1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Västra Götalands län
  4. Orust
  5. A1727422
 
KARTA
I ett hus som uppfyller höga krav på läge, standard och utrymme gör man sig enkelt hemmastadd!

Till salu: Hus, 8:a på 175 m², SVANESUND, Orust


En villa för er som gillar att ha rikligt med yta och är i behov av många sovrum eller kanske vill ni ha var sitt kontor eller ett separat lekrum till barnen? Det inglasade uterummet kommer ni älska! Det är väl tilltaget och här får ni ljusterapi i egna hemmet. Uterummet förlänger säsongen och på vintern är här en perfekt plats att duka upp julbuffén. Är ni lockade av friheten som ett hus på landet ger? Bort från storstadens stress men ändå med pendlingsavstånd till Göteborg? Här får ni det bästa av två världar! Njut av att gå ner till badplatsen efter jobbet och ta ett dopp i havet innan ni börjar laga middag. Efter middagen kanske ni tar en promenad ut med havet eller upp i skogen när svampsäsongen har börjat. Huset har ett mycket bra läge i Svanesund med gångavstånd till förskolor, skola, badplats, båthamn, affär och allmänna kommunikationer. Välkomna på visningen!
När ni parkerat bilen och är på väg fram till ytterdörren behöver ni inte leta efter dörrnyckelen i jackfickan eller handväskan. Knappa in rätt kod och dörren öppnar sig. I HALLEN ligger tåligt klinkers från Höganäs. Ett par trappsteg upp och ni når köket. Den här entrén är den som används till vardags. Hela hallen och tvättstugan har elektrisk golvvärme.

När KÖKET renoverades sparades det inte på krutet. Köksskåpen fick en liten vinkel där spishällen placerades för att skapa kontakt med matbordet. Luckorna är ljusa i ask och bäst av allt måste ändå stenskivorna i granit vara! Den tidlösa känslan av en massiv bänkskiva i sten har gjort materialet till ett av de mest populära i valet av bänkskiva. Förutom det rent estetiska är fördelarna många. En stenskiva är näst intill outslitlig. Till det hör att den är vatten- och värmetålig, tål tuffa påfrestningar och är enkel att hålla ren. Sammanfattningsvis, en gång stenskiva, alltid stenskiva! Diskhon är underlimmad och det blir ännu lättare att hålla ren. Diskmaskinen är integrerad och övriga vitvaror är i rostfritt tillika handtagen. Kyl, frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro och separat köksfläkt. Förutom stenskivorna är kaminen i köket guld värd. Tänd en brasa och njut av sprakandet innanför luckan och känn hur värmen sprider sig i rummet. Rikligt med ljusinsläpp från tre väderstreck genom flera fönster. Matplatsen är ljus och rymmer ett stort bord.

Köket har kontakt med både vardagsrum och hall. Det här är HALLEN som används när det nalkas gäster. Hallen är mycket stor och rymlig. Gedigen klinkers i mörk terrakotta. Ytterkläder hängs undan in till höger endera innanför skjutdörrarna med speglar eller vid hatthyllan. Här hittar gästerna också toaletten.

GÄSTTOALETTEN har renoverats smakfullt i vitt, grått och svart. Två staplar med grått kakel vandrar upp på väggen, en i duschen och en utanför. På båda finns det en diskret blomma i vitt. Vägghängd tvättställskommod. Badrumsskåpet ovanför har infälld belysning. Duschen är av takduschmodell och duschväggarna är vikbara. Elektrisk golvvärme med termostat.

VARDAGSRUMMET är större än de flesta. Solstrålarna speglar sig i parkettgolvt av ask. Dörrfoder och lister är mörka och bryter av mot de ljusa väggarna. Ett fönster har blyinfattat glas. Utgång till inglasat uterum

När ni kommer upp till ovanvåningen välkomnas ni först och främst av möblerbar hall. Hela ovanvåningen känns gedigen med parkettgolv och träpanel i tak på hela våningsplanet. Väggarna är ljusa och träpanelen i taket har vitlaserats. Dörrfoder, golvlister och innerdörrar blir en "go" kontrast till allt det ljusa.

SOVRUM I är det största sovrummet till ytan och solens strålar flödar in genom både fönster och balkongdörr. Det här rummet skulle definitivt kunna användas som ett tv-rum. Förvaring i tre garderober

SOVRUM II är mysigt med snedtak. Träpanelen i taket har vitlaserats och väggarna är lika blå som himlen utanför. En garderob

SOVRUM III är lika stort som det tidigare sovrummet men spegelvänt. Även här finns det en garderob

SOVRUM IV är ännu ett stort sovrum. Takkupan med sina tre fönster ger ett rikligt ljusinsläpp. Förvaring i tre garderober och två linneskåp.

Även detta DUSCHRUM är renoverat. Ljuset med kakel, klinkers, vitmålad träpanel i tak och dubbla fönster. Vägghängd tvättställskommod med dubbla tvättställ. Här blir det en sektion till honom och en till henne. Rejäla lådor till förvaring och badrumsskåp med spegeldörrar ger rikligt med plats till badrumsartiklarna. Det vita kaklet bryts av med en och annan platta med blommor i en svag grön nyans. Ovanför tvättstället sitter mosaik i gröna nyanser som på sina ställen skimrar till i silver. När spotlightsen under badrumsskåpen tänds glimmar det extra i mosaiken. Elektrisk golvvärme med termostat. Det är lyxigt med en stor härlig takdusch och det ger en mäktig upplevelse att kunna ställa sig i duschen och låta sig svepas in av vattenflödet. Toalettstolen är placerad runt bastuhörnet och toalettsitsen tar upp det gröna temat. På väggen sitter en rund spegel med infälld belysning. Allt fler börjar välja takdusch när de ska renovera sitt badrum eller förnya badrummet. Bastun har fått en renässans i våra svenska hem. I takt med att vi spenderar alltmer tid i våra badrum, hamnar bastun återigen högt upp på många bostadsinnehavares önskelista. Ni som tillhör de som älskar att bada bastu, vet att det krävs mer än vatten och värme för att få till ett klassiskt bad? Björkkvasten hör till och blir allra bäst om den binds strax före midsommar. Ett tips är att det går att ha en "färsk" björkkvast" året om" Lägg den i en plastpåse när den är bunden och lägg den i frysen. Tina upp den i ljummet vatten och vattenbegjut den sedan över aggregatet. Det bli en riktig sommarkänsla mitt i vintern!

Våningsplanets sista SOVRUM, nr V är också mysigt med sitt snedtak. Det fantastiska är, att trots det finns fem sovrum på våningsplanet är samtliga stora till ytan. Sovrummet har en garderob.

Vardagsingången leder vidare till TVÄTTSTUGAN med både tvättho, tvättmaskin och torktumlare. Tvättstugan i sin tur leder vidare till KLÄDKAMMARE, FÖRRÅD och PANNRUM. Det finns också en dörr in till garaget. Hall, tvättstuga och pannrum har elektrisk golvvärme med termostat.

Garaget hade tidigare plats för två bilar. Det har byggts om och idag består en del av garaget av ytterligare ett sovrum, Sovrum VI.

Längst in i GARAGET finns gott om plats för förvaring eller för snickarbänk och verktyg. Det finns vatten med en vask i garaget och vatten vid garagedörren.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 1 ½-plan
Rum: 8, varav 6 sovrum
Boarea: 175 kvm
Biarea: 57 kvm
Tomtarea: 1 067 kvm

Utgångspris: 3 195 000 kr
Byggnadsår: 1981
Driftkostnad: ca 42 476 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt WC-avlopp
Uppvärmning: Kombipanna med ved eller el
Grund: Krypgrund, garagedelen: platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Mexisten/Stående träpanel
Fönster: 3-glasfönster

Takbeklädnad: Betongpannor
Ventilation: Mekanisk frånluft

Tomt/balkong/uteplats

ALTANEN är som en lummig oas inhägnad av körsbärsträd och en stor buske med cerise blommor. På andra sidan tar det inglasade uterummet vid och upp på det slingrar sig en vinstock som har flera år på nacken.

Ett INGLASAT UTERUM drömmer många om – det förlänger sommaren och gör vintern lättare att uthärda. Detta är dessutom större än de flesta. I trappan som leder upp till huset sitter infällda spotlights och påminner om trappstegen. Det går att skjuta upp dörrarna mot ytterligare ett altandäck, vars form följer berget.

