Kommentar: Byggnaden är enigt uppgifter som säljaren fick vid förvärvet uppförd 1888. Taxeringen säger 1909 vilket är ett år som används när byggåret är okänt.

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 2014

2006
Röjde på tomten för att få fram utsikten mot vattnet.
Renovering av kakelugnar.

2007
Installerade Värmesystem, bergvärme med vattenburna radiatorer.
Drog in vatten(egen brunn) /avlopp (trekammar med infiltration)/El.
Renoverade fönster.
Uppförande av kök, ny spis (2016) ugn (2015).
Renovering av befintliga golv, väggar, tak invändigt.
Byggde ett badrum.
Renoverade/isolerade yttertak
Anlade en infart

2008
Altan framsida
Glasade in farstukvisten

2009
Byggde bryggan, anlade köksträdgården

2011
Uppförande av två gäststugor a´ 18 m² samt gemensamt badrum på ca 6 m²

2014
Bytte fasad /fönster/ dörr på sjöbod. Framdraget vatten, installerat el, samt börjat gjort sittbänkar i relaxen och reglat upp för en bastu.
Uppförande av varmbonad vinterträdgård ca 40m²

2015
Altan baksida 130 m², grillplats/altan 30 m² i anslutning till köksträdgården (förberett för el)

2016
Målat fasad på boningshus

Tomt/balkong/uteplats

Framsidan av huset har en liten altan med skydd för vinden. m
Baksidan har ett gigantiskt soldäck från 2015 om 138 m² i tre etage som kallas för loungen, scenen och dansgolvet.
Mitt på gården finns även en grillplats med stort däck med trall om 30 m², och tillhörande möbler. Den är även förberedd för el.
Till gäststugorna finns en veranda.
Den vackra bryggan som mäter 8x4 meter har ett flertal båtplatser, eluttag, sittplatser, badstege och ett härligt soldäck när man bara vill sola och slappa.

Visa mer om bostaden

Övriga byggnader

Två gäststugor på 18 m² stuga. Gemensamt badrum på ca 6 m². I gäststuga 1 finns 4 bäddar samt trinettkök i gäststuga 2 finns 3 bäddar samt Ikea kök. Båda stugorna säljes möblerade.
Vid sjön står en sjöbod som fick ny fasad, fönster och dörr 2014. Framdraget vatten, installerad el, samt börjat gjort sittbänkar i relaxen och reglat upp för en bastu.
Vid infarten finns en stengrund med ett timmervarv på samt ett inhugget bjälklag som man lätt kan regla upp en laduliknande byggnad på.
Jordkällare finns under bostadsbyggnaden.

Parkering

Uppfart med plats för flertalet bilar.

Tv/Internetanslutning

TV via marksänd digital TV (Boxer).
Internet via mobilt bredband. Det pågår undersökningar om fiber på ön och det är i så fall aktuellt till 2018.

Allmänt

Län: Dalarna
Kommun: Borlänge
Område: Sunnanö

Fastighetsbeteckning: Borlänge Viken 2:2

Omgivning

Vacker lätt sluttande tomt mot Ösjöns svalkande och lugna vatten. Här i Viken trivs Lommen och vatten temperaturen brukar ligga nån grad över övriga delar av Runn. Vattnet avnjuts bäst på den stora bryggan med båtplatser och soldäck eller via båt. Här tar du dig hela vägen till Borlänge, Falun eller någon av de många 250 öarna* i Runn. Vintertid är isen den självklara mötesplatsen i form av hockey, långfärdsskridskor, längd skidor eller ispromenader.

Tomten bjuder på ett stort härligt äppelträd, rabarber, svarta/röda vinbär, vildhallon och krikon. På resten av ön erbjuder en fantastisk naturupplevelse där det finns skogsstigar att motionera på eller och mängder av blåbär eller lingon till kvällens paj.
*antalet öar i Runn är en fråga som har många olika svar. Myten säger att det är lika många dagar som på ett år men verkligheten ska ligga närmare 250.

Kommunikationer

Skolskjuts erbjuds till barn i skolan.
Det finns en vanlig buss som går till och från Viken en eller ett par gånger per dygn under året med uppehåll under sommaren då man får åka från Torsång som erbjuder några fler avgångar.

Vägbeskrivning

Åk till Torsång. Sväng av mot Sunnanö förbi kyrkan. Följ vägen ca 5 km. Huset ligger på vänster sida.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

6 500 000 kr

Driftkostnader

ca 31 944 kr/år

Årlig elförbrukning: 24373 kWh/år

Fördelas enligt följande

El: 28 408 kr
Vatten och avlopp: 1 400 kr

Renhållning: 1 836 kr
Sotning: 300 kr
Beskrivning: Kostnaden för hushållsel inkluderar även uppvärmningskostnader.
Avloppet töms 2 gånger per år.

Taxering

Byggnad: 822 000 kr
Mark: 1 830 000 kr
Totalt: 2 652 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1953
Standardpoäng: 41
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev uttaget om sammanlagt 3 060 000 kr.

Fastighetsskatt

7 412 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är beställd

Strandtomt i Ösjön/Runn

Till salu: Hus, 6:a på 179 m², Borlänge

BORLÄNGE

Till salu, Hus, 6 500 000 kr , 179


Välkommen till drömhuset med det perfekta läget. Det charmiga huset från 1800-talets slut har smakfullt renoverats och här möter gammalt nytt utan att tumma på varken kvalité eller känsla. Läget med den lätt sluttande tomten ner till den egna bryggan i Ösjöns svalkande vatten är helt obeskrivligt vackert. Såna här fastigheter brukar inte säljas – de går i arv, generation efter generation. Så nu har du en unik chans att förvärva en av Borlänges bästa sjötomter.

Bostaden rymmer ett stort lantligt kök med vedspis, matsal med kakelugn, rymligt vardagsrum, fantastisk vinterträdgård med utsikt över sjön, tre sovrum och ett badrum. Upplev bostaden i vår 3D visning redan nu!

Här finns även två gäststugor med gemensamt badrum, en sjöbod som är förberedd för bastu samt en gigantisk brygga med båtplatser och soldäck. Man har även satsat ordentligt på uteplatser. Vad sägs om en altan på hela 138 m² byggd i tre etage, en grillplats, en veranda och ytterligare en altan utanför gäststugorna. Alla uteplatser till trots så finns här stora gräsytor för rekreation och lek.

Välkommen på visning!
Planlösning Boningshuset

Redan vid synen av den inglasade farstukvisten kan man ana att man är på väg in i en mycket speciell bostad. Ett gammalt svart smitt trycke pryder de vackra gröna pardörrarna och öppnas med en lätt hand. Förstukvisten erbjuder förutom stora ljusinsläpp även två sittbänkar med förvaring.

Genom nästa pardörr tar du dig in i huset. Bottenvåningen är inredd i en charmig, gammeldags och lantlig stil som verkligen lyfter fram husets själ. Ägarna har verkligen lyckat att bevara känsla av husets anor från sent 1800-tal i kombinationen med det moderna hemmet med de bekvämligheter som man behöver 2016.

Genomgående robusta golv, vitmålad träpanel i taken och ljusa väggar tillsammans med stora ljusinsläpp och långa siktlinjer skapar en rymd som få bostäder kan erbjuda. Förvaringsmöjligheter har integrerats på ett mycket smakfullt sätt i samtliga rum. I hallen finns det plats att hänga av sig kläder och ställa undan sina skor. Under trappan har man skapat en praktisk klädkammare.

Spatiöst kök där gammalt möter nytt i en spännande atmosfär. Här kan du själv välja om du tillagar frukostäggen på den moderna glaskeramikhällen eller vedspisen och bakar brödet i varmluftsugnen eller den vedeldade bakugnen. I övrigt är köket utrustat med diskmaskin, stora diskhoar och dolt kyl och frys-skåp. En praktisk köksö fungerar som en utmärkt tillagnings eller serverings yta. Som gjort för stora middagar i goda vänners lag.

Matsalen har en öppen planlösning mot köket. Den gamla men renoverade kakelugnen fungerar utmärkt och ger den där varma sköna känslan när vinden viner och snön yr på vintern. Här finns plats för ett rejält bord även om säljarna inte helt oväntat har ersatt det med ett mindre och flyttat ut det större i den nybyggda och 40 m² stora vinterträdgården.

Gillar man stora sociala ytor, med plats för alla vänner, som dessutom erbjuder en oslagbar utsikt över den lätt sluttande tomten, den egna brygga och ut över Ösjöns lugna vatten så är det här så bra det kan bli. 18st öppningsbara vikdörrar minimerar gränsen mellan inne och ute. Ett perfekt ställe att bara vara. Väggen mot huset är blottad och det liggande timret tillsammans med det grova kilsågare golvet ger rummet en känsla av trygghet.

I huset finns även ett generöst vardagsrum med kakelugn som även den renoverade 2006. Integrerad förvaring finns i ena hörnet och ett annat en inbyggd TV-bänk som gör att den inte hamnar i fokus i rummet utan vävs in på ett harmoniskt sätt i den mysiga miljön.

I fönstret mot parkeringen finns det möjlighet att göra en öppning. Bygglov finns på en utbyggnad i samma stil som uterummet och tanken var att den skulle kunna innehålla en groventré, tvättstuga och badrum.

Ovanvåningen nås från en vackert vitmålad trappa och det första som man möts av är ett fantastiskt allrum med ryggåstak. Gott om plats för barnen att leka, spela eller slappa. Ett sminkbord ryms i andra delen av rummet och här finns även gott om förvaringsmöjligheter. Synligt timmer som tillsammans med träpanel på innerväggar och i tak vitmålats i kombination med det mörka trägolvet gör att känslan från bottenvåningen följer med dig hit.

Den fortsätter in i de tre sovrummen. De yttersta två är lite mindre och har vita golv och vita timmerväggar sån när som vid sängplatserna som målats i en lite mörkare nyans. Det stora sovrummet, i mitten, har ett mörkt golv och här finns plats för en stor och skön dubbelsäng att vila i efter en lång dag.

Utanför sovrummen finns det härliga badrummet. Här har man sänkt ner badkar och tvättmaskin i kar i golvet. Detta för att på bästa sätt kunna behålla känslan med ett gediget trägolv istället för att blanda in material som inte är tidsenliga. En stor kommod med ett rejält handfat, toalettstol och ett lyxigt massagebadkar med duschkabin som har massor av mysiga möjligheter. Tvättmaskin finns dold i en konstruktion av ek och tyg.

Sammanfattningsvis en mycket bra planlösning med stort kök, stora sociala ytor, tre sovrum och ett badrum. Upplev den gärna i vår 3D visning redan nu!

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 1 1/2-plans villa
Rum: 6, varav 3 sovrum
Boarea: 179 kvm
Biarea: 19 kvm
Tomtarea: 3 214 kvm

Utgångspris: 6 500 000 kr
Byggnadsår: 1888
Driftkostnad: ca 31 944 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse
Boareauppgift enligt: Arean är uppskattad
Beskrivning: Arean är gjord efter säljarens mätning och beräkning.
I taxeringen är boarean upptagen med 139 m² och biarean 59 m². Är arean av väsentlig betydelse rekommenderar säljaren att man låter en fackman göra en egen mätning.

Arean avser endast huvudbyggnad.

Byggnadssätt

Vatten: Enskilt vatten året om
Avlopp: Enskilt avlopp
Uppvärmning: Bergvärmepump
Uppvärmning ålder: 2006
Grund: Torpargrund + jordkällare
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: liggande timmer + liggande träpanel
Fönster: Handblåsta original fönster med 1 + 1 glas samt 2-glas isolerglas i utbyggnad.
Grundmur: Huggen sten

Takbeklädnad: Betongpannor
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Självdrag
Murstock: Murad skorsten, renoverad 2006
Kommentar: Byggnaden är enigt uppgifter som säljaren fick vid förvärvet uppförd 1888. Taxeringen säger 1909 vilket är ett år som används när byggåret är okänt.

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 2014

2006
Röjde på tomten för att få fram utsikten mot vattnet.
Renovering av kakelugnar.

2007
Installerade Värmesystem, bergvärme med vattenburna radiatorer.
Drog in vatten(egen brunn) /avlopp (trekammar med infiltration)/El.
Renoverade fönster.
Uppförande av kök, ny spis (2016) ugn (2015).
Renovering av befintliga golv, väggar, tak invändigt.
Byggde ett badrum.
Renoverade/isolerade yttertak
Anlade en infart

2008
Altan framsida
Glasade in farstukvisten

2009
Byggde bryggan, anlade köksträdgården

2011
Uppförande av två gäststugor a´ 18 m² samt gemensamt badrum på ca 6 m²

2014
Bytte fasad /fönster/ dörr på sjöbod. Framdraget vatten, installerat el, samt börjat gjort sittbänkar i relaxen och reglat upp för en bastu.
Uppförande av varmbonad vinterträdgård ca 40m²

2015
Altan baksida 130 m², grillplats/altan 30 m² i anslutning till köksträdgården (förberett för el)

2016
Målat fasad på boningshus

Tomt/balkong/uteplats

Framsidan av huset har en liten altan med skydd för vinden. m
Baksidan har ett gigantiskt soldäck från 2015 om 138 m² i tre etage som kallas för loungen, scenen och dansgolvet.
Mitt på gården finns även en grillplats med stort däck med trall om 30 m², och tillhörande möbler. Den är även förberedd för el.
Till gäststugorna finns en veranda.
Den vackra bryggan som mäter 8x4 meter har ett flertal båtplatser, eluttag, sittplatser, badstege och ett härligt soldäck när man bara vill sola och slappa.

Visa mer om bostaden

Övriga byggnader

Två gäststugor på 18 m² stuga. Gemensamt badrum på ca 6 m². I gäststuga 1 finns 4 bäddar samt trinettkök i gäststuga 2 finns 3 bäddar samt Ikea kök. Båda stugorna säljes möblerade.
Vid sjön står en sjöbod som fick ny fasad, fönster och dörr 2014. Framdraget vatten, installerad el, samt börjat gjort sittbänkar i relaxen och reglat upp för en bastu.
Vid infarten finns en stengrund med ett timmervarv på samt ett inhugget bjälklag som man lätt kan regla upp en laduliknande byggnad på.
Jordkällare finns under bostadsbyggnaden.

Parkering

Uppfart med plats för flertalet bilar.

Tv/Internetanslutning

TV via marksänd digital TV (Boxer).
Internet via mobilt bredband. Det pågår undersökningar om fiber på ön och det är i så fall aktuellt till 2018.

Allmänt

Län: Dalarna
Kommun: Borlänge
Område: Sunnanö

Fastighetsbeteckning: Borlänge Viken 2:2

Omgivning

Vacker lätt sluttande tomt mot Ösjöns svalkande och lugna vatten. Här i Viken trivs Lommen och vatten temperaturen brukar ligga nån grad över övriga delar av Runn. Vattnet avnjuts bäst på den stora bryggan med båtplatser och soldäck eller via båt. Här tar du dig hela vägen till Borlänge, Falun eller någon av de många 250 öarna* i Runn. Vintertid är isen den självklara mötesplatsen i form av hockey, långfärdsskridskor, längd skidor eller ispromenader.

Tomten bjuder på ett stort härligt äppelträd, rabarber, svarta/röda vinbär, vildhallon och krikon. På resten av ön erbjuder en fantastisk naturupplevelse där det finns skogsstigar att motionera på eller och mängder av blåbär eller lingon till kvällens paj.
*antalet öar i Runn är en fråga som har många olika svar. Myten säger att det är lika många dagar som på ett år men verkligheten ska ligga närmare 250.

Kommunikationer

Skolskjuts erbjuds till barn i skolan.
Det finns en vanlig buss som går till och från Viken en eller ett par gånger per dygn under året med uppehåll under sommaren då man får åka från Torsång som erbjuder några fler avgångar.

Vägbeskrivning

Åk till Torsång. Sväng av mot Sunnanö förbi kyrkan. Följ vägen ca 5 km. Huset ligger på vänster sida.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

6 500 000 kr

Driftkostnader

ca 31 944 kr/år

Årlig elförbrukning: 24373 kWh/år

Fördelas enligt följande

El: 28 408 kr
Vatten och avlopp: 1 400 kr

Renhållning: 1 836 kr
Sotning: 300 kr
Beskrivning: Kostnaden för hushållsel inkluderar även uppvärmningskostnader.
Avloppet töms 2 gånger per år.

Taxering

Byggnad: 822 000 kr
Mark: 1 830 000 kr
Totalt: 2 652 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1953
Standardpoäng: 41
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev uttaget om sammanlagt 3 060 000 kr.

Fastighetsskatt

7 412 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är beställd

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Borlänge

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg