1. Start
  2. Till Salu (hus etc)
  3. Västra Götalands län
  4. Tanum
  5. A1692865
 
KARTA
Skärgårdsdröm

Till salu: Hus, 4:a på 69 m², Havstenssund, Tanum


På gräddhyllan i den äldre vackra och bevarade delen av Havstenssund hittar vi en lättskött pärla, en riktig skärgårdsdröm som man sällan skådar. Huset är i toppskick med en panorama utsikt över havet i väster och med magiska kvällar som bjuder på ett skådespel med solnedgång i horisonten.

Här har man båttrafik som tar sig igenom sundet som en vacker underhållning dygnet runt. Det är en fastighet med ett unikt läge som ligger inbäddad i berget. Här lever man med havet bergen och den vackra naturen dygnet runt. Smakfulla välgjorda inredningsdetaljer och snickeriarbeten invändigt. Här finns en terrass som är form byggd efter berget, balkong och flera uteplatser i olika väderstreck. Här kan man verkligen njuta av alla årstider året om. Boka tid för mer information och för en privat visning.

Kontakta ansvarig mäklare Carolina Fallenius på 0708692612
Välkommen till Clasegränd 3.
Entrén möter med en stor rymlig hall som är möblerbar och som har ett avlångt fönster från golv till tak för bra ljusinsläpp.
Ljusgrå väggar och grått golv, mycket modernt och smakfullt.

Kök
Vidare in till höger kommer köket som är ett Smedstorpskök med handsnidade specialbeställda handtag. Köket är fullt utrustat med diskbänk, kyl/ frys, induktionshäll/ugn, fläkt och inbyggd mikrovågsugn.
Kökets färger kommer från naturens färger och går i tonerna grått och beige.
Köket har ett fönster och en öppen planlösning fram till matsalen. En vacker detalj som säljaren har sparat under totalombyggnaden av huset som är från 1909 är en del av den gamla väggen som finns synlig i köket och ger en robust och varm känsla av äldre bevarad charm i köket. Det finns även äldre dörrar sparade i huset, vilket fint bryter av det moderna på ett bra sätt.

Badrum entréplan
Bakom köket och påväg till matsalen ligger badrummet som är utrustat med duschhörna med glasdörrar, WC och tvättahandfat med underskåp och spegel. På golvet pryder ett vackert klinkergolv i brun/beige med lite guld skimmer i.

Sällskapsrum/ matsal/ tv- hörna.
Vidare in så kommer matsal med vackra fönster, öppen spis och havsutsikt.
Matsalen är även ett sällskapsrum/tv-rum där den öppna spisen utgör den centrala delen av rummet. På den öppna spisen finns virke ingjutet i spisens ram som ett härligt minne från ursprungshuset. Här har man havsutsikt över farleden och dubbeldörrar som leder ut på de härliga terrasserna hela vägen upp i bergen. Altan däcket har inbyggda lampor som ger fint ljus på kvällen.
Rummet har flertal fönster och mycket fint ljusinsläpp.

Sovrum entréplan
Till vänster om hallen ligger ett sovrum som har plats för dubbelsäng. Idag är rummet möblerat med en större våningssäng och ett skrivbord. Rummet har ett stort brett fönster. Ljusa väggar och golv pryder rummet,.

Övre plan
För att komma till övre plan så finns en trapp i sällskapsrummet.
På övre plan är det idag en ateljé och sällskapsrum/sovrum/tv-rum på en och samma yta utan några störande väggar.. Det som delar av rummet är murstocken. För även på detta plan finns en eldningsmöjligheter i form av en vacker täljstenskamin. Och i hela rummet har man en magnifik havsutsikt.

Badrum
Övre plan har ett badrum som är utrustat med ett badkar med silvertassar, ett tvätt handfat, WC och en toppmatad tvättmaskin. På väggarna sitter ett vitt kakel och på golvet ett beigebrunt klinkergolv med lite skimrande guld i, mycket smakfullt.

Klädkammare/sovrum
Innanför badrummet ligger idag ett rum som används som klädkammare. Det skulle även kunna användas som ett sovrum. Rummet har ett långsmalt fönster från golv till tak. Rummet skulle från en början vara ett utrymme för att sätta in en hiss, så det är förberett för det.

Väggbelysning övre plan.
På övre plan finns belysning infälld längst väggarna. Vilket är väldigt läckert på kvällen.

Balkong övre plan.
Övre plan har en balkong med västerläge och kvällssol. Balkongen har glas räcke och två dubbeldörrar som går att öppna ut mot den fantastiska utsikten/farleden.

Källarplan
I källarplan som är ett bra förvaringsutrymme/ tvättstuga har läckra vitmålade granitväggar och här finns diskbänk, extra kyl och frys. Pannan och centraldammsugaren är placerad här. Källaren har även en egen ingång.

Golv
Genomgående trägolv Baseco 25x180 sekelgolv Trend vit.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Fritidshus, 1 ½ plan med delvis källare
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 69 kvm
Biarea: 40 kvm
Tomtarea: 215 kvm

Utgångspris: 7 800 000 kr
Byggnadsår: 1909
Driftkostnad: ca 19 504 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Uppvärmning: El - vattenburen golvvärme, braskamin och öppen spis.
Grund: Betongplatta/krypgrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 2-glasfönster + 3- glasfönster
Grundmur: Granit

Takbeklädnad: Betongpannor
Murstock: Murad skorsten

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 2011

Totalrenoverat/ombyggt 2011

Tomt/balkong/uteplats

Uteplats 1: Balkong, läge väster.
Uteplats 2: Terrass, läge väster.

Tomtarea 215 m² (friköpt). Tomten: insynsskyddad hörntomt, trädgårdstomt med bärbuskar, havsutsikt, häckar och mur.

Visa mer om bostaden

Tv/Internetanslutning

Tv: Parabol med dekoder (satellit-tv).Parabol med dekoder (satellit-tv). med Via-sats utbud.
Huvudboxen sitter vid öppna spisen i matsalen och den andra av de två boxarna sitter i källaren.
Tv- uttag i alla våningsplan
Special frjärrkontroll som styr systemet.
Mobilt bredband/ ej fiber
Installerat av Mäster Johan 0525-29885 i Tanumshede för mer info gällade tv och bredband

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Tanum
Område: Havstenssund

Fastighetsbeteckning: Tanum Fåraby 1:12

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1984-
Ändring Och Utvidgning För Fåraby 1:211 Mfl, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19841114)

Övrigt

Havstenssund är ett gammalt fiskeläge. Samhället var förr helt beroende av fiske och sjöfart. Några trålare och kräftfiskare finns kvar. Under våren och försommaren fångas makrill huvudsakligen i vad och höstens hummerfiske är viktigt för många, såväl yrkesfiskare som fritidsfiskare.

Men, idag svarar försäljning och service av fritidsbåtar för den mesta av sysselsättningen på orten. Många dagpendlar till arbeten i andra närbelägna orter.

Havstenssunds historia
I Havstenssund har havet alltid varit viktigt. Området finns omnämnt redan i de norska kungasagorna från omkring år 1100. Tidigt fanns här lots, tull och krog för att betjäna kustsjöfarten.

Havstenssund fick sin nuvarande karaktär under 1800-talet då fiske, frakt och stenindustrin växte och blev betydande näringar. Samhället präglades av den tidens sociala klasstänkande. I södra delen, som domineras av köpmanshuset vid hamnen, bodde lotsarna och fraktskepparna, och i den norra delen bodde fiskare och stenhuggare. De äldre delarna av Havstenssund, i norra delen av samhället, har en välbevarad miljö såväl vad avser bebyggelse som gator och trädgårdar. Detta område är av riksintresse för kulturmiljövård och Havstenssund är därför redovisat i kommunens kulturminnesvårdsprogram.
Under första halvan av 1900-talet blomstrade samhället. Då fanns här två fiskgrossister, två livsmedelsaffärer, fiskkonservindustri, båtbyggeri, radioaffär, café, och post.

Vid infarten till samhället ligger Havstenssunds kapell. Själva byggnaden är uppförd i trä och taket är skifferklätt. Kapellet, som byggdes i slutet 1930-talet, har en mycket speciell exteriör. Arkitekten sägs ha inspirerats av de bohuslänska fyrplatserna; fyrtorn och fyrvaktarbostad.

Namnet Havstenssund
Havstenssund har fått första delen av sitt namn från ön Havsten, norr om samhället. På Havsten finns ett 60 m högt berg, som gör ön väl synlig för sjöfarare från alla håll. Det smala sundet mellan fastlandet och ön Hällsö ger den sista delen av ortens namn.
I sagan om kung Sverre berättas det om en gård, Sonaberg, vid sundet. Kan namnet på gården leva kvar i namnet på berget på fastlandssidan vid sundet; Sunneberget?

Havstenssund idag
Många av Havstenssunds äldre hus ägs idag av delårsboende (sommargäster). Många helårsboende finns i de nya områdena i de norra och östra delarna av samhället.
Näringslivet består av huvudsakligen av fiske, båtförsäljaren GBM och två sommaröppna restauranger. Tull- och lotsstationerna stängdes i mitten av 1900-talet, men lotsutkiken finns fortfarande kvar på Hällsö.

Väster om samhället ligger naturreservatet Trossö - Kalvö - Lindö med omväxlande landskapsvyer och en intressant flora och fauna.

Midsommarafton firas traditionsenligt vid fotbollsplanen i Havstenssund. Det är dragspel med dans runt midsommarstången och förfriskningar till barnen. Kaffe med dopp erbjuds. Kvällen innan får alla som vill vara med och klä midsommarstången.…
Missa inte:
¦Havstenssundsdagen helgen vecka 29
¦En god lunch på Skaldjurscaféet
¦Att promenera längs huvudgatan, dvs bryggan, längs med samhället
¦Nya bryggpromenaden längs med sundet.
¦Utsikten uppifrån berget. Från Skaldjurscaféet gå uppför backen och vik in på en smal stig till höger. Du hittar en klyfta och kan komma upp på berget.
¦På sommaren: Galleriet och smyckesdesign-butiken om du vill se vackra ting. Smyckena görs i guld och silver av en svensk designer och bärs t.ex. av filmstjärnorna.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

7 800 000 kr

Driftkostnader

ca 19 504 kr/år

Kommentar: Övrigt: Fastighetsavgift: 7262 kr/ år

Fördelas enligt följande

Uppvärmning: 8 404 kr
Vatten och avlopp: 9 680 kr

Renhållning: 1 420 kr

Taxering

Byggnad: 982 000 kr
Mark: 1 543 000 kr
Totalt: 2 525 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1947
Standardpoäng: 51
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev uttaget om sammanlagt 8 000 000 kr.

Skärgårdsdröm

Till salu: Hus, 4:a på 69 m², Havstenssund, Tanum

HAVSTENSSUND, TANUM

Till salu, Hus, 7 800 000 kr , 69


På gräddhyllan i den äldre vackra och bevarade delen av Havstenssund hittar vi en lättskött pärla, en riktig skärgårdsdröm som man sällan skådar. Huset är i toppskick med en panorama utsikt över havet i väster och med magiska kvällar som bjuder på ett skådespel med solnedgång i horisonten.

Här har man båttrafik som tar sig igenom sundet som en vacker underhållning dygnet runt. Det är en fastighet med ett unikt läge som ligger inbäddad i berget. Här lever man med havet bergen och den vackra naturen dygnet runt. Smakfulla välgjorda inredningsdetaljer och snickeriarbeten invändigt. Här finns en terrass som är form byggd efter berget, balkong och flera uteplatser i olika väderstreck. Här kan man verkligen njuta av alla årstider året om. Boka tid för mer information och för en privat visning.

Kontakta ansvarig mäklare Carolina Fallenius på 0708692612
Välkommen till Clasegränd 3.
Entrén möter med en stor rymlig hall som är möblerbar och som har ett avlångt fönster från golv till tak för bra ljusinsläpp.
Ljusgrå väggar och grått golv, mycket modernt och smakfullt.

Kök
Vidare in till höger kommer köket som är ett Smedstorpskök med handsnidade specialbeställda handtag. Köket är fullt utrustat med diskbänk, kyl/ frys, induktionshäll/ugn, fläkt och inbyggd mikrovågsugn.
Kökets färger kommer från naturens färger och går i tonerna grått och beige.
Köket har ett fönster och en öppen planlösning fram till matsalen. En vacker detalj som säljaren har sparat under totalombyggnaden av huset som är från 1909 är en del av den gamla väggen som finns synlig i köket och ger en robust och varm känsla av äldre bevarad charm i köket. Det finns även äldre dörrar sparade i huset, vilket fint bryter av det moderna på ett bra sätt.

Badrum entréplan
Bakom köket och påväg till matsalen ligger badrummet som är utrustat med duschhörna med glasdörrar, WC och tvättahandfat med underskåp och spegel. På golvet pryder ett vackert klinkergolv i brun/beige med lite guld skimmer i.

Sällskapsrum/ matsal/ tv- hörna.
Vidare in så kommer matsal med vackra fönster, öppen spis och havsutsikt.
Matsalen är även ett sällskapsrum/tv-rum där den öppna spisen utgör den centrala delen av rummet. På den öppna spisen finns virke ingjutet i spisens ram som ett härligt minne från ursprungshuset. Här har man havsutsikt över farleden och dubbeldörrar som leder ut på de härliga terrasserna hela vägen upp i bergen. Altan däcket har inbyggda lampor som ger fint ljus på kvällen.
Rummet har flertal fönster och mycket fint ljusinsläpp.

Sovrum entréplan
Till vänster om hallen ligger ett sovrum som har plats för dubbelsäng. Idag är rummet möblerat med en större våningssäng och ett skrivbord. Rummet har ett stort brett fönster. Ljusa väggar och golv pryder rummet,.

Övre plan
För att komma till övre plan så finns en trapp i sällskapsrummet.
På övre plan är det idag en ateljé och sällskapsrum/sovrum/tv-rum på en och samma yta utan några störande väggar.. Det som delar av rummet är murstocken. För även på detta plan finns en eldningsmöjligheter i form av en vacker täljstenskamin. Och i hela rummet har man en magnifik havsutsikt.

Badrum
Övre plan har ett badrum som är utrustat med ett badkar med silvertassar, ett tvätt handfat, WC och en toppmatad tvättmaskin. På väggarna sitter ett vitt kakel och på golvet ett beigebrunt klinkergolv med lite skimrande guld i, mycket smakfullt.

Klädkammare/sovrum
Innanför badrummet ligger idag ett rum som används som klädkammare. Det skulle även kunna användas som ett sovrum. Rummet har ett långsmalt fönster från golv till tak. Rummet skulle från en början vara ett utrymme för att sätta in en hiss, så det är förberett för det.

Väggbelysning övre plan.
På övre plan finns belysning infälld längst väggarna. Vilket är väldigt läckert på kvällen.

Balkong övre plan.
Övre plan har en balkong med västerläge och kvällssol. Balkongen har glas räcke och två dubbeldörrar som går att öppna ut mot den fantastiska utsikten/farleden.

Källarplan
I källarplan som är ett bra förvaringsutrymme/ tvättstuga har läckra vitmålade granitväggar och här finns diskbänk, extra kyl och frys. Pannan och centraldammsugaren är placerad här. Källaren har även en egen ingång.

Golv
Genomgående trägolv Baseco 25x180 sekelgolv Trend vit.

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Fritidshus, 1 ½ plan med delvis källare
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 69 kvm
Biarea: 40 kvm
Tomtarea: 215 kvm

Utgångspris: 7 800 000 kr
Byggnadsår: 1909
Driftkostnad: ca 19 504 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Boareauppgift enligt: Taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Uppvärmning: El - vattenburen golvvärme, braskamin och öppen spis.
Grund: Betongplatta/krypgrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 2-glasfönster + 3- glasfönster
Grundmur: Granit

Takbeklädnad: Betongpannor
Murstock: Murad skorsten

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 2011

Totalrenoverat/ombyggt 2011

Tomt/balkong/uteplats

Uteplats 1: Balkong, läge väster.
Uteplats 2: Terrass, läge väster.

Tomtarea 215 m² (friköpt). Tomten: insynsskyddad hörntomt, trädgårdstomt med bärbuskar, havsutsikt, häckar och mur.

Visa mer om bostaden

Tv/Internetanslutning

Tv: Parabol med dekoder (satellit-tv).Parabol med dekoder (satellit-tv). med Via-sats utbud.
Huvudboxen sitter vid öppna spisen i matsalen och den andra av de två boxarna sitter i källaren.
Tv- uttag i alla våningsplan
Special frjärrkontroll som styr systemet.
Mobilt bredband/ ej fiber
Installerat av Mäster Johan 0525-29885 i Tanumshede för mer info gällade tv och bredband

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Tanum
Område: Havstenssund

Fastighetsbeteckning: Tanum Fåraby 1:12

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1984-
Ändring Och Utvidgning För Fåraby 1:211 Mfl, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19841114)

Övrigt

Havstenssund är ett gammalt fiskeläge. Samhället var förr helt beroende av fiske och sjöfart. Några trålare och kräftfiskare finns kvar. Under våren och försommaren fångas makrill huvudsakligen i vad och höstens hummerfiske är viktigt för många, såväl yrkesfiskare som fritidsfiskare.

Men, idag svarar försäljning och service av fritidsbåtar för den mesta av sysselsättningen på orten. Många dagpendlar till arbeten i andra närbelägna orter.

Havstenssunds historia
I Havstenssund har havet alltid varit viktigt. Området finns omnämnt redan i de norska kungasagorna från omkring år 1100. Tidigt fanns här lots, tull och krog för att betjäna kustsjöfarten.

Havstenssund fick sin nuvarande karaktär under 1800-talet då fiske, frakt och stenindustrin växte och blev betydande näringar. Samhället präglades av den tidens sociala klasstänkande. I södra delen, som domineras av köpmanshuset vid hamnen, bodde lotsarna och fraktskepparna, och i den norra delen bodde fiskare och stenhuggare. De äldre delarna av Havstenssund, i norra delen av samhället, har en välbevarad miljö såväl vad avser bebyggelse som gator och trädgårdar. Detta område är av riksintresse för kulturmiljövård och Havstenssund är därför redovisat i kommunens kulturminnesvårdsprogram.
Under första halvan av 1900-talet blomstrade samhället. Då fanns här två fiskgrossister, två livsmedelsaffärer, fiskkonservindustri, båtbyggeri, radioaffär, café, och post.

Vid infarten till samhället ligger Havstenssunds kapell. Själva byggnaden är uppförd i trä och taket är skifferklätt. Kapellet, som byggdes i slutet 1930-talet, har en mycket speciell exteriör. Arkitekten sägs ha inspirerats av de bohuslänska fyrplatserna; fyrtorn och fyrvaktarbostad.

Namnet Havstenssund
Havstenssund har fått första delen av sitt namn från ön Havsten, norr om samhället. På Havsten finns ett 60 m högt berg, som gör ön väl synlig för sjöfarare från alla håll. Det smala sundet mellan fastlandet och ön Hällsö ger den sista delen av ortens namn.
I sagan om kung Sverre berättas det om en gård, Sonaberg, vid sundet. Kan namnet på gården leva kvar i namnet på berget på fastlandssidan vid sundet; Sunneberget?

Havstenssund idag
Många av Havstenssunds äldre hus ägs idag av delårsboende (sommargäster). Många helårsboende finns i de nya områdena i de norra och östra delarna av samhället.
Näringslivet består av huvudsakligen av fiske, båtförsäljaren GBM och två sommaröppna restauranger. Tull- och lotsstationerna stängdes i mitten av 1900-talet, men lotsutkiken finns fortfarande kvar på Hällsö.

Väster om samhället ligger naturreservatet Trossö - Kalvö - Lindö med omväxlande landskapsvyer och en intressant flora och fauna.

Midsommarafton firas traditionsenligt vid fotbollsplanen i Havstenssund. Det är dragspel med dans runt midsommarstången och förfriskningar till barnen. Kaffe med dopp erbjuds. Kvällen innan får alla som vill vara med och klä midsommarstången.…
Missa inte:
¦Havstenssundsdagen helgen vecka 29
¦En god lunch på Skaldjurscaféet
¦Att promenera längs huvudgatan, dvs bryggan, längs med samhället
¦Nya bryggpromenaden längs med sundet.
¦Utsikten uppifrån berget. Från Skaldjurscaféet gå uppför backen och vik in på en smal stig till höger. Du hittar en klyfta och kan komma upp på berget.
¦På sommaren: Galleriet och smyckesdesign-butiken om du vill se vackra ting. Smyckena görs i guld och silver av en svensk designer och bärs t.ex. av filmstjärnorna.
Övrigt
Ekonomi

Utgångspris

7 800 000 kr

Driftkostnader

ca 19 504 kr/år

Kommentar: Övrigt: Fastighetsavgift: 7262 kr/ år

Fördelas enligt följande

Uppvärmning: 8 404 kr
Vatten och avlopp: 9 680 kr

Renhållning: 1 420 kr

Taxering

Byggnad: 982 000 kr
Mark: 1 543 000 kr
Totalt: 2 525 000 kr

Taxeringsår: 2015
Taxeringsvärdet är: fastställt
Värdeår: 1947
Standardpoäng: 51
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev uttaget om sammanlagt 8 000 000 kr.

Detaljer

Inte upplyst.

Kontakta annonsören

Se fler annonser här: Tanum

Få nya bostäder som denna direkt på mail: Börja bevaka
Support
Blogg