Trädgården är lummig, så även grannarnas. Skifferbelagd stengång leder fram till huvudentrén. Klätterhortensian är så präktig att den är klart i ögon fallande. Ligusterhäcken ut mot gatan är tät med sina gröna spröda blad och den ger insynsskydd. Rabatten intill parkeringen avslutas med en ormbunke och strax innanför blommar ett löjtnantshjärta med sina spröda rosa blommor, därefter tar det gröna vid. Två sidor av tomten avslutas med en vacker stengärdesgård. När Rhododendron blommar gör den sig vackert mot stenarna. I trädgården kan ni också njuta av frukter och bär från körsbärsträd, äppelträd, plommonträd, vinbärsbuskar, krusbärsbuskar, förädlade blåbär, hallon, smultron och en kraftig vinstock som ger egna vindruvor.

Övriga byggnader

LEKSTUGA

Visa mer om bostaden

Parkering

Asfalterad PARKERING framför garaget med plats för två bilar.

GARAGET var tidigare ett dubbelgarage. Idag är det ett garage med plats för en bil. En del av garaget har tagits och byggts om till ett sovrum.

Tv/Internetanslutning

Tv-antenn och fiber

Allmänt

Län: VÄSTRA GÖTALAND
Kommun: ORUST

Fastighetsbeteckning: Orust Svanesund 3:226

Planbestämmelser

Svanesund,gömme 1:10mfl, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19750319)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Orust Svanesund Ga:1

VÄGFÖRENING

Rättigheter last: Officialservitut: Vatten-och avloppsledning
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

3 195 000 kr

Driftkostnader

ca 42 476 kr/år

Fördelas enligt följande

Uppvärmning: 24 884 kr
Vatten och avlopp: 9 116 kr
Försäkring: 4 754 kr

Renhållning: 2 222 kr
Samfällighet: 1 500 kr
Beskrivning: I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsström.3

Taxering

Byggnad: 1 477 000 kr
Mark: 457 000 kr
Totalt: 1 934 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1981
Standardpoäng: 36
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev uttaget om sammanlagt 756 300 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 119 kWh/kvm/år

Energiklass: F

Energideklaration utförd: 2016-07-27

Besiktningsman: Tommy Kähkönen Pettersson

I ett hus som uppfyller höga krav på läge, standard och utrymme gör man sig enkelt hemmastadd!

Till salu: Hus, 8:a på 175 m², SVANESUND, Orust

SVANESUND, ORUST

Till salu, Hus, 3 195 000 kr , 175


En villa för er som gillar att ha rikligt med yta och är i behov av många sovrum eller kanske vill ni ha var sitt kontor eller ett separat lekrum till barnen? Det inglasade uterummet kommer ni älska! Det är väl tilltaget och här får ni ljusterapi i egna hemmet. Uterummet förlänger säsongen och på vintern är här en perfekt plats att duka upp julbuffén. Är ni lockade av friheten som ett hus på landet ger? Bort från storstadens stress men ändå med pendlingsavstånd till Göteborg? Här får ni det bästa av två världar! Njut av att gå ner till badplatsen efter jobbet och ta ett dopp i havet innan ni börjar laga middag. Efter middagen kanske ni tar en promenad ut med havet eller upp i skogen när svampsäsongen har börjat. Huset har ett mycket bra läge i Svanesund med gångavstånd till förskolor, skola, badplats, båthamn, affär och allmänna kommunikationer. Välkomna på visningen!
När ni parkerat bilen och är på väg fram till ytterdörren behöver ni inte leta efter dörrnyckelen i jackfickan eller handväskan. Knappa in rätt kod och dörren öppnar sig. I HALLEN ligger tåligt klinkers från Höganäs. Ett par trappsteg upp och ni når köket. Den här entrén är den som används till vardags. Hela hallen och tvättstugan har elektrisk golvvärme.

När KÖKET renoverades sparades det inte på krutet. Köksskåpen fick en liten vinkel där spishällen placerades för att skapa kontakt med matbordet. Luckorna är ljusa i ask och bäst av allt måste ändå stenskivorna i granit vara! Den tidlösa känslan av en massiv bänkskiva i sten har gjort materialet till ett av de mest populära i valet av bänkskiva. Förutom det rent estetiska är fördelarna många. En stenskiva är näst intill outslitlig. Till det hör att den är vatten- och värmetålig, tål tuffa påfrestningar och är enkel att hålla ren. Sammanfattningsvis, en gång stenskiva, alltid stenskiva! Diskhon är underlimmad och det blir ännu lättare att hålla ren. Diskmaskinen är integrerad och övriga vitvaror är i rostfritt tillika handtagen. Kyl, frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro och separat köksfläkt. Förutom stenskivorna är kaminen i köket guld värd. Tänd en brasa och njut av sprakandet innanför luckan och känn hur värmen sprider sig i rummet. Rikligt med ljusinsläpp från tre väderstreck genom flera fönster. Matplatsen är ljus och rymmer ett stort bord.

Köket har kontakt med både vardagsrum och hall. Det här är HALLEN som används när det nalkas gäster. Hallen är mycket stor och rymlig. Gedigen klinkers i mörk terrakotta. Ytterkläder hängs undan in till höger endera innanför skjutdörrarna med speglar eller vid hatthyllan. Här hittar gästerna också toaletten.

GÄSTTOALETTEN har renoverats smakfullt i vitt, grått och svart. Två staplar med grått kakel vandrar upp på väggen, en i duschen och en utanför. På båda finns det en diskret blomma i vitt. Vägghängd tvättställskommod. Badrumsskåpet ovanför har infälld belysning. Duschen är av takduschmodell och duschväggarna är vikbara. Elektrisk golvvärme med termostat.

VARDAGSRUMMET är större än de flesta. Solstrålarna speglar sig i parkettgolvt av ask. Dörrfoder och lister är mörka och bryter av mot de ljusa väggarna. Ett fönster har blyinfattat glas. Utgång till inglasat uterum

När ni kommer upp till ovanvåningen välkomnas ni först och främst av möblerbar hall. Hela ovanvåningen känns gedigen med parkettgolv och träpanel i tak på hela våningsplanet. Väggarna är ljusa och träpanelen i taket har vitlaserats. Dörrfoder, golvlister och innerdörrar blir en "go" kontrast till allt det ljusa.

SOVRUM I är det största sovrummet till ytan och solens strålar flödar in genom både fönster och balkongdörr. Det här rummet skulle definitivt kunna användas som ett tv-rum. Förvaring i tre garderober

SOVRUM II är mysigt med snedtak. Träpanelen i taket har vitlaserats och väggarna är lika blå som himlen utanför. En garderob

SOVRUM III är lika stort som det tidigare sovrummet men spegelvänt. Även här finns det en garderob

SOVRUM IV är ännu ett stort sovrum. Takkupan med sina tre fönster ger ett rikligt ljusinsläpp. Förvaring i tre garderober och två linneskåp.

Även detta DUSCHRUM är renoverat. Ljuset med kakel, klinkers, vitmålad träpanel i tak och dubbla fönster. Vägghängd tvättställskommod med dubbla tvättställ. Här blir det en sektion till honom och en till henne. Rejäla lådor till förvaring och badrumsskåp med spegeldörrar ger rikligt med plats till badrumsartiklarna. Det vita kaklet bryts av med en och annan platta med blommor i en svag grön nyans. Ovanför tvättstället sitter mosaik i gröna nyanser som på sina ställen skimrar till i silver. När spotlightsen under badrumsskåpen tänds glimmar det extra i mosaiken. Elektrisk golvvärme med termostat. Det är lyxigt med en stor härlig takdusch och det ger en mäktig upplevelse att kunna ställa sig i duschen och låta sig svepas in av vattenflödet. Toalettstolen är placerad runt bastuhörnet och toalettsitsen tar upp det gröna temat. På väggen sitter en rund spegel med infälld belysning. Allt fler börjar välja takdusch när de ska renovera sitt badrum eller förnya badrummet. Bastun har fått en renässans i våra svenska hem. I takt med att vi spenderar alltmer tid i våra badrum, hamnar bastun återigen högt upp på många bostadsinnehavares önskelista. Ni som tillhör de som älskar att bada bastu, vet att det krävs mer än vatten och värme för att få till ett klassiskt bad? Björkkvasten hör till och blir allra bäst om den binds strax före midsommar. Ett tips är att det går att ha en "färsk" björkkvast" året om" Lägg den i en plastpåse när den är bunden och lägg den i frysen. Tina upp den i ljummet vatten och vattenbegjut den sedan över aggregatet. Det bli en riktig sommarkänsla mitt i vintern!

Våningsplanets sista SOVRUM, nr V är också mysigt med sitt snedtak. Det fantastiska är, att trots det finns fem sovrum på våningsplanet är samtliga stora till ytan. Sovrummet har en garderob.

Vardagsingången leder vidare till TVÄTTSTUGAN med både tvättho, tvättmaskin och torktumlare. Tvättstugan i sin tur leder vidare till KLÄDKAMMARE, FÖRRÅD och PANNRUM. Det finns också en dörr in till garaget. Hall, tvättstuga och pannrum har elektrisk golvvärme med termostat.

Garaget hade tidigare plats för två bilar. Det har byggts om och idag består en del av garaget av ytterligare ett sovrum, Sovrum VI.

Längst in i GARAGET finns gott om plats för förvaring eller för snickarbänk och verktyg. Det finns vatten med en vask i garaget och vatten vid garagedörren.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 1 ½-plan
Rum: 8, varav 6 sovrum
Boarea: 175 kvm
Biarea: 57 kvm
Tomtarea: 1 067 kvm

Utgångspris: 3 195 000 kr
Byggnadsår: 1981
Driftkostnad: ca 42 476 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt WC-avlopp
Uppvärmning: Kombipanna med ved eller el
Grund: Krypgrund, garagedelen: platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Mexisten/Stående träpanel
Fönster: 3-glasfönster

Takbeklädnad: Betongpannor
Ventilation: Mekanisk frånluft

Tomt/balkong/uteplats

ALTANEN är som en lummig oas inhägnad av körsbärsträd och en stor buske med cerise blommor. På andra sidan tar det inglasade uterummet vid och upp på det slingrar sig en vinstock som har flera år på nacken.

Ett INGLASAT UTERUM drömmer många om – det förlänger sommaren och gör vintern lättare att uthärda. Detta är dessutom större än de flesta. I trappan som leder upp till huset sitter infällda spotlights och påminner om trappstegen. Det går att skjuta upp dörrarna mot ytterligare ett altandäck, vars form följer berget.

Trädgården är lummig, så även grannarnas. Skifferbelagd stengång leder fram till huvudentrén. Klätterhortensian är så präktig att den är klart i ögon fallande. Ligusterhäcken ut mot gatan är tät med sina gröna spröda blad och den ger insynsskydd. Rabatten intill parkeringen avslutas med en ormbunke och strax innanför blommar ett löjtnantshjärta med sina spröda rosa blommor, därefter tar det gröna vid. Två sidor av tomten avslutas med en vacker stengärdesgård. När Rhododendron blommar gör den sig vackert mot stenarna. I trädgården kan ni också njuta av frukter och bär från körsbärsträd, äppelträd, plommonträd, vinbärsbuskar, krusbärsbuskar, förädlade blåbär, hallon, smultron och en kraftig vinstock som ger egna vindruvor.

Övriga byggnader

LEKSTUGA

Visa mer om bostaden

Parkering

Asfalterad PARKERING framför garaget med plats för två bilar.

GARAGET var tidigare ett dubbelgarage. Idag är det ett garage med plats för en bil. En del av garaget har tagits och byggts om till ett sovrum.

Tv/Internetanslutning

Tv-antenn och fiber

Allmänt

Län: VÄSTRA GÖTALAND
Kommun: ORUST

Fastighetsbeteckning: Orust Svanesund 3:226

Planbestämmelser

Svanesund,gömme 1:10mfl, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19750319)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Orust Svanesund Ga:1

VÄGFÖRENING

Rättigheter last: Officialservitut: Vatten-och avloppsledning
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

3 195 000 kr

Driftkostnader

ca 42 476 kr/år

Fördelas enligt följande

Uppvärmning: 24 884 kr
Vatten och avlopp: 9 116 kr
Försäkring: 4 754 kr

Renhållning: 2 222 kr
Samfällighet: 1 500 kr
Beskrivning: I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsström.3

Taxering

Byggnad: 1 477 000 kr
Mark: 457 000 kr
Totalt: 1 934 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1981
Standardpoäng: 36
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev uttaget om sammanlagt 756 300 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd

Energiprestanda: 119 kWh/kvm/år

Energiklass: F

Energideklaration utförd: 2016-07-27

Besiktningsman: Tommy Kähkönen Pettersson

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Orust

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg